Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Egerben található Park Hotel Minaret *** szállodáról

Utazzunk Fannival, a Travelking csapatának egyik tagjával az Egerben található Park Hotel Minaret ***-hez. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Egerben található Park Hotel Minaret *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.12.04. - 2022.12.06.
  • Hol szálltál meg?: Park Hotel Minaret***
  • Hol található a szállás?: Eger
  • Kivel utaztál?: Egyedül
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részem
  • Mivel utaztál?: Autóval
Személyesen ellenőrizve, Park Hotel Minaret, Eger

Hová és hogyan utaztál?

Egerben végeztem a főiskolai tanulmányaimat, így nosztalgikus volt visszatérni ebbe a csodás kis barokk városba. Miskolcról autóval mentem Egerbe, ami Mezőkövesd felé egy rövid, egy órás út csupán, a 3-mas úton. Az autópályán is könnyen meg lehet közelíteni, de nekem nem volt indokolt ilyen rövid távon. A városba beérve érdemes bekapcsolni a GPS-t mivel sok az egyirányú kis utcácska különösen a belvárosban és könnyen el lehet téveszteni a fordulókat.

Milyen volt a parkolás?

A hotelt könnyen megtaláltam, hiszen a városközpontban van és első este a hotel előtt parkoltam le. Egyébként itt, illetve a Markhot Ferenc kórház előtt számos parkolóhely található, azonban a parkolás 360Ft./óra, amely hétvégén is érvényes bizonyos időszakokban, így ha nem akar parkolójegyet váltani, azt ajánlom, hogy a csomagok kipakolása után parkoljon le a 850m-re található Malom utcában, ahol ingyenes a parkolás, és visszafelé az Eger patak mellett tud elsétálni a hotelhez.

Hol szálltatok meg?

 A Park Hotel Minaret ***-ben szálltam meg. Érkezésemkor a recepciós tájékoztatott az étkezések időpontjáról, segített a parkolásban, illetve minden fontos információt átadott. A szobában egyébként egy részletes leírást is elhelyeztek, ami a vendégek minden felmerülő kérdésére válaszol. Egy kényelmes kétágyas szobát kaptam az első emeleten, és ami elsőnek feltűnt, az az volt, hogy a hatalmas ablakból egyenesen a minaretre nyíló csodás kilátásban volt részem. Sajnos az itt tartózkodásom alatt nem sokat sütött a nap, de az íróasztalnál ülve csodás kilátásban lehet része a vendégeknek. A szoba egyébként meglepően tágas volt, két nagyon kényelmes összetolható ágy uralta, emellett két kis íróasztal, egy hűtő és két éjjeli szekrény volt benne. Praktikusnak találtam, hogy a központi lámpa mellett volt egy hangulatvilágítást adó állólámpa, illetve két olvasólámpa az éjjeli szekrényeken.

Egy vastag sötétítő függöny is volt az ablakon, amivel teljesen ki lehetett zárni a fényt, ha zavartalan pihenésre vágynék. Az ágyból kényelmesen lehetett nézni a síkképernyős tévét, és egy kis hűtőm is volt, ahová az italokat tehettem volna, ez nyáron biztosan nagyon praktikus. Emellett kaptam a hűtő-fűtő klímához egy távirányítót, amivel szabályozni tudtam, mennyire szeretnék meleget. A bejárat előtti kis előszobában sok akasztó volt a kabátoknak és egy nagy ruhásszekrény is helyet kapott. A fürdőszoba nem túl nagy, de kényelmesen elfért benne egy zuhanyzó, egy mosdó és egy toalett. Emellett fogmosó poharak és kéztörlő törölköző valamint kilépő is volt bekészítve, illetve fejenként 2 törölköző az ágyon összehajtva várt.

Mesélj az ellátásról!

 Félpanziós ellátásban volt részem a hotel földszinti éttermében. Az étkezések félpanziós formában kerültek felszolgálásra, a reggelinél az italok is beletartoztak a félpanziós ellátásba. Többféle felvágott, sajtok, műzlik és péksütemények kerültek reggel felszolgálásra, a virsli, kolbászok, és tojásrántotta mellett. Természetesen a friss gyümölcsök és zöldségek sem hiányoztak. Az italos pulton 4 féle gyümölcsléből lehetett választani, illetve a kávé automatából többféle módon elkészített kávét vagy forrócsokit is lehetett csapolni. Este a vacsoránál kétféle leves és kétféle főétel várt, én a gyümölcslevest és az oldalast választottam, de volt a vegetáriánusoknak kedvező rántott karfiol is. Emellett savanyúságokat és friss salátát is lehetett választani illetve három féle desszert lehetőséget szolgáltak fel. Az esti italfogyasztást a félpanzión felül kellett fizetni, de a gazdag borkínálatot nem hagyhattam megkóstolás nélkül, elvégre Egerben, országunk egyik boros fővárosában pihentem :)

Napközben hol ettél?

Eger a gasztronómia központja is a történelem mellett. Elsősorban a borairól híres, de az egri húsleves is az ismertebb magyar ételek közé tartozik. Első nap a Macok bisztróban ebédeltem, amely friss alapanyagokkal dolgozik, és a 2022-es Michlein Guidera is felkerült. Elsősorban azért ajánlom, mert hozzáértően párosítják a helyi termelők borait és a fogásaikat. Akár degusztációs bormenüt is érdemes itt fogyasztani. A második napon az Il Padrino pizzázóban ettem, ahol számomra az ország egyik legfinomabb pizzáját késztik. Én a margaríta pizzát ajánlom, de nem lehet mellé fogni. Itt is érdemes megkóstolni a helyi borokat, én az egri csillagot tudom ajánlani. A macskabolondok számára (mint amilyen én is vagyok) kihagyhatatlan élmény a Lyceum oldalában nem olyan régen megnyílt Cicuskám kávézó sem, ahol a négylábú dorombolók körében fogyaszthatja el kedvenc italát, de vigyázzon, ha tejszínhabos italt rendel, nagyon népszerű lesz, és a kis bundás jószágok kiharcolják, hogy osztozzon velük!

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Mivel korábban 4 évet töltöttem el a városban, ezért jó szívvel mondhatom, hogy Eger felfedezéséhez több napra van szükség, és az év minden napjában gyönyörű! Nyáron élettől zsong, a legnagyobb ünnepségek egyike az Egri csillag fellövés és a Bikavér ünnep. Télen az Eger Advent fogja elbűvöli a látogatókat, minta hogy engem is. Ha egerben jár feltétlenül meg kell ismernie mind a két bor a török hódoltsághoz kapcsolódó legendáját is! Ősszel a szüreti munkálatok és az újbortól hangos a város, télen pedig az adventi vásárban gyönyörködhet.

A török fürdőbe mindig jó szívvel térek vissza, hiszen egyrészt lenyűgöző az építészete, másrészt semmivel össze nem hasonlítható kezeléseket kínál. A medencékben nem túl meleg a víz, de térmál vizek kedvelőinek is lesz itt egy kedvenc medencéje. A szaunák kellemesek és a gőzfürdőben egészen felfrissül az ember. A bátrak a frissítő dézsát is kipróbálhatják a felhevült test visszahűtésére. De amit semmiképp nem érdemes kihagyni az a hammam kezelés! Akár online is lehet időpontot foglalni a különböző masszázsokra, és a többféle hammam kezelés közül akár a legegyszerűbb is felejthetetlen élmény lesz. A kezelés során egy felhevített kőasztalon fekve, a hámlasztást követően puha szappanhabos masszázzsal kényeztetik.

Látogatásom alatt esős volt az idő, így inkább beltéri látnivalókat tudtam megnézni, így a Líceumban található főegyházmegyei könyvtárat is célba vettem, ahol az 50 ezer kötetet számláló gyűjteménynek polcait a könyvek méretéhez igazították, és melynek mennyezeti freskója a tridenti zsinatot ábrázolja.

Jó idő esetén semmiképp nem érdemes kihagyni a Líceum épületének másik különlegességét, a csillagászati toronyban található, az 1766 óta működő az egész világon ritkaságnak számító camera obscutát, melynek képét építésekor csillagászatra, ma pedig szórakoztatásra használják.

Az Én Egri TOP listáim:

🖼️Legjobb panoráma

  • Minaret, a török hódoltságból származó torony dzsámija nem maradt meg, de a csigalépcsőkön felkapaszkodva csodás panoráma tárul a látogatók elé.
  • Várfal sétány, az egri vár mellett indul és belépő nélkül végigjárható. A mentén információs táblák találhatóak, melyek eger és a vár történetét mesélik el, a tetejéről pedig csodás panoráma vár.
  • Lyceum terasz, az Eszetrházy Károly Egyetem csillagászati tornyának 6. emeletén, 44m magasságból 360 fokos panorámában lehet részünk a körteraszról, melyet az Egri Bazilika látképe ural.

🏛️Legjobb kultúra

  • Főegyházmegyei könyvtár, a Lyceum épületének első emeletén található fiókkönyvtár, amely csodás faragott bútorzatáról, gazdag gyűjteményéről és csodás freskójáról nevezetes.
  • Egri vár, az Egri csillagok regényből közismert vár, amely visszaverte az oszmán birodalmat ma is büszkén magasodik Eger romantikus városa felett
  • Város a város alatt, a bazilika alatt induló tárlat az érseki pincerendszert mutatja be, rendhagyó módon.

Legjobb vallás

  • Bazilika, Magyarország második legnagyobb vallásos építménye, freskói és barokk berendezései is legyűgözőek.
  • Érseki palota, a kiállípása során a püspökök, érsekek életének mindennapjaiba tekinthet be.
  • Valide sultana fürdőrom, a Tinódy téren találhatóak, a valaha volt impozáns épület romjai, mely a megtisztulás mellett fontos helyszíne volt a párválasztásnak is a török korban.

🍽️Legjobb gasztro

  • Macok bisztró, a 2022-es Michelin guide-ban is szereplő étterem bisztró jellegű, friss alapanyagokkal dolgozik és finom borokat kínál a vár tövében.
  • Marján cukrászda, a vártól nem messze található Eger legikonikusabb cukrászdája, ahol csodás italkülönlegességeket is fogyaszthat a sütemények mellé.
  • Depresszó kávézó, a Dobó tér végében található kávézó és borozót Csernus Imre magyar pszichiáter nyitotta, hangulata egészen egyedi.

🍷Legjobb bor:

  • Szépaszony völgy, az egri termelők pincészeteiben megkóstolhatja a helyi cuveéket mint a bikavér (vörös) és az egri csillag (fehér) vagy a fajta borokat is.
  • Gál Tibor fúzió, a városközpontban található borászatban tapasztalt sommeliék segítenek a helyi borok megismerésében borkóstolók során, mely már 2 főtől foglalható.
  • Bíboros, a Lyceumhoz közeli bárban a hallgatók mellett a turisták is szívesen megfordulnak, hiszen kötetlen környezetben és pénztárcabarát módon kóstolhatják meg az Egri dűlők legjavát.

🏞️Legjobb természet

  • Eged-hegy, az Eger városa felé magasodó dombnak a tetején egy kilátó is található, melyről csodás kilátása nyílik a környező szőlőültetvényekre.
  • Érsek kert, Eger belvárosának szélén található hatalmas park, melyben játszótér, szökőkút és egy tavacska is várja a látogatókat, ráadásul nyaranta több fesztiválnak és vásárnak is otthont ad.
  • Felsőtárkány, az Egertől 9 km-re található településen egy festői horgásztó és kisvonat is várja a látogatókat.

🧖🏻‍♀️Legjobb fürdő

  • Török fürdő, a történelmi fürdőben különleges hangulatban pihenhet és tapasztalhatja a meg a török fürdőkultúrát.
  • Egerszalóki fürdő és sódomb az Európában egyedülálló sókiválás-domb melletti fürdőben, a helyi természetes termálviz jótékony hatásait élvezhetik a látogatók.
  • Demjéni fürdő, az Egertől 13 km-re található Demjéni fürdőben kipróbálhatja a csúszdákat, az épített barlangfürdőt, vagy lazíthat a termálvízben is.

Röviden hogyan foglalnád össze a Perk Hotel Minaret *** -ben szerzett élményeket?

“Csodás napokat töltöttem Egerbe, amely az esős idő ellenére is tele volt programokkal. A hotel elhelyezkedésének köszönhetően minden látnivaló csupán két perc sétára volt, és a szobából nyíló kilátást nem lehet elfelejteni! A török fürdő most is teljesen elbűvölt és az egri borokban és gasztronómiában pedig soha nem lehet csalódni. Eger és a hotel tökéletes választás, ha szeretne megmártózni a kultúrában és érdekli a történelem.”


👍 A Park Hotel Minaretet Fanni, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 18. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet