Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Csehország legjobbjai: TOP 13 legszebb látnivaló

Csehország egyszerűen gyönyörű, és felfedezni szinte egy élet is kevés. Ezért kollégáink segítségével kiválasztottuk a TOP 13 látnivalót, amit érdemes felvenni a bakancslistára. Lássuk a legszebb természeti és történelmi látnivalókat, amiket ajánlunk.
Csehország legjobbjai: TOP 13 legszebb látnivaló

Eredetileg egy TOP 10-es listát szerettünk volna összeállítani, de Csehországban olyan sok csodálatos hely található, hogy végül nem fértünk bele a tízbe. Kellemes olvasást kívánunk!

1. Károly híd

Ez a híd Prágában a Kisoldalt az Óvárossal köti össze és közel 700 éve szolgálja a városlakólat. Azonban, még ilyen tiszteletreméltó korban sem tervez nyugdíjba vonulni, épp ellenkezőleg, évről évre egyre nagyobb nyomásnak kell ellenállnia a turisták tömegétől. A híd tele van árusokkal és művészekkel, akiket a száztornyú város látképe ihletett.

A hídon tett séta során két szokás is megfigyelhető. Az egyik, hogy meg kell simogatni Szent János szobrának talapzatát és szembejön a szerencse, a másik pedig, hogy azok, akik nem hisznek a szerencsébe, szimbolikusan beleköpnek Moldvába.


2. Znojemi szüreti fesztivál

Znojmo egy gyönyörű borváros, amelyet egész évben érdemes meglátogatni. Van azonban egy időszak, amikor különösen fontos, és ez a szüreti fesztivál, amelyet itt már 1966 óta rendszeresen megrendeznek. A nagyszabású ünnepségen tökéletesen keveredik a királyi város történelme a borkészítés hagyományával. Emellett természetesen élvezheti a borok kóstolását is, amelyet mindenképpen érdemes átélni.


3. Pravčická Brána – Cseh Svájc

A listánk legrégebbi helyszíne kétségtelenül a Pravčická Brána, amely egy természetes kőkapu, melyet az erózió több mint 100 ezer évvel ezelőtt alakult ki. A 16 méter magasságával és 26 méteres hosszúságával Európa legnagyobb kőkapuja . Csodálhatja a környező kilátópontokról vagy a Sólyomfészek kilátó kastélyból, amely 1881 óta várja vendégeit a kapu alatt.


Az időjárás hatása ezen a kőalakzaton folyamatosan alakít, így lehet, hogy néhány ezer év múlva már teljesen elkopik.


4. Říp hegy

Sajnos nem tudjuk pontosan, mikor is alakult ki a Říp hegy, de egy dolgot biztosan tudunk – hozzá kapcsolódik a cseh nemzet eredetének legendája. A három szláv nemzet alapításának legendája egy legenda három testvérről: Lech, Czech és Rus-ról, akik nyugaton, délen és keleten telepedtek le, és nyugati szláv (Lengyelország, Csehország) valamint keleti szláv (Ruténia) országokat alapították meg. A csehek ősapja a legenda szerint, aki a Říp hegyéről nézett szét az erdőkkel, rétekkel és folyókkal tarkított tájon, és jelentette ki, hogy népe itt fog megtelepedni.

Akár hisz ezekben a legendákban, akár nem, az Říp hegy mindenképpen egy olyan hely, amely fontos szerepet játszik a cseh történelemben, és érdemes meglátogatni.


5. Český Krumlov

A város, amely a Šumava kapuja, egyszerűen kötelező meglátogatni. Számtalan oka van ennek. Például Český Krumlov kastélya, amely a Prágai vár után a második legnagyobb kastélykomplexum Csehországban. Emellett a forgószínpados színház, az UNESCO világörökségi listáján szereplő történelmi központ vagy a korábbi grafitbányák látogatása is említésre méltó. Ez a város bővelkedik látnivalókban és romantikus légköre miatt is mindenképpen érdemes meglátogatni.


6. Boubíni ősrengeteg

A Boubíni ősrengeteg a Šumava hegység szívében Közép-Európa legnagyobb, ember által érintetlen természeti rezervátuma, ahol akár 400 éves fákat is megcsodálhat. IHa ellátogat ide, elképzelheti hogyan nézne ki Csehország természete az emberi beavatkozás nélkül.


Szállástipp:

Csehország - Legnépszerűbb ajánlatok


7. Cseh Grand Canyon

Ha valami szokatlanra, lélegzetelállítóra vágyik, ereszkedjen le a ma részben elárasztott mészkőfejtőbe, amely a Velká Amerika, vagyis Nagy Amerika nevet viseli. Ennek oka, hogy hasonlít a Grand Canyon sínes szikláira, a környéken található a Kis Amerika és Mexikó kőfejtő** is, ahol a múlt rendszerben több ezer politikai fogoly dolgozott kényszermunka során.

Ezek a kőfejtők sokak számára népszerű kirándulási célpontok, azonban fontos megjegyezni, hogy a kőfejtők magán területen helyezkednek el, így a belépés hivatalosan tilos.


8. Terezíni emlékhely

A második világháború és a holokauszt tragédiája elválaszthatatlan része cseh történelemnek, és nem szabad elfelejteni. A cseh koncentrációs táborban létesített Terezíni Emlékhely azon a helyen jött létre, ahol tízezrek szenvedtek a náci megszállás alatt. Bár a látogatás lelkileg megterhelő, azért érdemes ide eljönni, hogy emlékét fenntartsuk, és az emberek soha többé ne engedjék meg, hogy hasonló dolog megtörténjen a világon.


9. Macocha szakadék

A Macocha mélysége 138,5 méter, és ezzel Csehország legmélyebb szakadéka. A mélyedés a kelet-morvaországi Punkevní barlang része, ahol akár földalatti hajókirándulásban is része lehet.

A szakadék nevét a szörnyű családi tragédiáról kapta, menyben egy család kegyetlen mostohája az egyik gyermekét a szakadékba taszította. A gyermek azonnal szörnyet halt, így a szakadékot "Macocha"-nak nevezték el.


10. Lednice-Valtice Kultúrtáj

A kastélyok, kertek és parkok szerelmeseinek mindenképpen el kell látogatnia a Lednice-Valtice Kultúrtájra. A gyönyörű Valtice és Lednice kastélyok ápolt kastélykertjein kívül itt meglátogathatja a Minaretet, ellátogathat a híres Facka obeliszkhez, a Janův várhoz vagy a Reistnén található Kolonnádhoz. A kertben az Üvegházat sem érdemes kihagyni, vagy a hajókázást a hatalmas parkot behálózó csatornán. Nem véletlen hogy ez a táj az UNESCO listáján is szerepel.


11. Sněžka

Csehország legmagasabb hegyének megmászása nem tartozik a legnehezebb túrák közé. Ennek ellenére mindenképp megéri a kirándulók elé táruló panoráma miatt. Szóval, ha legközelebb az Óriás-hegységbe jár, ne feledkezzen meg róla!


12. Dlouhé Stráně vízerőmű

Ez a Jeseníkben található műszaki látványosság mindenképpen megéri a látogatást. A Mravenečník hegy 1350 méteres tengerszint feletti magasságában található a világ harmadik legnagyobb szivattyús-tározós vízerőművének felső tározója.

Ez a komplexum 2005-ben bekerült Csehország hét csodája közé, teljesítménye pedig 2325 MW.

Ha szeretné belülről is megnézni ezt a technológiai csodát érdemes előre bejelentkezni.


13. Kutná Hora ezüstbánya

Azt gondolja, hogy a múzeumok unalmasak? És mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a látogatás részeként lehetősége van egy középkori ezüstbányát is megismerni? Induljon el az 166 lépcsőn a föld alá, és élje át a tárnák autentikus hangulatát, ahonnan az ezüstöt bányászták!


Csehország lenyűgöző látnivalói minden utazót elvarázsolnak, hiszen az ország gazdag történelemmel és lenyűgöző tájakkal büszkélkedhet. Blogunkban bemutatjuk a top 13 legszebb látványosságot, amelyek között megtalálhatóak festői városok, impozáns kastélyok és természeti csodák egyaránt. Ezek a helyek nemcsak kulturális és történelmi értékeikkel, hanem egyedi atmoszférájukkal is emlékezetessé teszik látogatását. Fedezze fel Csehország legszebb látnivalóit, és tapasztalja meg az ország varázsát egy felejthetetlen utazás során! Tervezze meg kalandos kirándulását még ma!

Tudjuk, hogy bármilyen hosszú is legyen ez a lista, valószínűleg nem fed le minden olyan érdekes helyet, amelyet legalább egyszer az életben érdemes meglátogatni. Adjon nekünk további tippeket, hogy Ön szerint mely helyek azok, és talán elkészítjük a folytatást.

A cikket írta:

Frissített: 22. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Csehország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból