Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

TOP 10 legszebb tó Ausztriában

Homokos strandok, azúrkék víz és forró napsütéses - elsőre nem Ausztria ugrik be, igaz? Pedig Ausztria legszebb tavainál nyáron is tökéletes a kikapcsolódás, ráadásul a fürdőzés még jobban esik egy kirándulás után, a hegyek panorámája mellett, igaz?
TOP 10 legszebb tó Ausztriában

Ausztria összesen több mint 2000 tónak ad otthont, így a listánk készítésekor bőven volt miből választani. Ha a TOP 10 legszebb osztrák tavat keresi, olvasson tovább és garantáljuk, hogy bakancslistáján új helyek fognak megjelenni!

1. Fertő-tó

Tudta, hogy Ausztriának is van 'tengere'. Méghozzá Pozsonytól csupán 50 km-re található, a Magyarországra is átnyúló Fertő-tó. Ez a tó a maga 320 km²-es összterületével egyike Európa legnagyobb tavainak, és gyönyörű környezetének, valamint kivételes enyhén sós vizének köszönhetően felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. A tó partján egy festői kerékpárút is vezet, így akár két keréken is felfedezheti. A 125 km hosszú, sík útvonal mentén számos kellemes pihenőhely várja, miközben csodás látképben gyönyörködhet. Meleg időben akár meg is mártózhat a tóba, melynek vize elsőre kissé zavarosnak tűnhet, de a vize a benne oldott sók és ásványi anyagok mennyisége miatt nem áttetsző csupán. Ráadásul a Fertő-tónál az évi 300 nap napsütés sem ritka, ami vonzza a szörfözés és a vitorlázás szerelmeseit is. A madarászás kedvelőinek is tartogat meglepetéseket ez a vidék, hiszen a tó és környéke több mint 340 madárfajnak ad otthont. A kirándulás végén javasoljuk, hogy térjen be az egyik helyi borászat egyikébe, és ízlelje meg a helyi borok különleges zamatát.

Fedezze fel közeli szállástippjeink és fedezze fel Ausztriát!


2. Hallstatti-tó

Halstatt városa és tava (németül Hallstättersee) csillogó felszínének látványát, a Dachstein-hegység látképe egészíti ki. De turisták ezrei látogatnak el ide minden évben, hogy gyönyörködjenek ebben az oly sok fotóst is megihlető látványban. A város gazdag történelme egészen a bronzkorig nyúlik vissza, amikor a helyi sóbányák megnyitották kapuik. Ma ezek a bányák a világ legrégebbi bányái közé tartoznak, és jelentős gazdagságot hoztak a hallstattiaknak. A város ezeknek köszönhetően virágzott fel, amiről a sok bájos ház és műemlék tanúskodik, amelyeket itt láthat. Látogasson el például a város fő nevezetességéhez, a város főterén álló Evangélikus templomhoz, amelyet a legtöbb hallstatti fotóról is ismerhet már. Nem messze található a Katolikus Nagyboldogasszony-templom, ahol egy osszárium is található, ahol a korábbi lakosok festett koponyáit is megnézheti. Ha már elege van a történelmi látnivalókból, érdemes feltúrázni a város feletti Salzberg-hegyi kilátóba, de akár felvonóval is feljuthat ide. A legnépszerűbb programok pedig a hattyúk etetése a tavon, vagy a hajókázás a csodás panoráma mellett.

Nézze meg a közeli szállástippjeink és gyönyörködjön Hallstatt látképébe!


3. Achensee-tó

Ha az osztrák természet szépségeiben barangol, mindenképpen látogasson el Tirolba is, és nézze meg az ország nagyobb természetes gleccsertavát, az Achenseet. Ez nem csak különleges színével, de a tavat körbevevő festői hegyekkel is elvarázsolja majd. Nem csoda, hogy ez a csodálatos hely kiérdemelte az "alpesi fjord” becenevet is. Az Achensee népszerű a horgászok, vitorlások és más vízisportot űző látogatók körében is. A gyermekes családok különösen a tó déli végén található kellemes strand miatt látogatnak ide, amely puha füves partjáról, és sekély vizéről ismert. Hasonlóan kellemesek egyébként a tó északi végében található strandok is, valamint a Camping Schwarzenau, vagy a Pertisau strandok is. Érdemes a gyerekekkel emellett felülni a gőzhajtású fogaskerekű keskeny nyomtávú vasútra is, amely Jenbachból a Seespitz kikötőhöz közlekedik.

Tekintse meg a Achenseehez közeli szállástippjeink és gyönyörködjön az osztrák tavakban.


4. Zeller-see

A Magas Tauern nem csupán hófödte csúcsok és a több száz kilométernyi sípálya otthona. Nyáron az egyik legnépszerűbb része a Zelli-tó (németül Zelles-see). Ennek a kristálytiszta vízű hegyi tónak felszínén festőien tükröződnek vissza a magas hegyek csúcsai. Csobbanjon egyet Zell am See, Schüttdorf és Thumersbach természetes strandjain és élvezze a gondozott környezet, gyermekekkel pedig a jól felszerelt játszótereket. Ha nem csak napozni szeretne a parton, kipróbálhatja az evezős sportokat, a szörfözést, de akár a búvárkodást is. A számos túraútvonal segítségével bejárhatja a környéket, de biciklire pattanva is felfedezheti azt.

Mindemellett szánjon egy napot a szinte érintetlen természet bejárására. A *túraútvonalak és tanösvények sűrű hálózata elkápráztatja majd. Ha pedig nem csak gazdag élményeket, hanem új ismereteket is szeretne magával vinni Ausztriából, vegyen részt például az egyre népszerűbb jódli tanfolyamok egyikén, vagy jógázzon a tó közepén, esetleg vegyen részt egy botanikai felfedezőtúrán. Zell am See-ben a lehetőségek tárháza végtelen.

Ismerje meg meg a Zell am Seehez közeli szállástippjeinkz és barangoljon kedvére.


5. Grüner See

Ha igazán egyedülálló látványosságban gyönyörködne, látogasson el a Tragöß melletti Hochschwab masszívumhoz. Bécsből körülbelül 2 óra az út és a hegy lába alatt Európa egyik legtisztább tava tárul majd a szeme elé. A Grüner See nevét smaragdzöld színének és tiszta vizének köszönheti. A tónak azonban van egy másik jellegzetessége is, augusztustól áprilisig a vízmélység alig éri el az egy métert. Ez csupán tavasszal változik meg, amikor a környező mészkőhegyeken olvadni kezd a hó. Ilyenkor a vízmélység helyenként elérheti a 12 méter is. *Ilyenkor a tó teljesen kilép a medréből és bekebelezi a kavicsos ösvényeket, de a parton álló hidakat és padokat is. Éppen ezért a Grüner See egészen a közelmúltig a búvárok kedvelt tava volt, a helyi hatóságok azonban környezetvédelmi okokból betiltották a merülést. A tó és különleges világa azonban a partról továbbra is mindenki megcsodálható.

Ha szívesen gyönyörködne a tűrkiz habokban, tekintse meg közeli szállástippjeink.


Ausztria - Legnépszerűbb ajánlatok


6. Schlegeisspeicher tó

A Zillertal-völgy a helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű kirándulóhely. Az egyik legkedveltebb látnivalója az öt mesterségesen létrehozott tó egyike, amelyet Schlegeisspeicher-nek neveznek. A tavat 1970-ben hozták létre egy vízerőmű építése során, amely a lenyűgöző türkizkék vízből nyeri az energiát. A hatalmas tavat egy 131 m magasra gátfal szeli át. Nehéz elképzelni, de amikor a gát teljesen megtelik, a betonfal 7 cm-t hajlik meg! Ez a fal egyébként évente mászók százait vonzza, ahol három különböző nehézségű sziklamászó útvonal érhető el. De ha a mászás nem vonzza Önt, tegyen egy túrát a mesterséges tó körül. A séta során megállhat a hűtték egyikébe, ahol próbálja ki a sült halételeket, egyenesen a tóból.

Ha szívesen sétálna ezen a hihetetlen gáton, tekintse meg szállástippjeink.


7. Traunsee

A Traunsee a Salzkammergut régió nagyobb tavaként is ismert, ahol a múltban sót bányásztak. Ma elsősorban a forró napokon felfrissülni vágyó turisták kedvelt célpontja. Ne felejtsen el fürdőruhát hozni, hiszen az úszás mellett széllovaglásra és vitorlázásra is kiváló hely. Mindenképpen érdemes ellátogatni Gmunden városába, vagy meglátogatni a Ort vizivárat is. Ez a vár olyan, mintha a tó közepén lebegne és a szárazföldről egy 130 méter hosszú fahídon keresztül lehet megközelíteni. A tótól délre kirándulva, ellátogathat a festői szépségű Traunkirchen faluba is, ahol a Farr-templom várja, amely különleges sziklavár-szerű megjelenése miatt kedvelt. Ha pedig felkapaszkodna valamelyik csúcsra Höllengebirge masszívum Feuerkogel csúcsára látogathat el.

Ha bebarangolná a népszerű Salzkammergut régiót, ismerje meg szállástippjeink.


8. Seegrotte

Ausztria legszebb tavai között nem csak azok szerepelnek, amelyek csillogó felszínén a hihetetlen hegycsúcsok tükörképében gyönyörködhet. A Seegrotte-tavat meglehetősen nehéz megtalálni, ugyanis a földfelszín alatt rejtőzködik. Mégis ez az ország egyik legszebb tava és az Európa legnagyobb földalatti tava cím büszke tulajdonosa. A vízzel teli barlang létrejötte egy véletlennek köszönhető, 1912-ben ugyanis a gipszbányában egy tervezett robbantás hatalmas áradást okozott a bányaterületen. Hihetetlen 20 millió liter víz ömlött a bánya belsejébe, létrehozva ezt a példátlan jelenséget, amelyet ma turisták tömegei csodálnak meg minden évben. A bánya egy másik érdekessége, hogy a II. világháború alatt hosszú járatai repülőgépgyárként szolgáltak, itt készültek például a világ első sugárhajtású vadászrepülőgépei. Ma azonban a Seegrotte-barlang belseje csak a turisták áll nyitva. Élvezze a sétahajózást a tavon, illetve a 45 perces barlangi túrát, melynek során megismerheti a bányából lett barlang titkait. Érdemes látogatását egy városnézéssel, hiszen csupán 20 km-re található Bécstől.

Ha ellátogatna ebbe a különleges barlangba, tekintse meg Bécsi szállástippjeink.


9. Grundlsee

Stájerország legnagyobb tavát gyönyörűen parkosított több kilóméter hosszú szabadstrandok szegélyezik. Semmiképp ne hagyja otthon a fürdőruháját, ha megmártózna a kristálytiszta vízben, amelynek minősége annyira magas, hogy állítólag iható. Ezt bizonyítja a benne élő rengeteg sügér, csuka és pisztráng is, ami miatt a horgászok kedvelt helye. Nem csoda, hogy a környező éttermekben számos halas specialitást megkóstolhat. Nyáron a víz hőmérséklete 25°C-ra emelkedik, így ideális a vízi sportokhoz. Számos vitorlás- és szörfiskola, valamint egy jachtklub található a tó partján. A Grundlsee vizén rendszeresen közlekedő sétahajók egyikén is utazhat, vagy akár privát motorcsónakot is bérelhet. Akárhogy is, felejthetetlen élményben lesz része.

Nézze meg a szállástippjeink és fedezze fel a Grundlsee egyedi hangulatát.


10. Lunzer-see

Ha szívesen túrázik a hegyvidéki kristálytiszta tavak látványával a háttérben, látogasson el a Lunz-Amstel és Lunz-Dorf falvak közelében található Lunzer See tóhoz. Nyáron a tó csobbanásra inspirál (amelyet akár a síugrósáncok egyikéről is megtehet). Ha azonban túrázni indul Ausztriába, az alsó-ausztriai Lunz am See környéke szemet gyönyörködtető választás. Itt fekszik ugyanis a Három Seetali-tó völgye, amely népszerű kirándulóhely a helyiek és a külföldi turisták között is. Egy közel 20 km-es útvonalon három festői szépségű tavat is felfedezhet a kirándulás során. Azonban jó ha felkészül, mert a tavakat meredek, sűrű erdővel borított dombok veszik körül, ahol emelkedőkben bővelkedő útvonalak vezetnek. A kitartásának eredménye azonban a csodálatos szinte érintetlen természet látképe lesz. Ha szerencséje van, este meghallgathat egy koncertet vagy színházi előadást is, amelyet a nyári hónapokban úszó színpadon, közvetlenül a tavon tartanak.

Ha kedvet kapott a három tó völgyének felfedezéséhez ismerje meg szállástippjeink.

A cikket írta:

Frissített: 19. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Ausztria felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból