Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában található Hotel Tulipán *** szállodáról

Utazzunk Martinnal, a Travelking csapatának egyik tagjával a Magas-Tátrában található Hotel Tulipán *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában található Hotel Tulipán *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.05.16. - 2022.05.18.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Tulipán ***
  • Hol található a szállás?: Magas-Tátra
  • Kivel utaztál?: A barátnőmmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Ezúttal a barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy felfedezzük a Magas-Tátra környékét, a szállásunkhoz pedig a Hotel Tulipánt *** választottuk, amely Tátralomnicon található. Ez elég messze van, ezért a legkényelmesebb és leggyorsabb lehetőséget választottuk, vagyis az autót. Brnoból indultunk, a cél pedig Tátralomnic volt, amely egy viszonylag hosszú, 363 kilométeres út volt és körülbelül 5 órát vett igénybe. A leggyorsabb út az autópályán vezet, így mi is emellett döntöttünk, ehhez pedig vennünk kellett egy autópálya-matricát, ami 10 napra 10 €-ba került. Mindenképp javaslom ezt az útvonalat, ha az ember gyorsabban szeretné elérni az úticélját.

Milyen volt a parkolás?

A szállodának van egy saját parkolója, közvetlenül a bejáratnál, ahol kb. 10 parkolóhely áll rendelkezésre. Utalványunknak köszönhetően nekünk a parkolás is benne volt az árban, így mi ott parkolhattunk le. Egyébként a parkolóhelyet nem szükséges előre lefoglalni.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Tulipán ***, Szlovákia

Hol szálltatok meg?

A Hotel Tulipán *** a Magas-Tátra szívében, Tátralomnic központjában található. A város hangulatát a tátrai stílusban épült házacskák teszik még kellemesebbé. Közvetlenül a szállodával szemben található egy bobpálya, amit mi ki is próbáltunk (és amit nagyon élveztünk), fölötte pedig a Tátra csúcsai, köztük a Lomnici-csúcs magasodnak. A szálloda egyébként kb. 1 km-re épült a Lomnici-csúcsra tartó felvonó megállójától és csupán egy karnyújtásnyira van sok egyéb látnivalótól is.

Mi egy apartmanban szálltunk meg, amivel teljesen elégedettek voltunk. A magas színvonalú és korszerű berendezéssel büszkélkedő apartman, két részre volt osztva. Volt egy nappali TV-vel, kanapéval és dohányzóasztallal és egy hálószoba, ahol kényelmes ágy, szekrények és egy széf állt a rendelkezésünkre. Meg kell még említenem, hogy a szobánk egy saját kis konyhával is fel volt szerelve, így nem okozott problémát a reggeli tea vagy kávé elkészítése sem. Egyébként a konyha minden szükséges eszközzel fel volt szerelve, mosogató, mikrohullámú sütő, vízforraló stb. Elmondhatatlan élmény volt a reggeli kávénkat úgy elfogyasztani, hogy közben gyönyörködhettünk a Tátra csúcsaira nyíló lenyűgöző panorámában. A fürdőszobában kád és zuhanyzó is volt, valamint mindennel amire szükségünk lehetett fel volt szerelve, Az egész apartman nagyon tágas volt, én különösen nagyra értékeltem, hogy két külön részre volt szeparálva az alváshoz és a szórakozáshoz, így én tudtam este tévézni, míg a barátnőm békésen és nyugodtan tudott aludni. A szobánkból csodás kilátás nyílt a Tátrára, esténként egy pohár prosecco mellett többször is gyönyörködtünk benne.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Tulipán ***, Szlovákia

Mesélj az ellátásról!

A csomagunk félpanziós ellátást tartalmazott a szálloda éttermében, amivel mi nagyon elégedettek voltunk. A hangulatos étteremben minden reggel ízletes és bőséges svédasztalos reggelivel vártak, ami teljesen feltöltött minket energiával a kirándulások előtt. A választék klasszikus volt - tojás, kolbász, omlett, sajt, szalámi, péksütemények, gyümölcsök, zöldségek széles kínálata, valamint az édesszájúaknak a péksüteményt említeném meg, ami nagyon ízletes volt. Vacsorára mindig három étel közül választhattunk az étlapról, amit már az előző nap jelezni kellett az étteremben. A vacsorák is nagyon ízletesek és elegendőek voltak.

Egyébként az étlapról nem hiányoznak a vegetáriánus és diétás ételek sem. Az ínyencfalatokhoz zamatos borokat és kézműves söröket kortyolgathat, az alkoholmentes italok közül pedig a házi limonádét javasoljuk megkóstolni. Esténként a bárban frissülhet fel, ahol a tapasztalt pincér kérésére bármilyen italt elkészít. A reggeleket a kávézóban teheti kellemesebbé, vagy meglátogathatja a cukrászdát is, ahol a helyi cukrász remek süteményeket készít.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Tulipán ***, Szlovákia

Napközben hol ettetek?

Mivel a reggelik nagyon kiadósak voltak, így mi az ebédet mindig kihagytuk, de ennek ellenére nagyon vártuk már a vacsorát. :-) Egyedül a Csórba-tavi kirándulásunk során látogattunk el a Hotel Solisko éttermébe, az Al Lago étterembe, ahol hagyományos szlovák és olasz specialitások kerülnek tálalásra. Itt egy nagyon finom palacsintát ettünk fagylalttal és közben megcsodálhattuk a mesés környezetet közvetlenül a Csorba-tó partján.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

Egy fárasztó, környékbeli sétákkal teli nap után nagyon jól esett este a kikapcsolódás. A szállodához egy gyönyörű wellness-részleg is tartozik, ahol van egy kis medence, hidromasszázs pezsgőfürdő és 3 szauna (gyógynövényes, finn és gőz) is. A nyitvatartási idő 17:00-21:00 óra, azzal a megkötéssel, hogy érkezéskor a recepción előre kell jelezni, hogy mikor szeretnénk használni a wellness-t, egyébként nem kell előre foglalni. A fürdő nem privát, de szerencsénkre látogatásunk alatt nem volt ott senki más, így teljes nyugalomban tudtunk feltöltődni és egymásra hangolódni. A szobánkban bekészítve várt a törölköző, amit a wellnessezéskor használhattunk, illetve a szaunalepedőt pedig a recepción kaptuk meg. Teljesen rajtunk múlik, hogy köntösben és fürdőruhában megyünk-e már a szobából a wellness-részlegre, vagy a wellness előtt található zuhanyzós öltözőt szeretnénk-e használni. A szállodában többféle szaunát is ki lehet próbálni, ami után a hűsítő medencében lehet felfrissülni, valamint a tökéletes kikapcsolódást a nyugágyak és a kellemes masszázsok biztosítják.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Tulipán ***, Szlovákia

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Már az első napon meglátogattuk a szállodával szemben lévő bobpályát, amit nagyon élveztünk és ajánlom, hogy mindenki próbálja ki, aki egy kis adrenalin-löketre vágyik. Majd egy kellemes sétát tettünk a környéken. Ezután azt terveztük, hogy felszállunk a Lomnici-csúcs felvonóra, de sajnos ott tartózkodásunk alatt a drótkötélpályák egy teljes hétig nem üzemeltek. Őszintén szólva nagyon csalódottak voltunk, viszont a jó az egészben, hogy így biztosan visszatérünk még ide.

Másnap az időjárás sem kedvezett nekünk, mert sajnos eleredt az eső, ezért úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk a Bélai barlangot, amely Szlovákia egyik legnagyobb cseppkőbarlangja. Csodálatosak voltak a sztalagmitok, tavacskák és vízesések. Autóval kb. 2 kilométerre tudtunk megállni a barlang bejáratától, de ígyis azt gondolom, hogy mindenképpen megérte a sétát. Autóval egyébként kb. 10 perc volt a szállodától, tehát egyáltalán nem volt messze és nagyon könnyen odataláltunk.

Miután elállt az eső, elmentünk az 5 km-re található Bachledka lombkorona ösvényhez, amely a Pieninek Nemzeti Park szívében épült. Az ösvény hossza meghaladja a 600 métert és a helyi káprázatos természeti kincseket mutatja be a kíváncsi tekinteteknek. Felmentünk a drótkötélpályával, ami az ösvényre való belépővel együtt 22 €-ba került 1 főnek, de abszolút megérte! Szemetgyönyörködtető kilátásban volt részünk, lélegzetelállító volt az egész. Az ösvény tetején pedig egy háló található, amire az adrenalinra vágyók kimehetnek.

Ezután elmentünk a Csorba-tóhoz, amely Szlovákia második legnagyobb tava és szépségével, valamint kristálytiszta vizével egy sem veheti fel a versenyt. A 20 hektáron elterülő csillogó víztükrét 12 méter mélyből feltörő forrás táplálja. Mivel ekkor már elég erősen esett az eső nem maradtunk sokáig, úgyhogy visszaindultunk a szállodába, ahol megmelegedhettünk és megpihenhettünk a wellness-részlegben.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Tulipán ***, Szlovákia

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Tulipán ***-ban szerzett élményeket?

"Nagyon jól éreztük magunkat a Hotel Tulipán *** szállodában, még akkor is, ha egyik alkalommal egész nap esett az eső. Annyira sok lehetőség van a környék felfedezésére, kirándulásra, hogy az év bármely szakában ajánlom, hogy idelátogasson az ember. A szobánkból lenyűgöző panoráma tárult elénk, közvetlenül a Tátra csúcsaira, így este mesés volt egy pohár prosecco mellett üldögélni a lélegzetelállító kilátás előtt. A wellness-részleggel is el voltunk ragadtatva. Teljesen feltöltődhettünk a fárasztó kirándulások után a medencében és a hidromasszázs pezsgőfürdőben. A félpanziós ellátással is maximálisan meg voltunk elégedve, amely bőséges és ízletes volt. A szálloda körül rengeteg lehetőség van a kirándulásra. Az út túloldalán van egy bobpálya, amit ki is próbáltunk és nagyon élveztük, ajánlom mindenkinek, valamint a közelben található Bélai barlanghoz is ellátogattunk. Az egyetlen negatív élmény, amit megemlítenék az, hogy a Lomnici-csúcshoz vezető drótkötélpálya ott létünk idején nem üzemelt, de erről előre egyébként mi is tájékozódhattunk volna. :-) Összességében nagyon elégedettek voltunk a Hotel Tulipán ***-ban töltött pihenésünkkel és csak ajánlani tudom."


👍 A Hotel Tulipán *** szállodát Martin, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 8. 5. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet