Hogyan is néz ki a wellness etikett? Avagy, hogyan illik viselkedni wellnessezés közben.

Éppen a megérdemelt pihenésére készül egy fantasztikus wellness élmény keretében? Tudta, hogy léteznek bizonyos alapszabályok, amelyeket illik a wellness használatakor betartani? De mégis mik ezek a szabályok? Lássuk szépen sorban őket!
Hogyan is néz ki a wellness etikett? Avagy, hogyan illik viselkedni wellnessezés közben.

1. Első az egészség

Különösen a wellness-kezeléseknél fontos alapszabály, hogy őszinték legyünk a személyzettel szemben. Mindenki más egészségügyi problémákkal küzd, más hatásokra érzékeny, amiről a szakembernek tudnia kell, hogy az adott kezelés hatása tényleg pozitív lehessen. Az orvosi eljárások esetén különösen, de wellness-kezelések esetében is nagyon fontos, hogy ha kérdésünk van tegyük azt fel a szakembernek. Bátran kérjünk tőle tanácsokat is!

TIPP:

2. Alapfelszerelés

Törölköző, lepedő, papucs, fürdőköpeny. Törölközőt és lepedőt minden minőségi létesítményhez biztosítanak ingyenesen vagy díj ellenében. A nagyobb wellness-központokban és fürdőkben egyszerű papucsot és bolyhos fürdőköpenyt is vásárolhatunk, ha szükséges. Ezután speciális szaunalepedővel is bővíthetjük felszerelésünket.

3. Higiénia

A közös wellness-területek aranyszabálya a higiénia. A zuhanyzás a medencékbe, a pancsoló medencékbe és a pezsgőfürdőkbe való belépés előtt magától értetődő. Az öltözőkben és a folyosókon műanyag cipőt vagy papucsot szükséges viselni. A szaunákban pedig jó szokás lepedőre vagy törölközőre ülni.

4. Érkezzünk időben!

Az előre egyeztetett kezeléseket jelzés nélkül kihagyni vagy az utolsó pillanatban lemondani nem éppen illendő dolog. Ha pedig késünk, azzal a saját pihenőidőnkből veszünk el. Ezért a legjobb döntés, ha a lefoglalt időpontra pontosan érkezünk.

TIPP:

5. Levetkőzni vagy nem vetkőzni, ez itt a kérdés

Ami az úgynevezett száraz kezeléseket illeti, a részleges leöltözés általában elegendő. A nedves kezelések viszont általában a ruházat eltávolításának szükségességét is jelentik. Ha ezzel gondunk lenne a fürdőruhát többnyire megengedik, hogy magunkon tartsuk. Akinek problémája van a levetkőzéssel, jobb, ha előzetesen ellenőrzi, hogy melyik eljárásra, milyen szabályok vonatkoznak e tekintetben. Alternatív megoldásként kérhetünk velünk azonos nemű terapeutát.

6. A telefon tabu

Ehhez nincs is mit hozzáfűzni. A rohanó életünk fő kellékének nincs helye a tökéletes kikapcsolódásunk során!

TIPP:

7. Mi a helyzet az ételekkel és italokkal?

Ideális egy órával a wellness-használat vagy kezelések előtt enni. Ezt érdemes mindenekelőtt egy könnyű és egészséges formában megtenni, amely támogatja test megtisztulását belülről is, és nem terheli meg a szervezetet. Fontos elkerülni az alkoholt. Szaunázás előtt érdemes megnövelni a folyadékfogyasztást és csökkenteni a kávé mennyiségét. Privát wellnessezés esetén persze egy koktél vagy egy pohár habzóbor azért megengedett.

8. Kérdezzünk

A barátságos és képzett személyzet örömmel válaszol minden kérdésünkre, ezért ne féljük azokat feltenni nekik. Határozottan jobb, mint sötétben tapogatózni, ami akár el is ronthatja az egyébként kellemesnek ígérkező pillanatokat.

TIPP:

9. Psssszt...

A wellness-kezelés legtöbbször csendes pihenéssel vagy relaxációs zenével társul. Ne rontsuk el mások vagy a saját magunk relaxációját azzal, hogy hangoskodunk. A wellnessnek olyan helynek kell lennie, ahol a zavaró körülmények és problémák egyszerűen alábbhagynak és tényleg teljesen ki tudunk kapcsolni.

10. Élvezzük!

Aki eddig olvasott, az már igazi wellness-profivá válhatott mostanra. :) A legfontosabb, amit mindig szem előtt kell tartanunk, hogy a wellness és a fürdőzés egy ajándék a testnek és léleknek egyaránt. Szóval engedjük meg magunknak is, hogy élvezzük az itt töltött időt!

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 29. 3. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet