Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a dél-morvaországi Velké Bilovice-ben található Mlýn Panzióról

Utazzunk Jozeffel, a Travelking csapatának egyik tagjával a dél-morvaországi Velké Bilovice-ben található Mlýn Panzióhoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a dél-morvaországi Velké Bilovice-ben található Mlýn Panzióról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.11.18. - 2022.11.20.
  • Hol szálltál meg?: Mlyn Panzió
  • Hol található a szállás?: Dél-Morvaország
  • Kivel utaztál?: Partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Egy kétnapos pihenésre indultunk a dél-morvaországi Velké Bílovicébe. Utunkat Csehország fővárosából, Prágából kezdtük, ahonnan a D1-es autópályán keresztül egyenesen Velké Bílovicébe vezettem. Optimális esetben ez az útvonal mindössze 2,5 óra alatt teljesíthető lett volna, de a friss hótakaró és az alacsony hőmérséklet miatt csak lassabban tudtunk haladni, így az út majdnem 3 órát vett igénybe.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a dél-morvaországi Mlyn Panzióról

Milyen volt a parkolás?

A vendégháznak volt egy saját parkolója, ami pont az épület előtt volt. A parkolást egyébként nem szükséges előre lefoglalni, rengeteg szabad hely volt, így gond nélkül le tudtunk parkolni.

Hol szálltatok meg?

A Mlyn Panzió a dél-morvaországi Velke Bilovicében található, amely Csehország legnagyobb borvidéke. A vendégház stílusa letisztult, egyszerű, inkább funkcionális, így ne számítson semmilyen dizájnhóbortra, de ettől függetlenül nagyon szép és kellemes hangulatú. Miután megérkeztünk a panzióhoz, a recepción (ami egyben a vendégház bárja is) megkaptuk az adategyeztető lapot. Miután kitöltöttük, a segítőkész személyzet átadta nekünk a szobakulcsot és kedvesen elláttak minket tippekkel, hogy mit érdemes megnéznünk és milyen környékbeli kirándulási lehetőségek vannak. Az egész vendégház belső tere és a folyosók nagyon tiszták voltak. Megkerestük a szobánkat, ami világos, klasszikus stílusban berendezett volt, mindennel felszerelve amire csak szükségünk lehetett. A felszereltséghez tartozott egy hűtőszekrény, TV, dohányzóasztal és egy kényelmes franciaágy, valamint egy zuhanyzós fürdőszoba is, ami tágas és tiszta volt.

A vendégház nagy előnye a csendes környezet, amely lehetővé tette számunkra a zavartalan pihenést. Az ablakok a környező mezőkre és kertekre néznek. A közelben van egy mezőgazdasági szövetkezet és egy kereskedelmi raktár, de ennek ellenére minden nagyon zajtalan volt és semmi sem zavart meg minket az ittlétünk alatt.

A panzió egyébként Velke Bílovice szélén, a főút mellett található, ami a navigáció és a térképek segítségével könnyen megtalálható és elhelyezkedésének köszönhetően a régió legérdekesebb helyei autóval elérhetőek, valamint a vonzó turisztikai célpontokhoz vezető túraútvonalak mindössze kb. 15 perces sétára vannak. A szomszédos borospincék pedig a település másik oldalán találhatóak kb. 30 perces sétára.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a dél-morvaországi Mlyn Panzióról

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, amely egy bőséges svédasztalos reggeliből és egy menüválasztásos vacsorából állt. A vendégház étterme igazán hangulatos, világos belső térrel rendelkezett. A büféreggeli kínálatában mindent megtaláltunk amire csak egy reggeli étkezésnél szükségünk lehetett. A választékban friss kenyér, péktermékek, tojás, virsli, különböző felvágottak, öntetek, saláták, sajtok és zöldségek voltak. A helyi zöldségek és sajtok különösen finomak voltak. Az édesszájúak többféle müzliből válogathattak. Desszertnek pedig nagyon finom házias pitéket kóstolhattunk. Szomjunkat 4 féle gyümölcslé, többféle tea és természetesen víz csíllapította. A vendégházban lévő étterem egyébként bárki számára elérhető, nem csak a panzió vendégei fogyaszthatnak ott, valamint a panzió a csodás ételek mellett a 4 környékbeli pincészet boraiból kínál válogatást.

Napközben hol ettetek?

Nem igazán éheztünk meg a kiadós reggelinek köszönhetően, de azért a kirándulással töltött nap után nagyon jól esett, hogy a vacsorát felszolgálták nekünk. Ami egyébként rántott sajt burgonyával, illetve csirke volt sültkrumplival, ami nagyon ízletesen volt elkészítve.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A vendégház Csehország legnagyobb borvidéken található. A fő célunk az volt, hogy elmeneküljünk egy pár napra a város nyüzsgése elől Dél-Morvaország nyugalmába. A környező vidék és a szőlőskertek felfedezése mellett a hosszú szőlőültetvényeken tett séta erre tökéletes választásnak tűnt. Ez a táj teljesen elbűvöli majd felejthetetlen hangulatával, valamint a gyönyörű környező tájjal.

  • Velké Bílovicén keresztül tett bolyongásunk során eljutottunk a Staré Belegrady városrészbe, ahol a legtöbb helyi borászat található. Bár nagyon hideg volt ezen a hétvégén, ez sem gátolt meg bennünket és egy 3 órás felfedező körútra indultunk a környező dombok között, valamint elmentünk a dombok fölötti híres kápolnához is, ahol csodálatos látvány tárult elénk, így muszáj volt egy jó pár fotót készítenünk. :-) Innen autóval tovább mentünk Vrbice festői faluba, ahol megnézhettük a bájos soros borospincéket, melyeket a régió más pincéitől eltérően, itt a sziklába vájták. Igazán kellemes meglepetésben volt részünk, amikor az egyik helyi borász meghívott minket, hogy kóstoljuk meg borait, miközben arra sétáltunk.

  • Velké Bílovice minden sarkán borászatok vannak, de képtelenség ennyi idő alatt mindet bejárni, így itt tartózkodásunk alatt nekünk csak kettőt sikerült meglátogatnunk. Az egyik ilyen a Spěvák családi vállalkozás volt. Nekem kifejezetten tetszett a pincészet logója. Az épület nagyon hangulatos volt, érződött benne a családi hangulat, keveredett benne a múlt és a jövő, a régi és a modern felszereleséknek és gépeknek köszönhetően. A belső tér a pincészet sikeréről árulkodott, a büszkén megszerzett díjak felvoltak sorakoztatva a polcokon. A parafa bábuk voltak a kedvenceim, teljesen levettek a lábamról. Este pedig Osičky úr pincéjét látogattuk meg, ahol kellemesen felmelegedhettünk ebben a hidegben. A kóstolás közel 2 órán át tartott - egyébként szerintem a borospincék látogatása egyszerűen minden évszakban remek program.

  • Érdemes meglátogatni a Csehország keleti részében, Dél-Morvaországban található mintegy 300 négyzetkilométeren a Lednice-Valtice kultúrtájat, az Európa kertjeként is tisztelt óriási angolpark és természetvédelmi övezet, melynek legszebb és legkedveltebb helye, a Liechtenstein grófok csodálatos mesepalotája, a Lednicei kastély. Az Unesco világörökségi listán is szereplő látványos, neogótikus épület a régió legnépszerűbb turisztikai célpontja. Novemberben külön belépődíjjal látogatható az egzotikus növények százait bemutató 1843-45 között épített öntöttvas szerkezetes, hatalmas üvegfelületekkel rendelkező, romantikus pálmaház.

  • A környéken egyébként számos turisztikai útvonal van és kilátó található, de a fagyos időjárás most sajnos megakadályozta, hogy mi ezeket bejárjuk. De ami késik nem múlik! :-)


Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a dél-morvaországi Mlyn Panzióról

Röviden hogyan foglalnád össze a Mlýn Panzióban szerzett élményeket?

"Nagyon élveztük a Mlýn Panzióban töltött időt. A vendégház elhelyezkedésének köszönhetően közel volt számos látnivalóhoz. A rossz időjárás ellenére jól éreztük magunkat és nagyon elégedettek voltunk a személyzet segítőkészségével, valamint a helyiek vendégszeretetével. A szobánk kényelmes volt és nagyon csendes, aminek köszönhetően teljesen fel tudtunk töltődni. Az ételek is megfelelőek voltak számunkra, a bőséges reggeli egész napra ellátott miket energiával, este pedig megpihenhettünk az ízletes menüvacsora alatt, miközben megkóstolhattuk a zamatos morva borokat. A környék tökéletes helyszín ha el szeretne egy kicsit szökni a város nyüzsgése elől. Biztosan visszatérünk még, hogy melegebb időben is felfedezhessük ezt a mesés vidéket."


👍 A Mlýn Panziót Jozef, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 18. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet