Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovéniai Bled városában található Hotel Astoria Bled *** szállodáról

Utazzunk Nikollal, a Travelking csapatának egyik tagjával a szlovéniai Bled városában található Hotel Astoria Bled *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovéniai Bled városában található Hotel Astoria Bled *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.04.05. - 2023.04.09.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Astoria Bled ***
  • Hol található a szállás?: Szlovénia
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Reggeli
  • Mivel utaztál?: Autóval

Videó az itt tartózkodásról


Hová és hogyan utaztatok?

Úgy döntöttünk, hogy kihasználva a húsvéti ünnepeket elmegyünk egy pár napra Szlovéniába a Bledi-tóhoz. A csehországi Zdar nad Sazavou-ból indultunk, majd Brnó, Bécs, Graz és Villach érintésével folytattuk utunkat, ami után átléptük az osztrák-szlovén határt. Ez az útvonal kb. 6 és fél órát kellene, hogy igénybe vegyen, de nekünk a pihenőkkel együtt kb. 8 órába telt. Az utazás előtt megvásároltuk a szükséges osztrák (10€) és szlovén (15€) autópályamatricákat. Korán reggel indultunk, így elég jó időben érkeztünk meg a szállásunkra, ami a Hotel Astoria Bled *** volt.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovéniai Bledben található Hotel Astoria Bled*** szállodáról

Milyen volt a parkolás?

A szállodai parkolás benne volt az árban, amit így nem kellett előre lefoglalni. Parkolni vagy a szálloda saját garázsában lehetett, ahol korlátozott számú hely van, vagy a szállodán kívül, ahol több parkolóhely is volt. Mivel egy elég népszerű húsvéti időpontot választottunk, a szálloda teljesen tele volt, így a parkolás néha elég izgalmas volt. Végül azonban mindig sikerült valahol parkolni, sőt, egyszer még egy tiszteletbeli helyet is kaptunk a garázsban. :)

Hol szálltatok meg?

A mi szálláshelyünk az elegáns Hotel Astoria Bled *** szálloda volt, ami, ahogy a neve is mutatja, Bled városában található, mindössze egy rövid sétára az azonos nevű híres tótól. Amikor mi megérkeztünk, már nem volt egy erkély nélküli Standard szoba sem elérhető, ezért felárat fizettünk egy kicsit drágább, erkélyes szobáért, aminek végül nagyon örültünk, hiszen szinte végig gyönyörű napsütéses idő kísért minket, ezért többször kiülhettünk az erkélyre, ahonnan ráadásul részben ráláttunk a mesés tóra és a várra is.

A szoba nagyon modern volt, amely egy nagy szekrénnyel, széffel, egy tárolóval a bőröndök elhelyezésére, egy asztallal és egy székkel, egy TV-vel, egy privát zuhanyzós fürdőszobával és természetesen egy franciaággyal rendelkezett. A minden napos fárasztó kirándulások után, maga volt a mennyország bebújni ebbe az ágyikóba a pihe-puha paplan alá. A párnák annyira kényelmesek voltak, hogy muszáj volt megnéznünk a márkájukat, és mielőtt haza indultunk volna, vettünk két ugyanilyet az otthonunkba. 😀

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovéniai Bledben található Hotel Astoria Bled*** szállodáról

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően minden reggel bőséges büféreggeliben volt részünk, amelyet a földszinti étteremben szolgáltak fel. Az étterem egy terasszal is rendelkezett, de a hűvösebb reggelek miatt ezt még nem sokan használták. Nyáron a melegebb hónapokban viszont biztos nagyon jó lehet itt elfogyasztani a reggelit ilyen kilátás mellett. Az ételek valóban kiválóak voltak, és azt kell mondjam, hogy itt ettem az egyik legjobb reggelit, amit valaha szállodában fogyasztottam.

A klasszikus kínálat mellett, mint például a többféle édes és sós péksütemény, sajtok, felvágottak, lekvárok, volt egy "Helyi reggeli" rész, ahol a helyi gazdáktól származó sajtok, kolbászok, krémek és zöldségek szerepeltek. A meleg ételek között volt rántotta és tükörtojás, kolbász, és meglepetésemre még friss házi pizza vagy palacsinta is. Én inkább az édes reggelik híve vagyok, így nagyon örültem, hogy a választékban a joghurt, lekvár, zabkása és a gyümölcsök is megjelentek. Voltak még különféle müzlik, magvak, aszalt gyümölcsök és többféle tej (normál, növényi alapú, laktózmentes). Az italok között kávé, minőségi teák, gyümölcslevek és friss turmixok is szerepeltek. Húsvét vasárnapján hagyományos szlovén ünnepi ételek és a helyi híres desszert - a bledi krémes is volt.

Napközben hol ettetek?

  • A Spica Bar & Restaurant tényleg csúcs volt. Előnye, hogy nagyon közel van a szállodához, kb. egy 5 perces séta. Én sajtos tortellinit ettem paradicsomszósszal, a barátom pedig pizzát, ami nagyon csábítónak tűnt. A hátránya viszont a hosszabb várakozás, mivel kb. 15-20 percet kellett várnunk, hogy helyet kapjunk.
  • A ljubljanai kirándulásunk során megálltunk egy mexikói étteremben a Cantina Mexicana-ban, ami nagyon jó volt. Lenyűgözött minket a stílusos környezet és az ételek is. Csirke enchiladast ettünk és fűszeres kukoricalevest, valamint a koktélokat is kipróbáltuk.
  • Egyszer átugrottunk Olaszországba is ebédelni, mivel a határ nagyon közel van. Utunk az Osteria Hladik-ba vezetett. Az étteremnek remek kritikái voltak, így a spárgás tortellinit kóstoltuk meg, ami igazán fantasztikus volt.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálloda wellness-részlege az első emeleten található, ha lefoglalja előre, akkor bejelentkezéskor kap egy jegyet, amelyet a wellness recepción tud felmutatni. Ha a szálloda nem túl forgalmas, akkor nem kell időpontot foglalni a belépéshez. De mivel a mi tartózkodásunk alatt a szálloda teljesen tele volt, így a biztonság kedvéért előre lefoglaltuk, hogy biztosan használni tudjuk. Van egy fedett és egy szabadtéri pezsgőfürdő, amelyek váltakozó napokon működnek, mi mindkettőt kipróbáltuk. A szaunázás szerelmeseinek többféle szauna, hűsítő zuhany, valamint tengeri só is volt, amit tálkákba lehetett önteni, és a gőzkabinban vagy a zuhanyzóban hámlasztásra lehetett használni. Rengeteg pihenőágy volt azok számára akik lazítani szerettek volna. Teljesen meg voltunk elégedve a snack bárral is, ahol gyümölcs, tea és víz is a rendelkezésünkre állt.

A szálloda különféle masszázsok és egyéb kezelések széles választékát is kínálja. Én természetesen nem tudtam ellenállni és lefoglaltam az egyik masszázst, ami nagyon kellemes, a masszőr pedig gyakorlott volt. Mindenképpen ajánlom mindenkinek, aki szeretne legalább egy órára igazán kikapcsolódni.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovéniai Bledben található Hotel Astoria Bled*** szállodáról

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Egy séta a Bledi-tóhoz és a mindössze 400 m-re lévő azonos nevű várhoz mindenképpen ajánlott. Itt elég sokan voltak, így aztán a Bohinji-tó felé vettük az irányt, ami csak fél órányira van, itt viszont egy lelket sem lehetett látni. És hogy befejezzük a tó túránkat, elmentünk a Jasna-tóhoz. Nekünk talán ez tetszett a legjobban az összes közül, ahonnan tényleg gyönyörű kilátás nyílt a környező hegyekre.

Érdemes meglátogatni a Zelenci Rezervátumot is, ami egy rövid, kb. 20-30 perces túrára alkalmas célpont. Itt meg lehet állni például a Peričnik-vízesésnél is. A hozzá vezető út egy kicsit hosszabb, és egy dombot kell megmászni ahhoz, hogy eljussunk magához a vízeséshez, ezért erre a kirándulásra mindenképpen szánjunk 2-3 órát. De a kemény túra végén az a csoda várt, hogy átmehettünk a vízesés alatt, amit azonban biztos, hogy soha nem felejtünk el.

Ha a túrázás szerelmese, akkor ellátogathat a Triglav Nemzeti Park ösvényeire. A Júliai-Alpok régiójában minden sarkon természeti csodák bukkannak fel. A sziklás hegycsúcsok, az azúrkék folyómedrek és mély erdőknek köszönhetően úgy érzi majd magát, mintha egy tündérmesében járna. A nemzeti park érintetlen tájai lehetőséget kínálnak magashegyi túráktól kezdve az egyszerű sétákig .

Számomra talán a legjobb túracélpont a Mostnice-szurdok volt, amely a Júliai-Alpok egyik legvarázslatosabb kirándulóhelye. Szezonban belépődíj van, de amikor ott jártunk, senki nem kért semmit. A séta kb. 1,5-2 órás a gyönyörű kanyonban, ahol megcsodálhatja a sziklaalakzatokat és a smaragdzöld folyót is.

El akartunk menni még a Vintgar-szurdokhoz is, ahol egy fából készült gyaloghídon keresztül csodálatos természetben lehet sétálni, de sajnos az érkezésünk napján a rossz időjárás miatt egy héttel elhalasztották a nyitást, pedig egész ottlétünk alatt gyönyörű volt. :)


Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovéniai Bledben található Hotel Astoria Bled*** szállodáról

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Astoria Bled *** szállodában szerzett élményeket?

"Nagyon tetszett nekünk Szlovénia, ezért biztosan újra ellátogatunk. A Hotel Astoria Bled ***nagyszerű kiindulópont volt a kirándulásainkhoz. Mindenkinek ajánlom, hogy fedezze fel a Bledi-tavat, illetve a Bohinji-, vagy a Jasna tavakat is. A szálloda csodás helyen volt, gyönyörű kilátással a tóra. A szoba berendezése modern, a reggeli pedig kiadós és finom volt. Emellett szuper volt egy élményekkel teli nap után ellazítani a wellness részleg pezsgőfürdőjében vagy élvezni a masszázst."


👍 A Hotel Astoria Bled *** szállodát Nikol, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 20. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet