Magyarország legjobbjai: Íme az ország 8 legjobb élményfürdője, ahol az egész család jól érezheti magát

Nincs is jobb, mint egy fürdőzéssel és igazi mókával teli nap amit a családdal tölthetünk. Magyarországon számtalan élményfürdő található, ahol ebben lehet részünk. A választás nem egyszerű, így segítségképpen összegyűjtöttük a 8 legjobbat.
Magyarország legjobbjai: Íme az ország 8 legjobb élményfürdője, ahol az egész család jól érezheti magát
Sárvár

1. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A Sárvári Gógy- és Wellnessfürdőben töltött idő minden korosztálynak hatalmas élményt adhat, hiszen gyógyfürdő, családi élményfürdő és szabadtéri fürdőrészleggel is rendelkezik. A gyógyfürdő szárny elkülönül a családi szárnytól így egyikben-másikban zavartalan lehet a kikapcsolódás, de az átjárás is megoldott, egy tágas folyosón keresztül. Az itt található 43 °C-os alkáli-hidrogénkarbonát tartalmú gyógyvíz kiváló gyógyír a mozgásszervi betegségekre, sportsérülésekre, neurológiai, légzőszervi valamint nőgyógyászati panaszokra. A szabadtéri strandon fejesugró öböl, 4 pályás versenycsúszda, hullámmedence, 7 óriáscsúszda, gyermek kalandmedence kalózhajóval és vízi várral, játszóterek, retro gyógyvizes medence, sportpályák - strandfoci, strandröplabda és petanque várja a család minden tagját.

A fürdőt a 80-as években piacra dobott sárvári termálkristály slágertermék tette igazán híressé, amelyet emlékezetes reklámfiljeinek hatására ismert meg az egész ország. Sokan a mai napig keresik, a forgalomból azóta már kivont rábasömjéni vízből kinyert sót.

Jegyárak és nyitvatartás:

Bővebb tájékoztatást az aktuális jegyárakról és nyitvatartásról ITT olvashat

TIPP:

Töltsön el néhány napot Sárváron és válassza a Park Inn By Radisson Sárvár-ba szóló utalványunkat all inclusive ellátással és korlátlan belépéssel a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe.


Aquaworld

2. Aquaworld - Budapest

A Budapesten található trópusi hangulatú Aquaworld egy Angkor-romtemplomot idéz, és 17 bel- és kültéri élmény- , valamint úszómedencét, szörfözési és búvárkodási lehetőséget, vízen járó labdát, és 11 különleges csúszdát fogalal magába, amellyel garantálja a szórakozást minden korosztálynak. A 17 medence közül 15 egész évben üzemel. Akik inkább a wellness élményeket kedvelik, azok sem fognak csalódni, hiszen a főváros egyik legnagyobb szaunakomplexuma is itt taláható.

Az Aquaworld kupolája 72 méter átmérőjű, és egészen öt emelet magasságig nyújtózik. A különleges anyagot, melyből a kupola készült az űrkutatásban fejlesztettek ki. Teljesen átlátszó, több rétegű fóliarendszer borítja, amely véd az UV-sugárzás ellen.

Jegyárak és nyitvatartás:

Bővebb tájékoztatást az aktuális jegyárakról és nyitvatartásról ITT olvashat

TIPP:

A fürdőzésen túl fedezze fel a főváros látnivalóit is! A Hotel Benczúr *** Budapest központjában található, a metró, a busz és a vasútállomás közelében. A szállodával szemben a gyönyörű Városliget és a Fővárosi Állatkert is. Töltsön el pár napot a fővárosban és fedezze fel a környéket is. A további Budapesti szállásajánlatainkból ide kattintva válogathat.


Cascade Élményfürdő

3. Cascade Barlang- és Élményfürdő - Demjén

A Demjénben található Cascade Barlang- és Élményfürdő egy igazi elvarázsolt birodalom hangulatát kelti. Az itt található kénes gyógyvíz 600 méter mélyről tör fel, és jótékony hatású reuma, köszvény, csontsérülések és csontritkulás esetén is. A fürdő különlegességei között szerepel a csúszdatorony, tündérbarlang élménymedence, kálmos bolond barlangja, mesesziget, termál-öböl, a titkok barlangja, lassú folyó, sóbarlang, szaunabarlang, amelyek mind felejthetetlen élményekkel kecsegtetnek.

A fürdőben az év minden napján éjszakai fürdőzésre is lehetőség van ami a színes fényárban játszó medencékben különösen nagy élményt ad.

Jegyárak és nyitvatartás:

Bővebb tájékoztatást az aktuális jegyárakról és nyitvatartásról ITT olvashat

TIPP:

Demjén környékén számos látnivalót találunk, amit érdemes felfedezni. Szálljon meg az egri Park Hotel Minaret ***-ben és fedezze fel a város látnivalóit, a török hódoltságból maradt Minaretet, az Egri Várat vagy az Érseki Palotát. Élvezze a félpanziós ellátást és eger városának egyedi hangulatát. További egri ajánlatainkat ide kattintva találja.


Zalakaros Spa

4. Zalakarosi Fürdő

A Zalakarosi Fürdő élményfürdővel, gyermekvilággal, stranddal és egy csúszdaparkkal is rendelkezik így az egész családnak szuper élményt kínál. A beltéri fürdő egész évben nyitva tart. A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely legjobb hatását a nőgyógyászati, a mozgásszervi és izületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési-, valamint anyagcserezavarok kezelésében fejti ki. A több mint tízhektáros, szépen gondozott, parkos környezetben kialakított termálstrandon minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő szórakozást, hiszen a gyógymedencéken túl olyan különlegességek találhatóak itt, mint az 5 féle extrém csúszda (varázsalagút, UFO, kamikaze, turbo, rafting-inga) és a hullámmedence. A legkisebbek szórakozásáról fa játszótér, a nagyobbakéról egy óriás sakk gondoskodik. A sportkedvelők a többfunkciós – strand kézi-, kosár- és foci – strandpályát is kipróbálhatják.

Jegyárak és nyitvatartás:

Bővebb tájékoztatást az aktuális jegyárakról és nyitvatartásról ITT olvashat

Igazi kuriózumnak számít a fürdő mellett található dísztermáltó, amit a fürdő felesleges vizével töltöttek fel. Bár a tó fürdésre nem alkalmas, de egy kellemes sétához remek helyszínt ad.

TIPP:

Igazi feltöltődésre vágyik? Töltsön több napot is Zalakaroson! Ha a Park Inn by Radisson ****-ba szóló utalványunkat választja, egész nap ízletes ételek és finom italok várják az all-inclusive ellátás részeként, valamint korlátlan hozzáférése lesz a Zalakarosi termálfürdőhöz, amelyhez a szálloda közvetlenül kapcsolódik. Jutalmazza meg magát ezzel az igazi luxusnyaralással.


Aquapark

5. Aquaticum - Debrecen

A Debrecenben épült, egész évben nyitva tartó Aquaticum nem véletlenül Magyarország egyik kedvenc fürdője. A létesítmény Termál-, és élményfürdőből áll. Az élményfürdőben hullám- és élménymedence, csúszdák, mászófal, vízicsopper, waterball, pezsgőfürdők, barlangfürdők, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok is találhatóak. A csúszdák között találunk kamikaze, hydro, családi és bébicsúzdát is. A vizi élményeken túl játszóház is várja a kicsiket, míg a szülők a pezsgőfürdőben lazíthatnak. A termálfürdőben 65 ˚C-os alkáli-kloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos gyógyvíz található, ami különösen alkalmas ízületi, bőr- és nőgyógyászati, mozgásszervi betegségek kezelésére.

A trópusi növényekkel ellátott fürdő egy különleges 66 m átmérőjű kupolacsarnokban található, ezzel igazi mediterrán hangulatot teremtve.

Jegyárak és nyitvatartás:

Bővebb tájékoztatást az aktuális jegyárakról és nyitvatartásról ITT olvashat

TIPP:

Az egész családnak fantasztikus élmény lehet, ha nem csak egy délutánt, hanem több napot is Debrecen közelében töltenek, amelyhez a tökéletes szálloda Hajdúszoboszlón található Hotel Barátság *** mesébe illő hangulatával. Felfedezheti Debrecen városa mellett az UNESCO világörökségi listáján szereplőHortobágyi Nemzeti Parkot számos jelzett túraútvonal mentén.


Annagora Aquapark

6. Annagora Aquapark - Balatonfüred

Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország második legnagyobb hullámfürdője és gyönyörű panoráma vár mindozokra, akik ellátogatnak az Annagora Aquaparkba, Balatonfüredre. A hullámfürdő valódi tengerpart érzését kelti így ebben is igazán különleges élmény lehet. A kicsiknek pedig külön gyermek hullámmedencét alakítottak ki. A Balaton mellett található, Annagora Aquapark elsődleges vonzereje a 12 nagyméretű csúszdában és 3 gyerekcsúszdában rejlik, amelyek rendszerint lenyűgözik a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Ha az időjárás netalán borongóssá válik akkor sincs ok az aggodalomra, hiszen a vendégeket belső, fűtött wellness medence is várja. A medencéken és csúszdákon kívül szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang is segít a felüdülésben.

Az Annagora Aquapark a nyári szezonban, június közepétől augusztus végéig tart nyitva. A mindenkori dátumokat érdemes ellenőrizni indulás előtt.

Jegyárak és nyitvatartás:

  • Az Annagora Aquapark 2023-ban június 30. és augusztus 27. között tart nyitva. Bővebb tájékoztatást az aktuális jegyárakról és nyitvatartásról ITT olvashat

TIPP:

A Balaton megér egy hosszabb látogatást, amihez a Keszthelyen található csodás Kristály Hotel Keszthely ****-ot ajánljuk, ahol félpanziós ellátással várják, valamint élvezheti a nagyszerű wellness részleg korlátlan használatát pezsgőfürdővel, sószobával, szaunákkal és napozóterasszal. A további balatoni ajánlatainkból ide kattintva válogathat.


Miskolctapolca Barlangfürdő

7. Miskolctapolca Barlangfürdő

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legkülönlegesebb fürdője kétség kívül a Miskolctapolcán található Barlangfürdő. A fürdő egyedisége a több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban rejlik, amelyekben 30°C-os gyógyhatású víz taláható. A barlangon kívül, a 3,6 hektáros parkosított strandterületen összesen hat, élményelemekben gazdag medence és szauna park is található. A szaunaparkban két 10, egy 4 fős és egy 30 férőhelyes lávaköves finn szauna, 14 személyes gőzkabin továbbá három infraszauna, valamint 16-18°C-os merülő medence várja a szaunázókat. Az őszi-téli időszakban szervezett szaunaszeánszokon is részt lehet venni.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő Európa egyetlen természetes módon kialakult barlangfürdője, amely nem kevésbé különleges környezetben található, hiszen ha körbenézünk mindenfelől a Bükk gyönyörű hegyvonulatai és erdői veszik körül a létesítményt.

Jegyárak és nyitvatartás:

Bővebb tájékoztatást az aktuális jegyárakról és nyitvatartásról ITT olvashat

TIPP:

Szálljon meg a Park Hotelbenben, amely ízletes félpanziós ellátással és korlátlan wellness használattal (szabadtéri medencével, pezsgőfürdővel, sószobával és 3 féle szaunával) várja vendégeket. A további Miskolcon található szállásajánlatainkból ide kattintva válogathat.


8. Aquaréna - Mogyoród

Az Aquaréna Magyarország legnagyobb szórakoztató aquaparkja, amely Mogyoródon, a Hungaroring mellett fekvő 11 és fél hektáros területen található. Az élményparban 26 db, összesen másfél kilométernyi hosszú csúszdapálya rendszer kanyarog a föld fölött és a föld alatt. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint lassan hömpölygő Lusta folyó egyaránt megtalálható. A vízi élményeken túl a szárazfölfön is sok izgalmas lehetőség vár minden látogatóra úgy mint a röplabda, foci és tollaslabda.

Jegyárak és nyitvatartás:

2023-ban az aquapark ZÁRVA tart, bővebb tájékoztatást az aktuális jegyárakról és nyitvatartásról ITT olvashat

TIPP:

Budapest mindössze egy fél órás autóútra található Mogyoródtól, így érdemes lehet néhány napot itt tölteni a családdal és felfedezni a főváros látványosságait is. A legjobb budapesti ajánlatainkból ide kattintva válogathat.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 29. 3. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet