Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a horvátországi Petrčanében található Hotel Pinija **** szállodáról

Utazzunk Nikolával, a Travelking csapatának egyik tagjával a horvátországi Petrčanében található Hotel Pinija **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a horvátországi Petrčanében található Hotel Pinija **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.05.27. - 2022.05.29.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Pinija ****
  • Hol található a szállás?: Horvátország
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A párommal úgy döntöttünk, hogy elkerülve a tömeget tavasszal elmegyünk Horvátországba, és mivel mi nagyon szeretünk túrázni, ez az időszak tökéletes a kirándulásokhoz is. Az úti célunk a Hotel Pinija **** szálloda volt, amely Petrčané faluban található, ami körülbelül 12 km-re északra van Zára történelmi városától. A csehországi Klobouk u Brnából kezdtük meg utunkat, és autópályán haladva Ausztrián, majd Szlovénián keresztül jutottunk el Horvátországba.

Az utazáshoz beszereztük a szükséges autópályamatricákat. Az osztrák 10 napos matrica 9,5 €-ba, a szlovén 15 €-ba került 7 napra (egy hónapra 30 €). Az osztrák matrica online vagy benzinkutakon is megvásárolható, a szlovén matrica szintén online vagy benzinkúton, de kizárólag elektronikus formában vásárolható meg. Horvátországban már nem kell matricát vásárolni, hanem az egyes autópálya-szakaszok után kell útdíjat fizetni. Mi ezen a horvát útszakaszon 180 kunát fizettünk. Ha spórolni szeretne az ember, akkor Szlovénián keresztül haladhat nem fizetős utakon is, de akkor ez az útvonal kb. 1 órával hosszabb lesz.

Az út elég hosszú volt, összességében 11 órát vett igénybe, még a rövid pihenőkkel együtt is.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda saját parkolóval rendelkezik, amely közvetlenül az épület előtt (50 m-re a bejárattól), a fenyőfák kellemes árnyékában található. Természetesen lehetőség van közvetlenül a bejárat előtt megállni, kipakolni a csomagokat, majd leparkolni. A szállodába vezető felhajtó elején volt egy sorompó, de amíg mi ott voltunk ez végig fel volt nyitva és senki nem ellenőrizte az érkezést. A parkolást egyébként nem kellett előre lefoglalni és ingyenes volt.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Pinija **** a horvátországi Petrčane faluban található, amely közvetlenül a tengerpart mellett, Zára városától mintegy 12 km-re északra fekszik. A szállodához érve először nem voltunk egészen biztosak abban, hogy jó címre érkeztünk-e, mivel az út mellett nem volt útjelző tábla, és a sok magas fenyőfa miatt a szálloda egyáltalán nem látszódott. A faluban egyébként rengeteg apartman található, de más ilyen nagy szálloda nem. El tudom képzelni, hogy sokan el sem hagyják a szálloda területét, mivel tényleg rengeteg a látnivaló. Nekünk sem volt időnk mindent kipróbálni.

A szálloda hatalmas és rengeteg szobával rendelkezik, szerintem mindegyiknek saját erkélye is van. Az épület 3 szárnyra van osztva, ahol mindegyik szárnyban 4 emelet található. A miénk a 119 C szoba volt, így nekünk csak az 1. emeletre kellett felmennünk. Igaz, hogy a szobánk erkélyes volt, de nem a tengerre nézett, így viszont egyáltalán nem volt zaj, és nyitott erkélyajtó mellett is nyugodtan tudtunk éjszaka aludni. A szobát okoskártyával lehetett nyitni, ami nekünk hátrány volt, hogy csak egyet adtak, ami számunkra időnként nem volt túl praktikus. A mellettünk lévő szobában is voltak vendégek, de ennek ellenére semmit nem lehetett áthallani, így tényleg nagyon pihentető kikapcsolódásban lehetett részünk.

A szobánkban egy nagyon kényelmes ágy volt, mellette éjjeliszekrénnyel, volt egy elég nagy szekrény és tárolóhely is ahol minden elfért, valamint egy asztal és egy szék is. A szobánk TV-vel és légkondicionálóval is fel volt szerelve, de nem használtuk. Az egyik szekrényben elrejtve volt egy minibár (kis hűtőszekrény) is. A három nap alatt nekem nem igazán sikerült megbarátkoznom a villanykapcsolókkal, mivel számomra nem teljesen logikusan voltak elhelyezve, így gyakran körülbelül 3 kapcsolót ütöttem meg, mire megtaláltam a megfelelőt.

Természetesen a szobánkhoz egy kisebb fürdőszoba is tartozott, ahol egy szép új fürdőkád is volt. Az erkélyen 2 műanyag szék és egy asztal örvendeztetett meg bennünket, ahol kellemesen elszürcsölhettünk egy finom italt esténként. A szobában egyébként két törölköző és fürdőköpeny állt rendelkezésünkre, valamint minden reggel kitakarították a szobánkat és kicserélték a használt törölközőinket is.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk. A bőséges svédasztalos reggelit reggel 7:00 és 10:00 óra között, a büfé vacsorát pedig 18:30 és 21:00 óra között szolgálták fel a szálloda éttermében, amihez egy tengerre néző terasz is tartozott, ahol a lenyűgöző panorámában lehetett elfogyasztani a kitűnő fogásokat. Az étterem bejárata előtt mindig egy mosolygós hölgy fogadott bennünket, aki elkérte és ellenőrizte a szobaszámokat. Emellett minden alkalommal jó étvágyat kívánt, és távozáskor is mindig megkérdezte, hogy minden rendben volt-e, ami számunkra nagyon kedvesnek, szimpatikusnak és egyben profinak is tűnt.

Az érkezés napján egy vacsorával kezdtünk. Bár sok vendég volt a szállodában, egyáltalán nem volt tömeg az étteremben és sorban sem kellett állni a büféasztaloknál. Mindenki maga válogathatott a finomabbnál finomabb ételek közül és annyit, amennyit szeretett volna. A büféasztalok egyébként elég hosszúak voltak és két sorban voltak elhelyezve, így megkönnyítve a vendégek számára a válogatást. Az ételek utánpótlása folyamatos volt.

Vacsorára 2 féle leves (zöldségkrémleves és egy gyengébb marhahúsleves) közül lehetett választani, ami őszintén szólva engem nem nyűgözött le különösebben. Aztán második fogásnak különböző módon elkészített húsok, köretek, rizottók, tészták voltak terítéken, valamint zöldségbüfé, gyümölcsbüfé, és desszertek széles kínálata volt elhelyezve a büféasztalokon. Ott tartózkodásunk alatt a svédasztal kínálatában halat, kagylót, csirkét, tonhal steaket, sertésszeletet, tenger gyümölcseis tésztát, gombás rizottót, sült krumplit, sült zöldségeket, salátákat, különböző zöldségeket és süteményeket lehetett megkóstolni. Desszertnek inkább kisebbb süteményeket kínáltak, amelyekből körülbelül 10 fajta volt.

Az árban az italok nem voltak benne, de a vacsora alatt természetesen az itallapról lehetett alkoholos illetve alkoholmentes italokat is rendelni. Az első este a kiszolgálás nem volt túl gyors, így a pincér csak akkor ért oda hozzánk, hogy felvegye az italrendeléseket, amikor már befejeztük a vacsorát. A második este pont a leves ideje alatt jött, így akkor már tudtunk rendelni. A rendeléseket azonnal ki is lehetett fizetni készpénzzel/kártyával, illetve a szobaszámra is fel lehetett iratni. Az utóbbi esetében a pincérnek alá kell írni a számlát, amit távozáskor a recepción kell kiegyenlíteni.

A reggeli menete hasonló volt. A kínálat igazán bőséges volt, olyannyira, hogy talán ez volt a legváltozatosabb büféreggeli, amit valaha is tapasztaltam. Különféle módon elkészített tojásos ételek, amit a szakács kérésre közvetlenül a büfé pultjánál készített el. A kínálatban volt még kolbász, ropogós szalonna, grillezett zöldségek, friss zöldségek, zabpehely, valamint többféle sonka, szalámi és sajt is. Természetesen többféle kenyér és pékáruk közül is lehetett válogatni. Az édesszájú vendégeknek croissant, palacsinta és joghurt volt, valamint az ital kínálatban tea, kávé, forró csokoládé és gyümölcslevek álltak rendelkezésre.

Napközben hol ettetek?

A bőséges svédasztalos reggelinek köszönhetően egész napra elegendő energiát kaptunk. Ráadásul a szállodában minden meg volt amire csak szükségünk lehetett, vagy megkívántunk, így a strand melletti bárban nem csak az italokat, hanem a fagylaltokat is megkóstolhattuk. :)

Amikor Zára városában jártunk, azért egy kávéra és croissantra elmentünk a Narodni trg főtéren lévő Lovre kávézóba. Egyébként Petrčane faluban is el lehet menni kávézni, ami a szállodától csupán kb. 10 percre van, ahol egy kellemes sétát is tehetünk a nemrég felújított parti móló mentén. Ott is láttunk néhány éttermet és egy boltot is.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálloda egy szabadtéri úszómedencével, valamint egy kisebb gyerekmedencével rendelkezik. A tengerre néző szabadtéri teraszon rengeteg napozóágy van a vendégek számára, (amelyek ingyenesen vehetők igénybe), ahol nyugodtan lehet élvezni a napsugarakat. A fedett részen egy másik medence is található, amelyet például a hűvösebb hónapokban vagy esős időben is lehet használni. Ez a medence valamivel melegebb volt, mint a kinti, a maximális mélység pedig itt 130 cm volt. A szabadtéri medencéket egész nap ingyenesen lehetett használni, míg a fedett részt kizárólag reggel 7-től este 10-ig között.

Van egy spa részleg is, ahol különféle szaunákat és a kezelések széles választékát (masszázs, kozmetika stb.) lehet kipróbálni. (felár ellenében). Ezekhez közvetlenül a spa recepcióján kell időpontot foglalni (8:00-21:00). A szükséges fürdőköpenyek és törölközők már a szobában bekészítve rendelkezésre állnak. Azok számára pedig, akik nem szeretnének lemondani a testmozgásról a fitneszterem is ingyenesen használható.

Milyenek voltak a strandok a szálláshelyen és környékén?

Nagyon tetszett, hogy a szállodakomplexum egy kis félszigeten található, amit így nagyrészt a mesés tenger veszi körül. Emiatt több privát stranddal is rendelkezik, amelyek természetesen el vannak választva a többi turistától és kizárólag a szálloda vendégei használhatják. Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy itt a legnépszerűbb programok a strandon való heverészés, a napozás és a tengerben való úszás volt. :) A strandok egy része természetes kövekkel van kikövezve, más része kavicsos, illetve a szálloda napozóágyait 45 kuna/nap díj ellenében lehet használni (ez a strandon érvényes, a medencénél ingyenes).

Milyen animációs és sportprogramok voltak a szálláshelyen?

A kis vendégek számára gyermekanimátorok gondoskodnak a programokról, és ha nem fáradtak el az egész napos pancsolásban, akkor a szálloda területén található játszóteret is kipróbálhatják. Azok számára pedig, akik egy kis szárazföldi kikapcsolódásra vágynak, teniszpályák, minigolf, pingpongasztalok és pétanque-pálya is rendelkezésre áll.

A vendégek szórakoztatásáról egyébként gazdag programkínálat gondoskodik. Hétvégi estéken például helyi élőzenét játszanak, a strandbárban pedig rendszeresen tartanak táncesteket is. A szállodában vetélkedőket, sportversenyeket, táncórákat és még sok más programot is szerveznek. Az aktuális programkínálatot mindig kifüggesztik a recepción, vagy megtekinthető a szállodai szobában található televízión is.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Mi először Zára városközpontját látogattuk meg, ami egy körülbelül 3 órás kirándulás volt. Zára Észak-Dalmácia fővárosa, a történelmi jelentőségű városközpont pedig egy kisebb félszigeten található, ahol a pazar fürdőzésen kívül érdemes meglátogatni a város temérdek emlékművét is. A dalmát építészet bástyái mellett érdemes meglátogatni az úgynevezett tengeri orgonát is, ugyanis az isztriai parton található feltűnő lépcsők valójában sípokat rejtenek, amely igazán az esti órákban válik különlegessé. Szokássá vált, hogy napnyugtakor kiülnek az emberek a jó meleg kövekre és onnan nézik végig, hogy nyugszik le a nap és közben hallgatják a természet zenéjét.

  • A Krka Nemzeti Park, Horvátország egyik legszebb parkja, amely a Sibenik régió egyik kiemelt turisztikai látványossága. A Nemzeti park a Krka folyót, annak felső szakaszait illetve a környező hegyeket foglalja magában. Autóval kb. egy órát utaztunk az autópályán (fizetős) Skradin városáig, ami kb. 90 km-re van a szállodától. Maga Skradin egy szép történelmi város, amely tökéletes egy kellemes sétához. A kikötőnél van egy nagy épület, ahol a jegyeket meg lehet vásárolni a nemzeti parkba. A jegyek ára főszezonban (júniustól szeptemberig) 200 kuna/fő, míg előszezonban 100 kuna/fő. Ezután választhat, hogy elsétál a nemzeti parkba (4 km), vagy hajóra száll (felár ellenében), amely menetrend szerint közlekedik (egy egyirányú sétahajózás 10 kunába kerül). Mi gyalog mentünk oda, vissza pedig hajóval. A nemzeti parkban megnéztük a leghíresebb vízesést - a Nagy vízesést (Skradinski buk) - és sok más kisebb-nagyobb tavat és vízesést is, amelyek a Krka folyónál alakultak ki.

  • A szálloda szervezett kirándulásokat is kínált, például hajóutat a Kornati Nemzeti Parkba vagy vitorlázást a Zára városa előtti tengeren. Mi azonban ezekre most nem mentünk el.

  • Érdemes ellátogatni a híres Pag szigetére, amely Horvátország egyik leglátogatottabb üdülőhelye, amelyet főleg azúrkék tengervizének, romantikus strandjainak, vízi attrakcióinak és sportolási lehetőségeinek, illetve kiváló konyhájának köszönhet. Megkóstolhatja a híres pagi sajtot a Gligorat, amely egyesek szerint a világ egyik legfinomabb sajtja, illetve elmehet a híres pagi Csipkegalériába is, amely az UNESCO világörökség része.

  • Látogasson el Novalja városába, ahol elmehet a híres Zrce Festival Beach-re, amely bulijairól, hangos zenéiről is fesztivál hangulatáról híres. Maga a strand az egyik legszebb, legnagyobb és legjobban gondozott strand Pag szigetén, és talán egész Horvátországban is. A strand sima kavicsokkal borított, a partszakasz lassan mélyülő és a tenger kristálytiszta. Csodaszép természeti környezetben és egy csendes öbölben található, kellő távolságra a legközelebbi falvaktól, lehetővé téve ezzel a hajnalig tartó bulizást.


Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a horvátországi Hotel Pinija **** szállodáról

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Pinija **** szállodában szerzett élményeket?

Május utolsó hetében mentünk Horvátországba, és már ezekre a napokra is 30°C-ot és egész napos napsütést ígért az előrejelzés. Nem is választhattunk volna jobb helyet, mint a Hotel Pinija **** szállodát, amely teljesen elvarázsolt bennünket, és abszolút megérdemli a 4 csillagot. A szállodát láthatóan nemrég újították fel, így a szobák és a fürdőszobák is teljesen újak és nagyon szépen berendezettek voltak. Mivel mi csak 2 éjszakát töltöttünk itt, így sajnos nem tudtuk kipróbálni a szálloda által kínált összes tevékenységet, de itt tényleg mindenki számára van valami (minigolf, tenisz, bárok, táncestek, gyerekprogramok). A parton való henyélés és a tengerben való úszás szerelmeseinek a szálloda valóban ideális választás, ugyanis egy félszigeten található, így a szálloda strandjai és a gyönyörű tenger veszi körül. Tehát a strand szó szerint csupán néhány lépésre van a szobától, ahol a mesés fenyőfák árnyéka nyújt biztonságot a túlzott napfény elől. A félpanziós ellátás során egy igazi lakomában lehetett részünk, amit főleg a reggelinél tapasztaltunk meg, de az esti büfé vacsora is tökéletes befejezése volt minden napnak.


👍 A Hotel Pinija **** szállodát Nikola, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet