Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

10 ok amiért érdemes Ausztriában nyaralni

Ausztria minden évszakban gyönyörű és tele van látnivalóval, akár a családosok, idősek, vagy fiatal párok számára. Összegyűjtöttünk 10 tippet, hogy mitől lesz felejthetetlen egy ausztriai nyaralás.
10 ok amiért érdemes Ausztriában nyaralni

Sok utazó elsősorban a síelés miatt utazik csak az osztrák hegyvidékre. Pedig nyáron is, amikor a természeti szépségeket nem borítja hó, rengeteg látnivaló akad! Inspirálódjon tippjeinkből, hogy hová érdemes menni nyári nyaralásán Ausztriában.

1. Ausztria legszebb vízesései

A vízesések az Ausztriában látható legszebb természeti látványosságok közé tartoznak. Ha természetbarát vagy lelkes túrázó, mindenképpen fel kell fedeznie legalább egyet közülük. Nem kell aggódnia az elvadult, vagy veszélyes terep miatt, a helyi természetőrök gondoskodnak arról, hogy a vízesések környéke gondozottan várj a túrázókat. És mivel az osztrákok nagyon óvják a természetet és annak szépségét, bármelyik vízesést is választja, olyan egyedülálló látványra számíthat, amelynek emléke örökké megmarad.

Mindenképpen ajánljuk a Gunster-vízesést, amely 65 méteres magasságával Stájerország legmagasabb vízesése. A Krimmel-vízesések a Magas-Tauern Nemzeti Parkban találhatók, 385 m magasak, és egész Európa egyik legszebb vízesése. A Gastein-vízesés egy 128 m magas, háromszintes vízesés, amely a fürdőkultúrájáról és síterepeiről ismert Bad Gasteinben található. Utolsó tippünk pedig a Salze folyónál található Wasserlochklamm, ahol öt vízesést és egy kettős vízesést csodálhat meg.


2. A legszebb osztrák tavak

A vízesések mellett nem szabad megfeledkeznünk a számtalan gyönyörű tóról sem, amelyet Ausztria kínál. Elsőként a híres tiroli Achensee-tó jut eszünkbe. Azonban több mint 2000 tavat találunk az egész országban szétszórva. Valószínűleg nem fog tudni mindegyikben megmártózni, de legalább a legszebbeket érdemes megnézni. Ausztria minden egyes tava kristálytiszta vízzel és csodálatos panorámával várja, és többen még akár horgászni is lehet.

A híres karintiai tavakat mindenképpen érdemes meglátogatni, még nyáron is kellemes hőmérséklettel várnak (26-28 °C) és változatos kalandokat kínálnak. Szeretne búvárkodni vagy csónakázni? Irány a Zell am See tó.

Szeretne még több tippet Ausztria gyönyörű tavairól? Olvassa el cikkünket 10 LEGJOBB tó a nyári felfrissüléshez Ausztriában.


3. Relaxáló termálfürdők ausztriában

A vízi látványosságok trióját a termálfürdőkkel és természetes úszómedencékkel zárjuk, amelyekkel Ausztria tele van. Ezek azok számára is kínálnak vízi szórakozást, akiknek nincs kedvük a hegyi tavakhoz és vízesésekhez vezető túrákhoz és kirándulásokhoz. A gyógyfürdők kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményeket kínálnak - a rengeteg termál- és élménymedencétől kezdve a vízicsúszdákon és szaunákon át a kezelések széles választékáig.

Melyik fürdőt vagy uszodát érdemes meglátogatni? Európa egyik legszebb alpesi gyógyfürdője a Römerbad, amely 3 szintből áll, és ahogy a neve is mutatja, ókori római témájú. A Bad Gasteinben található Felsentherme és a Bad Hofgasteinben található Alpentherme szintén megér egy látogatást.

4. Hegyvidéki túrázás és kirándulás Ausztriában

Mi Ausztria legszembetűnőbb szimbóluma? Számunkra a hegyek, mert nem lehet és nem is szabad kihagyni őket az ausztriai látogatása során. Akár legszívesebben sportolással tölti a szabadidejét és minél több hegyet szeretne meghódítani, akár a pihenés vagy a piknikezés gondolatát kedveli a zöldellő alpesi réteken, Auszria a tökéletes választás. Az ország egyszerűen a túrázók és a hegyvidékek szerelmeseinek paradicsoma, hiszen 3000 méteres csúcsok száma 695.

A Grossglocknert, Ausztria legmagasabb hegyét egyszerűen nem lehet kihagyni. Nem kall aggódnia, bár a csúcs meghódítása csak a tapasztalt hegymászóknak ajánlott, az útvonal során számos csodaszép panorámás megálló van, ahová könnyű feljutni.

Szeretne még több tippet Ausztria lélegzetelállító hegyeiről? Olvassa el az Aktív túrázás az osztrák hegyekben című blogunkat is!.


5. Felejthetetlen osztrák kilátók és panorámák

Ma magasban maradva, mert nem feledkezhetünk meg az osztrák hegyek között megbúvó számos kilátóhelyről. Egy kilátópontra való túra tökéletes kombinációja a kellemes túrázásnak és a jól megérdemelt jutalomnak. Higgye el nekünk, az ezekről a kilátópontokról készült fényképeket sok barátja meg fogja irigyelni. Ráadásul egy kirándulás ezekhez a kilátópontokhoz, a hegyi túrázáshoz képest sokkal kevésbé megterhelő, így szinte bárki teljesíthati.

A Dachstein Sky Walk kilátó meglátogatása mindenképpen valóságos „Égi sétának” nevezhető. A függőhídról (100 m) az Alpok varázslatos csúcsaira nyílik kilátás, közel 400 méter mélyre, a bátrabbak pedig lesétálhatnak az üveg lépcsőkön a teljesen üveg padlójú és korlátú kilátórészbe is, és megtapasztalhatják, milyen a 'semmiben' lebegni. Ne hagyja ki a legendás 5 ujj kilátópontot se a Krippenstein csúcsán (2100 m), ahol a Dachsteinre és a környékre nyíló kilátásban gyönyörködhet öt különböző platformról.


Szállás tipp:

Ausztria - Legnépszerűbb ajánlatok


6. Várak és kastélyok Ausztriában

A kastélyok Ausztria ékszerdobozai és bőven választhat a legszebbek közül! A hegyekben magasan elrejtett kastélyoktól kezdve a nagyvárosokban lévő gazdagon berendezett pompás palotákig. A várak és kastélyok varázslatos építészete bepillantást enged az osztrák nemesi családok gazdag történetébe és az Osztrák-Magyar Monarchia idejének tradícióiba. Gyönyörködjön a díszes bútorokban és festményeket, lesse el a nemesség titkait és ismerje meg mindennapjaik.

Az első kastély, ami Ausztriáról bárkinek eszébe juthat a schönbrunni kastély. Nem véletlenül, mindenképp megér egy látogatást! Ráadásul a hatalmas kastélyparkban több kastély is található - az Ókastély, az Újkastély és a Vízi kastély. A több mint 860 éves Hochosterwitz kastély középkori hangulattal várja, de ne hagyja ki a Grazban található, mesebeli Eggenberg kastélyt sem.


7. Kerékpáros utak Auzstrriában

Nem igazán szeretsz túrázni, de nem akarsz lemaradni Ausztria hegyvidéki természetéről, tavairól és vízeséseiről? A kerékpározás szerelmeseinek Ausztria olyan, mint az ígéret földje. Több ezer kilométernyi hegyi kerékpárút vagy erdei ösvény közül választhat. Béreljen elektromos kerékpárt, és még több kilométert tehet meg kétkeréken. Fedezze fel az országot egyedi módon, közel a természethez és a legjobb élményekhez.

Tirolban összesen 5300 kilométernyi izgalmas hegyi kerékpárút várja és 620 kilométeren fedezheti fel a régió látnivalóit és a falvakat. Ha inkább a nagyvárosok csillogását élvezné látogasson el a fővárosba, Bécsbe, ahol a bicikli bérlés mellett még kerékpáros idegenvezetőt is fogadhat.

Szeretne még több tippet, hogy hol kerékpározzon Ausztriában? Olvassa el cikkünket: Fedezze fel Ausztria szépségeit kerékpárral.


8. a legszebb osztrák városok

A tradicionális osztrák építészet a világ minden tájáról vonzza a turistákat. A híres Hallstatt városát a Hallstättersee partján álló Nagyboldogasszony-templommal mindenki ismeri a fotósok csodálatos képeinek köszönhetően. Hasonlóan gyönyörű Innsbruck városa is, amely szintén a csillogó tó közelében található.

Ha inkább a modern, változatos tevékenységeket kínáló városok érdeklik? Akkor biztosan nem fog rosszul járni, ha Bécsbe, Grazba, vagy Salzburgba látogat. És hogy mit ne hagyjon ki ezekben a városokban? Gyönyörű történelmi műemlékek meglátogatását és természetesen a híres osztrák konyha megkóstolását sem szabad kihagyni!


9. Szórakozás és kaland

Minden országnak megvannak a maga egyedi látnivalói, amelyekhez foghatót a világon sehol máshol nem talál. Ausztria sem különbözik ettől. A vízesésekhez, tavakhoz és kilátópontokhoz vezető túrákról már beszámoltunk. De ha valami igazán szórakoztató, kalandos vagy rendhagyó túrára vágyik, próbálja ki tippjeink egyikét.

Látogasson el például a világ legrégebbi sóbarlangjához Hallstattban. Ha egy kis adrenalinlöketre vágyik, ugorjon le egy bungee-jumping kötéllel a Kölnbrein gátról, 165 méter magasságból Ha pedig egy mesebeli világba látogatna el, tegyen egy kirándulást a Tirolban található Swarovski kristálymúzeumban.


10. Gyerekbarát programok Asuztriában

Az ausztriai nyaralás ideális a gyermekes családok számára, így nem feledkezünk meg a kicsik szórakoztatásáról sem. Minden régióban gondoltak a gyerekeknek szóló kalandokra is, például rengeteg gyönyörű állatkert várja országszerte őket. A schönbrunni állatkertben még egy panda látványában is gyönyörködhetnek, amit például a fővárosi állatkertben nem láthatnak.

{green} Az osztrák állatkertek közül a legjobbak közé tartozik a Schönbrunni Állatkert és a Haus des Meeres Aqua Terra, amely a vízi világra összpontosít. Mindkettő Bécsben található. Ott található egyébként a Prater vidámpark is, amely szintén felejthetetlen élményeket tartogat. Érdemes ellátogatni a kis örökmozgókkal a Stuhleck kalandparkba is, amely Bécsből autóval könnyen megközelíthető, vagy az Ausztria szívében található Gröbming mászóparkba.


TOP látnivalók Ausztriában: Wörtensee

Gyakran ismételt kérdések:

Mit lehet csinálni az osztrák Alpokban nyáron?

Nyáron az osztrák Alpokban rengeteg program várja, többek között csodás kirándulások, hegyi kerékpározás, siklóernyőzés, sziklamászás és a festői alpesi tavakban való gyönyörködést. Emellett felfedezheti a bájos hegyi falvakat, élvezheti a helyi konyhát, vagy egyszerűen csak pihenhet a lenyűgöző természeti szépség közepette.

Érdemes nyáron ellátogatni Ausztriába?

Abszolút! Ausztria nyáron is elbűvölő úti cél, különösen az aktív kikapcsolódás szerelmesei számára. A napos időjárás lehetővé teszi az Alpokban a tevékenységek széles skáláját, a túrázástól a kerékpározáson át az érintetlen hegyi tavakban való fürdőzésig. Ráadásul a festői tájak és a pezsgő kulturális élmények emlékezetes nyári kirándulássá teszik.

Hová érdemes ellátogatni nyáron az Alpokban?

Az osztrák Alpokban a nyári hónapokban számos lenyűgöző úti célt fedezhet fel. Néhány népszerű hely: Zell am See, Innsbruck, Salzburg, St. Anton am Arlberg és Hallstatt. Mindegyik a természeti szépség, a szabadtéri tevékenységek és a kulturális látnivalók egyedi keverékét kínálja, így biztosítva egy emlékezetes nyári kalandot.

A cikket írta:

Frissített: 19. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Ausztria felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból