Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a csodás Karlovy Vary városában található Hotel Imperial ***** szállodában töltött pihenőnapokról

Irány Karlovy Vary Martinnal, a Travelking csapat egyik tagjával! Részletes beszámoló következik az elegáns Hotel Imperial *****-ban töltött időről. Most mindent megtudhatunk a szállásról, ellátásról és a kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a csodás Karlovy Vary városában található Hotel Imperial ***** szállodában töltött pihenőnapokról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.03.15. - 2022.03.18.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Imperial *****
  • Hol található a szállás?: Karlovy Vary, Csehország
  • Kivel utaztál?: Édesanyámmal
  • Milyen ellátást kaptál?: Félpanzió
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A gyönyörű Karlovy Varyt látogattuk meg egy hétvégére. Nagyon vártuk már az ottlétünket, hiszen úti célunk a fényűző 5*-os Hotel Imperial ***** volt. Az utazásunkhoz a saját autós közlekedést választottuk, Brnóból indulva, így körülbelül 3 és fél óra alatt (336 km) jutottunk el Karlovy Varyba.

Milyen volt a parkolás?

Az autóval való utazás gyakran gyorsabb, mint más közlekedési módok, de ez esetben meg fontos előre felkészülni a parkolásra. A parkolás nem volt benne a szállás árában, de a szállodának saját parkolója van, ahol 400 CZK/éjért lehet parkolni, amit ki is használtunk. A parkoló 50 m-re található a szállodától. A szálloda azonban ingyenes parkoló szolgálatot biztosít, így a hotel elé érkezve, a csomagjainkkal egyenesen a recepcióra mehetünk, ahol átadjuk a kocsikulcsot, és a szálloda alkalmazottja leparkolja nekünk az autót. Pontosan úgy, mint a filmekben.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Imperial ***** egy igazán impozáns épület, és merem állítani, hogy Karlovy Vary egyik meghatározó épülete, mivel a város központjában, az oszlopsor felett található. Jobb helyet keresve sem találhattak volna szállodának. Az épület 1912 óta áll itt, és ez idő alatt számos híres személyiség megfordult itt.

A szálloda igazán impozáns belső terekkel rendelkezik, és a szobák sem különböznek ettől. Egy hatalmas szobában töltöttük az éjszakákat, amely tiszta és gyönyörű volt. A szoba zöld és vörös színekben pompázott, aranyszínű részletekkel, például egy szép csillárral. A kényelmes ágyon kívül volt egy pihenősarok is. Teljesen elégedettek voltunk a szobával.

Mesélj az ellátásról!

A csomag tartalmazta a félpanziós ellátást, így jó ételekben nem volt hiány. A reggeli és a vacsora nagyon változatos és fantasztikusan finom volt.

A svédasztalos reggeli mindenféle fogásból válogathattunk, amit csak el lehet képzelni reggelire. A kínálatban szerepelt pl.: tojás különböző módon elkészítve, kolbász és kolbásztekercs, különféle felvágottak, sajtok, péksütemények, pástétomok. Voltak édes reggelire is lehetőségek és természetesen italok (gyümölcslevek, teák, kávé) is. A vacsora is bőséges volt, és mindenféle húsból lehetett választani, különböző elkészítési formákban, valamint 4 különböző köretből, amelyeket különböző módon kombinálhattunk a hússal. Volt vegetáriánus választék is, valamint zöldségek, saláták és desszertek.

Napközben hol ettetek?

Mivel a csomagunkban félpanziós ellátás volt, csak egyszer látogattunk el egy étterembe ebédidőben Karlovy Vary központjában. A cseh U Švejka étterem Karlovy Vary központjában, a Vřídelní kolonáda közelében található. Svíčkové szószt és klasszikus sertéshúst, galuskát és káposztát fogyasztottunk. Az egészet egy jó pilsner sörrel öblítettük le. Az ár elfogadható volt, azt mondanám, hogy középkategóriás.

Milyen wellness lehetőségeket biztosított a szálloda?

Az utalvány tartalmazza a wellness-részlegbe való belépést, amit örömmel vettünk igénybe. Mi a 3. emeleten szálltunk meg, a spa pedig a -1. emeleten található. Mi a liftet használtuk, hogy eljussunk oda, de érdemes körültekintőnek lenni, mert a wellness-részlegbe egy másik lift vezet, mint a recepciónál lévő.

Kipróbáltuk a nagy 29°C hőmérsékletű medencét, a pezsgőfürdőket és a finn szaunát is. Emellett a csomagban található kezeléseket is igénybe vettük (ásványi fürdő, aromaterápiás részleges masszázs, oxigénterápia). A kezelések napját és időpontját közvetlenül a szálloda adja meg a tartózkodás előtt.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Diana kilátótorony, amely gyalogosan és felvonóval is megközelíthető
    • A kilátótorony közelében van egy elegáns étterem, ahol jót lehet falatozni
  • A Vřídlo kolonnád és a Piaci kolonnád, ahol mindenképpen érdemes megkóstolni a helyi forrásvizet
  • Sadová kolonnád
  • Malomkő kolonnád
  • Zámecká kolonnád
  • Erzsébet Fürdő

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Imperial *****-ban szerzett élményeket?

“Már az első perctől élveztük az ittlétünket. A szállodába belépve azonnal érezhető volt a luxus hangulat, ugyanakkor minden nagyon kellemesnek és természetesnek hatott. Mindenképpen kiemelném az ágyakat a szobákban, amelyek nagyon kényelmesek. Az ételek ízletesek és változatosak, és a szálloda elhelyezkedéséből fakadóan nagyon szép a kilátás a környékre. A masszázs szuper volt egy séta utáni lazításhoz. Mindezeknek, valamint a barátságos személyzetnek köszönhetően mindenképpen visszaténék még ide.”


👍 A Hotel Imperial *****-t Martin, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 19. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet