Magyarország legjobbjai: 7 kihagyhatatlan családi kalandpark

A hétvégi családi kirándulás helyszíneként az egyik legjobb választás a kalandpark. Na de melyik? Mi most elhoztunk 7 szuper kalandparkot, amelyek közelében számos más látványosság is található, így a családi vakáció tökéletes pontjává válhatnak.
Magyarország legjobbjai: 7 kihagyhatatlan családi kalandpark

1. Kerekerdő Élménypark - Debrecen

A Kerekerdő Élménypark a Debrecenben Zsuzsi Erdei Vasút vonalán, 55 000 m² nagyságú festői erdei területen ad otthont egy igazi mesevilágnak. A park egyértelműen a gyermekes családoknak készült, mely már a kapun való belépéskor egyértelművé válhat a kikötőből induló kőkorszaki Flinstones vízibickilivel, motoros dodgemmel és Pirate Ship kalózhajóval találkozva. A mesés élmények sorát gazdagítja a beszélő fa, az élethű mesejelenetek, a dzsungel vonat, a körhinta, a lovacskás kisvasút és a szellemkastély. Az ügyességi játékok között pedig olyan izgalmak várnak mindenkire, mint a drótkötélpálya, a hálós kalndpálya, és a labirintus.

Jegyárak:

  • A gyermek jegy 5 500 Ft, a felnőtt jegy 4 500 Ft, a nyugdíjas jegy 1 900 Ft.

Nyitvatartás:

  • (H-V): 10:00 - 18:00

TIPP:

Folytatódjon a mesés élmény a Hotel Négy Évszak Superior -ban Hajdúszoboszlón! A szálloda a párok mellett a családok számára is tökéletes választás hiszen a félpanziós ellátás mellett a korlátlan wellnessel és gyógyfürdő belépővel várja a vendégeket.


2. Kristálytorony - Bük

A Kristálytorony Bük fürdővárosában épült és áprilistól októberig tart nyitva, így kellemes időjárás esetén kitűnő lehetőséget biztosít szabadtéri szórakozásra családok és baráti társaságok számára egyaránt. A monumentális, mégis kis alapterületen felállított 3 szintes toronyszerkezet, 17 m magas, 35 m széles és 90 élményelemet tartalmaz. Kötélpályák, mászófal, óriás hinta, közel 200 méteres Flying Fox csúszás­ és íjászat várja az ide látogató családokat.

Jegyárak:

  • A kötélpálya árai: napi jegy 4 100 Ft-tól, 3 órás jegy 2 200 Ft-tól. A mini kötélpálya ára: 3 órás jegy 1 600 Ft. Az íjászat árai: 1 óra 3 700 Ft, 30 perc 2 000 Ft. Az óriás hinta ára 850 Ft/fő.

Nyitvatartás:

  • (H-V): 10:00 - 18:00

TIPP:

A Walter Panzió kényelmes szobákat kínál, emellett pedig félpanziós ellátást és korlátlan belépést a szomszédos 4*-os szállodában található nagyszerű wellnessbe. A csomagváltozatok közt olyat is talál, amely egész napos belépést is tartalmaz a Bükfürdő Thermal & Spa-ba. Ráadásul 5 év alatti gyermeke ingyen érkezhet Önnel!


3. Maros Kalandpart - Makó

Makó egyik híressége, a Maros Kalandpart nem mindennapi környezetben teszi lehetővé az aktív kikapcsolódást. A Maros folyó árterében a Maroson átívelő canopy-pálya, lombkoronasétány, 29 akadályból álló felnőtt kalandpálya 4 méter magasságban, inga, magaslati kerékpár, és gyermek kalandpálya is várja a család minden tagját. A lombkoronasétány a folyópart élővilágát mutatja be egyedi megközelítésben. A sétány végén álló, 18 méter magas toronyból induló 40 méteres csúszda a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdája. A canopy-pálya egy, a Maros makói és kiszombori partját összekötő 159 méteres drótkötélpálya, amelynek különlegessége, hogy Magyarországon csak itt található folyó fölött átívelő canopy-pálya.

Jegyárak:

  • A canopy pálya jegyára 1 500 Ft, a magaslati kerékpár jegyára 1 500 Ft, a felnőtt kaladpálya jegyára 2 200 Ft, a gyermek kalandpálya jegyára 1 500 Ft, az inga jegyára 1 500 Ft. azok számára, akik több mindent is ki szeretnének próbálni kedvezményes kombinált jegyek is válthatóak 2 960 Ft-tól.

Nyitvatartás:

  • Kalandelemek (H-V): 10:00 - 19:00
  • Büfé (H-V): 10:00 - 19:00
  • Bucóka Büfé (H-V): 11:00 - 19:00

TIPP:

Aki Makón jár, annak a különleges fürdőt, a Hagymatikumot és a helyi kulturális központ, a Hagymaház egyik előadását is érdemes meglátogatnia, valamint érdemes ellátogatni Szegedre is.


4. Kalanderdő - Szilvásvárad

A Szilvásvárad Kalandparkot egy csodás erdei táj veszi körül. A fák között izgalmas élményelemek várják a gyerekeket és fenőtteket is. A bátorság és ügyesség tesztelésére 5 kötélpálya áll rendelkezése, melyek között olyan is tallálható amit 9 m magasságban építettek fel. Akik csapatépítésre érkeznek ide, azoknak szuper választás lehet a lézerharc és monsterroller. De a kisgyermekekről sem feledkeztek meg, őket mini kalanderdő, aranymosás, és trambulinok várják.

Jegyárak:

  • A kombinált kötélpálya jegyár 3 500 Ft-tól, az 1 pályára szóló jegy 2 500 Ft-tól indul. A mini kalanderdő jegyárai: fél órás jegy 1 800 Ft, 1 órás jegy 2 200 Ft. A lézerharc jegyárai: 1 órás felnőtt jegy 2 800 Ft, 1 órás gyermek jegy 2 000 Ft. A trambulin jegyára: 1 000 Ft (5 perc). A monsterroller túrák 2 700 Ft-tól indulnak.

Nyitvatartás:

  • Kalandelemek (H-V): 10:00 - 19:00
  • Büfé (H-V): 10:00 - 19:00
  • Bucóka Büfé (H-V): 11:00 - 19:00

TIPP:

Szilvásváradtól 30 perc autóútra található Eger kisvárosa, hazánk egyik ékszerdoboza. Töltsön el Egerben néhány napot és fedezze fel a város nevezetességeit, amihez tökéletes szállása lesz a város központjában lévő Park Hotel Minaret félpanziós ellátással.


5. Bókay Kalandpark - Budapest

Gondolta volna, hogy a számtalan nevezetességen túl még egy kalandparkot is találni Budapesten? A parkban 2 fákra épített kötélpálya található. Az egyik 60 akadályból, a másik pálya pedig 70 akadályból áll. A pályák érdekessége, hogy országos viszonylatban is egyedülálló, különleges elemek alkotják, így a kezdőktől a legtapasztaltabbakig mindenki megtalálhatja a számára legalkalmasabb nehézségi fokú akadályokat. A kicsiket légvár és trambulin várja. És itt található Magyarország első óriás csúzlija is.

Jegyárak:

  • A kötélpálya árai: 140 cm alatti pálya 4 000 Ft, 140 cm feletti pálya 4 600 Ft. A csúszópálya ára: 2 300 Ft. A trambulin és ugrálóvár jegyára: 800 Ft (10 perc).

Nyitvatartás:

  • (SZ-V): 10:00 - 19:00

TIPP:

Budapest felfedezésére nem elég egy nap, így összegyűjtöttük a város legjobb szállásait, amelyekből ide kattintva válogathat.


6. Lillafüredi Sport- és Kalandpark

A Bükk hegység lábainál található a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, érintetlen természetben várja az idelátogatókat. Az erdei kötélpálya kicsiknek és nagyoknak is izgalmas szórakozás lehet, hiszen a pályák nehézségi foka választható. A segway túrán két keréken fedezhető fel a park és környéke. Az adrenalinfüggők az ejtőgép segítségével tehetik próbára bátorságukat. A park nagy szenzációja a csúszópálya, és a lasertag aréna. A park területén találkozhat még szabadulószobával, aranymosóval, és tematikus játszótérrel is.

Jegyárak:

  • Felnőtt egyutas 1 800 Ft , retour 2 200 Ft; Gyermek, diák, nyugdíjas egy utas: 1 600 Ft, retour 1 900 Ft.

Nyitvatartás:

  • (SZ-V): 10:00 - 18:00

TIPP:

Gyönyörű kilátásban lehet része a Bükk hegység csodáira a szomszédos Lillafüredi Libegőn, mely egy kilométer hosszan a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába.

+1 TIPP: A Lillafüredi kirándulásához válasszon Miskolci szállásaink közül ide kattintva és fedezze fel a város számos nevezetességét!


7. BalatoniBob Szabadidőpark

Nem kispályás szórakozás! A Balaton északi partján található BalatoniBob Szabadidópark hatalmas élményt nyújthat a család minden tagja számára. A bobozáson túl kötélpálya, paintball, íjászat és fitneszpark is várja az ide látogatókat. A parkban található továbbá egy óriáskörhinta, a Swingy, amely első pillantásra ijesztőnek tűnhet, de inkább azzal fenyeget, hogy ha az ember kipróbálja szeretné újra és újra és újra átélni az élményt.

Jegyárak:

  • Bobpálya: 799 Ft/csúszás ártól. Kalandösvények 2 000 Ft-tól. Mászótorony: 800 Ft/mászás. Drótkötélcsúszda: 1 500 Ft/csúszás. Íjászat: 1 500 Ft/10 lövés. Paintball: 6 000 Ft/fő.

Nyitvatartás:

  • (H-V): 9:00 - 21:00
  • (SZ): 9:00 - 24:00

TIPP:

Töltsön el a balatonnál több napot is, és válasszon szállást a legjobb ajánlatainkból ide!


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 20. 4. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet