Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az ausztriai Flachauban található Hotel Unterberghof **** szállodáról

Utazzunk Nikolával a Travelking csapatának egyik tagjával az ausztriai Flachauban található Hotel Unterberghof **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az ausztriai Flachauban található Hotel Unterberghof ****  szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.08.18. - 2022.08.22.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Unterberghof ****
  • Hol található a szállás?: Alpok
  • Kivel utaztál?: A partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A partneremmel úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy pár napos kikapcsolódásra Ausztriába. Klobouky u Brna-ból kezdtük meg utunkat és az út egészen a szállodáig kb. 5 órát vett igénybe. Az út nagy részében osztrák autópályákon haladtunk, ezért a benzinkúton vettünk egy 10 napos autópályamatricát 9,50 euróért. Lehetőség van elektronikus matrica vásárlására is, de azt előre - legalább 14 nappal az utazás megkezdése előtt - meg kell vásárolni. Reggel 5-kor indultunk útnak, hogy az első napon már meglátogathassuk az Eisriesenwelt jégbarlangot. Az útvonal mentén azonban még sok más érdekes hely is található: például híres osztrák városok Linz és Salzburg, vagy a híres tavak, többek között a Wolfgangsee, Mondsee és a Hallstattersee. A visszaúton megálltunk az Attersee-tónál is.

Milyen volt a parkolás?

A parkolás ingyenes volt a szálloda melletti parkolóban. Rengeteg hely volt, és a parkolást nem kellett előre lefoglalni sem.

Hol szálltatok meg?

Pihenésünkhöz a Hotel Unterberghof **** szállodát választottuk, amely az osztrák Flachau település külső területén található. Közvetlenül az A10-es autópálya kijáratánál van, így kiváló kiindulópont az autós kirándulásokhoz. Igaz, hogy a szálloda a központon kívül található, de az egy kb. 15 perces sétával elérhető, amely a kaviccsal kirakott réteken keresztül, egy nagyon kellemes kis séta. Flachauban számos üzlet és étterem található. Közvetlenül a szállás mellett van egy bobpálya és egy terület ugrálóvárakkal és gyermekeknek szóló programokkal. A szálloda közvetlen közelében pedig számos túraútvonal is található.

Két chipkártyát kaptunk a szobánkba, aminek kifejezetten örültünk, mivel más szállodákban szerzett tapasztalataimból tudom, hogy ez azért nem annyira gyakori. További kellemes meglepetés volt, hogy a szobában külön volt a fürdőszoba és a WC, valamint a zuhanyzós fürdőszobában hajszárító is rendelkezésre állt. Nagyon praktikusnak találtam, hogy a fürdőszobában két színű törölköző volt, így nem kellett emlékezni, hogy ki hova akasztotta a sajátját. Tetszett, hogy a szoba bejárata és az egész hálószoba nagyon tágas volt. Ez azonban már a honlapon lévő képekből is látszott, így nem lepődtem meg. :) Az előszobában volt egy nagy szekrény, ahova bőven lehetett pakolni. A szobát a nagy ágy uralta, volt még két szék és egy asztal is, egy kisebb kanapé, ami pótágyként szolgálhat egy gyermek vagy egy harmadik személy számára. Volt még egy íróasztal is egy székkel, valamint egy kis TV számos csatornával. Mint a legtöbb más szobához, a miénkhez is tartozott egy erkély asztallal, ülőhelyekkel és hamutartóval. A szobát minden reggel kitakarították, amíg mi reggeliztünk és a törölközőket is cserélték. Megemlíteném, hogy a szálloda akadálymentesített - a lift közvetlenül a recepciónál van, a folyosók pedig nagyon szélesek, így kerekesszékkel is könnyen megközelíthetők a szobák.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, "bővített" megjelöléssel. Az étteremben tett első látogatásunk alkalmával a személyzet egy előre kiválasztott asztalhoz ültetett minket, amely végül is az asztalunk maradt az ott tartózkodásunk alatt. Az asztalok, amelyek közvetlenül az ablakok mellett voltak, gyönyörű kilátást nyújtottak a környező hegyekre. Rengeteg asztal volt az étteremben, így minden szobának volt saját asztala. De egyáltalán nem jelent gondot a nagyobb családok vagy csoportok számára sem az asztalok kombinálása. A szálloda személyzete mindig egy lépéssel előrébb jár, és mindent a kényelem érdekében és az adott vendég igényei szerint készítenek elő. Látogatásunk alatt a szálloda teljesen tele volt, de még így sem volt probléma az ülőhelyek vagy az ételek hiányával vagy a használt étkészletekkel.

A büféreggeli reggel 8:00-tól 10:00-ig volt felszolgálva. Kb. 5 féle kenyérből, szalonnából, rántottából, keménytojásból, 2 féle sajtból, sonkából, szalámiból, némi zöldségből lehetett választani. Az édes ételek közül 4 lekvár, méz, Nutella, joghurt, kukoricapehely és aszalt szilva volt a kínálatban. A felhozatal megfelelő volt, de számomra kicsit kevesebb volt, mint amit más szállodától megszoktam. Konkrétan hiányoltam a kolbászokat és a szószokat, mint a ketchup vagy a mustár. Italok tekintetében a klasszikusok voltak: gyümölcslevek, tej, kávé és tea.

A fő különbség a klasszikus félpanzióhoz képest a délutáni snack volt. Délután 15:00 és 16:30 között az étkezőben egy tálca süteménnyel és egyéb édességekkel várták a vendégeket. A fagylaltpultnál pedig kiszolgálhattuk magunkat, ahol 3 féle fagylaltot kanalazhattunk tálba vagy tölcsérbe, valamint tejszínhabot is tehettünk rá. Az édes délutáni uzsonnához a kávé is alapfelszereltség, de sajnos a kávéautomata nem működött. A gyerekeknek lehetőség van egész nap, a reggeli és vacsoraidőn kívül limonádét vagy gyümölcslevet tölteni a poharaikba.

A vacsorát 18:00 és 20:00 óra között szolgálták fel. Az érkezés napján a vacsora büfé stílusú volt, ahol az olasz konyha remekeit kínálták. A választékban paradicsomleves, pulykaszelet, lasagne és sertés saltimbocca volt. Köretként zöldség, rizs vagy tészta volt választható, valamint mártások: bolognai, paradicsomos és carbonara. A zöldség- és előételbüfé is remek volt, különböző sajtokkal, felvágottakkal, péksüteményekkel stb. A kínálat igazán változatos volt.

Tetszett, hogy az asztalon volt egy étlap (angolul), amelyen az aktuális napi büfé ételei szerepeltek. Így nyugodtan átgondolhattuk, hogy mit szeretnénk enni. Ezen a napon desszertet is felszolgáltak, így miután mindent elfogyasztottunk, a pincér megkérdezte, hogy mennyi idő múlva hozhatja a tiramisut. Utalványunknak köszönhetően egy ingyenes ital is járt a vacsorához - bort, sört vagy vizet kérhettünk hozzá. A csapolt sör, illetve fehér vagy vörösbor közül lehetett választani. Másnap a vacsorát már felszolgálták. Reggelinél megkaptuk az esti menüt így választhattunk 3 étel közül (hal, marhahús, zöldséges rizottó). A főételhez leves, előétel és zöldség büfé volt, ahol kedvünkre szolgálhattuk ki magunkat. Desszertnek kb. 6 féle fagylaltot, feltétnek forró gyümölcsöt és csokoládét választhattunk a fagyibüfében. A gyerekeknek aznap csirke volt különféle köretekkel. Nem tudom, hogy mi alapján határozták meg, hogy az egyik étkezést tálalva, a másikat pedig büfé formájában kínáljak, amikor a foglaltság mindkét este azonos volt. De ettől függetlenül mi mindennel nagyon megvoltunk elégedve és nagyon jól éreztük magunkat!

Mit ettetek a környéken?

A szállodába tartó utunk során egy késői ebédet fogyasztottunk el a Hotel Waldgasthof-ban, amely a Starjet 1 és 2 felvonók közötti átszállóhelyen található. A kínálat igazán bőséges volt, és szinte mindent azonnal az asztalunkra is hoztak. Szilvával töltött gőzgombócot rendeltünk, amely valóban kevesebb, mint 5 perc alatt az asztalra is került, a tea és a kávé mellé. Az étteremben lehetőség van kártyás fizetésre.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szaunák 15:00 órától voltak nyitva, de a személyzettel való egyeztetés után egy korábbi időpontban is használhatóak voltak. A belépés kizárólag 15 éven felüli személyek számára volt engedélyezett, amely a szobai chipkártyával történik, így nem szükséges a recepció előzetes értesítése. A szaunákban a törölközők ingyenesen álltak rendelkezésünkre, a fürdőköpenyeket pedig 7 EUR térítés ellenében lehetett kölcsönözni. A szaunázás után napozóágyakon pihentünk és a szemközti dombon lévő bobpályára nyílt kilátás. Kint a szálloda előtt van még egy fűtött medence, amely 29°C-os hőmérsékletet mutatott. Mi ezt azonban nem használtuk, mivel a nap nagy részében esős és borult volt az idő. Egyébként biztosan kellemes lett volna a szabadtéri medence melletti napozóágyakon pihenni. Kár, hogy a szállodának nem volt pezsgőfürdője, lett volna rá igény. :) Az alagsorban van egy fitness terem is, alap edzőgépekkel, maximum 2 fő befogadására, így aki egy kis testmozgásra vágyik, az nyugodtan ellátogathat oda.

Milyen egyéb lehetőségek voltak a szállodában?

A szálloda mellett van egy teniszpálya, amely ingyenesen használható. Az ütők és labdák a recepción bérelhetők. A szabadtéri medence mellett található pingpongasztal is ingyenesen rendelkezésre áll a vendégek számára.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Az első napon megálltunk a Eisriesenwelt barlangnál, amely a világ egyik legnagyobb gleccserbarlangja. Egy felnőtt jegy ára 32 euró volt a weboldalon, míg a jegypénztárban 35 euró, amely tartalmazta a buszos utazást a városi parkolóból, a kötélpályás felvonózást, valamint a barlangi idegenvezetést is. A túrák német vagy angol nyelven zajlanak. A barlangban nagyon hideg volt, a hőmérséklet csak kevéssel volt fagypont felett. Még nyáron is érdemes hosszú nadrágot, meleg kabátot, kesztyűt és sapkát viselni. A barlangi kirándulás során több mint 1400 lépcsőfokot kell megmászni, és utána még a teljes útvonalat vissza kell gyalogolni, így kisgyerekeknek és mozgáskorlátozottaknak nem igazán alkalmas. A barlang sötét volt, az utat az idegenvezető világította meg a lámpával, majd maguk a látogatók, mivel kb. minden ötödik látogató kapott egy lámpát, amivel világíthatott. Emiatt sajnos nem lehetett teljes terjedelmében élvezni a jégbarlang szépségét, hiszen mindig csak az éppen megvilágított rész volt látható. Én személy szerint inkább a lábam alatt lévő lépcsőfokokat néztem, hogy ne csússzak el. Javasolnám, hogy a teljes látogatásra szánjunk kb. 4 órát, hogy mindenre legyen időnk. Arra is érdemes figyelni, hogy néha hosszú sorok állnak a drótkötélpálya előtt. Ha még van egy kis idő, akkor mindenképp ajánlom a Hohenwerfeni kastély megtekintését, ami ugyanebben a faluban található.

Amikor megérkeztünk a szállodába a nagyon kedves recepciós segített nekünk a Flachau Summer Card igénybe vételére. Erre a kártyára mindenki jogosult, aki Flachau kiválasztott szállodáiban legalább 2 éjszakát eltölt. A kártyát egy QR-kód formájában kb. egy óra alatt megkaptuk e-mailben. A kártya ingyenes és azonnal használható. A használatára vonatkozó információk a recepción lévő szórólapokon szerepeltek, és a weboldalon is megtalálható. Választhatunk túrákat, például egy 5 órás hegymászást a Lackenkogel (2 051 m tengerszint feletti magasság) csúcsára. A kínálatban szerepel még íjászat, fociedzés, strandröplabda, szórakoztató tevékenységek gyerekeknek, farmlátogatások stb. Minden nap választhat a felsorolt lehetőségek közül.


  • A Flachau Summer Card kártyát használtuk a Starjet-re is, amely a kedvezményes kártya igénybevételével így ingyenes volt. Nagyon egyszerű volt, csak egyenesen a forgó kapuhoz mentünk, és ott beolvastuk a kártyánk QR-kódját, amit e-mailben kaptunk, és már mehettünk is! A felvonó egy 6 személyes ülőlift volt. Az átszálló állomáson átszálltunk a Starjet 2 felvonóba, és olyan magasra hajtottunk, amilyen magasra csak tudtunk. Lefelé menet is felszálltunk a felvonókra, és nem kellett fizetnünk egyik utazásért sem. A kötélpálya végállomásán a 3 kijelölt körpálya közül választhatunk, és élvezhetjük a gyönyörű kilátást a Magas-Tauern és a Dachstein csúcsaira. A Griessenkareck csúcsra kevesebb mint 2 órát vett igénybe a séta, és közel 2000 méterrel a tengerszint fölé jutottunk. Útközben a közeli réteken legelésző tehéncsordák mellett haladtunk el. A felvonó mentén több hütte is van, ahol egy pár falatot is el lehet fogyasztani.

  • Salzburg déli szélén található a Hellbrunni kastély és az állatkert, a nyugati szélén pedig a Skanzen Freilichtmuseum Salzburg. Bár terveztük, hogy néhány helyre elmegyünk, végül úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a látogatást, mert elég esős volt az idő. A szabadtéri múzeum megtekintésére pedig érdemes egy egész napot szánni, mivel ez a terület eléggé kiterjedt.

  • A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően közel van számos természeti és kulturális látnivalókhoz. A 3 nap alatt közel sem tudtunk mindent megnézni, amit szerettünk volna, így mindenképpen visszatérünk még ide. Mindenképpen ajánlom, hogy a felvonókra és a látnivalókra előre foglaljanak és vegyenek jegyet, különösen a nyári szezonban. Az első előnye, hogy biztosan sikeres lesz a kirándulás, és nem kell alternatív menetrenddel bajlódni, mert a helyszínen elfogynak a jegyek. Másodszor, megspórolhat néhány eurót, mert az online vásárolt jegyek általában olcsóbbak. Mi például a Dachstein-gleccserre készültünk, de a felvonóhoz vezető úton a táblákon fel volt tüntetve, hogy csak online vásárolt jeggyel lehet belépni. Így amikor 11 órakor megpróbáltunk online jegyet venni, sajnos aznapra már elfogyott. :(


Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Unterberghof **** szállodában szerzett élményeket?

“Ami legjobban megfogott a Hotel Unterberghof **** szállodában, az a családias légkör és a személyzet segítőkészsége. Egy igazán tágas szobát kaptunk, ami pontosan olyan szép volt, mint a képeken. Amin egy kicsit lehetne javítani az a reggeli kínálata, de ezt leszámítva nagyon elégedettek voltunk a felszolgált fogásokkal a többi étkezés alkalmával. A környéken számos gyerekeknek való szórakozási lehetőség is található, így családosoknak kitűnő választás ez a szálloda. Érdemes ellátogatni Eisriesenweltbe, a világ legnagyobb jégbarlangjába vagy megnézni a Flachau Summer Card használatával ingyenes látnivalókat.”


👍 A Hotel Unterberghof **** szállodát Nikola a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet