Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Horvátországban található Crvena Luka Resort **** szállodáról

Utazzunk Markétával a Travelking csapatának egyik tagjával a Horvátországban található Crvena Luka Resort **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Horvátországban található Crvena Luka Resort **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.06.09. – 2023.06.11.
  • Hol szálltál meg?: Crvena Luka Resort ****
  • Hol található a szállás?: Dalmácia
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanzió
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Mivel a Dalmácia déli részén fekvő Split városából indultunk útnak, alig több mint 100 km-t kellett megtennünk a szállodáig. Akár az autópályát is választhattuk volna, de ha tehetjük, mindig a Jadranska Magistrala mellett döntünk, ami a világ egyik legszebb tengerparti útvonala, tényleg nagyszerű élmény vezetni rajta. Ha azonban Magyarországról indul és a lehető leggyorsabb útvonalat keresi, akkor Letenye felé érdemes vennie az irányt. A határon átérve folytassa útját Zágráb, majd Zára felé. Hamarosan pedig lehajthat Biograd na Moru és a szálloda irányába. Jó ha tudja, Horvátországban fizetőkapus autópálya rendszer van életben, így autópálya matricát nem szükséges váltania.

Milyen volt a parkolás?

Az autónkat egy hatalmas parkolóban hagytuk, közvetlenül a szálloda előtt. A biztonsági őr mellett egy kamerarendszer garantálta, hogy kedvenc négykerekűnknek semmi baja se essen. Bejelentkezés után a szélvédő mögé kellett tennünk egy, a recepción kapott cetlit, bár nem hiszem, hogy később ezt bárki ellenőrizte volna. A parkolóhelyek száma a szálloda kapacitásához mérten elegendő volt, fizetnünk pedig nem kellett érte.

Hol szálltatok meg?

A Crvena Luka Resort több kisebb épületben üzemel egyszerre. Ezek közül az egyikben csak a recepció található. Ez áll közvetlenül a parkoló mellett, nem lehet eltéveszteni. Az épületbe belépve igazán kedvesen és remek angolsággal fogadtak minket. Pillanatokon belül minden fontos információt megtudtunk és egy térképet is kaptunk, ami a szálloda területén segített eligazodni. Ezen kívül ekkor vettük át a szobát nyitó elektronikus kártyát és két kulcsnak is használható karszalagot, amik nagyon praktikusak voltak.

Abban a háromszintes, két liftes épületben kaptunk szállást, amelynek pincéjében rejtőzik a wellnessrészleg. A Superior típusú szobánkhoz a második emeletre kellett feljutnunk. Amint beléptünk, elállt a szavam. Először a nappali tárult elénk, amit kanapéval, TV-vel, gardróbbal, fogassal, asztallal és egy mini hűtőszekrénnyel rendeztek be. A jobb oldali első ajtó egy nagy fürdőszobába vezetett, amiben zuhanyzó, WC, bidé, mosdó és egy tükör gondoskodott a kényelemről. Rengeteg különböző méretű törölközőt készítettek be számunkra, beleértve az arctörlőket is, amit nagyra értékeltem. A jobb oldali második ajtó egy kisebb hálószobába vezetett, amiben egy kényelmes franciaágy várt ránk. A nappaliból lehetett kijutni a tágas erkélyre, amin egy asztalnak és a hozzátartózó székeknek is bőven jutott hely. ahonnan a tengerben gyönyörködhettünk. A hálószoba és a nappali is klimatizált volt, a jó minőségű műanyag nyílászárók pedig kifejezetten tetszettek. Ha bezártuk őket, a szobában tökéletes csend lett. A szálloda egyébként is igazán békés volt, de sosem lehet tudni. :)

Mesélj az ellátásról!

A szállodakomplexumban két étterem található, egymás felett, két külön emeleten. Mi az Il Dòge étteremben étkeztünk, ahol svédasztalos reggelit és vacsorát szolgáltak fel. A tágas belső tér mellett az étteremhez tartozik egy terasz is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.

Személy szerint el sem tudom képzelni, lehet-e szebben kezdeni a vakációt egy finom reggelinél, ami közben elmerülhetek az azúrkék tenger látványában. Főleg ha ennyi minden közül lehet válogatni. Különböző tojás ételek, kolbászok, szalonnák, sült és friss zöldségek, valamint sokféle sajt és pácolt hús sorakozott a tömött asztalokon. De annak sem lehetett hiányérzete, aki édesen szereti indítani a napot. Ők gabonapelyhet, joghurtot, pudingot, szárított és friss gyümölcsöt, lekvárt, sőt, mézzel készült méhsejtet is fogyaszthattak. Természetesen a friss péksütemények minden lehetséges változata is elérhető volt és még egy folyamatosan friss palacsintát készítő gép is a rendelkezésünkre állt. A szálloda az ételallergiás vagy -intoleranciájú vendégekre is gondol, így növényi tejek és gluténmentes péksütemények is a menü részét képezték. Szomjunkat pedig különféle gyümölcslevekkel, vízzel, teával és kávéval olthattuk.

A napot a reggelihez hasonlóan változatos svédasztalos vacsorával zártuk. Először kétféle leves, majd a salátabár előételei közül választhattunk. A főételek főként halból, tenger gyümölcseiből és sertéshúsból készültek, amihez a köret legtöbbször tészta, rizs vagy burgonya volt. Kevés húst szoktam enni, de a barátom nagyon élvezte a húskülönlegességeket. Szerencsére azért a zöldségválaszték kielégíttette az igényeimet. Vacsora után nem szoktam desszertet fogyasztani, de itt kivételt tettem. A klasszikus finomságok mellett házi panna cottával kényeztethettük ízlelőbimbóinkat, amelyet saját ízlésünk szerint díszíthettünk erdei gyümölcsös feltéttel és egyéb összetevőkkel. A vacsora alatt az italok ugyan nem voltak ingyenesek, de egyszerűen fizethettünk értük a szoba feloldására is alkalmas karszalaggal.

A szálloda másik vendéglátóhelye az olasz stílusú Mamma Rosa bisztró, ahol az étlapon pizzák, tészták, saláták és például hamburgerek szerepelnek. Bár itt nem kóstoltuk meg a fogásokat, de fantasztikusan néztek ki. A szálloda tengerparti bárja reggeltől estig frissítő koktélokkal, kávéval és fagylalttal várja a vendégeket. A zene kellemes hangerővel szólt, a környezet pedig tökéletes volt, így szívesen ültünk be ide egy finom italra.

Hol ettetek a környéken?

Az üdülés alatt igyekeztünk minél több időt a természetben tölteni, így nem próbáltunk ki egy környékbeli éttermet sem. De nem igazán bántuk ezt, mert a szállás királyi reggelije és vacsorája elég energiával látott el minket egész napra :)

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

Bár a szállodának van egy gyönyörű wellnessrészlege is, először a strandját kell megemlítenem. Már egy éve élek Horvátországban, de még soha nem láttam olyan gyönyörű strandot, mint itt. Az üdülőhely egy festői öblöt ölel körbe, ahol rengeteg hely akad a kikapcsolódáshoz és a szórakozáshoz. A terület közepe a fő strand, ami a bár előtt található. Kicsit távolabb napozóágyakkal felszerelt sarkokban bújhatunk el kicsit a világ elől. A napozóágyak fizetősek, bérlésük napi 5 euróba kerül. A finom fehér homok miatt pedig nincs szükség vízi cipőre. Ráadásul az öböl jobb oldalán egy stílusos végtelen medence húzódik. Különleges kialakítása miatt, gyönyörű hatást keltve olvad bele szinte teljesen a tengerbe. Tehát annak akit a tipikus horvát sziklás partok nem hoznak lázba, ez a strand biztosan kedvére való lesz.

A csomag részeként korlátlanul léphettünk be a 8 és 20 óra között nyitva tartó wellnessrészlegbe. Törölköző, fürdőköpeny és ágynemű jelképes díj ellenében a recepción bérelhető, amely közvetlenül a wellness részleg bejáratánál található. A wellness talán legfontosabb eleme a fűtött medence, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a szálloda körüli erdőre. Magam részéről azonban inkább a finn szaunára és a gőzfürdőre voltam kíváncsi, így az időm nagy részét méregtelenítő izzadással töltöttem. De kellemesen ki tudtam kapcsolódni a relaxációs zónában is. Ezeken kívül masszázsokat és más kozmetikai eljárásokat is igénybe vehettem volna, de nem éltem a lehetőséggel. Ahogy a jól felszerelt, légkondicionált fitneszterem, valamint a szabadtéri edzőterem kipróbálását is kihagytam. Összességében nagyon tetszett a fürdő - modern volt, tökéletesen tiszta és remek hangulatú.

Milyen lehetőségek gondoskodnak a gyerekek szórakozásáról?

A szálloda tökéletes a családok számára. A komplexum számos nagyszerű szabadtéri játszótérrel és egy nagy beltéri játéksarokkal is rendelkezik. Ezen kívül minden nap izgalmas programokkal szórakoztatják a kis vendégeket. Az étkezőben rengeteg gyerekszék áll rendelkezésre, a recepción egyéb felszerelések is bérelhetők. Azok a szülők, akik egy kis időre magukra összpontosítanának, igénybe vehetik szálloda gyermekfelügyelő szolgáltatását.

Az étkezések során is igyekeztek megfelelni a gyerekek igényeinek, példának okáért az ételek sosem voltak túl sósak, hogy a picik is probléma nélkül ehessenek belőle. Szerintem még a válogatós gyerekek is élvezték az Il Dòge reggelijét és vacsoráját.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Régi vágyam volt, hogy egyszer eljussak a Vrana-tóhoz. A legnagyobb horvát tó a szállodától autóval pár perc, kerékpárral 20 perc, egy egyáltalán nem megterhelő sétával pedig körülbelül egy óra alatt elérhető. Tartózkodásunk első napján a tó északi csücskében található ornitológiai rezervátumot látogattuk meg. A rezervátumon átsétálva az ott élő madarakat a vízfelszínen átvezető fasétányokról lehet megfigyelni.
  • A 10 km-re lévő Vrana faluban, egymás közelében két kastély is megtekinthető. A 11. századból származó Vrana várának romjaival szemben egy 17. századi középkori erőd áll, amelyet azonban felújítottak és ma luxusszállodaként funkcionál.
  • Az ünnepek alatt szeretünk a hegyekben sétálni, és ezúttal sem volt ez másként. Vrana faluból ezért elindultunk a piros jelzésű útvonalon, hogy a Veliki Bak dombokon át a Zamina kilátóhoz jussunk. Az útvonalon több gyönyörű kilátópontot is érintettünk.
  • Közvetlenül a szálloda strandjától elsétáltunk Biograd na Moru közeli üdülőhelyére. A barangolást egy jól kitaposott ösvényen kezdtük, amely közvetlenül a tenger körül vezet, majd csatlakoztunk a kávézókkal, éttermekkel és üzletekkel szegélyezett híres sétányhoz. Magában Biogradban a csodás történelmi központ és egy kikötő számít a legnépszerűbb látványosságnak.
  • Az Jadranska Magistralát követve a szállodától mindössze 45 perc alatt elérhető Zára ősi városa is. A lélegzetelállító belváros mellett Zára olyan modern turisztikai látványosságokkal is rendelkezik, mint például a Tengeri orgona vagy a Nap köszöntése. Ez a gyönyörű város tényleg kihagyhatatlan!
  • Ha gyerekekkel utazik, mindenképpen fedezzék fel együtt a Dalmaland vidámparkot, amely mindössze 1 km-re található a szállodától. A nagy parkban hullámvasút, óriáskerék, körhinták és még sok minden más garantálja a felhőtlen szórakozást. És ha ez még nem volna elég, a Dalmaland egy aquaparkkal is rendelkezik.

Röviden hogyan foglalnád össze a Crvena Luka Resort ****-ban szerzett élményeket?

„Ha azt szeretné, hogy a következő horvátországi nyaralását egy kivételes helyen élhesse át, ahol a szolgáltatások színvonala is elsőosztályú, ne is keressen tovább, a Crvena Luka Resort **** a megfelelő hely. Az üdülőhely a városon kívül, egy festői öbölben található, és a gyönyörű, finom fehér homokos strandnál nehéz lenne szebbet találni. A szobák tágasak és kényelmesek. A félpanziós ellátás finomságai mindenkit magával ragadnak aki kicsit is szereti a mediterrán konyhát. Ráadásul nem csak a tengerparton, hanem a modern wellnessben is csodásan lehet lazítani. A gyermekes családok pedig végre egy olyan helyen pihenhetnek, ahol igyekeznek mindenben segíteni őket. A legboldogabb mégis attól voltam, hogy a környéken nagyszerű kirándulóhelyek várják a túrázókat.”

👍 A Crvena Luka Resort **** szállodát Markéta, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 9. 5. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet