Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Atlantida Boutique Hotel *****-ről

Utazzunk Tamással a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovéniában található Atlantida Boutique Hotel ***** szállodához . Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Atlantida Boutique Hotel *****-ről

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.07.24. – 2023.07.26.
  • Hol szálltál meg?: Atlantida Boutique Hotel *****
  • Hol található a szállás?: Szlovénia
  • Kivel utaztál?: A családommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Atlantida Boutique Hotel *****-ről

Hová és hogyan utaztatok?

A párommal úgy döntöttünk, hogy eltöltünk egy pár napot Szlovéniában, és ehhez az Atlantida Boutique Hotel ***** szállodát választottuk. Körmendről indultunk és autóval kb. 2,5 óra alatt értünk oda.

Milyen volt a parkolás?

Az autónkat a szálloda garázsában parkolhattuk le, amely nagyon jól megközelíthető volt, mivel érkezéskor a személyzet már előre kinyitotta az ajtót az érkező vendégek számára. A parkolási igényt egyébként előre kell jelezni, amely 10€/éjszaka felár ellenében áll rendelkezésre a parkolni szándékozó vendégeknek. A garázsból aztán lifttel lehetett eljutni a recepcióval rendelkező lobbyba, majd a szobákba.

Hol szálltatok meg?

Az Atlantida Boutique Hotel ***** a 400 éves fürdőváros hagyományaival büszkélkedhető Rogaška Slatina külvárosában található. Mivel azonban a város elég kicsi, a központba innen pár perc alatt el lehet sétálni. A szálloda megtalálása semmilyen gondot nem okozott, mi a Waze navigáció segítségét vettük ehhez igénybe. A szálloda épülete egy magas domb alján, egy kis völgyben található, közvetlenül az Anin dvor történelmi múzeummal szemben.

A becsekkolás után egy igazán luxus szoba fogadott minket, egy modern fürdőszobával. A helyiség nagyon tiszta volt, amelyet tökéletesen kitakarítottak érkezésünk előtt, a bútorok modernek és újak voltak, az ágy pedig hatalmas és nagyon kényelmes. A szobában mindent (függönyök, világítás, klíma) elektronikus gombokkal vezérelhettünk, amihez 2 távirányítót találtunk a szobában. A fürdőszobában kád és zuhanyzó is volt, így mindenki kiválaszthatta, hogy melyiket szeretné használni. A fürdőszobában lévő WC mellett volt egy különálló WC is. Meglepetésünkre egy fürdőköpenyekkel és törölközőkkel összeállított SPA csomagot is összeállítottak számunkra a szobában. A szobánkhoz egy óriási erkély is tartozott, ahonnan balra a hegyeket, jobbra pedig a belvárosi épületeket csodálhattuk. A kilátás innen tényleg gyönyörű volt, körös-körül tele a zöldellő növényzettel.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően igazán ízletes félpanziós ellátásban volt részünk. A reggelit svédasztalos formában szolgálták fel, az asztal pedig tele volt mindenféle finomsággal: zöldségek, halak, saláták, hideg és meleg ételek, gyümölcsök, joghurt és házi készítésű termékek (pl. házi kenyér). Egyszerűen semmi sem hiányzott a büféből!

Este is gazdag büfé várt minket, ezúttal köretekkel, előételekkel, gyümölcsökkel és desszertekkel. A főételünket 5 féle fogás közül választhattuk ki, amely tartalmazott hús- és halételeket, illetve vegetáriánus ételeket, de a konyha nyitott volt a különböző speciális kérésekre is. A vacsora folyamán nagyon ízletes bárányhúst és szaftos steaket kóstolhattunk.

Hol ettetek a környéken?

A kisváros felfedezése során a város központjában ebédeltünk, a Sonce étteremben, amely a hagyományos szlovén ételekre helyezi a hangsúlyt, de a kínálatban a pizzák is megjelentek. Én a helyi specialitást - a Sonce pizzát rendeltem. Az árak szerintem teljesen elfogadhatóak és ami plusz pont volt nekünk, hogy az étterem könnyen megközelíthető volt még babakocsival is. Egy kávéra vagy italra a város központjában található Central Cafe-t ajánlom, amely közvetlenül a főtéren található, és miközben kedvenc italát kortyolgatja a tágas szabadtéri teraszon üldögélve gyönyörködhet a város látnivalóiban.

Milyen volt a szálloda wellness központja?

Én személy szerint a wellness-részleget 10/10 pontra értékelem. Egy hatalmas, jól karbantartott medencével rendelkezett, amely éppen elég nagy volt az úszáshoz. A wellness-részlegből lenyűgöző kilátás nyílt a környező zöld dombokra, ami azonnal jó közérzetet adott az ide látogatóknak. A fürdőhöz tartozik egy szabadtéri terasz, ahova reggeltől estig odasütött a nap. Kipróbáltam a pezsgőfürdőt és a Sauna Oasis-t, amelyben 2 finn szauna volt - egy kifejezetten forró és egy azok számára, akik a hűvösebb hőmérsékletet kedvelik, valamint egy török gőzfürdő is. Volt egy beltéri és egy kültéri pihenőhely, és frissítőkkel - gyümölcsökkel, vízzel és teával - is kényeztethettük magunkat.

Utazás gyerekekkel

Erre az útra már a kisfiunkat is hoztuk magunkkal. A szálloda bababarát és egy tökéletes kisbaba ágyat kínáltak, de végül úgy döntöttünk, hogy a mi ágyunkban alszik, mert a fiunk többnyire csak játszott a kiságyban. Mivel a fiunk normális ételt még nem, csak bébiételt evett, a reggeli büféből leginkább csak a sárgadinnyét kóstolta meg. Nagyra értékelem, hogy a gyógyfürdőbe a gyerekeket is elvihetik a szülők, ahol a miénk is úszhatott velünk a nagy medencében. Gyerekek számára egyénként nincsenek külön medencék vagy egyéb attrakciók, csak felnőtteknek, de a fürdő gyerekbarát. A szálloda nem kifejezetten kisgyermekeknek van kialakítva, de a tágas szobában bőven van hely a családok számára is.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Ajánlották, hogy látogassuk meg az Anin dvor Múzeumot, de én inkább sétáltam egyet a fiammal Rogaška Slatina központjában. Igaz, hogy ez egy kisebb, de annál élénkebb városka, sok üzlettel, szép éttermekkel és elfogadható árakkal. Összességében az emberek főleg azért jönnek ide, hogy élvezzék a városban fakadó a világon egyedülálló, magnéziumban gazdag rogaskai víz gyógyító hatását. Tegyenek egy sétát a téren, fedezzék fel a főutcát, ahol remekül lehet vásárolni a kis ruházati butikokban és szuvenírboltokban.

A közeli Celje vagy Maribor városába is elmehet. Celje a híres középkori várával mindössze 34 km-re van (kb. 44 perc autóval), és ideális hely arra, hogy magába szívhassa a középkori történelmet. Emellett Maribor, mint Szlovénia második legnagyobb városa, rengeteg érdekes látnivalót kínál. Autóval körülbelül 50 perc alatt juthatunk el, ahol megnézhetjük például a világ legrégebbi szőlőjét, amely a történelmi városrész szívében nő, és a Régi Szőlőház falán tekeredik. Ennek a szőlőnek, vagyis a "Žametovka" vagy a "Modra Kavčina" szőlőnek a kora bizonyítottan több mint 400 éves, mégis még mindig termel szőlőt. Ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ legidősebb termő nemes szőlője. Az öreg szőlő Maribor, Stájerország és egész Szlovénia gazdag borkultúrájának szimbóluma.


Röviden hogyan foglalnád össze az Atlantida Boutique Hotel ***** szállodában szerzett élményeket?

"Rogaška Slatina kisvárosa teljesen elvarázsolt minket isteni békéjével és festői környezetével. Mindenképpen szeretnék ide még visszatérni a családommal. Amikor reggel kimegy az ember az erkélyre, kinéz a környező tájra és belélegzi a friss levegőt, azonnal felfrissül és feltöltődik. Amit a legjobban élveztem az Atlantida Boutique Hotelben, az a szauna-oázis volt a csodálatos szaunákkal és gőzfürdővel. Az épület modern, minimalista stílusa meglepően jól illeszkedik a helyi környezethez. Más szállodák Rogaška Slatinában ragaszkodnak a történelmi stílushoz, de ez a szálloda vadonatúj, és minden modern felszereltsége, belső berendezése, remek parkolási lehetőségei és egyéb szolgáltatásai valóban legalább 5*-os szintűek. A személyzet kiválóan képzett, barátságos és segítőkész volt. Az ételek változatosak és ízletesek. Egyszóval hibátlan. Különösen pároknak ajánlom, bár a szálloda felkészült a gyerekekre is, de a szolgáltatásai inkább két ember számára tökéletesek.


👍 Az Atlantida Boutique Hotel ***** szállodát Tamás, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 27. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet