TOP 8 romantikus hazai kirándulóhely szerelmespároknak

Magyarországon rengeteg csodálatos hely található, ahol kettesben lehetnek idilli környezetben. Blogunkban mi most összegyűjtöttünk 8 olyan magyar helyszínt, amely garantálja a romantikus hangulatot és nem csak Valentin napon! Jó böngészést kívánunk!
TOP 8 romantikus hazai kirándulóhely szerelmespároknak
A szerelem 8 árnyalata

1. Badacsony - A romantikus tájak és a tüzes borok hazája

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy Badacsonyban minden a borról és a szerelemről szól. Mi sem lehetne jobb romantikus úti cél, mint a Balaton. Látogassanak el kedvesükkel erre a mesés vidékre. Fedezzék fel a környék varázsát kisvasúttal a szőlőkertek mentén, vagy akár komppal is, amely során a legszebb látványt nyújtja ez a táj. Az aktívabbak felmehetnek a Badacsony kilátójába és onnan szemlélhetik meg a lenyűgöző panorámát, míg a Rózsakő környéke páratlan kilátásával romantikus randevúk kedvelt színhelye.

Tudta, hogy...?

A Badacsonyban található Rózsakőhöz fűződő legenda szerint azok a szerelmesek, akik háttal a Balatonnak leülnek a kőre, és megfogják egymás kezét, egy éven belül egybekelnek.


A szerelem 8 árnyalata

2. Fonyód - Az örök szerelem helyszíne

Ha a híres balatoni panorámában szeretnének gyönyörködni, összekötve egy romantikus sétával, akkor ehhez a fonyódi Panoráma sétány nyújt tökéletes helyszínt. A százéves fák, a lélegzetelállító villasor, a mesés panoráma igazán különleges hangulatot kölcsönöz ennek a helynek. Azok pedig, akik szeretnének szerelmükről nyomot is hagyni, ők a sétányon található lakatfalon elhelyezhetik lakatjukat. A Kripta Villánál is gyönyörű a kilátás, amely szintén az örök szerelemnek állít emléket. Itt egy kellemes kávét is elfogyaszthatnak a Villa Kávézóban, ahonnan szintén lenyűgöző kilátás nyílik a Balatonra.

Tudta, hogy...?

A Kripta Villa legendája szerint, ha egy szerelmespár a kriptában található márványból kifaragott nászágy felett megfogja egymás kezét, akkor a szerelmük örökké fog tartani.


A szerelem 8 árnyalata

3. Tapolca - A város, amely egy barlangrendszerre épült

Ha Tapolcán jár, mindenképp érdemes megtekinteni a Malom-tavat, amely a város egyik legfrekventáltabb helye. A tó és környéke évszázadok óta központi szerepet töltött be a város életében. Tapolca egyértelműen leghangulatosabb, országos összevetésben is páratlan látványossága a tóparti főtér: a Malom-tó és a mellette épült középkori eredetű házsor, amelynek mediterrán hangulata nehezen engedi el a látogatót.

Egy másik, Közép-Európában egyedülálló látványosság, a Tavasbarlang szintén a város szívében található. A karsztvíz által kialakított háromszintű barlangrendszer alsó termeit és a felső járatok egy részét 19 Celsius-fokos víz borítja. Ezt a mintegy 180 méteres szakaszt csónakkal lehet körbejárni. A barlang különleges klímájának gyógyhatását régóta ismerik. A viszonylag állandó, 14-16 Celsius-fokos hőmérséklet, a közel 100%-os páratartalom és a rendkívül tiszta levegő az allergiás, asztmás és egyéb légzőszervi megbetegedésben nyújt segítséget. Fedezze fel kedvesével az izgalmas barlangjáratokat és csónakázzanak a barlang türkiz vízében.

Tudta, hogy...?

Ez volt itthon az első villanyvilágítással ellátott és idegenforgalmi célokra is hasznosított barlang.


A szerelem 8 árnyalata

4. Szigliget - A Balaton gyöngyszeme, és még annál is több

Mára már 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár. Egy kirándulás, egy kiadós séta a gyönyörű panorámáért, egy könnyed nyáresti koncert… és még ezernyi élmény. Jöjjenek és járják körbe, fedezzék fel, barangolják be ezt a csodálatos környezetben fekvő látnivalót és gazdagodjanak egy nem mindennapi élménnyel. Ráadásul részt vehetnek egy romantikus holdfénytúrán is, ahol feltárulnak a vár titkai, története és természetesen a csodás településnek és környékének történelme is.

De tehetnek egy kellemes kis romantikus sétát a vár köré épült Ófaluban, ahol megtekinthetik a nádfedeles házakat.

Tudta, hogy...?

Szigliget vára egyike azon kevés várainknak, amit a törökök soha nem tudtak elfoglalni.


SZÁLLÁS TIPP:

Magyarország - Legnépszerűbb ajánlatok


A szerelem 8 árnyalata

5. Őrség - Az otthon melege egy romantikus környezetben

Ha szeretnek a természetben barangolni, akkor az Őrségbe egyszer mindenképp el kell látogatniuk! Ez a táj ugyanis bővelkedik természeti kincsekben. Több bővizű patak szeli át, miközben a tanösvényeken közelebbről is megismerhetik a nemzeti park világát. Ráadásul érdemes kipróbálni a tájegység jellegzetes ételeit, így ha erre járnak, a tökös-mákos rétest vagy az őrségi dödöllét kár lenne kihagyni. Nagyon klassz kis túrát lehet itt szervezni, ráadásul kimondottan romantikus környezetben! Ha több időt szeretnének itt tölteni, szálljanak meg egy nádtetős kis házban. A kiadós túra után pedig nincs is jobb, mint összebújni a kandalló pattogó tüze előtt.

Tudta, hogy...?

Az Őrség 63 százalékát borítják erdők, ami az országos átlag három és félszerese.


A szerelem 8 árnyalata

6. Szentendre - A Dunakanyar legszínesebb városa

Jöjjön most egy olyan város, ami kimondottan közel van Budapesthez. Nagy előnye pedig, hogy a Dunakanyar kapujában fekszik, így egy kifejezetten szép táj veszi körbe a kisvárost, amely elsősorban művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatókat. Jöjjenek el és sétáljanak a macskaköves utcák és a régies hangulatú házak között, hiszen valóságos időutazásban lehet részük, de nyáron egyedi hangulata van a Duna korzónak, ahol esténként lampionok és tábortűz világítja meg a tájat.

Szentendre valódi turistaparadicsom, a fesztiválok, és kulturális programok sokszínűsége egyértelműen meggyőz arról, hogy a városban egy, vagy akár több napot is eltölthetünk tartalmasan. Aki kirándulni szeretne Szentendre környékén, annak is remek lehetőségeket tartogat a város. De ha az édesség kedvelői közé tartoznak, akkor ne hagyják ki a Szamos Marcipán Múzeum meglátogatását sem.

Tudta, hogy...?

Itt található a hazai csillagászat egyik legrégibb tárgyi emléke, amely egy 14. század első harmadában készült napóra. A közép-európai viszonylatban is és Magyarországon is egyedülálló műszaki emléknek tekinthető napórát egyetlen kőből faragták ki.


A szerelem 8 árnyalata

7. Gemenci erdő - A különleges hangulatú mesevilág

Magyarország déli részén, a Duna mentén található ez a mesevilág, a Gemenci erdő, amely méltán népszerű a természet szerelmeseinek körében. Területén több holtág és sziget is található, amelyek mesebeli látványt nyújtanak az erdővel borított vidékeken. Fedezzék fel ezt az egyedülálló szépségű tájat a tanösvényeket bejárva, de akár az erdei vasúton is végigutazhatják az erdő legszebb részeit. Hazánk leghíresebb erdeje nem csupán a családok, de a párok kedvence is, köszönhetően buja rengetegének, hangulatos belső tavainak és holtágainak, valamint a sejtelmes mocsárvilágon átvezető utaknak.

Tudta, hogy...?

Itt található a Magyarországon ismert legnagyobb törzskörméretű fa, amely egy 12 méter kerületű csomoros fekete nyár.


A szerelem 8 árnyalata

8. Sopron - A hűség és a szabadság városa

Mi sem lehetne jobb úti cél szívünk választottjával, mint az ország egyik legromantikusabb városa Sopron, amely ezer arcát mutatja a kanyargós, macskaköves utcákkal, a mesélő kapualjakkal és a színes házakkal együtt. A leghűségesebb város és a Fertő-táj ezernyi lehetőséget kínál, akár a természet felfedezése, akár kulturális érdeklődés, akár aktív kikapcsolódás az utazás célja. Ha már itt vannak feltétlenül ki kell próbálniuk a régió kedvenc borait is. A különböző stílusú épületek mellett elhaladva érdemes felmenni a Tűztoronyba, amely a város jelképe, ahonnan még a tájat is magasabbról nézhetik meg. Ha pedig szeretnének egy kicsit a természet közelében kalandozni, a Fertő-tó környéke mindenképp látogatásra alkalmas! Itt akár biciklizni, akár sétálni is lehet, de az biztos, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodnak majd.

Tudta, hogy...?

A Japán Utazási Irodák Szövetségének felkérésére készült el a világ 30 legszebb kisvárosát tartalmazó rangos lista 2016-ban, amelyre Sopron is felkerült.


Merüljön el a szerelem nyolc különleges árnyalatában Magyarország lenyűgöző tájain! Blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük hazánk romantikus kincseit. Hagyja, hogy a szerelmi történetek ihlette kirándulások megédesítsék kedvesével töltött napjait. Akár a Budai-hegyek varázslatos ösvényeit, vagy a Balaton bűbájos partjait választotta, listánkban megtalálhatta a tökéletes helyet a különleges pillanatok megéléséhez a szerelmével!

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet