Szállás és látnivalók a Sziléziai Beszkidekben

Mély völgyek, tiszta folyók és a gyönyörű kilátással teli, érintetlen táj. Ez a Sziléziai Beszkidek, ahol a gyönyörű természeti környezet mindenkinek örömet okoz, aki a nyaralás során szeretné elkerülni a turisták tömegét. Foglaljon szállást weboldalunkon, hogy élvezhesse a tiszta természet és a számos érdekes látnivaló közelségét.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 2 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?A Sziléziai Beszkidek a csodás Csehország keleti részében, közvetlenül a lengyel és a szlovák határon fekszik. A béke e páratlan oázisa minden természetkedvelőnek tetszeni fog, aki a nyaralás során szeretné elkerülni a zsúfoltságot. Bár ez a hegység néha elveszik a népszerűbb Morva-sziléziai Beszkidek árnyékában, a rengeteg látnivalónak és az érintetlen természetének köszönhetően ideális úticél a szerelmespárok, vagy a családdal kirándulók számára is.

Fedezze fel a Sziléziai Beszkidek érintetlen természetét!

A régió egyik nagy előnye a változatosság, amelynek köszönhetően a túrázók, a kerékpárosok, a síelők és a vízparti pihenésre vágyók egyaránt megtalálják itt a számításukat. Akár aktívabb, akár a legkényelmesebb kikapcsolódásra vágyik, a legkeletibb cseh régió megfelel majd minden elvárásának.

Végtelen rétek hegyi virágokkal, mély erdők és felülmúlhatatlan kilátás. Mindezek várják Önt ezen a nagyszerű vidéken. Ha mindehhez hozzáadjuk az olyan turisztikai látványosságokat, mint a kilátótornyok vagy a frissítővel ellátott hegyi kunyhók, akkor egy szinte tökéletes kiruccanás képe körvonalazódhat előttünk.

Kapaszkodjon fel például a környék legmagasabb pontjára, a Velka Cantoryje hegyre. A csúcson található kilátótoronyból kedvező körülmények esetén egészen a Tátráig elláthat. Gyerekek és felnőttek egyaránt élvezni fogják a Lovagok tanösvény végig járását, amely a Velka Cantoryje körül vezet, és felidézi a hegy gyomrában alvó sereg ősi legendáját. Földrajzi szempontból érdekes hely a Trojmezí na Hrčava, ahol Szlovákia, Csehország és Lengyelország határai találkoznak.

Ismerje meg a történelmet és ne hagyja ki a népi ünnepségeket!

A páratlan természet nem minden, amit ez az egyedülálló régió kínál. A helyi folklórrendezvények is érdemes meglátogatni, ahol a turisták a helyiekkel együtt idézhetik fel a népi hagyományokat és ünnepelhetik az életet.

Olyan bájos városok és falvak is találhatók a közelben, amelyek történelmi látványosságok sokaságát rejtik. Látogasson el a legkeletibb cseh városba, Jablunkovba amit egy történelmi tér és a helyi reneszánsz templom miatt keresnek fel annyian évről évre.

A Sziléziai Beszkidek területén elszórtan romantikus fatemplomokba ütközhetünk, amelyek hozzájárulnak a táj autentikus hangulatához. A legfontosabbak közé tartozik a bystřicei templom, vagy a festői Hrčava faluban épült a Szent Cirill és Metód templom.