Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő EUROPÄISCHER HOF Aktivhotel & Spa ****superiorról

Utazzunk Štěpánnal, a Travelking csapatának egyik tagjával az Ausztriában található EUROPÄISCHER HOF Aktivhotel & Spa ****superiorhoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő EUROPÄISCHER HOF Aktivhotel & Spa ****superiorról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.05.20. - 2022.05.22.
  • Hol szálltál meg?: EUROPÄISCHER HOF Aktivhotel & Spa ****superior
  • Hol található a szállás?: Ausztria
  • Kivel utaztál?: A feleségemmel és a kislányunkkal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Egy májusi hétvégén úgy döntöttünk, hogy az osztrák Alpokba, pontosabban Bad Gastein fürdővárosába látogatunk. A feleségemmel és a kislányommal Brnóból indultunk el, autóval. Összesen 6 órát töltöttünk az utazással, mert az út kb. 530 km. Budapestről egyébként 636 km az út ami szintén körülbelül 6 óra hosszáig tart. Szinte egész úton az autópályán haladtunk, amiről csak a szálloda előtt egy kicsivel kellett letérnünk. Az osztrák autópálya-matrica 10 napra 10 euróba került, amit a határmenti benzinkutakon, vagy online is meg lehetett vásárolni. Mi ausztriában vettük, mielőtt felhajtottunk volna az autópályára.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő CESTA GRAND Aktivhotel & Spa ****superiorról

Milyen volt a parkolás?

A szálloda előtti parkolót tartalmazza az utalvány ára, és nem kell előre lefoglalni azt. A parkoló igazán tágas volt, és mindig rengeteg hely állt rendelkezésre. Így nem volt semmilyen problémánk a parkolással.

Hol szálltatok meg?

A EUROPÄISCHER HOF Aktivhotel & Spa ****superior az Ausztriai Bad Gastein alsó részén található. Nagyon könnyű megtalálni és egyszerű parkolni is. Bad Gastein Ausztria egyik leghíresebb üdülővárosa. Központja kb. 20 perces sétára (vagy 5 perc autóútra) volt csupán a szállodától. Rengeteg étterem és kávézó is van a városban, ahol szórakozni lehet. A környék tele van csodálatos látnivalókkal, a csodálatos természettől a sziklába vájt gyógyfürdőházig. Bad Gasteinből számos túraútvonalon felfedezheti az Alpok csúcsait és lankáit. Ha azonban gyalogosan nincs ideje meghódítani a hegytetőt, segítségére lesz a felvonók egyike.

A négycsillagos szálloda belső terei csodaszépek. A szobánk nagyon ízlésesen volt berendezve. A franciaágy pihe-puha és elég nagy volt, kislányomnak pedig babaágyat hoztunk. A szobában helyet kapott egy nagy televízió, szuper volt a WiFi erőssége és a fürdőszobában fürdőköpeny és hajszárító is volt.

Bár ezúttal nem háziállattal utaztunk, észrevettem, hogy a szálloda nagyon kutyabarát. A lobbyban például egy kis kutyatál is helyet kapott, és folyamatosan láttunk a vendégeket négylábúik társaságában sétálgatni. Ennek ellenére a szobákból nem hallatszott ugatás vagy bármi zavaró zaj. Ha szokott kiskedvencével kirándulni, akkor mindenképpen ajánlom ezt a szállodát.

Mesélj az ellátásról!

Félpanziós ellátásban volt részünk tartózkodásunk alatt. A reggelit svédasztalos formában szolgálták fel, a kínálat nagyon gazdag volt, és elsősorban helyi specialitásokra épült. Kérésre a séf különféle módokon készítette el a tojást a látványkonyhában. A rántottához, vagy omletthez például helyi sajtokat vagy felvágottakat választhattunk. A zöldségek és gyümölcsök gazdag választéka mellett tejtermékek és édes valamint sós péksütemények is a büféasztalokra kerültek.

A vacsora során svédasztalos formában választhattunk a salátabárból, a levesek közül, illetve a 3 féle főétel közül, amelyikből az egyik vegetáriánus opció volt. Én egy helyi halspecialitást választottam főételként és nem csalódtam benne. Ki kell, hogy emeljem, a desszerteket, valamint az ételek csodaszép tálalását.

Napközben hol ettetek?

Megálltunk egy könnyebb ebédre a Bad Gastein belvárosában, a HOWM Artisanal Cafe & Restaurantban, egy gyönyörű vízesés közelében. Lenyőgözött minket a csodás természeti környezet és az étterem igényes belső terei. A gyönyörű Sportgastein-völgyben tett túráink egyikén pedig a Schareck-Almban ebédeltünk, amely egy igazi tradicionális fából készült alpesi házikó hangulatát hozta el.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

Közvetlenül a szállodában található a 1800 m²-es SigNatur Spa & Beauty wellness részleg, melynek látogatása a szálloda vendégei számára ingyenes. A wellness ékköve a gyönyörű termálmedence, emellett egy nagyméretű bel- és kültéri relax zóna, valamint különböző típusú szaunák (finn, gőz- és gyógynövényszauna) és egy Kneipp-taposó is várja a vendégeket. A wellness részlegből könnyen ki lehet sétálni a szálloda kertjébe, ahol nyugágyakon lehet pihenni, illetve a szálloda bárjából harapnivalókat rendelni.

A wellness részleg reggel 7:00 órától tart nyitva, így akár reggeli előtt is szaunázhattunk, vagy felfrissülhettünk a medencében. Emellett azt is praktikusnak találtam, hogy a fürdőszobánkban külön törölközőt találtunk a wellnesshez, illetve fürdőköpeny is volt bekészítve, így ezek nem foglalták a helyet a bőröndben.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban lévő CESTA GRAND Aktivhotel & Spa ****superiorról

Milyen gyerekbarát szolgáltatások vannak?

Erre az utazásra a kétéves kislányunk is elkísért minket. A szobánkban már egy kiságy is várt érkezésünkkor bekészítve, így a lányom eldönthette, hogy abban szeretne aludni, vagy az összecsukható utazó ágyban, amit hoztunk neki. Az étkezésekkor a hotel dolgozói nagyon figyeltek arra, hogy mindig legyen étkezőszék kislányomnak az asztalunknál. Bár külön gyermek menü ugyan nem volt, de a bőséges választékból tudtunk olyat választani, amit a lányunk is nagy kedvvel fogyasztott el az asztalnál, szigorúan egyedül :)

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Bad Gastein városa mindenképpen megér egy látogatást. Semmiképp ne hagyja ki a csodaszép vízesést, amely a város központjában található. Emellett a vásosban csodás kis üzletek, kávézók és éttermek várják a turistákat.
  • A Bad Gastein Sziklafürdő egy nagyon egyedi termálvizes fürdő, amibe érdemes legalább egyszer ellátogatni.
  • Sportgastein - A Sportgastein-völgy Bad Gasteinből autóval körülbelül 15 perc alatt elérhető. A parkolóhoz át kell kelni a hegyi úton, amely fizetős (5,5 €/fő). A városkából és a völgyből számos túraútvonal indul, illetve érdemes felfedezni a helyi specialitásokat kínáló hüttéket is.
  • Fulseck a Bad Gasteinből induló sífelvonó felső megállója, mely nyáron is üzemel. A lélegzetelállító kilátás mellett számos túraútvonal is várja a látogatókat a hegygerinc mentén.

Röviden hogyan foglalnád össze az EUROPÄISCHER HOF Aktivhotel & Spa ****superiorban szerzett élményeket?

"Már nagyon izgatottan vártuk ezt az utazást. Bad Gastein fürdővárosának hangulata, és a környező hegyek szépsége teljesen lenyűgözött. A szálloda magas minőségű szolgáltatásaival minden igényt kielégít. Az összes itt töltött napunkon, bőséges reggeliben és csodafinom vacsorában volt részünk. Valamint ki kell emelnem a wellness részleget is, ahol szinte újjászülettünk. A környék ideális hosszabb-rövidebb kiránduláshoz, akár télen, akár nyáron. Bár az időjárás nem volt felhőtlen, a wellness részlegnek köszönhetően kipihenten és feltöltődve tértünk haza.”


👍 Az EUROPÄISCHER HOF Aktivhotel & Spa ****superiort Štěpán, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 4. 5. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet