Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Csehország legjobbjai: TOP 10 kirándulóhely és túraútvonal

Megtaláltuk a 10 legszebb túraútvonalat, lenyű panorámával, gyönyörű természettel, érdekes helyekkel és műemlékekkel. A listán szerepelnek könnyű útvonalak kezdőknek és babakocsis családoknak, valamint tapasztalt túrázóknak. Szóval induljunk!
Csehország legjobbjai: TOP 10 kirándulóhely és túraútvonal

Húzza fel a túrabakancsát, és induljon el velünk a legérdekesebb kirándulási célpontokhoz. Inspirációt nyújtunk Csehország felfedezéséhez és a legjobb kirándulóhelyekhez, túraútvonalakhoz.

1. Jeszenik-hegység: Túra a Praděd-csúcsra

A Praděd a Jeszenik-hegység legmagasabb csúcsa, egyben Morvaország és Szilézia legismertebb jelképe. Hasonlóan a Sněžka vagy a Radhošt csúcsokhoz ez szinte egy kötelező turistacélpont a hegyvidékek szerelmeseinek. De a Praděd csúcsára még alkalmi turisták is könnyedén feljuthatnak. Maga a csúcs kissé lapos és a 146,5 méter magas TV-torony teszi hangsúlyossá, amely már messziről látható. A Praděd-csúcshoz a Střední Opava folyó mentén kirándulhat fel. A folyó az út során amely zuhatagokat és vízeséseket hoz létre, így igazán kellemes a túra. Az útvonal a Szent Hedvig kápolna alatt kezdődik és nincs más dolga, mint az 5,5 km hosszú kék jelzésű vonalat követni a Švýcárna menedékházhoz. Innen egy 9 km-es úton, a gerinc mentén juthat el a Praděd-csúcshoz, 800 méteres szintkülönbséggel. Az út először sűrű erdőkön át vezet, de ahogy belép a Medvědská-fennsíkra, a hegyi gerincek panorámája veszi majd körül. A Praděd felé vezető utolsó szakasz már aszfaltozott úton halad, így kellemesen kipihenten érhet a csúcsra.

Tekintse meg szállástippjeink és fedezze fel a Jeszenik-hegység legszebb pontjait.


2. Óriás-hegység: Túra a Sněžkához

Valószínűleg nem kell hosszasan bemutatnunk Csehország legmagasabb hegyét, az Óriás hegységet (Krkonoše), amely Szudéták legmagasabb ága. Nézzük meg tehát, hogyan juthat fel a csúcsára. Számos gyönyörű útvonal vezet fel, amelyek elérhetők gyalogosan, télen sífutóval vagy akár felvonóra szállva Pec pod Sněžkouban. A kezdő túrázók számára az egyik legkönnyebb útvonal a Pomezní bouda menedékházól vezet. A kiindulópont Horní Malá Úpa, ahonnan a piros jelzésen haladva eljut a Jelenka menedékházig, majd további 4 km megtétele után az Obří gerincen át egészen a Sněžkáig. Egy másik járható változat a Pec pod Sněžkouból induló zöld jelzésű útvonal. Ez Růžohorekre vezet, ahonnan sárga jelzésen érhet el a Sněžkáig. Az utolsó útvonal a legnehezebb, de egyben a legszebb is. Pec pod Sněžkouból induljon el a kék jelzésen mintegy 7 km-t kell megtenni az Obří Důl gleccservölgyig, ahonnan a piros jelzésre csatlakozva mászhat fel Sněžkára. Ezt az útvonalat követve felejthetetlen panoráma lesz a jutalma.

Tekintse meg szállástippjeinket és fedezze fel az Óriás-hegységet.


3. Cseh Svájc: Túra a Pravčická bránához

Az ország Cseh Svájc nevű régiója egyszerűen lenyűgöző. Induljon el Hřensko településről a Pravčická bránához a piros turistajelzésen a Lugano panzió mellett. Az út a Három Forráshoz vezet, ahonnan erdős terepen emelkedőn halad tovább. régió legismertebb nevezetessége a Pravčická brána természetes sziklahíd, amely Európa legnagyobb sziklaíve. A káprázatos homokkőből álló diadalív alatt már több mint 100 éve várja a vendégeket a romantikus Sólyomfészek (Sokolí hnízdo) Ez a Német- és Csehország határán fekvő régió azonban számos egyébb látnivalói is gyönyörködteti majd. A Mezní Louka szálloda mögött kék, majd sárga jelzésen például a Divoká szurdokhoz juthat el, ahol érdekes történetek kíséretében kalandozhat. Emellett a festői Tichá szurdok, illetve az Edmund szurdok is megér egy látogatást. Innen már csak 2 km választja el a túra kiindulópontjától Hřensko-ig. A teljes túra, ha mindegyik nevezetességet egy napon szeretné megnézni, összesen 16 km hosszú és könnyedén teljesíthető.

Tekintse meg szállástippjeinket és fedezze fel a Cseh Svájc régiót


4. Beszkidek: Túra a Pustevnyből a Radhošť csúcshoz

Egy másik kötelező turistacélpont a Radhošť-csúcs meghúdítása. Az útvonal először sík terepen, majd enyhén emelkedő úton halad, és kellően széles. A kiindulópont a Pustevny hegynyereg, amely Prostřední Bečvától autóval is elérhető. Pustevnyben mindenképp érdemes megtekinteni a Libušín és a Maměnka nevű faházakat, amelyek Dušan Jurkovič építész tervei alapján épültek. Pustevnyből induljon el a Radegast tanösvényen, a kék turistajelzésen. Radegast szláv istenség szobrát körülbelül 1 km után éri majd el, ez az istenség a termékenység és a bőség vigyázója. Folytassa az utat a Radhošť csúcsára, ahol a Szent Cirill és Metód kápolna is áll. A csúcsról lenyűgöző panorámában lehet része a kilátást a Beszkidek, a Jeszenik, valamint a Kis- és a Nagy-Fátra hegységekre

Tekintse meg szállástippjeink és fedezze fel a Beszkideket!


5. Jizera-hegység: Túra a Riegrova ösvényen

A Riegrova tanösvény a Jizera-völgy természeti rezervátumán át vezet, és összesen 15 megállót kínál, amelyek segítségével megismerheti a helyi flórát és faunát. Az útvonal több kilátóhely mellett halad el, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Jizera folyóra és annak völgyére. Az ösvény egyik leglátványosabb része a Bítouchov-i sziklaív, amelyet 77 méter hosszú függőhídon haladva léphet át, 5,5 méterrel a folyó vízszintje felett. A Riegrova ösvény Podspálovban ér véget, ahol a Jizera és Kamenice folyók találkoznak. Innen továbbutazhat a Bozkovba a dolomitbarlangokhoz, vagy a Návarov vár romjaihoz is.

Tekintse meg szállástippjeinket és ismerje meg a Jizera-hegységet.


6. Šumava-hegység: Túra a Boubín-erdőn át

A Šumava régió egyik legkedveltebb túraútvonala a Boubín-erdő, amely a legnagyobb és legöregebb természetes erdőségek egyike Közép-Európában. A Boubín-hegy csúcsa felé vezető túra egyszerre izgalmas és lenyűgöző. Az útvonal kiindulópontja Kubova Huť település, ahonnan a zöld jelzésű turistaút vezet a Boubín kilátótoronyig. Ez a 15 méter magas kilátó pazar panorámát nyújt a Šumava hegyeire, tiszta időben pedig akár az Alpok csúcsai is láthatóak. A túraútvonal végig gyönyörű, érintetlen természeten keresztül vezet, ahol öreg fák és buja aljnövényzet között haladhat. Érdemes megállni a Boubín-tónál is, amely szintén az erdő mélyén található. Az út visszafelé a Jirásek erdei tanösvényen vezet, amely bemutatja a helyi flóra és fauna gazdagságát.

Tekintse meg szállástippjeink és fedezze fel a csodás Šumava régiót.


7. Cseh Paradicsom: Túra Hruboskalsko sziklavárosán át

A Český ráj (Cseh Paradicsom) vidékének egyik leglátványosabb útvonala a Hruboskalsko sziklavároson keresztül vezet, amely monolit szikláiról és tornyairól híres. Az útvonal kezdete Turnov városában található, ahonnan a piros jelzés vezet át a Valdštejn kastélyhoz. Innen továbbhaladva a zöld jelzésű úton juthat el a Mariánska vyhlídka kilátóhoz, ahonnan páratlan panoráma nyílik a sziklatornyokra és a környező tájra. A túra folytatódik a Hrubá Skála kastély felé, amely egy sziklatorony tetején található, és ma szállodaként működik. A túra következő állomása a Myší díra (Egérlyuk), amely egy különlegesen szűk sziklahasadék.. Innen visszatérhet Turnovba, de érdemes még egy kitérőt tenni a Kapucín-sziklához is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Hruboskalsko sziklavárosra.

Tekintse meg szállástippjeinket, és fedezze fel a Cseh Paradicsom kincseit.


8. Pálava hegység: Túra a Děvín és Sirotčí hrad sziklákhoz

A Pálava hegység a Dél-Morva régió legszebb és legkülönlegesebb tájai közé tartozik. A túra kiindulópontja Pavlov település, ahonnan a piros turistajelzésen elindulva eljuthat a Děvín csúcsra. Ez a legmagasabb pont a Pálava-hegységben, és a tetején egy ősrégi várrom maradványai találhatók. A csúcsról páratlan kilátás nyílik a környező szőlőültetvényekre és a Novomlýnské-víztározóra. Innen a piros jelzésen továbbhaladva eléri a Sirotčí hrad romjait, amelyek egy sziklagerincen állnak, és a legenda szerint ennek a várnak az építését soha nem fejezték be. A túra visszafelé a Kozí hrádek és a Tabulová hegy felé vezet, ahol különleges mészkősziklák és gazdag növényvilág fogadja a látogatókat.

Tekintse meg szállástippjeink és merüljön el a Pálava hegység természetében.


9. Fehér Kárpátok: Túra a Velká Javořina csúcsára

A Velká Javořina a Fehér Kárpátok hegység (másnéven: Bélai Kárpátok) legmagasabb csúcsa, amely Csehország és Szlovákia határán fekszik. A túra kiindulópontja Strání települése, ahonnan a kék jelzésen indulva érhet el a hegycsúcshoz. Az útvonal közepes nehézségű, és egyes szakaszai meredekek, de a végcél megéri a fáradságot. A Velká Javořina tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik a Bélai Kárpátok hegyvonulatára, és tiszta időben még a Kis- és Nagy-Fátra hegycsúcsai is láthatók. Az út során érdemes megállni a Holuby menedékháznál, ahol pihenhet és megkóstolhatja a helyi specialitásokat. A csúcsról levezető út egy varázslatos virágos réten vezet, amely tavasszal tele illattal és színnel várja a túrázókat.

Tekintse meg szállástippjeinket és fedezze fel a Fehér Kárpátok kincseit.


Csehország csodálatos kirándulóhelyei és túraútvonalai felejthetetlen élményeket kínálnak a természet szerelmeseinek. A blogunkban bemutatott top 10 hely között találhatóak festői hegyvidékek, lenyűgöző sziklák és békés erdők, amelyek tökéletesek a túrázásra és a kikapcsolódásra. Ezek a helyek ideálisak egy napos kirándulásra vagy hosszabb túrára, ahol felfedezheti Csehország lélegzetelállító tájait. Fedezze fel Csehország legjobb kirándulóhelyeit, és élje át a természet közelségét egy aktív kikapcsolódás során. Tervezze meg következő túráját, és merüljön el Csehország lenyűgöző vidékében!

A cikket írta:

Frissített: 21. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Csehország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból