Toldja meg a nyarat velünk. Válasszon kedvezménye ajánlatainkból még ma!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található Hotel Eurobus **** szállodáról

Utazzunk Fannival a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovákiai Sirava víztározó partján található Hotel Eurobus **** wellness szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található Hotel Eurobus **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2024.04.19. – 2024.04.21.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Eurobus ****
  • Hol található a szállás?: Szlovákia
  • Kivel utaztál?: Az apukámmal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátás
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A tengerparti hangulatért nem muszáj a tengerhez utazni. A szomszédos Szlovákiában apukámat a születésnapja alkalmával vittem el egy hétvégére egy különleges helyre. A Hotel Eurobus **** Szlovákia keleti részén a Zemplínska Šírava víztározó partján található, a Zemplén hegység szlovák részén.

Miskolc felől utaztunk, így nem használtuk az autópályát, de Kassáig lehet rajta utazni. A 10 napos bérlet általában 12€ és akár online is meg lehet kényelmesen vásárolni. A szálloda Kaluža községen található, és különleges elhelyezkedéssel büszkélkedhet - hiszen egy félsziget csúcsán található, így három oldalról öleli körbe a vízfelület. Klauzát a GPS-el könnyű megtalálni, a szálloda a kis félsziget végén van. Érdemes figyelni, mert az utolsó 200-500 m-en rosszabb az út rajta, de a szálloda megéri az utazást. Az első pillanattól teljesen tengerparti hangulat fogja majd el.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda előtt ingyenesen lehet parkolni, így kényelmesen, közvetlenül a bejáratnál állhattunk meg.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Eurobus **** elhelyezkedése igazán gyönyörű - egy Sirava víztározóba benyúló félszigeten található így így 180°-os kilátás nyílik a tóra és a tengerparti hangulata ragad meg először. A hotelt egy szépen gondozott kert veszi körül, ahol a gyerekeket játszótér, a felnőtteket pedig hangulatosan kivilágított teraszok várják. A szálloda minden helységéből a tóra lehet látni, így a természet közelsége és a víz megnyugtató látványa igazán relaxáló hatású.

Maga a hotel ragyogott a tisztaságtól, és először a recepciós hölgy fogadott minket a természetes anyagokkal díszített tágas recepción. A recepciós nagyon kedves volt, de sajnos nem beszélt idegen nyelveket, viszont adott nekünk egy brosúrát, amiben minden fontos információ megtalálható volt, és érdekes kirándulási tippeket is tartalmazott. A természet tematikája az egész szállodán végigvonul az uszadékfa bútoroktól kezdve, a mohafalon át, a csodálatos kilátásig, amit minden szobából élvezhet, hiszen a hotelt tulajdonképpen szinte minden irányból körülveszi a víz.

A szobánk a 4. emeleten volt, és az első dolog, ami érkezéskor lenyűgözött, az erkély, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a tóra. A szoba tágas volt, az ágy mellett helyet kapott benne egy kisebb kanapé dohányzóasztallal és egy íróasztal amin egy bájos teakészlet kapott helyet. A hölgyeknek jó hír, hogy a szobában számos szekrény áll rendelkezésükre. Rögtön belépve a folyosón egy hatalmas gardróbszekrény, illetve az ágy mindkét oldalán egy-egy kisebb. A fürdőszoba nem volt túl nagy, de elegáns berendezéssel, nagy modókagylóval és egy praktikus zuhanyzóval várt. Wellness szállodához hűen, fürdőköpenyek, sőt papucsok is voltak a szobában (az ágy mindkét oldalán lévő kis privát szekrénybe akasztva). Ha pedig értéktárgyakkal utazik, nyugodtan pihenhet, annak tudatában, hogy jó helyen vannak, a szállodai szobaszéfben.

Mesélj az ellátásról!

Az utalványunk részeként félpanziós ellátásban volt részünk. A reggelit és a vacsorát svédasztalos formában szolgálták fel. Az étteremből gyönyörű kilátás nyílt a tóra. Nyáron a teraszon is lehet vacsorázni, ahol az ételeket a napsütéssel együtt élvezheti.

A reggeli választéka bőséges voltt. Változatos péksütemények, házi készítésű pástétomok, felvágottak, sajtok, gyümölcsök és zöldségek közül választhattunk. Természetesen a többféle módon elkészített tojásételek, kolbászok, virslik és sült bab is a választék része volt. Azoknak, akik a napot egy édes élménnyel akarják kezdeni, zabkása, sütemények vagy müzli állt rendelkezésre. Emellett házi limonádék és gyümölcslevek, kávé és többféle tea közül lehetett választani.

A vacsora szintén svédasztalos formában volt terítve. A napi leves mellett 4-6 féle főétel és többféle desszert várt. Húsimádóként én például sült bordát, illetve magyaros pörköltet ettem szlovák knédlivel. Édesapám, aki a peszketariánus étrendet követi, a grillezett zöldségeket és a friss pisztrángot élvezte. Természetesen meg kellett kóstolnunk néhány helyi sört, és a „híres” szlovák „kólát”, a kofolát. A vacsorához tartozó italokat nem tartalmazza a csomag ára, azokat külön kell fizetni. Elégedettek voltunk az ellátással - a választék változatos volt és a gyönyörű kilátás csak hab a tortén.

Hol ettetek a környéken?

  • Útközben megálltunk a Megyer hegyi tengerszemnél és a közelben ebédeltünk. Az étterem a híres tokaji borvidék szívében található és Harsányi dűlőbisztrónak hívják. Mivel a Harsányi borászat üzemelteti, csodás borokat kóstoltam, az ételek pedig a bisztró jellegből adódóan frissek és ízletesek voltak. Nyáron érdemes kiülni a teraszra és gyönyörködni a csodás szőlőhegyekben.
  • Egy másik napon a kirándulások között megálltunk Michalovicében és a BISON Steakhouse & pubban ettünk. A hely egyetlen apró hibája az volt, hogy a neve ellenére nem kínáltak steakeket. Az egész helynek western tematikája van, a falakat filmsztárok és filmes kellékek díszítik. A családosoknak jó hír, hogy a zárt udvarán egy nagy játszótér is található. Az étlapon tradicionális fogások mellett például pizzák is szerepelnek, és az ár-érték arány elég jó.

Milyen wellness lehetőségek voltak a hotelban?

Tartózkodásunk alatt korlátlanul használhattuk a wellnessrészleget, amiben tényleg nem volt hiba! A csodálatos kilátás mellett 2 pezsgőfürdő és 3 féle szauna (finn, gőz, infra) várja a vendégeket, valamint egy merülőmedence. A wellnessrészleg nagy részének üvegből vannak a falai, így pihenés közben, akár a relax zónából, akár a pezsgőfürdőből is élvezni lehet a víztározóra nyíló csodás kilátást. A wellness bejáratánál számos törölköző és szaunalepedő közül választani. Jó időben a teraszon lévő nyugágyakban is lehet ejtőzni, ahonnan még jobban lehet élvezni a kertre és a vízre nyíló kilátást.

A kert végében, a vízpartnál található egy kültéri medence is. Ez a mi pihenésünk idején még nem üzemelt, Emellett egy 'úszó sziget' is található a vízparton, ahonnan kényelmesen lehet a tóban csobbanni, de akár napozni is.

Ha hűvösebb időben látogat ide gyerekekkel, egy párszáz méterre található a Thermalpark Šírava fürdő, amely négyévszakban üzemel. Az utalványnak köszönhetően 20% kedvezménnyel válthat belépőt.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Tokaji borvidéket érdemes meglátogatni - mind a szlovák, mind a magyar oldalon. - Ha a borok nagy rajongója, ne hagyja ki a régió borainak megkóstolását. A szállodába vezető úton megálltunk például a Sárospatakhoz közeli Hercegkúton. Ez a kis zempléni település mindenképp megér egy látogatást, ugyanis a betelepített sváb lakosság által épített pincéik úgy néznek ki, mintha a Gyűrűk Ura Hobbit birodalmában lennének. Résztvettünk egy borkóstolón (vagy mondjam inkább, hogy résztvettem, mert szegény apukámnak kellett vezetnie) a Hajnalhozó borászatnál, ami nagyon szórakoztató és informatív volt. Olyan különlegességeket is megízlelhettünk, mint a levendulabor.
  • Apukám egyik szenvedélye a madarászat, így elmentünk egy madárlesre Inacovicébe, ahol Európa egyik legfontosabb madártani területe található. A Senianske-tavakat és a környező réteket magába foglaló területet egy tanösvényen jártuk be. Az útvonalon egy kis kilátótorony is található.
  • A szálloda prospektusában található tipp alapján úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk a Mořské oko tavat, amely a Vihorlat tájvédelmi körzetben található. Ez Szlovákia legnagyobb vulkanikus eredetű tava és jól megközelíthető kirándulóhely. Az autót a Krivec parkolóban hagytuk, ahonnan kevesebb mint egy kilométert kell gyalogolni a tóhoz. A kiránduló ösvényeken számos családdal is találkoztunk, mert az egyszerű terep a gyerekekkel is jó választás.
  • Mivel a főszezon előtt jártunk a régióban, nem volt lehetőségünk a Zemplinska Šíraván hajókázni. Ha a nyári hónapokban járnak itt, semmiképpen sem hagynánk ki, hiszen a hajók naponta négyszer indulnak a közeli Hôrka településen lévő kikötőből. Emellett rengeteg vitorlásklub is van a tavon, így ha valaki jártas ebben a sportban, kipróbálhatja magát. Mi csak gyönyörködtünk a karcsú hajók látványában.
  • A Homonna városában található Andrássy-kastélyt is érdemes megnézni. A mi látogatásunk idején sajnos zárva volt, de érdemes ellátogatni, hiszen az épület ad otthont a Vihorlat Múzeum művészettörténeti és természettudományi kiállításainak.
  • A főszezonon kívül is nyitva állt szerencsére a Trebisovi kastély (magyar nevén: Tőketerebesi Andrássy-kastély) parkja nyitva volt. A park tele van csodás növényekkel, egy kis tó, pagodával, illetve számos érdekes épület is található benne, például sgy gótikus mauzóleum és a 14. századi Parič vár romjai is.
  • Hazafelé menet meglátogattuk a Zempléni kalandparkot amely Sátoraljaújhelyen található, közvetlenül a határnál. A parkban található Magyarország leghosszabb bobpályája, a két csúcs közötti zipline, két libegő, illetve a közelmúltban átadott Nemzeti Összetartozás Hídja. Gyerekekkel egyszerűen kihagyhatatlan megálló, de mi is nagyon élveztük a bobozást :)

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Eurobus **** szállodában szerzett élményeket?

“A Hotel Eurobus **** exkluzív helyen található - a szlovákiai Zemplínska Šírava víztározóba benyúló félszigeten. Nem csak a szobából és az erkélyéről, hanem a szálloda étterméből és wellness részlegéből is gyönyörű a kilátás. A félpanziós ellátás nagyon kellemes volt, a környéken tett kirándulások után pedig jól esett lazítani a wellness részlegben. Mindenkinek ajánlom ezt a szállodát, aki zavartalan pihenésre vágyik, hiszen kiváló választás, ha egy kicsit el szeretne meneküli a mindennapok nyüzsgése elől.”


👍 A Hotel Eurobus **** szállodát Fanni, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 7. 9. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait