Brno: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Csehország második legnagyobb városának legfontosabb műemléke az egyedülálló funkcionalista gyöngyszem, a Vila Tugendhat. A világörökségi listán szereplő műemlék a modern építészet emlékműveként látogatható. Közvetlenül Brno központjában található a Špilberki vár is, amely a város egyik meghatározó épülete. Egy ksi kikapcsolódáshoz népszerű hely a brünni gát strandjaival és sportpályáival, valamint sétahajójával. Brno modern szellemét fejezi ki a Svobody téren álló hat méter magas fekete csillagászati óra, amely csak egy rövid sétára áll a Zöld Piac alatti középkori folyosók és pincék labirintusától.

BrnóLegkedveltebb utazás

Brnó igazi cseh nagyváros, mégis remek barátságos légkörrel rendelkezik, ami tökéletessé teszi egy családi vagy romantikus kikapcsolódáshoz. Akár gasztronómiai vagy kulturális élményekre, esetleg érdekes látnivalókra vágyik, Brnó városában nem fog csalódni. A városban és környékén számos fesztivált rendeznek évről évre, emellett híres színházak és zenészek, valamint első osztályú éttermek és kocsmák otthona.

Mit nem érdemes kihagyni Brnóban?

 • Špilberk vára
 • Szent Péter és Pál székesegyház
 • Vila Tugendhat, amely az UNESCO Világörökség része
 • Látogasson el a Zelný trh alatti labirintusba, az óvárosba, ahol a Brno-sárkánnyal is találkozhat, a kilátóba, a Jakuba csontrakáshoz, vagy a brünni obszervatórium és planetáriumba.

A természet szerelmesei is biztosan jól fogják érezni magukat itt. Látogasson el a Brnói-víztározóhoz, ahol számos strand, sportpálya található és vízibiciklik is bérelhetőek. Felejthetetlen élményben lehet része egy sétahajókázással, amely során a Veveří kastélyhoz látogathat el. A víztározótól nem messze található Brünn állatkertje is.

További információ

Dél-MorvaországLegkedveltebb utazás

Dél-Morvaország lehetőségei kimeríthetetlenek. Központjában Brünn városa áll, további nevezetességei a kis morva Toszkána, a titokzatos Morva-karszt, Lednice–valticei kultúrtáj parkjai, amelyek a legnagyobbak a világon, Pálava borvidék, vagy a folklór Morva-szlovák régió, és ez persze még nem minden.

Melyek Dél-Morvaország leglátogatottabb helyei:

 • Aqualand Moravia
 • Lednice–valticei kultúrtáj
 • Brünni állatkert

Mely helyeket nem szabad még kihagynia:

 • Vila Tugendhat
 • Morva-karszt (Moravský kras)
 • Slavkov kastélya és a Béke-halom (Mohyla míru)
 • Western város Boskovicében
 • Kastély Mikulovban

És említhetnénk még sok más helyet is, a lista végtelen. Gyermekeivel ellátogathat például a mesés Znojmo katakombáiba, vagy a vyškovi DinoParkba. Esetleg ha gyermekei nélkül utazna, úgy ne felejtse el meglátogatni Valtice és Hustopeče híres borospincéit (és megkóstolni a nevezetes hustopečei mandula pálinkát).

További információ

Térkép utazási tippekhez36 utazási tipp

Brno: Kirándulási ötletek

Érdekes cikkek

A legjobb szállások karácsonyra és szilveszterre

A legjobb szállások karácsonyra és szilveszterre

 • TIPPEK AZ ÜNNEPEKRE
 • 30. 10. 2021

Valami egészen izgalmas dologgal szeretné meglepni családját idén az ünnepekre? Van egy ötletünk! Utazzon az egész család együtt egy hófödte tájra vagy egy gyönyörű városba! Válogasson a legjobb karácsonyi és szilveszteri ajánlataink között.

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet