Árvai Falumúzeum Zuberec - Brestová

A Roháči hegyek árnyékában található múzeum az árvai lakosság életét hivatott bemutatni. Az 50 épületet tartalmazó skanzen a Zuberecet, Zverovka kunyhót és a Roháč völgyet összekötő út mentén található meg. A történelmi emlékhely varázsát a Studený patak és a 15. századi Árpád-házi Szent Erzsébet-fatemplom teszi még különlegesebbé.

A néprajzi múzeum főleg a nyári hónapokban látogatott, amikor számtalan rendezvény kerül megrendezésre itt. A legismertebb rendezvény a Podroháči folklór ünnepség, amelyen augusztus első hétvégéjén vehet részt. A rendezvény nemzetközi szinten is nagy hagyománynak örvend, pénteken kezdődik és a vasárnapi délutáni gálaprogrammal záródikk. A tánc-, énekes és színházi programoknak a múzeummal szomszédos szabadtéri színház ad otthont. Ezzel egyidőben a skanzen területén kézműves vásár, kiállítás és a fesztivál résztvevőinek ünnepi felvonulása kerül megrendezésre.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Árva, Liptó, Lengyel-Tátra

Kirándulási ötletek a környéken

Aquapark Meander - Oravice
Meander Élményfürdő
Ski Vitanová síközpont
Kobyliny kilátó
Kvacsányi-völgy
Medve-alagút

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet