Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Ausztriában található Bachseitenhof Panzióról

Utazzunk Katerinával a Travelking csapatának egyik tagjával az Ausztriában található Bachseitenhof Panzióhoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Ausztriában található Bachseitenhof Panzióról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.08.13. – 2023.08.15.
  • Hol szálltál meg?: Bachseitenhof Panzió
  • Hol található a szállás?: Alpok
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A párommal úgy döntöttünk, hogy elszökünk egy kicsit a világ elől és elutazunk Ausztriába. Szállásul a Radstadt városában található Bachseitenhof Panziót választottuk. Az egész utat autóval tettük meg, amelyet Szlovéniából, Bovec városából kezdtük, ahol már korábban is voltunk nyaralni. Az út kb. 2 és fél órát vett igénybe, illetve szükség volt még egy osztrák autópálya-matricára, amely 10 napra 10 €-ba került.

Egyébként Budapestről is nagyon egyszerűen el lehet jutni, csak fel kell szállni a Flixbus közvetlen Salzburgba tartó járatára, onnan pedig közvetlen vonat indul Radstadtba. Érkezéskor a kalandvágyóbbak gyalogolhatnak is a vendégházig (de ez egy elég nagy, felfelé ívelő séta), ha választanom kéne, én inkább taxival mennék. :-)

Milyen volt a parkolás?

Közvetlenül a vendégház előtt található egy kültéri parkoló, különösebb őrzés nélkül. A parkolás nekünk benne volt az árban, nem is kellett előre bejelentenünk. A panzió szomszédságában van egy másik vendégház is, így a két épület osztozik a parkolóhelyeken, ami így elég szűkös volt, de szerencsére elfértünk.

Hol szálltatok meg?

A Bachseitenhof Panzió a hegyek és gleccserek által körülvett történelmi sportváros, Radstadt felett található. Télen a síelők paradicsoma, de a nyári hónapokban is határozottan turisztikai látványosság. A vendégházból egyszerűen mesés kilátás nyílik a Dachsteinre, amely Stájerország legmagasabb hegye. A vendégház előtt pedig legelők vannak, ahol szamarak legelésznek, az épület mögött pedig három tó található, az egyikben halakat is találni, a másikban pedig csónakázni lehet. Rövid távolságra van egy nagyobb rét is legelésző tehenekkel. Mi a mezőgazdasági főszezonban érkeztünk, így a vendégház melletti réteken éppen dolgoztak a mezőgazdasági gépek, széna betakarítás volt stb., de az enyhe zaj, ami egyáltalán nem volt zavaró, már vacsora előtt elcsendesedett.

Egy kisebb méretű szobát kaptunk, de semmiben sem szenvedett hiányt, amely kis mérete ellenére teljesen praktikus elrendezésű volt. Volt egy elég magas, nagy franciaágy, szép takarókkal, két éjjeliszekrény lámpákkal, fogasokkal, egy magas szekrény, két fotel, mindegyik más-más sarokban. Volt egy TV is a falon. Az egyik fotel mellett volt egy kis asztalka, amit a fal mentén lehetett "behajtani" a helyére, így nem volt útban. A szobából kiléphettünk egy alpesi stílusú erkélyre, ahol két szék és fotelek álltak rendelkezésre, és ahonnan élvezhettük a környező tájra nyíló lenyűgöző kilátást. Az erkély az épület teljes szélességében végig fut, így az összes szomszédos szobával közös, nincsenek elválasztva.

A fürdőszobában volt egy zárt zuhanykabin, egy polccal a piperecikkeknek, samponnak és egy törölközőtartóval a zuhanyzó mögött és a mosdó mellett. Volt folyékony szappan, két fogkefetartó, egy világító tükör és egy kisebb kosár is a mosdókagyló mellett. Minden reggel tiszta törölközőket és fürdőlepedőket biztosítottak - két kéztörlőt, két fürdőlepedőt és egy lábtörlőt a zuhanyzó elé. Meglepődtünk, mert a fürdőszobában még digitális mérleg is volt. A doboz zsebkendő nekem nagyon jól jött, úgyhogy én ezt nagyon értékeltem. A vendégház a hosszú hajúakra is gondolt, nekik hajszárító is a rendelkezésükre állt.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, ami egy büféreggelit és egy háromfogásos felszolgált vacsorát foglalt magában. A csomag tartalmazott továbbá egy üveg bort is, valamint süteményt és kávét is. Az ételek igazi autentikus osztrák ételek voltak. Reggelire szalámik és pácolt sonkák, valamint különböző sajtok (diós, paprikás, penészes vagy klasszikus szeletelt) közül választhattunk, hozzá nem is választhattunk volna jobbat, mint a meleg ropogós kenyeret. Frissen készített tojást is rendelhettünk, amilyet csak szerettünk volna. Természetesen a kínálatban voltak gyümölcsök és zöldségek, alpesi joghurtok, müzlik, lekvárok, de sós kenhető krémek is. Az édesszájúak süteménnyel vagy kaláccsal kényeztethették magukat. A tea szerelmeseinek nagy választékban ez is a rendelkezésükre állt, illetve gyümölcsleveket, vizet vagy tejes kávét lehetett fogyasztani.

Az este folyamán felszolgálták a háromfogásos menüket, ahol már az italokat felár ellenében fogyasztottuk el. A vacsora során ismét tipikusan osztrák konyha volt az előtérben. Megkóstolhattuk a sajttal és szalonnával készült osztrák specialitást a spätzle-t, amely egy nokedli típusú tésztaétel. Majd megkóstoltuk a húslevest májgombóccal, bécsi szeletet sült krumplival és áfonyával, császári szeletet rumban áztatott szilvával, házi készítésű jégsalátát vinaigrette-tel. A vendégházban a vacsorákat a szabadban is felszolgálják, ha az időjárás engedi, ami szerencsénkre így is volt, vagy természetesen bent is elfogyaszthatják. A szabadtéri teraszon rengeteg ülőhely van, de a meglehetősen kicsi benti étkezőt télen hátránynak gondolom. Ha a vendégház teljesen tele lenne, akkor biztosan nem férnének el ott a vendégek. A hangulat viszont igazán családias, néhány vendégnek maga a szakács hozta ki az ételt. Mivel egy kisebb vendégházról van szó, minket ugyanaz a hölgy szolgált ki a vacsora és a reggeli alatt, mint aki a szobát is adta.

Hol ettetek a környéken?

A kirándulásaink során megszerveztük az ebédeket - az egyiket Halstattban, a másikat Salzburgban fogyasztottuk el. A szomszédos Berggasthof vendégházban is volt egy étterem, de azt nem próbáltuk ki.

  • Hallstattban a Schirmbarban (Umbrella Bar) ettünk, ahol csirkeszárnyat rendeltünk sült krumplival, valamint bécsi szeletet, szintén sült krumplival. Az ételeket az ízük alapján 10-ből 7-re értékelném, a mennyiség viszonylag kevés volt, a 17 €/adag áron.
  • Salzburgban a Burgerista hamburgerezőben ebédeltünk, ahol az étlapon szereplő hamburgert steak sült krumplival rendeltük. Tetszett, hogy az önkiszolgáló automatáknak köszönhetően korlátlan mennyiségben kaphattunk limonádét/jegesteát és bármilyen szószt a menü mellé.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Halstatt - a festői város és a tó teljesen elvarázsolja majd, ajánlom a völgyben található vízesések és a Skywalk kilátó megtekintését is, amely egy olyan élmény lesz, amire egész életében emlékezni fog. Emelkedjen fel 350 méterrel a tótükör fölé és élvezze a mesébe illő kilátást az Alpokra, az UNESCO világörökség emlékhelyeire és a 8 km hosszú tótükörre. A kilátó legvége inkább a bátrabb felfedezőknek ajánlott, mivel az acélszerkezet hosszú méterekkel nyúlik ki a sziklafaltól. Aki viszont nem fél a magasságtól, annak felejthetetlen élményben lesz része. A kilátót gyalogosan is megközelítheti, vagy élvezheti a felvonók nyújtotta kényelmet is.
  • Halstatti Sóbányák - itt lehetősége van meglátogatni Európa egyik legrégebbi sóbányáját, amely belátást enged a földalatti élet világába és megmutatja, milyen módszerekkel történt a só bányászása. A megközelítőleg 90 percig tartó körbevezetés során lecsúszhat két facsúszdán is és kölcsönözhet magyar nyelvű audió idegenvezetőt is.
  • 5 fingerskilátó - Az öt különböző, egyenként négyszer egy méteres gyaloghíd látványos kilátást nyújt. Az egyik gyaloghíd például teljes egészében üvegből készült, míg egy másikon a látogatók egy nagy barokk képkeret segítségével elkészíthetik saját bekeretezett világörökségi képüket Hallstattról. A középső a nagyközönség elől elzárt, ez egy trambulinban végződik, melyet időnként a bázisugrók használnak.
  • Salzburg - amely több mint Mozart- és fesztiválváros. A város legtöbb látnivalója történelmi múltú, számos érdekességgel és meglepetéssel szolgál. Hohensalzburg vára, a Mozart múzeumok, a Getreidegasse vagy Hellbrunn Salzburg legkedveltebb nevezetességei. Ha felkeresi ezeket a látnivalókat, ideális képet kaphat az UNESCO Világörökségének részévé nyilvánított városról.
  • Werfen - osztrák mezőváros Salzburg tartomány Sankt Johann im Pongau járásában. Nevezetességei közé tartozik az Eisriesenwelt, a világ leghosszabb jégbarlangja, gyönyörű jégalakzatokkal, valamint Hohenwerfen vára.
  • Dachsteini jégpalota - a Jégpalotának elnevezett repedésben pedig a káprázatos jégkirályságban gyönyörködhet, amelyet számtalan jégszobor és érdekes jégszoba ékesít.
  • Lichtenstein-szurdok - a természeti csodákban bővelkedő Salzburg tartomány leghíresebb szurdoka, a Salzburg városától délre, Pongau régióban található Liechtensteinklamm. A szurdok a sziklafalba vágott úton, alagutakon, galériákon, lépcsősorokon könnyen bejárható, családi kirándulásnak is elsőosztályú kaland.
  • Radstadt - a város a téli sportok paradicsomaként közismert AMADÉ síközpont közepén terül el, ahonnan közvetlenül elérhetőek a kiválóan karbantartott pályák és a felvonók. Szélvédett fekvése miatt is népszerű. A romantikus lovaskocsizás, családi termálfürdő pedig teljessé teszi Radstadt város kínálatát.

Röviden hogyan foglalnád össze a Sástó Hotel *** szállodában szerzett élményeket?

"Akár a történelmi városok felfedezése, akár a hegyekben való túrázás érdekli, a Bachseitenhof Panzió tökéletes kiindulópont mindkettőhöz. Élvezheti a nyugalmat, gyönyörű kilátással az osztrák vidékre, és a mindennapoktól való eltávolodást. Télen ráadásul a közeli Radstadt valóságos síparadicsommá változik. A panzió hangulatos kis alpesi stílusú szobáiból nem fog hiányozni semmi. A vacsoránál felszolgált tipikusan osztrák ételek és a helyi alapanyagokból készült svédasztalos reggeli pedig jól fog esni a hegyi levegőn. Mindenképpen látogasson el a világ legnagyobb jégbarlangjába az Eisriesenweltbe, illetve Halstattba. Bármikor szívesen visszatérnék a panzióba!"


👍 A Bachseitenhof Panziót Katerina , a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet