Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Alpokban lévő Hoteli Sonnhof Rauris ***-ról

Utazzunk Jirkával, a Travelking csapatának egyik tagjával az Osztrák-Alpokban található Hoteli Sonnhof Rauris ***-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Alpokban lévő Hoteli Sonnhof Rauris ***-ról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.08.18. - 2022.08.20.
  • Hol szálltál meg?: Hoteli Sonnhof Rauris ***
  • Hol található a szállás?: Osztrák alpok
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Brnóból indultunk el Ausztriába és az út a Hotel Raurisig körülbelül 6 órát vett igénybe. A GPS által mutatott legrövidebb útvonalat választottuk és egy autópálya-matricát is kellett vásárolnunk Ausztriában ami 10 euróba kerül. Az autópálya matrica szerencsére online is megvásárolható. A jó minőségű autópályáknak köszönhetően az utazás zökkenőmentes volt. A benzin és a gázolaj ára is hasonló volt, mint Csehországban, de az ételek ára a benzinkutakon kb. 20%-kal magasabb volt mint nálunk. Ausztriában a rendőrség nagyon gyakran mér sebességet, ezért erre is figyelni kell. Javaslom egy olyan GPS alkalmazás használatát (pld: Waze), amely megmutatja a mérési pontokat. Ráadásul Ausztriában a levegőszennyezés-ellenőrzési törvény értelmében a tartományok saját sebességkorlátozásokat állapíthatnak meg állandóra vagy időszakosan az autópályákon és autóutakon. Az érintett területek útburkolati jelzései tartalmaznak egy kiegészítő táblát, amelyen az "Immissionsschutzgesetz-Luft" vagy "IG-L" (azaz ""Szennyezésvédelmi törvény") felirat szerepel. Itt az autópályán például a 130-as sebességkorlátozás helyett 100-al lehet csak menni, amit a helyiek nem minden esetben tartanak be, pedig büntetnek érte.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő Hotel Payerbacherhof *** -ról

Milyen volt a parkolás?

A szállodánál közvetlenül van egy parkoló, de a nap végére már elég nehéz helyet találni benne. Ha esetleg nem találna szabad helyet a recepción érdemes érdeklődni, mert szívesen adnak tanácsot, hová lehet leparkolni még. A parkolás egyébként ingyenes és előzetes foglalásra is van lehetőség, amit ajánlok is.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő Hotel Payerbacherhof *** -ról

Hol szálltatok meg?

Mi a Hoteli Sonnhof Rauris *** az Osztrák-Alpok Rauris völgyében található, egy több mint 30 km-es sípályarendszer tövében. A teljes falut át lehet sétálni körülbelül 15-20 perc alatt és csodálatos helyek veszik körbe. Az alig több mint 3000 lelket számláló üdülőfalu 25 km-re található Zell am Seetől és a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében fekszik. A falu 950 méteren fekszik és a 14 és 19 század között aranybányászattal foglalkoztak lakóit. Ma a látképét leginkább a hegyekre vezető felvonók és a gazdaságát pedig a mezőgazdaság és a turizmus határozza meg. Az alpesi falucska szépen gondozott házait és templomát parkok veszik körül és éttermek is találhatóak a házak között, valamint a hotel közelében egy szupermarket is van. Az egyetlen kicsit zavaró tényező az az volt, hogy a környéken állattartással is foglalkoznak, amelynek a szagát néha érezni lehetett.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő Hotel Payerbacherhof *** -ról

A hotelszobánkat egy nagy franciaágy utalta, amely mellett éjjeliszekrények kaptak helyet, Elég világos volt és csodás kilátás nyílt az ablakunkból a környező hegyekre. Egy tágas ruhásszekrényünk is volt, amiben egy finom citromos illatosítót is elhelyeztek. A fürdőszobánk nem volt túl nagy, de az elvárásainknak megfelelt, modern volt és tiszta. Az ágyból is nézhető tévénken számos idegen nyelvű adást is lehetett fogni, de nekünk a legjobban a környező hegyek időjárását bemutató adás tetszett reggelente.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő Hotel Payerbacherhof *** -ról

Mesélj az ellátásról!

Az utalványunk részeként félpanziós ellátásban volt részünk. A reggelit és a vacsorát is svédasztalos formában szolgálták fel, és bár a választék mind két étkezésnél közepes volt, de mindent nagyon finomnak találtunk. Az étteremhez tartozik egy saját bár is, aminek nagyin jó a kínálata. Minden szobához saját, a szobaszámnak megegyező asztal tartozik, így a teljes tartózkodásunk alatt, volt egy ‘saját’ asztalunk. Jó időben akár az étterem teraszára is ki lehet ülni elfogyasztani valamelyik étkezést.

A reggeli nagyon változatos felvágott- és sajtválasztékot tartalmazott. Gyengébb volt azonban a zöldség- és süteményválaszték, különösen az édeseké. Csak egy kávéautomata volt, és ha sok vendég érkezett egyszerre a reggelihez, kisebb sorok alakultak ki.

A vacsorák szintén svédasztalos jellegűek voltak, és 3 ételből és 3 köretből lehetett választani, zöldségből nem volt sok. A bécsi szelet burgonyával kiváló volt, a rizottó viszont nem nyűgözött le. Összességében jónak értékelném az ételeket. Amikor néhány étel elfogyott, egy kicsit várni kellett az utántöltésre. Ha elfogy egy főétel, javaslom, hogy kérdezze meg, mikor fogják újratölteni.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő Hotel Payerbacherhof *** -ról

Napközben hol ettetek?

A félpanzió a szállodában bőven elég volt nekünk, így nem ettünk máshol a tartózkodásunk alatt.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő Hotel Payerbacherhof *** -ról

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálloda egy szerényebb wellness részleggel rendelkezik, amely egy medencéből és szaunából áll. A medence az étterem mellett található, és csak 18:00 óráig tart nyitva. A vize tiszta volt. és bár a hossza nem elég nagy az úszáshoz, egy kis pihenéshez elég egy kiadós kirándulás, túrázás vagy síelés után. A finn szaunát 4 főre tervezték, és jó, ha előre bejelentik a használatát, mivel a szaunát elő kell melegíteni, ami legalább 30 percet vesz igénybe.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő Hotel Payerbacherhof *** -ról

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Zell am See az Alpok egyik leghíresebb üdülőhelye. A városka egyszerre gyógyfürdő és téli sportparadicsom. A természeti értékek sem hiányoznak, hiszen a fürdőzés vagy síelés csodás hátterét Zeller-tó adja, amely három oldalról veszi körül a város történelmi központját.
  • Zell am See-ből könnyen feljuthat a felvonóval a Schmittenhöhe csúcsára (1 965 m tengerszint feletti magasság), ahonnan számos jelzett túraútvonal indul. Mi a jól ismert Pinzgauer Spaziergang panorámaútvonalat választottuk, amely a Schattberg-Ost tetején ér véget és ahonnan a felvonóval le lehet jutni Salbachba.
  • A Sigmund Thun Klamm-szurdok Kaprun mellett kezdődik, és stabil fából készült gyaloghidakon halad. Előnye, hogy gyönyörűen lehűti Önt egy párás napon.
  • Kaprunból felmentünk a felvonóval a Maiskogel-hegyre (1750 m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik, és számos túra- és kerékpárúton lehet továbbhaladni.
  • Érdemes megnézni a csodálatos Krimmel-vízesést is, amelyet a Krimmler Ache hegyi patak három kisebb vízesése alkot. A vízesés körül körülbelül 4 kilométer hosszú aszfaltozott útvonal, amelyet mi körülbelül 90 perc alatt gyalogoltunk végig.
  • A Rauris-völgyi síterület az egyik legszebb alpesi terület. A környék számos izgalmas pályát és élményt kínál síelőknek és snowboardosoknak. 2 175 m tengerszint feletti magasságba emelkedhet a felvonóval, és élvezheti a szabadság érzését, miközben a havas paradicsomra nézhet.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő Hotel Payerbacherhof *** -ról

Röviden hogyan foglalnád össze a Hoteli Sonnhof Rauris ***-ban szerzett élményeket?

"Az osztrák Alpok gyönyörű, és a Hotel Sonnhof Rauris csodás kiindulópont a felfedezésükhöz, hisz csak 30 percre találhatóak olyan felejthetetlen látnivalók, mint a Zell am See tó, vagy a Kaprun gleccser. A kényelmes szobában kipihenheti a túrázás fáradalmait, a gazdag ellátás pedig segít pótolni az energiát. A szálloda wellness részleg nem túl nagy, de tiszta és kellemes. A személyzet nagyon segítőkész volt, és nagyon praktikusnak találtuk az online bejelentkezést. Ami a legjobban tetszett, az a gyönyörű kilátás volt a szoba erkélyéről, de a szálloda saját parkolóhelyeinek is örültünk.”


👍 A Hoteli Sonnhof Rauris ***-t Jirka, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Jiří HomolaJiří Homola
Frissített: 28. 3. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet