Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Budapesten található Lion's Garden Hotel **** szállodáról

Utazzunk Markétával a Travelking csapatának egyik tagjával a Budapesten található Lion's Garden Hotel **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Budapesten található Lion's Garden Hotel **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.10.28. - 2022.10.30.
  • Hol szálltál meg?: Lion's Garden Hotel ****
  • Hol található a szállás?: Budapest
  • Kivel utaztál?: A férjemmel
  • Milyen volt az ellátás?: Reggeli
  • Mivel utaztál?: Vonattal

Hová és hogyan utaztatok?

A férjemmel úgy döntöttünk, hogy eltöltünk kettesben egy hétvégét és úticélunknak Budapestet választottuk. Brnóból kezdtük meg utunkat, ahonnan szerencsére van közvetlen vonatjárat Budapestre, így elég egyszerű volt az odaút. A vonatút a magyar fővárosba alig több mint 4 órát vett igénybe, a jegy pedig személyenként kb. 8 000 HUF-ba került.

Hol szálltatok meg?

A budapesti Lion's Garden Hotelt **** választottuk, amely gyönyörű modern kialakítású, valamint csodaszép kilátással rendelkezik. A szobánk igazán tágas volt. Nagyon jól tudtunk itt pihenni, mivel a szobában két hosszú függöny volt, így este teljes sötétségben tudtunk aludni, illetve reggel sem volt zavaró a felkelő nap ereje. A szobában bekészítve várt minket a fürdőköpeny és a fürdőpapucs, azonban azt ajánlom, hogy érdemes saját papucsot hozni - ideális esetben egy gumipapucsot.

A szálloda a magyar főváros belvárosának csendes negyedében található. Közvetlenül az ablakok előtt áll az impozáns Rózsafüzér Királynéja-templom és öt percre a szállodától magasodik a hatalmas Városliget. A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően számos étterem is könnyen elérhető.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően ízletes svédasztalos reggeliben volt részünk, és azt kell mondanom, hogy a választék hatalmas volt. Minden reggel különféle sonkák, felvágottak, kolbászok, de sajtok és joghurtok is vártak ránk. Tojás, többféle módon elkészítve, valamint friss és grillezett zöldség is megtalálható volt a kínálatban. Különféle gyümölcsök, valamint finom édes és sós sütemények közül is választhattunk. Külön ki szeretném emelni a finom búzadarás kását, valamint a csodálatos tányér nagyságú kakaóscsigákat. Az automatákból pedig kávét és gyümölcslevet is fogyaszthattunk.

Napközben hol ettetek?

Budapest rendkívül gazdag város, ha gasztronómiáról van szó. Sétatávolságra számos érdekes, különféle nemzetek konyháit kínáló étterem található.

  • Érdemes megemlíteni a Tokyo éttermet, ahol különféle ázsiai különlegességeket kóstolhat.
  • Egy csipetnyi Olaszországért ellátogattunk a Stefánia Pizzéria és Étterembe, ahol zseniális pizzákat és eszméletlenül finom házi limonádékat kaptunk.
  • Hagyományos magyar ételeket kínál a Kisharang Étkezde a Szent István Bazilika közelében. Itt elég hosszú volt a sor, de abszolút megérte a várkozás, mert nagyon finom ételeket kóstolhattunk!

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

Teljesen feltöltődhettünk a szálloda wellness-részlegében, ahol medence, hűtőmedence, szauna és pezsgőfürdő várta a vendégeket. A használatához nem szükséges előre foglalni, minden nap 9 és 22 óra között volt nyitva. A szobánkban bekészítve várt a papucs és a fürdőköpeny, de a törölközőket a recepción kaptuk meg.

A szálloda medencéje elég nagy volt, de a mi ízlésünknek a víz kicsit hideg volt. De végülis a szauna után tökéletes volt, hogy lehűtsön bennünket. A pezsgőfürdő már kellemesebb vízhőmérsékletű volt, tágas, amiben elég sokan elfértek.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Érdemes ellátogatni a Budapest fölé magasodó Halászbástyához, ahonnan gyönyörű kilátás tárul a Parlamentre és a belvárosra. A közelben található a Budai Vár, amely a Magyar Nemzeti Galériá-nak ad otthont, és ahonnan szintén látványos panorámában lehet részünk.
  • A híres Margitsziget a főváros közepén fekszik, amelyet a Duna vesz körül. Területe közel 1 km², de kerékpárokat is bérelhet, amivel bejárható az egész. Található még itt állatkert, kávézók, vidámpark, játszó szökőkút és sok más látnivaló is. Vigyázat, a szökőkút ősszel és télen általában nem üzemel, ahogy azt mi magunk is tapasztaltuk.
  • A Gellért-hegy egy kemény túra, de abszolút megéri a fáradtságot. A csúcson áll a Szabadság-szobor, amelyet Magyarország nácizmus alóli felszabadulásának emlékére állítottak. Mi nem voltunk túl szerencsések, mivel a terület épp javítás alatt állt, emiatt le volt zárva.
  • A Városliget öt percre van a szállodától. Ez egy hihetetlenül nagy zöldterület a város közepén, amit ismét csak ajánlani tudok, hogy mindenképp tekerjen át rajta kerékpárral. A parkban rengeteg csodálatos óriás játszótér és állatkert van a gyerekek számára, és itt találjuk a Vajdahunyad várát is. Télen korcsolyapálya is van. A Városligetben található a történelmi M1-es metró állomása is, amelynek útvonala a Dunához vezet. A Szent István Bazilikánál azonban egy megállóval korábban is leszállhatunk. A park a híres Hősök teréhez kapcsolódik.
  • A 19. századi Parlament ma is a világ egyik legnagyobb parlamenti épülete, amely éjszaka gyönyörűen ki van világítva.

Röviden hogyan foglalnád össze a Lion's Garden Hotel **** szállodában szerzett élményeket?

"A Lion's Garden Hotelben **** nagyon jól éreztük magunkat. A tiszta, tágas szobából lenyűgöző kilátás nyílt a városra. Kiemelném a segítőkész személyzetet is, akik mindig nagyon kedvesek voltak. A bőséges svédasztalos reggeli a hatalmas választékú ételeivel kellő energiát adott nekünk, hogy felfedezhessük a magyar fővárost. Kifejezetten ajánlom a túrát a Gellért-hegyre vagy egy kerékpártúrát a Margitszigeten".


👍 A Lion's Garden Hotel **** szállodát Markéta, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet