Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a horvátországi Karlobag városában található Hotel Zagreb ***-ban töltött tengerparti nyaralásról

Utazzunk Norbival, a Travelking csapatának egyik tagjával a horvátországi Karlobagban található Hotel Zagreb ***-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a horvátországi Karlobag városában található Hotel Zagreb ***-ban töltött tengerparti nyaralásról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.06.27. - 2022.07.02.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Zagreb ***
  • Hol található a szállás?: Horvátország
  • Kivel utaztál?: A menyasszonyommal
  • Milyen volt az ellátás?: All inclusive ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A horvátországi Karlobag városába mentünk nyaralni Miskolcról. Autóval indultunk, és az út körülbelül 8 órát vett igénybe (786 km). Az út 95%-át az autópályán tettük meg, és csak 40 km-rel a szálloda előtt, a gospići lejárónál kellett lehajtanunk. Magyarországon egy 10 napos matricát kellett vásárolnunk, amely a hazai összes autópálya szakaszra érvényes (mi az M3, M0 és M7-es autópályákon mentünk), és 3 820 forintba kerül. Horvátországban ez nem így működik, az autópálya be- és kijáratánál fizetőkapuk vannak - az elsőnél jegyet veszel, a másodiknál pedig fizetsz az autópálya azon szakaszáért, amelyen közlekedtél. Szerencsére nagyon egyszerűen, kártyával is lehet fizetni, nekünk összesen 130 HRK-ba (kb. 6 800 Ft) került az útdíj Horvátországban (a letenyei határátkelőtől a gospići kijáratig).

Milyen volt a parkolás?

Közvetlenül a szálloda főbejárata előtt van egy meglehetősen nagy parkoló, ahol 3 €/nap díj ellenében letudtunk parkolni. Különösen a nyári szezonban azt javaslom, hogy előre foglaljon parkolóhelyet. Karlobagban egyébként vannak nyilvános parkolók is, amelyek ingyenesen használhatók.

Hol szálltatok meg?

Könnyű volt megtalálni a Hotel Zagreb ***-ot a GPS segítségével. Miután áthajtottunk a Velebit szerpentines hegyein, elértünk Karlobag városába és sikerült pont a szállodával szemben leparkolnunk. Közvetlenül a szálloda mellett található egy kavicsos strand, amelyről Pag szigetére csodás a kilátás. Szó szerint csupán pár lépésre van a szállástól a tenger, és az azúrkék hullámok csodás hátteret biztosítanak az étkezéshez is, hiszen jól látszanak az étteremből. Emellett a legtöbb szobából, a teraszokról és a kültéri medencéből is lehet gyönyörködni benne. Érdemes végigsétálni a tengerparti sétányon Karlobag kikötője felé, ahol az üzletek és éttermek is találhatók, vagy akár az üdülőhely leghíresebb strandjához, a Tatinja strandhoz is, mely egy kis festői szépségű sziklás öbölben található. Ha közvetlenül a szállodánál lemegy a lépcsőkön a medence mellett, és jobbra kanyarodik, egy csodás éttermet is talál. A Pizza OK-ból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és Pag szigetre, és nem mellesleg kiváló ételeket szolgálnak fel. Az étkezőasztalok ráadásul úgy vannak elrendezve, hogy a fenyőfák árnyékából lehessen élvezni a panorámát és a finom ízeket.

Érkezésünkkor egy barátságos recepciós fogadott minket, aki átadta a szobakulcsokat és minden fontos információt elmondott. Kaptunk egy az all inclusive ellátást jelző karszalagot is, amely korlátlan ital- és étkezési lehetőséget biztosított a bárban, a szálloda teraszán és napközben (11:00-21:30) a medencénél is.

Mivel a szálloda épület elég nagy, így az emeletek és a szárnyak számokkal és betűkkel vannak jelölve. Mi az első emeleten kaptunk egy szobát, a D szárnyban. Mivel nyaralásunk a főszezon elejére esett, a hotel foglaltság elég magas volt. Ennek ellenére egy tágas erkélyes, tengerre néző szobát kaptunk, aminek nagyon örültünk. A szoba berendezése modern volt, az egyetlen kifogásom, hogy franciaágy helyett, két szimpla ágyat egymáshoz toltak (amit én személy szerint kényelmetlennek éreztem). Emellett a szobában volt egy pótágy, egy mini hűtőszekrény, egy jó minőségű TV és légkondicionáló is. A ruhák és egyéb személyes tárgyak elhelyezésére komódok, éjjeliszekrény és gardróbszekrény is rendelkezésünkre állt. A privát fürdőszobában egy zuhanyzós kád, egy mosdókagyló tükörrel és egy wc kapott helyet, valamint számos puha törülköző. Ami a legjobban tetszett a szobában, az a nagy erkély volt, ahová esténként érdemes volt kiülni, gyönyörködni a naplementében és a fényekben. A szobában található légkondicionálónak is nagyon örültünk, mivel a hőmérséklet ebben az évszakban helyenként elérte a 39 °C-ot. A panorámás kilátás a tengerre és Pag szigetének szemközti csúcsaira minden alkalommal lélegzetelállító volt.

Mesélj az ellátásról!

Az utalvány részeként all inclusive ellátásban volt részünk. A reggeli, az ebéd és a vacsora svédasztalos formában került felszolgálásra az étkezőben, amelynek nagy teraszáról gyönyörű kilátás nyílt a tengerre és Pag szigetére. Minden alkalommal 6-7 főétel közül lehetett választani, de ennek ellenére néha úgy éreztem, hogy a választék lehetett volna egy kicsit változatosabb. Reggelire többféleképpen elkésztett tojásból (rántotta, omlett, főtt tojás), kolbászkák, szalonna, kétféle virsli, sajtok, zöldségek és saláták kínálatából lehetett választani. Azok, akik reggel inkább az édességet szeretik, számos gabonapehely közül választhattak tejjel vagy joghurttal. A friss gyümölcsök sem hiányoztak a büféasztalról. Az automatából pedig gyümölcsleveket és kávét lehetett fogyasztani. A reggelit 7:30-tól 9:30-ig szolgálták fel.

Ebédre és vacsorára többféle hús (csirke, marha, sertés, hal) és különböző köretek (rizs, burgonya, tészta) közül választhattunk. Emellett levesek, salátabár, sajt- és süteményasztal is várta a vendégeket, valamint 2-3 ízű fagylalt és édességek közül is lehetett választani. Az ebédet 13:00 és 14:00 óra között, a vacsorát 18:30 és 20:00 óra között szolgálták fel.

Az étkezőben a reggeli, az ebéd és a vacsora alatt vörös- és fehérbor, csapolt sör, gyümölcslevek, üdítők, jeges teák és kávé kínálatából lehetett válogatni. Az all inclusive bár 21:30-ig volt nyitva, ahol különböző kávékat valamint alkoholos és alkoholmentes koktélok is lehetett rendelni. Ezen felül az all inclusive ellátásban nem szereplő italokat térítés ellenében lehetett rendelni.

Napközben hol ettetek?

A szemközti szigeten fekvő Pag városába tett kirándulásunk során, amely a térség fő turisztikai célpontja, a sziget fő sétányán lévő Bistro Diogenben ebédeltünk. Emellett a szintén Pagon található Metanja nevű kis halászfaluban a kikötő közelében számos étterem található, ahol megkóstolhatja a helyi tengeri ételeket és friss halat.

A kedvenc éttermem a Pizza OK volt, amely a tengerparti sétányon található, közvetlenül a szálloda mellett. Itt finom pizzákat és helyi ételeket is fogyaszthat. Én személy szerint a tonhalas pizzát és a pljeskavicát próbáltam ki, amelyek nagyon finomak voltak. Meleg szívvel ajánlom a helyi Velebitsko sört is, amely a Karlobag mögött elterülő Velebit-hegyről kapta a nevét.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

Ez a szálloda egy igazi vizes paradicsom. A teraszon egy napozóágyakkal és napernyőkkel felszerelt szabadtéri medence, valamint egy strandbár várja a vendégeket, ahol hideg sört fogyaszthatnak. Javaslom, hogy még reggeli előtt foglaljon napozóágyat, ha reggel vagy ebédidő körül szeretne egy kis időt tölteni a medencénél, mivel reggeli után nem könnyű szabad helyet találni. A beltéri medence és a szauna is emeli a wellness élményt, amelyek közvetlenül a szabadtéri medence mellett találhatók, de a mi tartózkodásunk alatt nem próbáltuk ki. Szerintem kora tavasszal, vagy ősszel biztosan csodás lehet a tengerben gyönyörködve kipróbálni őket. A szálloda recepciójánál lefoglalva, felár ellenében masszázs is igénybe vehető.

A hotel nagyon közel van a strandhoz, csak egy lépcsőn kell lesétálni és máris Karlobag kavicsos strandján találja magát, ahol belevetheti magát a sós habokba, vagy napozhat a hullámok lágy hangjával a háttérben.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Zagreb

Mit érdemes még kipróbálni a szállodában?

A szálloda játéktermében mindenképp érdemes különösen gyerekekkel kipróbálni a biliárdot, vagy a többi szórakoztató játékot. A recepción egy ajándékbolt is található, ahol helyi termékeket vagy autentikus szuveníreket vásárolhat.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Zagreb

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

A szállodától nem messze (a sétányon egy 10 perces gyalogútra) található Karlobag leghíresebb strandja, a Tatinja. Innen csodás kilátás nyílik a sziklás öbölre és a hatalmas Velebit-hegységre, valamint természetesen a tengerre és Pag szigetére. A víz itt valamivel melegebb és csendesebb, mint a part más részein. Ajánlom, hogy ruházzon be egy pár "úszócipőre” (kb. 10 €) ahelyi boltok egyikébe (3 perc séta a szállodától), hogy még kényelmesebb legyen a kavicsos tengerpart, és óvja a talpát a meleg kövektől.

A Marino hajóval tett utazást is nagyon élveztük. A hajó 10:00 órakor indul és 17:00 órakor érkezik. A Karlobag és Pag sziget közötti csatornán áthaladva láttunk egy csapat delfint közvetlenül a hajó mellett úszni és kiugrani a vízből, ami igazán egyedülálló élmény volt. Az út során Branko kapitány egy Fanta-val kevert helyi alkoholos italt, a "rakija"-t szolgált fel nekünk. Az első megálló Pag városa volt, ahol felfedezhettük a települést, ajándékokat vásárolhattunk és egy kiadós ebédet is elfogyaszthattunk egy helyi étteremben. Ezután a hajó Metanja kis halászfalu felé vette az irányt, ahol mártóztunk egyet és frissen fogott tengeri herkentyűket kóstoltunk a kikötőben lévő étteremben. Visszafelé a hajó megállt egy kis időre, így még egyszer úszhattunk a tengerben, és akár a hajó második emeletéről is beugorhattunk a vízbe.

Karlobag partjainál kipróbáltunk egy "tengeralattjáró-szerű” hajókirándulást is, de ez nekem személy szerint nem annyira tetszett. Elég sokan utaztak velünk, és a légkondicionáló nem működött, így egész idő alatt úgy éreztük magunkat, mintha egy szaunában lennénk. Véleményem szerint a víz alatti világ felfedezéséhez sokkal jobb, ha egy búvárszemüveget vesz fel.

Karlobag egy kisváros, amely a Földközi-tenger szépségét ötvözi a kristálytiszta víz szépségével és Horvátország legfestőibb hegyeivel. Autóval néhány perc alatt elérhető Ribarica, Cesarica, Lukovo Šugarje, Barić Draga és Sv. Marija Magdalena városai a Karlobag Riviérán haladva, valamint Baške Oštarije a Velebit hegységben. Ha a nyugalmat keresi a nyaralása alatt is, örömmel fogja tapasztalni, hogy Karlobag egy csendes kis település, ahová még nem tört be a túlzott turistaforgalom. Hogy miért? Mert ez a természet által körülvett kisváros nemrég zárta be kompkikötőjét, valamint a nagyobb városok körülbelül 50 km-re találhatóak. A legközelebbi nagyobb város Starigrad (48 km), majd Senj (64 km), Zadar (93,5 km) és Rijeka (128 km).

A Horvátországból hazafelé vezető úton meglátogattuk a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot, amely körülbelül 2 óra autóútra található Karlobagtól. A karszthegységen átfolyó víz ásványi lerakódásokat okozva gyönyörű természetes gátat alkotott, medencék, barlangok és vízesések formályában. A belépődíjak szezontól függően változnak. A parkot főszezonban (június 1. - szeptember 30.) látogattuk meg, és 300 HRK-t (15 700 Ft.) fizettünk.

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Zagreb ***-ban szerzett élményeket?

"A szálloda közvetlenül a tengerparti sétány és a kavicsos strand mellett található. A sós tenger mellett, csobbanhattunk a szálloda bel- és kültéri medencéjében is. A tágas szobánk hatalmas erkélyéről csodás kilátás nyílt az azúrkék tengerre. Igazán otthonosan éreztük magunkat és a légkondicionálónak köszönhetően az éjszakáink is zavartalanul teltek. Az all inclusive ellátás bőséges ételválasztékából kóstolhattunk, és a legfinomabb italokat fogyaszthattuk a nap szinte bármely szakában. Pag szigete is gyönyörű, mindenképpen érdemes átlátogatni a Marino hajóval.”


👍 A Hotel Zagreb ***-ot Norbi, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Norbert HandraNorbert Handra
Frissített: 27. 3. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet