A legjobb szállások karácsonyra és szilveszterre

Valami egészen izgalmas dologgal szeretné meglepni családját idén az ünnepekre? Van egy ötletünk! Utazzon az egész család együtt egy hófödte tájra vagy egy gyönyörű városba! Válogasson a legjobb karácsonyi és szilveszteri ajánlataink között.
A legjobb szállások karácsonyra és szilveszterre

FIRST MINUTE karácsonyi ajánlatok

1. Prága, te csodás!

A négycsillagos Hotel Antik szálloda Prága egyik legrégebbi utcáján, a Dlouhá třídán található, így a leghíresebb műemlékek, múzeumok és színházak csak pár lépésre találhatóak. A Dlouhá utca a nap bármely szakában mindig élettel teli. Számos neves étterme megtalálható itt csakúgy mint a világmárkák butikjai, illetve a legjobb bárok és éjszakai klubok. A szállodától mindössze 300 méterre található a Óvárosi tér az orlojjal, ahonnan akár el is sétálhat a Venczel térre. A szállodából a romantikus prágai utcákon keresztül sétálhat el a a Károly-hídig (900 m) és a Prágai várig.

TIPP:

Prága belvárosa, és különösen a főtere ilyenkor gyönyörű szép ünnepi díszbe öltözik, amit vétek volna kihagyni, he ebben az időszakban járunk itt.


2. Fedezze fel Zakopane szépségét

A Willa Tatrzanski Zomecek már első látásra elvarázsolja majd a gyönyörű tátrai hegyvidéki hangulattal, amely a szobákban is tükröződik. Emellett finom reggelik és helyi alapanyagokból készült, ízletes pizzák várják. Zakopane az adventi időszakban igazi kis téli meseországgá válik. Sétáljon a gyönyörű Krupowki sétányon, kóstolja meg a helyi specialitásokat a Gubałówka piacon, vagy látogasson el a közeli sípályához. Zakopáne határában található a Tátra Nemzeti Park is, ahol számtalan útvonalon kirándulhat, vagy meghódíthatja a Szlovák oldalra eső hegycsúcsokat is. Zakopanéból felvonóval juthat fel a közeli Gubałówka-csúcsra, ahol több étterem, kilátó és egy bobpálya is található. Télen a csúcson lovas szánozásra is van lehetőség.

TIPP:

Számos jelzett túraútvonal várja a felfedezésre vágyókat. A népszerű kirándulóhelyek közé tartozik a Kasprowy Wierch libegő, a Siklawica-vízesés, vagy a Mořské oko-tó. Zakopane egy igazi téli sportparadicsom is. A legközelebbi síterep a Polana Szymoszkowa, amely 16 km hosszú sípályával örvendezteti meg mind a kezdő mind a haladó síelőket. A sípályákon töltött fárasztó nap után megpihenhet ákár a Thermal SPA Chochołowskie gyógyfürdőben is.


3. Feltöltődés Csehország egy kevésbé ismert gyöngyszemében

Brno (Brünn) igazi cseh nagyváros, mégis remek barátságos légkörrel rendelkezik, ami tökéletessé teszi egy családi vagy romantikus kikapcsolódáshoz. Akár gasztronómiai vagy kulturális élményekre, esetleg érdekes látnivalókra vágyik, Bro városában nem fog csalódni. A híres Quality Hotel Exhibition Centre szálloda ízletes reggelikkel vagy félpanziós ellátással, elegáns szobákkal és egy stílusos tetőtéri wellness részleggel várja vendégeit, ahonnan panorámás kilátás nyílik a városra. Fedezze fel a város legszebb látnivalóit, köztük a VIDA! tudományos és szórakoztató központot és a modern Riviera uszodát. A történelmi központ és a leghíresebb látnivalók, valamint a karácsonyi vásárok 15 percen belül elérhetők.

TIPP:

Télen mindenképp látogasson el a Brnói karácsonyi vásárba, amely hagyományos standokkal, italok és finomságok széles választékával, valamint feldíszített karácsonyi “chalupával” (házikó) várja a vendégeket. Közvetlenül a város központjában, a Moravské téren (3,1 km-re) felállítanak egy jégpályát is, ahol Jost márki híres szobra alatt korcsolyázhat.


4. Mesébe illő ünnepek Krakkóban

Látogasson el a Krakkó szívében található Kazimierz történelmi zsidó negyedbe és szálljon meg a Hotel Estera szállodában. Utalványunknak köszönhetően ízletes reggeli/félpanziós ellátásban lehet része, ahol megismerkedhet a hagyományos lengyel vagy zsidó konyhával. A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően kiváló kiindulópontja lehet számtalan híres nevezetesség és turisztikai látványosság megtekintésének. A fenséges Wawel királyi palota, amely a szállodától mintegy 700 méterre emelkedik az azonos nevű dombon. Fedezze fel a királyi kastély hatalmas területét, csodálja meg a koronaékszereket, vagy merészkedjen be a Sárkány barlangjába. Lengyelország egyik legfontosabb katedrálisa és számos más látnivaló is megtalálható itt, ezért hagyjon bőven időt a felfedezésre.

TIPP:

Érdekli a második világháború történelme? Akkor semmiképpen ne hagyja ki a Schindler gyár meglátogatását. A kidolgozott kiállításoknak köszönhetően bepillantást nyerhet Oskar Schindler életébe, aki több mint ezer életet mentett meg a holokauszt során.


FIRST MINUTE szilveszteri ajánlatok

5. Köszöntse az újévet a Balatonnál

Kapcsolódjon kia Kristály Hotel Keszthely szállodában, amely a Balaton pert közelében, csodás wellness élményekkel várja a kedves látogatókat. Utalványunknak köszönhetően kényelmes szobák várják és élvezheti a félpanziós ellátást. Pihenjen a wellness részlegben, amely pezsgőfürdővel, sószobával és szaunákkal várja, vagy kipróbálhatja a masszázsok egyikét is egy igazán pihentető évkezdéshez.

TIPP:

A város gyöngyszeme a neorokokó Festetics-kastély, gyönyörű angol parkkal. Számos múzeumot látogathat meg itt, mint például a Cadillac Múzeum, a Balatoni Múzeum. Az utazók körében nagyon népszerű Hévizi fürdővárosa, vagy a Szigligeti Vár (18 km).


6. Luxus wellness pihenés Szlovákiában

Töltődjön fel a szlovákiai Pöstyén fürdővárosában, a luxus Grand Hotel Sergijo Residence szállodában, ahol ízletes félpanziós ellátásban lesz része. Kapcsolódjon ki a privát wellness-részlegen, ahol pezsgőfürdő, szauna, relaxációs szoba várja. Ha további kényeztetésre vágyik, próbálja ki az illatos aromamasszázst. Utalványunknak köszönhetően a masszázsokra, pakolásokra és wellness kezelésekre kedvezményt kap.

TIPP:

Pöstyén különösen híres fürdőiről, melyeket egy a fürdőparkon keresztül tett kb. félórás sétával lehet megközelíteni. A pöstyéni víz külsőleg és belsőleg is hatásos, a termálfürdőzés mellett iszappakolások, szénsavas fürdők, mágnesterápia és más gyógyító kezelések is várják a vendégeket.


7. Újév az osztrák Alpokban

Élvezze a kikapcsolódást Bad Gastein fürdővárosában, az osztrák természet lágy ölében. A CESTA GRAND Aktivhotel & Spa szállodában kényelmes szobák, ízletes félpanzió és az 1 800 m² alapterületű fényűző wellness központ medence-, illetve szaunavilága várja. A Gastein Card kedvezménykártya által pedig különböző kedvezményekre tehet szert. Ráadásul a legközelebbi sípálya mindössze 2 km-re található a szállodától, síbérletet pedig közvetlenül a recepción vásárolhat.

TIPP:

Bad Gastein felfedezése közben pedig Belle Epoque stílusú épületekben gyönyörködhetnek. A helyi fürdő legismertebb látványossága a világhírű gasteini gyógytárnák. A téli sportok szerelmesei a Gasteini-völgy sípályáit próbálhatják ki, amelyek összhossza meghaladja a 200 kilométert. A legközelebbi sífelvonó mindössze 2 km-re található a szállodától. Ráadásul télen Gastein élete felpezsdül: különféle sport- és kulturális eseményeket tartanak itt, különösen szilveszterkor.


8. Koccintson éjfélkor a Dunán

Mindig is szerette volna kipróbálni, hogy milyen egy hajón ébredni? Akkor foglalja le szállását az egyedülálló Aquamarina Hotel Visegrádban és hagyja, hogy a Duna hullámai ringassák álomba. A hangulatos szobákból és a szálloda étterméből is gyönyörű kilátás nyílik a hatalmas folyóra, a középkori fellegvárra és a környező természetre is. Indítsa a napot bőséges büféreggelivel, majd fedezze fel Visegrádot és környékét.

TIPP:

Visegrád a káprázatos Dunakanyar nyugati oldalán található. A csodálatos természeti környezet kiválóan alkalmas arra, hogy túrázással üsse el itt az időt. Járja be a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot, tegye próbára ügyességét a Rám-szakadék, korlátokkal szegélyezett sziklaszurdokán vagy kapaszkodjon fel Dobogókőre , ahol télen kezdőknek és gyermekes családoknak is ideális síközpontban tesztelheti síléceit.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlóakat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 18. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet