Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Budapesten található Grand Jules Boat Hotel ***-ről

Utazzunk Cindyvel a Travelking csapatának egyik tagjával a Budapesten található Grand Jules Boat Hotel *** szállodához . Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Budapesten található Grand Jules Boat Hotel ***-ről

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.09.24. – 2023.09.26.
  • Hol szálltál meg?: Grand Jules Boat Hotel ***
  • Hol található a szállás?: Budapest
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Svédasztalos reggeli
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A párommal úgy döntöttünk, hogy ellátogatunk Magyarország fővárosába, utunkat pedig Brnoból kezdtük. Még az utazás megkezdése előtt azon gondolkodtunk, hogy melyik lenne a jobb számunkra, ha Szlovákiában és Magyarországon pluszban fizetnénk a további autópályamatricákért, és ezzel jelentősen lerövidítenénk az utat, vagy inkább a hosszabb utat választanánk, és spórolnánk. Végül is abban maradtunk, hogy inkább a kényelmesebb, autópályás útvonalat választjuk, ami nagyjából 2 órával megrövidítette az utat. A szükséges autópályamatricákat a legrövidebb érvényességi idővel - 10 nap - vettük meg. A szlovák matrica 12 euróba, a magyar pedig 5 500 forintba került. Útközben megálltunk Pozsonyban ebédelni, majd meglátogattuk a felújított győri fürdőt is.

Milyen volt a parkolás?

A Grand Jules Boat Hotel *** egyik nagy előnye, hogy közvetlenül az épület előtt ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre. Budapesten, néhány kivételtől eltekintve, különböző parkolási zónák vannak, különösen a belvárosban. Minden zónának más-más ára van, amelyet más és más napszakban kell fizetni. A szálloda előtti parkolóhelyek ugyan nem foglalhatók, de mi minden gond nélkül parkolhattunk, mire megérkeztünk.

Hol szálltatok meg?

A szálloda nagyszerű helyen található. Egyik előnye, hogy közel van a tömegközlekedés - a buszmegálló mindössze 5 perc alatt elérhető. Emellett a városközpont és a közeli Margit-sziget gyalogosan is könnyen megközelíthető. Hátránya ugyancsak a tömegközlekedés, mivel az elhaladó villamosok, sétahajók és forgalmas utak hangja igencsak zajos tud lenni.

Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen is lesz egy hajón éjszakázni. Leginkább a kilátást vártam a szobából, amely a Dunára és a Parlament épületére nézett. Azt kell mondanom, hogy nagyon tetszett a kilátás. A Parlament számomra az egyik legszebb épület a városban, így minden este legalább egy kis ideig az ablaknál ültem és élveztem az éjszakai kilátást. Maga a szoba elég kicsi volt, hiányoltuk a folyosót a cipőknek és esetleg a csomagoknak. Volt azonban szekrény és polcok, asztal és szék, kis hűtőszekrény, TV és egy kényelmes ágy. A fürdőszoba is kisebb volt, ahol zuhanyzó, függönnyel, WC és mosdó tükörrel állt rendelkezésünkre. Akinek szüksége van hajszárítóra, annak javaslom, hogy hozzon magával sajátot, a szobában ugyanis nincs hajszárító, és mivel nálam volt a sajátom, így nem kérdeztem a recepción, hogy tudnak-e adni egyet.

A hajó vendégeinek szabad hozzáférésük van a teraszokhoz, ahol sétálhatnak, vagy csak pihenhetnek és élvezhetik a csodás kilátást. De ennek azonban van egy elég nagy hátulütője, amit mi sajnos megtapasztaltunk. Mivel a kabinunk a második emeleten volt, ami közvetlenül a felső terasz alatt van, amint néhány vendég kiment sétálni erre a felső teraszra, hangos léptek hallatszottak a fejünk felett. A terasz látogatása nincs időhöz kötve, így ha valaki este 10 után szeretett volna felmenni, akkor azért már elég zavaró volt számunkra. Ez az egyetlen kritika amit feltudnánk hozni az itt tartózkodásunk alkalmával. A személyzet nagyon kedves volt, a hajó felszereltsége pedig igazán jól karbantartott.

Mesélj az ellátásról!

A szállásunk ára tartalmazta a svédasztalos reggelit. Az étterem, ahol a reggelit felszolgálták, kisebb, de szépen berendezett volt, kilátással a Dunára és a Parlamentre. A választék igazán bőséges volt, rántotta, grillezett zöldségek, kolbászok, sós és édes sütemények, palacsinta, sonkák és sajtok, zöldségek, gyümölcsök és különböző gabonafélék. Volt kávéfőző, többféle teát kínáló sarok és gyümölcslé-automata is. A páromnak kifejezetten ízlettek a kicsi croissantok, amelyeket még melegen hoztak újra és újra.

Hol ettetek a környéken?

A budapesti látogatásunk előtt találtam egy Retró Lángos Budapest nevű éttermet, ahol többféle lángost kínálnak, melyek között van gluténmentes változat is. Annak ellenére, hogy egy gluténmentes változat volt amit én ettem, nagyon ízlett a lángos. Az étterem a belvárosban található, a metróval szemben. Ha szereti a lángost, mindenképpen ajánlom, hogy látogasson el ebbe az étterembe.

Harry Potter-rajongóként a The MAGIC Budapest Étterem is szerepelt a listámon, amely a filmsaga varázslatos világát idézi. Mindenképpen javaslom, hogy előre foglaljanak asztalt, mivel az étterem a legtöbbször foglalt, így a foglalással elkerülhető a felesleges várakozás. Az étel- és itallap tematikus volt, és nagyon élveztük a finomsgokat.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Ott tartózkodásunk során megtekintettük a Parlament épületének belső tereit. A jegyeket előre szükséges megvásárolni, és számunkra jó hír volt, hogy vannak olyan időpontok is, amikor cseh nyelvű audio tárlatvezetés is rendelkezésre áll. Egy jegy ára 2100 ft volt, a túra pedig 45 percig tartott, és azt kell mondanom, hogy számomra az épület belseje ugyanolyan lélegzetelállító volt, mint a külseje.

  • Mindenképpen ajánlom, hogy ne hagyja ki a Budai Vár és a Halászbástya megtekintését sem, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a fővárosra. A központban érdemes megnézni a Szent István-bazilikát is, ahol térítés ellenében részt lehet venni a tárlatvezetésen. Ez a neoklasszicista bazilika viseli a Magyarország harmadik legnagyobb épülete címet. A templomot kívül-belül érdemes megcsodálni, a kupola galériáján található kilátóból pedig fentről gyönyörködhetnek a városban.

  • Ellátogattunk a Margit-szigetre is, amely a béke és nyugalom oázisa. A Margit-sziget kis mérete ellenére két UNESCO világörökségi helyszínek is otthont ad. Az első a zenélő szökőkút, amely szivárványos fények és fülbemászó dallamok izgalmas összhangját tárja a gyönyörködők elé. A második az 1911-ből származó víztorony, amely ma kilátótoronyként szolgál. A szigeten egy applikáción keresztül béreltünk kerékpárokat, és kényelmesen bejárhattuk az egész szigetet.

  • Pihenni a híres Széchenyi Gyógyfürdőbe mentünk, ami tényleg gyönyörű. Az egész napos felnőtt belépő ára 5 400 Ft, a fürdő minden nap 6:00 és 22:00 között tart nyitva. Ha szeretne egyet lazítani a termálvízben, úgy ne habozzon és látogasson el a híres gyógyfürdőbe.

  • Miután elhagytuk a fürdőt, elmentünk sétálni a közeli Mimóza dombra, ahol egy régi álmom vált valóra, ugyanis kipróbáltam a Budapest Balloonfly léggömböt. Ez egy hatalmas léggömb, ami 150 méter magasra emelkedik a levegőbe, ahonnan egész Budapestet be lehet látni. A léggömb acélkábellel van rögzítve, így minden biztonságos. Tavaly sajnos nem sikerült meglátogatnom ezt az attrakciót, így idén egy percig sem haboztam. A jegy nem annyira olcsó, 8 500Ft/főre jön ki, de az élmény kárpótolt érte. A léggömbben körülbelül 15 perces a repülési idő.

  • Gyermekes családoknak, de pároknak vagy egyéneknek, akik szeretnének egy kis szünetet tartani a város nyüzsgésétől, ajánljuk a Tropicarium meglátogatását. A belépődíj körülbelül 5 000 Ft személyenként, ahol nemcsak különböző halfajokat, hanem kismajmokat, kígyókat és kisebb emlősöket is láthatunk. A legnagyobb látványosság a hatalmas akvárium egy alagúttal, ahol cápák, ráják és más vízi élőlények úsztak a fejünk felett. Körülbelül 2 órát töltöttünk itt és nagyon tetszett.


Röviden hogyan foglalnád össze a Grand Jules Boat Hotel ***-ben szerzett élményeket?

"A Grand Jules Boat Hotel a Duna partján, a tömegközlekedési állomás közelében található, így kiválóan alkalmas Budapest felfedezésére. A szobánk kicsi, de megfelelő volt, remek kilátással a Parlament épületére és a Széchenyi lánchídra. A hajó teraszán le lehet ülni vagy sétálni, és élvezni a nagyszerű kilátást a városra. Szállásunk részeként bőséges svédasztalos reggeliben részesülhettünk, amely során finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattunk. A személyzet a recepción és az étteremben is nagyon kedves és mosolygós volt. Az egyetlen negatívum a zaj volt, amit a hajó felső teraszán sétáló többi vendég okozott. Összességében azonban nagyon elégedettek voltunk a szállodával. Aki különleges szállást keres jó helyen, ráadásul ingyenes parkolási lehetőséggel, annak mindenképpen ajánljuk, hogy látogasson el ide."


👍 A Grand Jules Boat Hotel *** szállodát Cindy, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 29. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet