Szeretne egy borozásban gazdag külföldi kiránduláson részt venni, de nem tudja merre induljon? Nos,ha ránk hallgat akkor Dél-Morvaországba, azon belül pedig Znojmóba. A Penzion a vinařství Dobrovolný vendégházban nemcsak a kényelmes szobák, de a finom reggeli vagy a félpanziós ellátás és egy palack helyi bor is várja. És nem szabad elfeledkezni a szállás kerékpártárolójáról sem.

A szálláshelyről

A Penzion a vinařství Dobrovolný Dél-Morvaországban, Znojmo csendes részén fogadja vendégeit. A szállást festői környezet veszi körül, ráadásul az épület közvetlenül három borospince felett áll, így egy finom pohár borért biztosan nem kell messzire utaznia.

Az esti borozás előtt fedezze fel a közeli kirándulóhelyeket, amiket gyalog vagy kerékpárral is felkereshet. Znojmo bájos központja és gyönyörű kastélya mindössze 5 km-re található. Bejárhatja a titokzatos Znojmo-i katakombákat is, amelynek folyosói és pincéi Csehország legnagyobb alagútrendszerét alkotják. Ne hagyja ki a gyönyörű Szent Katalin körtemplom meglátogatását se. Ezeken kívül érdemes még felkeresni Loucký kolostort (2,5 km), valamint azt ott található hatalmas borospincéket és a bormúzeumot is. Ha pedig szeretne megpihenni a városnézés közben, szürcsöljön el egy frissítő italt Znojmo számos remek kávézójának egyikében.

Tekintsen le a magasból a festői tájra, a három közeli kilátópont egyikéből. A Králův stolec kilátópontot egy romantikus pavilonnal (12 km) is rendelkezik, de akkor sem dönt rosszul ha a Sealsfieldův kámen-t (5 km) vagy a Devět mlýnů (8 km) felé veszi az irányt. Gyönyörű kilátás nyílik a vidékre a Vranov nad Dyjí várából (27 km) is, amely egy magas sziklára épült.

Ha a kirándulás alatt szeretne fürdőzni egyet, töltsön el egy napot a Vranovi víztározó (25 km) mellett. Ez Csehország egyik legmelegebb víztározója, így kiválóan lehet mártózni benne. De a Podyjí Nemzeti Parkban (14 km) is kedvére barangolhat.

Hol fogok aludni?

Szállását a kényelmes bútorokkal és jó felszereltséggel rendelkező, hangulatos szobák egyikében foglalhatja el. Természetesen az ingyenes wifi hozzáférés is rendelkezésre áll.

Három lehetőség közül választhat:

  • A Kétágyas szoba 2 különálló ággyal, éjjeliszekrénnyel és kényelmes ülősarokkal rendelkezik. A privát, modern fürdőszobában zuhanyzó és WC található.

  • A Háromágyas szoba 3 különálló ággyal, éjjeliszekrénnyel és egy asztallal ellátott ülősarokkal rendelkezik. A privát, modern fürdőszobában zuhanyzó és WC található.

  • A Családi szoba két összenyitható kétágyas szobából áll, és legfeljebb 4 vendéget tud fogadni. A 4 különálló ágy mellett éjjeliszekrényekkel és ülősarokkal is rendelkezik. A privát fürdőszobában zuhanyzó és WC található.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A vendégház éttermében félpanziós ellátással várják a vendégeket. A reggeli során kedvére válogathat a büfékínálatból, míg a vacsora során 3 fogás közül választhat.

Felár ellenében borkóstolón vagy egy igazi pince-túrán is részt vehet. Vagy csak pihenjen a kültéri teraszon egy pohár finom bor társaságában.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Ha kerékpárral szeretné bejárni Dél-Morvaországot, biztosan örül majd a panzió kerékpártárolójának.

Penzion a vinařství Dobrovolný

Penzion a vinařství Dobrovolný

Růženy Svobodové 2463/22 , Znojmo
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
JOSEF DOBROVOLNÝ Cégjegyzékszám: 40958523


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
250 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Kerékpártároló

A szálláshely környéke

Busz megálló
0,1 km

Utazási tippek

Znojmo

Znojmo Utazási tipp

Dél-Morvaország Csehország egyik legcsodálatosabb térsége, amelyet többek között baráti légkörének és a számtalan borospincéjének köszönhet. Znojmo a Podyjí Nemzeti Park szélén helyezkedik el és számtalan történelmi emlékhellyel büszkélkedhet, így nagy közkedveltségnek örvend a turisták körében. Kóstolja meg a kiváló helyi borokat, gyönyörködjön a mesébe illő tájban és élvezze a gazdag kultúrális programokat.

Mely helyeket érdemes meglátogatni Znojmoban:

  • Znojmo vára a Szent Katalin körtemplommal
  • A városháza tornya
  • Znojmoi katakombák
  • A sörfőzés történelmét bemutató kiállítás

Znojmoban felejthetetlen hangulatban lehet része az egész év folyamán megrendezésre kerülő kultúrális programoknak köszönhetően is. Leghíresebb közülük talán a szeptemberben tartott történelmi borszüret, továbbá a majális, nyári zenés fesztivál, a júniusi sörünnep, vagy az augusztusi uborkaünnep.

További információ
Znojmo-i vár
Znojmo-i vár
Znojmoi katakombák
Znojmoi katakombák
Pálava természetvédelmi terület
Pálava természetvédelmi terület