TOP 8 felejthetetlen látnivaló Ausztriában

Ausztria a híres zeneszerzők mellett a fenséges hegyek, a csodás sípályák, a varázslatos tavak és vízesések hazája. Fedezze fel velünk történelmi városait, kastélyait és a legjobb látnivalókat.
TOP 8 felejthetetlen látnivaló Ausztriában
TOP látnivalók Ausztriában: Bécs

1. Bécs

Bécs a nagyszerű paloták és múzeumok városa, az opera és Beethoven hazája. Egy kellemes séta a város gyönyörű Ringstrasse körútján, amelyet például a Hofburg császári palota és számos gyönyörű park szegélyez, tökéletes a fölfedezéséhez.

A Schönbrunn és Belvedere paloták építészete és a díszes Szent István-székesegyház a művészet és a történelem szerelmeseinek kötelező látnivaló. Nézze meg a világhírű Bécsi Operaház, vagy a Bécsi Spanyol Lovasiskola egy világszínvonalú előadását, vagy látogasson el a Práter vidámparkba.

Tudta, hogy Bécsben található a legrégebbi óriáskerék? És azt hogy itt alkották meg az első hógömböt? Éppen ezért szinte kötelező souvenír a látogatásakor.

Kinek ajánljuk:
  • az építészet, kultúra és zene szerelmeseinek
Legjobb időszak a látogatásra:
  • tavasszal és ősszel

TIPP:

Látogasson el a híres kávéházakba egy bécsi capuchinóra, egy szelet sacher tortával, vagy egy sörházba egy finom bécsi szeletre, vagy vásároljon a híres Mariahilfer Straßén.


TOP látnivalók Ausztriában: Hallstatt

2. A Salzkammergut régió és Hallstatt városa

Ez a Salzburg közelében fekvő Salzkammergut régió, csillogó kék tavakkal, lenyűgöző alpesi hegyvonulatokkal, bájos falvakkal és luxus fürdővárosokkal várja. A Hallstatt-tó mellett fekvő, az UNESCO világörökségi listáján szereplő Hallstatt mesebeli falu történetesen Ausztria legszebb helyei közé tartozik.

A természet szerelmeseit a Salzwelten földalatti tó és a Dachstein-hegyen található jégbarlang is lenyűgözi majd. A történelem szerelmeseinek pedig nem érdemes kihagyni egy látogatást a Mirabell-palotába és a Hohenzsalzburg erődbe.

Kinek ajánljuk:
  • a természet és kirándulás szerelmeseinek
Legjobb időszak a látogatásra:
  • ősszel

Tudta, hogy Hallstatt városa ad otthont a világ legrégebbi sóbányájának? a bánya több mint 7000 éve művelés alatt ál, de a régészeti kutatások szerint már Kre. 5000 körül is zajlott itt sóbányászati tevékenység.

TIPP:

Egy élményre vágyik, amelyre egész életében emlékezni fog? Akkor a Hallstatt tó feletti Skywalk kilátó a megfelelő választás. Emelkedjen fel 350 méterrel a tótükör fölé és élvezze a mesébe illő kilátást az Alpokra.


TOP látnivalók Ausztriában: Krimmel-vízesés

3. Krimmler Ache vízesés

Salzburg tartomány nyugati szélére kalandozva Innsbucktól csupán 50 km-re a Magas-Tauern Nemzeti Parkban található Ausztria legmagasabb vízesése a Krimmel -vízesés. Az Osztrák-Alpok egyik legcsodálatosabb része, a hegység főgerincét alkotó Magas-Tauern vonulatainak gleccserei több helyen is formálják a látképet. Számos vad sodrású folyam és zuhatag szeli át a vad szurdokokat.

A Kimml falu felett lévő sziklákon egy három szakaszból álló 380 méteres vízesés habjai zuhannak alá. A vízesés népszerű látnivaló, hiszen egy könnyű kirándulással el lehet látogatni hozzá.

Kinek ajánljuk:
  • a természet és kirándulás szerelmeseinek
Legjobb időszak a látogatásra:
  • április vége - október

A közelben található a Wasserwunderwelt látogatóközpont egy kültéri vízi látványosságokat bemutató játszóparkkal.

TIPP:

A kilátóplatformokkal tűzdelt Wasserfallweg ösvény nyomán fedezheti fel a zuhatagot, majd a Régi Tauern ösvényen ereszkedhet vissza a régiót bemutató térképet ITT találja. A túra hossza 7,9 km a szintkülönbség pedig 500 m így kényelmesen egy fél napos programnak ajánljuk (4 óra).


TOP látnivalók Ausztriában:  Grossglockner panorámaút

4. Grossglockner panorámaút

Európa egyik, ha nem a legfestőibb autóútja a Grossglockner alpesi panorámaút. Az Osztrák-Alpok hegyvonulataiban kanyarog a Magas-Tauern (Hohe-Tuern) Nemzeti Park ban. A 48 km hosszú panorámaút a karintiai Heiligenblut (1300 m) és a Salzburg tartományban fekvő Fusch (805 m) településeket köti össze, áthaladva a Magas-Tauern főgerincén, a Hochtor-hágónál (2505 m).

Itt nem csak a ‘szokásos’ alpesi panoráma tárul az autósok és motorosok elé, hanem az ország legnagyobb gleccsere a Pastersee is. Mögötte található a Ferenc József-magaslat kilátóhely, ahonnan az ország legmagasabb csúcsával, a Grossglocknerrel nézhet farkasszemet.

Kinek ajánljuk:
  • a természetjáróknak, autósoknak és motorosoknak
Legjobb időszak a látogatásra:
  • az útvonal időjárástól függően május elejétől novemberig tart nyitva és fizetős.

A Ferenc József-magaslat a Ausztria legnagyobb gleccsere, a Pasterze fölött kialakított kilátóplatform. Nevét, az 1856-os császári látogatásról kapta, amikor Ferenc József itt járt a császárnéval, Sisi-vel.

TIPP:

Tervezzen egy egész napot a panorámaút bejárására, a Wilhelm Swarowski-kilátótorony, a Gletscherbahn-sikló a gleccserhez, a Fuscher Lacke tengerszem, a Fuscher Törl-hágó és a 2260 méter magasságban található Haus Alpine Naturschau kilátó mind megérnek egy-egy megállót.


Alpok - Legnépszerűbb ajánlatok


TOP látnivalók Ausztriában: Hohensalzburg erőd

5. Salzburg, Hohensalzburg erőd

Salzburg egész Európa egyik legcsodásabb városa, hiszen délről az Alpok, keletről a Salzkammergut régió hegyei határolják. A Salzach folyó völgyében felvő barokk épületekkel tarkított város az UNESCO világörökségi listán is szerepel. A történelmi épületeke egyedi hangulatát Mozart emléke leng be. A város ugyanis a zseniális zeneszerző szülőhelye, illetve itt játszódik az ikonikus ‘A muzsika hangja’ című film is. Érdemes meglátogatni a Salzburgi dómot és a Nonnberg apátságot is.

Kinek ajánljuk:
  • az építészet, kultúra, történelem és zene szerelmeseinek
Legjobb időszak a látogatásra:
  • ősszel, vagy tavasszal

Az erődöt a közel egy évezredes múltja alatt senkinek nem sikerült még bevenni a történelem során. Szolgált börtönként, érseki rezidenciaként és katonai kaszárnyaként is az idők során.

TIPP:

A város felett egy 120 méter magas sziklaszirten található Európa legnagyobb és épen fennmaradt középkori erődítménye a fellegvár. A Hohensalzburg erőd a város jelképe, sziluettje mindenhonnan jól látható, ahogy az 1540 méteres Mönchsberg tetejéről vigyázza a város rendjét.


TOP látnivalók Ausztriában: Vorarlberg régió

6. Vorarlberg–régió

A Keleti és Nyugati Alpok találkozásánál, a Német, Svájci határ mellett keletre fekvő Vorarlberg régió a magashegyi túrázók kedvelt célpontja. Itt található a csodálatos Bodeni tó is, amely a tartomány székhelyénél, Beregenz városánál várja. Közép-Európa 3. legnagyobb taván hajókirándulást is tehet, vagy a nyári hónapokban egy frissítő csobbanás várja.

A régióban a természetjárókat igazi különlegességek várják: a Silvretta Stausee Rezervátum, a Bielerhöhe hágó, a Wasserfall am Schwarzwasserbach vízésés, az Alploch szurdok és a Bregenzerwald erdő. A via ferrata útvonalat kedvelők ellátogathatnak a Karhorn hegyhez is, a gyermekes családoknak pedig az Erlebnisberg Golm hegy meglátogatását ajánljuk, ahol kalandpark, bob és csúszdapark is várja a Montafon völgybe érkezőket.

Kinek ajánljuk:
  • a természetjárás szerelmeseinek, családoknak
Legjobb időszak a látogatásra:
  • ősszel, vagy tavasszal

    Ez az egyetlen tartomány Ausztriában, ahol nem az osztrák-bajor nyelvjárást beszélik. Ehelyett egy alemann nyelvjárást beszélnek, mely jobban hasonlít a szomszédos, Svájc, Liechtenstein lakóinak és a svábok által használt nyelvhez.

TIPP:

Érdemes ellátogatnia Kleinwalsertalba, a Hoher Ifen-hegységtől északra fekvő fennsíkra, ahol a földtörténet egy másik korszakában érzi magát, mintha visszarepült volna az időben. Az itt található mészkővek valójában a Tethys-tenger korallzátonyainak és más óceáni élőlényeknek több mint 120 millió éves maradványai. A különleges barázdás sziklák évezredek természeti erőinek tanúja. A fennsíkot legkönnyebben az Ifen felvonóval lehet megközelíteni.


TOP látnivalók Ausztriában: Wörtensee

7. Wörthersee - nyári élmények türkizkék habokban

Karintia régióban, az Alpok fő vonulatának védelmében kellemes, szinte mediterrán klíma várja a Wörthi-tó partjára látogatókat. Kihagyhatatlan megálló, ha nyáron Ausztriába látogat, hiszen napközben a tavat benépesítik a fürdőzők, de akár kipróbálhatja a vízisízést, a banánozást, vagy a parasailinget is.

Látogasson át a Kapuzier szigethez, vagy kerekezze körbe a tavat, miközben gyönyörködik a Pörtschachban található történelmi villák építészetében. A tó partján található éttermek egyikében megkóstolhatja az osztrák specialitások mellett a friss halételeket is.

Kinek ajánljuk:
  • a pihenni és felfrissülni vágyóknak, családoknak
Legjobb időszak a látogatásra:
  • tavasszal, nyáron

A tó ragyogó türkiz színe legendás, melyet a tóban található élővilág mellett a vízmélység és mésztartalom is meghatározza. A vízbe hatoló szórt fény ugyanis visszaverődik a finom mészkristályokról, és ez okozza a jellemező türkizzöldes színét.

TIPP:

Járt már Karinta csodálatos vidékén? Annyit garantálhatunk, hogy biztosan elbűvöli majd az alpesi tavakkal ékesített varázslatos természet.


TOP látnivalók Ausztriában: Bad gastein

8. Bad Gastein – fürdőzés és síelés egy helyen

Bad Gastein fürdővárosát a hegyekkel védett Gastein-völgyben találja. Fördőkön kívül vízesésekkel és kiváló éttermekkel és varázslatos sípályák várják A nyári időszakban kitűnő kiindulópontként szolgál családi kirándulásokhoz, vagy megerőltetőbb alpesi túrákhoz. A téli hónapokban természetesen a síelésé a főszerep, a helyi síbérlet felhasználható a völgy bármely sípályáján. Így az egész év folyamán biztosított a szórakozás a mesésen gyönyörű természet lágy ölén.

A hegycsúcsok legyőzése és az egész napos síelések után egy kis feltöltődés is szükséges. Erre nincs is jobb hely mint a Bad Gastein Sziklafürdő, amely 1 100 méter tengerszint feletti magasságban épült, az alpesi természet kellős közepén. A fürdő az év bármely szakaszában látogatható, nyáron a füves réten nyújtózhat ki és napozhat, télen pedig a melegvizes medencéből élvezheti a lenyűgöző kilátást a környező hegycsúcsokra.

Kinek ajánljuk:
  • síelőknek, a fürdőzés kedvelőinek, a kirándulni vágyóknak
Legjobb időszak a látogatásra:
  • télen, és egész évben

A város a Grossglockner és az Ankogel hegyek között helyezkedik el, és legszebb látnivalója a város szélén helyezkedő zuhatag, a Bad Gastein vízesés.

TIPP:

A város egyik kiemelkedő természeti látványossága az alpesi panoráma mellett a Gasteiner Ache vízesés, amely 341 méteres esési magasságával SalzburgerLandban a város házai mellett zúdul el. A háromszintes vízesés a város közepén keresztül fut, mely felett egy Flying Waters nevű drótkötél pályán akár átcsúszhat is.


Ausztria eklektikus szépsége és gazdag történelmi öröksége egyaránt megjelenik a lenyűgöző látnivalók sorában, melyeket ebben a bejegyzésben bemutattunk. A vibráló Bécs városa történelmi pompájával és modern életstílusával egyaránt elbűvölt minket, míg a Salzkammergut régió és a varázslatos Hallstatt városa az alpesi táj gyönyörű festői képét rajzolta elénk. A Krimmler Ache vízesés hatalmas ereje és lenyűgöző látványa magával ragadott, míg a Grossglockner alpesi panorámaút lenyűgöző kilátása az égbe nyúló hegyek és az alattuk húzódó út végtelen szépségével kápráztatott el bennünket. Salzburg városa és a magasból őrködő Hohensalzburg erődje történelmi értékeivel lebilincselő élményt nyújt. A Vorarlberg–régió, a nyugodt Wörthi-tó és a Bad Gastein gyógyfürdői és sípályái pedig az Ausztriai életstílus nyugodt és kényeztető oldalát tükrözték vissza. Ezek a látnivalók együtt adják Ausztria lenyűgöző és változatos arcát, melyek minden látogató számára egyaránt felejthetetlen élményt kínálnak.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 29. 4. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Ausztria felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet