Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Jizera-hegységben található Jóga & Wellness Resort Uko-ról

Utazzon Nikollal, a Travelking csapatának egyik tagjával a Jizera-hegységben található Jóga & Wellness Resort Ukohoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Jizera-hegységben található Jóga & Wellness Resort Uko-ról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.01.05. - 2023.01.08.
  • Hol szálltál meg?: Jóga & Wellness Resort Uko
  • Hol található a szállás?: Jizera-hegység
  • Kivel utaztál?: Egy barátommal
  • Milyen volt az ellátás: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A barátommal úgy döntöttünk, hogy a karácsony utáni első kirándulásunk alkalmával a Jizera-hegységet keressük fel. Gyermekkoromban minden húsvétkor a szüleimmel Bedřichovban nyaraltunk, viszont nagyjából 15 éve nem jártam a környéken. Szóval nagyon vártam ezt a hétvégét, mert utunk célpontja a Jóga & Wellness Resort Uko volt, ami a Német és Lengyel határhoz közeli Bedřichovban található.

Személyesen ellenőrizve: óga & Wellness Resort Uko

Milyen volt a parkolás?

Az üdülőközpont fő részén 3 parkoló is található, ezek hétköznap gond nélkül használhatóak. Hétvégén már előfordul, hogy nehezebb bennük helyet találni, mivel az étterem és a tekepálya vendégei is használják őket, így pénteken és szombaton az esti órákban gyorsan meg tudnak telni. A komplexumtól kb. 200 m-re található üdülő negyedik épületében további 2 parkoló található – az egyik közvetlenül a főút mellől elérhető (ahonnan lépcsőn lehet felmenni a szálláshelyre). A parkolást szerencsére sz utalványunk ára tartalmazza, és nem volt szükség előre foglalásra.

Személyesen ellenőrizve: óga & Wellness Resort Uko

Hol szálltatok meg?

Este fél kilenc körül érkeztünk meg a Jóga & Wellness Resort Ukoba. A recepció reggeltől 18 óráig tart nyitva, így indulás előtt előre leegyeztettük, hogy az étteremben vesszük át a pincérektől a kulcsokat. A bejelentkezés nagyon modern volt - néhány nappal az érzekésünk előtt kaptam egy e-mailt egy linkkel, amelyen kitöltöttem a szükséges utasadatokat, így érkezéskor már csak a kulcsokat (szobakulcs, wellness öltöző kulcs) kellett átvenni.

Az üdülőhely több, egymáshoz közel fekvő épületből áll. Az első épületben recepció, étterem, bowlingpálya és szobák, a másodikban egy wellness központ, egy gyógyfürdő és egyéb helyiségek, a harmadikban feltehetőleg csak szobák, míg a legtávolabbi, negyedik épületben a szobákon kívül fitnesz- és egy csodálatos jógaterem is található. Utóbbi az üdülőhely legcsendesebb része, közvetlenül az erdő és a patak mellett, és mi itt voltunk elszállásolva. A vendégek kényelmét ezen kívül az is javítja, hogy mindenhol használható egy tágas, pihenősarokkal ellátott konyha, ahol valami harapnivalót és forró italokat készíthetünk magunknak, vagy esetleg a hűtőszekrényben tárolhatjuk élelmiszereinket. Mivel az üdülőhely törődik a természettel, a hulladékot szelektíven gyűjtik. Nagyon örültem annak is, hogy az étterem kivételével minden épületben lehet mezítláb lenni. Persze aki nem szeret mezítláb sétálni, az hozhat papucsot magával.

Egy Deluxe szobában kaptunk szállást, mely a standard változathoz képest modernebb felszereltséggel rendelkezik. Úgy gondolom, hogy abszolút megérte a felárat. Azt is tudom javasolni, hogy ha van rá lehetőség, olyan szobát kérjen, ahonnan kilátás nyílik a patakra. Sajnos számunkra ez nem volt elérhető, így az ablakaink az útra néztek, de még így is hallottuk a csendes éjszakák alatt a patak megnyugtató csobogását. A szobát nem mondanám hatalmasnak, de minden benne volt, amire szükségünk volt a kirándulás során - királyi méretű ágy kemény matracokkal, nagy örömünkre egy hatalmas gardrób, asztal és két fotel, éjjeliszekrények, valamint modern világítás. Ráadásul a fürdőszoba igazán tágas volt, így kényelmesen elfért benne a zuhanyzó, a WC, valamint egy magas fűtőlétra ami a fürdőruhák és törölközők szárításához biztosított segítséget. Ezen kívül rendelkezésünkre állt egy kozmetikai tükör, egy hajszárító és törölközők is. Tusfürdőt és sampont azonban nem biztosít a szállás, így azokat érdemes magunkkal hozni :) A szobákat hetente egyszer takarítják, amit nem bántunk, mert az ágyakat könnyen rendben tartottuk magunk is, a fürdőszobában volt bőven WC papír, és a cipő nélküli közlekedésnek köszönhetően a szobák padlóját is tisztán tudtuk tartani.

Személyesen ellenőrizve: óga & Wellness Resort Uko

Mesélj az ellátásról!

Mi a félpanziós ellátást választottuk, így a szálláson büféreggelivel (8:00-10:00) és a részben svédasztalos vacsorával (17:30-20:30) töltődhettünk fel. Az ételeket az üdülőközpont első épületében – ahol a recepció is található – szolgálják fel, egy nagyon kellemes, hangulatos helyen. A közvetlenül a bejáratnál található teremben fogyasztható el a reggeli, ami olyan klasszikus ételeket kínál, mint a rántotta és főtt tojás, kolbász, szalonna, sajtok és felvágottak nagy választéka, valamint friss zöldségek és gyümölcsök (pl. görögdinnye, ananász, alma, banán, kiwi). Aki pedig az édes ételeket preferálja az zabpehelyhek, házi sütemények, valamint magvakkal és fahéjjal teli gabonapelyhek közül válogathatnak. A pékárúból is nagy választék állt rendelkezésünkre. A friss zsemle és a pirítós magától értetődő, de az édes péksütemények is változatosak voltak, a rétes vagy pogácsa pedig sosem fogyott el. Mindehhez egy automatából vizet és gyümölcslevet ihattunk, a kávéfőző pedig cappuccinót készített nekünk. Tejben és teában sem volt hiány, utóbbihoz friss gyömbért is biztosítottak.

Az érkezés napján kaptunk egy étlapot, amin a következő napok esti menüje szerepelt. Minden alkalommal 3 étel közül választhattunk, amik közül egy mindig vegetáriánus volt. Első este pácolt sült tarját ettünk tormával és kenyérrel. Nagyon finom volt, és nagyon örültünk, amikor a pincér egy tál kézmosó vizet hozott az asztalhoz, ilyesmiben már régóta nem volt részem. :) A többi estén mártogatós tandoori pulyka steakből és krumplipüréből, chilis zöldséges csirkéből és rizsből, illetve marhasültből és sült krumpliból lakmározhattunk. Az adagok elegendőek voltak, és minden fogás elnyerte tetszésünket. A felszolgált főételeken kívül egy kisebb büfé választékából is szemezgethettünk. Itt 2-3 fajta levesből (pl. hús-, lazackrém-, zöldségkrém- vagy kulajda leves), zöldségekből és salátákból (paradicsom, uborka, fejes saláta, káposzta) stb.) és különféle öntetekből és krutonokból szedhettünk magunknak. A desszert pedig rendszerint valamilyen házi sütemény volt. Ahogy az máshol is megszokott, a vacsora közbeni italokat az ár nem tartalmazza. A személyzet végig nagyon figyelmesen végezte a munkáját, így soha nem kellett sokat várnunk a rendelésre vagy az italra. Előnynek tartom, hogy a félpanziós ellátáson túli rendelések közvetlenül a szobaszámmal kerülnek be a rendszerbe, így a fizetésre csak távozáskor kell sort keríteni.

Hol ettetek a környéken?

  • Pénteken az ebédünket a libereci Coyote Diners & Bar-ban költöttük el, mert úgy láttuk, hogy igazán jó minősítéssel büszkélkedhet. Bár az épület kívülről kicsit kétesnek tűnhet, az amerikai stílusú belső tér kifejezetten hangulatos. Burgert rendeltünk sült krumplival, mártogatóssal és káposztasalátával. Minden kifejezetten finom volt! Határozottan tudom ajánlani.
  • Egy másik libereci étterem, amelyet melegen ajánlok, az Ooh Mexicano. Remek italokat kevernek, és nagyszerű mexikói ételeket főznek gyönyörű színes környezetben. Kipróbáltuk a marhahús burritót és az enchiladát, ami az egyik kedvencem.
Személyesen ellenőrizve: óga & Wellness Resort Uko

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A wellnessrészleg épületébe a kulcsokon lévő chip segítségével lehet bejutni. A nyitvatartási idő az évszaktól és attól függően változik, hogy hétköznap vagy hétvége van-e. Érkezéskor a recepción minden fontos információt kézhez kaptunk, és a wellness részleg aktuális nyitva tartását is. Ha belépünk akkor egy közös öltözőben találjuk magunkat, ahol zárható szekrényekben (a szekrény kulcsa a bejelentkezéskor kapott kulcskészlet része) tárolhatjuk dolgainkat. Az öltöző után pedig a zuhanyzóba és majd a medencés részbe vagy a kisebb szaunavilágba léphetünk be.

A medence vize sós és egy mélyebb, úszásra alkalmas valamint egy gyerekpancsoló részre oszlik. Nekünk kicsit hideg volt, ezért inkább a pezsgőfürdőt választottuk, amit magunk is bekapcsolhattunk a falon lévő gomb segítségével. Itt még pihenésre való kőpadok és egy Kneipp-taposó is található, míg a második emeleten pedig egy nyugágyakkal, plédekkel és csodálatos kilátással rendelkező relaxációs zóna szolgálta kényelmünket. A szaunavilágban pedig 3 fajta szaunában (finn, gyógynövényes bio szauna és sófürdő) melegedhetünk fel.

Pozitívumként éltük meg, hogy 19:30 után gyerekek már nem léphetnek be a wellness részlegbe, így zaj nélkül élvezhettük az esti kikapcsolódást. Masszázs és egyéb eljárások térítés ellenében rendelhetők. Nyáron mindezt egy kültéri medence egészíti ki. Aki pedig szeretné lehűteni magát, az a patak felé veheti az irányt, amit a szálloda tulajdonosai is rendszeresen használnak és amihez egy lépcső is vezet le, hogy kényelmesen juthassunk le a frissítő vízhez.

Milyen lehetőségek vannak a felnőtteknek és a gyerekeknek?

A Resort Ukoban sokféle tevékenységben lehet részünk. A legnagyobb vonzerőt minden bizonnyal a változatos jógaórák jelentik, amelyeket vagy az egyik tulajdonos, Uková asszony, vagy egy profi oktató vezet. Legyen az ember kezdő, haladó vagy egy igazi jógi, megtalálja majd a neki megfelelő szintet. Én a telihold jógán vettem részt, és azt kell mondanom, hogy nagy élmény volt. A jógastúdió a kedvenc színemben, lilában pompázik és üvegfalának köszönhetően a kilátás is pazar, az órákat pedig az oktatókon kívül egy szépen megvilágított Buddha szobor felügyeli. És az sem fontos, hogy az edzésekhez szükséges felszerelést magunkkal vigyük, mert minden (jógaszőnyeg, takaró, párna, szemmaszk) bérelhető. A jógaórákra javaslom a mielőbbi regisztrációt, mert főleg a hétvégi órákra a helyek gyorsan be szoktak telni.

Az étteremben egy csocsó asztal és 3 bowling pálya is található, így az esti szórakozásnak sincs akadálya. Hogy a kicsik se maradjanak ki a jóból, az asztali focihoz egy zsámolyt készítettek be, míg a bowling pályák közül az egyiket kifejezetten gyerekek számára alakították át. Innen nyílik a kis gyereksarok bejárata is, amit úgy tűnt, hogy imádnak a gyerekek, különösen vacsoraidőben játszottak önfeledten benne.

A recepció bejárata előtti csúszdát is kedvelték a gyerkőcök, de a legjobban a kinti játszótér nyerte el a tetszésüket. Sorban álltak, hogy használhassák a mászókákat, a hintákat és a többi játékot. És azt is meg kell említenem, hogy a közelben több rovarhotel is található, ami nekünk is nagyon tetszett.

A kisgyermekes szülők bizonyára örülni fognak, hogy az étterem nyilvános WC-jében pelenkázóasztal is található, illetve a gyermek evőeszközökre és az ülésmagasítókra is volt gondja a hotelnek, így a kicsik szüleikkel együtt étkezhetnek.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Tudtuk, hogy az időjárás nem lesz a legkedvezőbb, de ez nem tántorított el minket attól, hogy meglátogassuk a Jestedet. Szerencsére a hegy csúcsa és a híres adótorony nem csak gyalog, hanem autóval is szinte teljesen megközeíthető. Az utolsó parkolók egyikében parkoltunk, így mindössze 1 km-t kellett gyalogolnunk. Sűrű köd vett körül bennünket, amitől úgy éreztük magunkat, mintha Stephen King egyik horror történetének szereplői lennénk. Szörnyek azért szerencsére nem támadtak ránk, így sikeresen megérkeztünk. Meglepő módon azonban nem volt annyi látnivaló mint reméltük, de így legalább belefért az időnkbe, hogy megnézzük közeli Mars Gyermeke szobrot.

  • Ezt követően a 30 km-re lévő Bozkov dolomitbarlangokhoz tettünk egy kirándulást, amik télen csak hétköznap, és akkor is korlátozott nyitvatartási időben csodálhatóak meg. Mi szerencsések voltunk, elkaptuk az egyik utolsó pénteki túrát. Az autót egy kissé túlárazott parkolóban hagytuk Bozkov faluban, ahonnan még 700 métert kell gyalog megtenni a barlangokhoz. Egy vezetett túra ára 160 CZK, és körülbelül 45 percet vesz igénybe. A túra során leereszkedhetünk a földalatti barlangokba, és megtekinthetjük például a Meglepetés-, a Szél- és az Éjfél-barlangot vagy a gyönyörű Dome-tavat.

  • A rossz idő miatt elcsábultunk és a következő úti célnak a libereci Babylon Centert választottuk, ahol sok egyéb mellett egy steampunk stílusú aquapark is várja a látogatókat. Javaslom az online jegyvásárlást, mert úgy 10%-kal olcsóbban lehet bejutni. Naponta többször lézershow bemutatót is tartanak, ami bár kellemes élmény, sajnos közben a látogatóknak el kell hagyniuk a medencéket. A víz hőmérsékletével sem voltam teljesen megelégedve. Nem érte el a hivatalosan megjelölt 29°C-ot, így a hosszú távú mártózáshoz nem volt ideális. ​

  • Nem minden nap láthat az ember fehér tigrist, így amikor Liberecben jártunk, nem hagyhattuk ki a helyi állatkertet, ahol nagyon jól éreztük magunkat. A rossz időt a kevés látogató kompenzálta. Volt szerencsénk látni egy felejthetetlen elefántfürdetést, amit az óriási állat nagyon élvezett. A belépő személyenként 130 CZK-ba került, de fontos ellenőrizni a nyitvatartási időt. Télen a belépés 15:00 óra után már nem lehetséges, és a létesítményt 16:00 óráig kell elhagyni.

  • De a helyi botanikus kert is megér egy látogatást, főleg, hogy nagyon közel található az állatkerthez. A szabadtéri rész télen zárva tart, de az ilyenkor is nyitva tartó üvegházak is varázslatosak. Megcsodálhat kis és nagy kaktuszokat, pozsgásokat, húsevő növényeket, valamint számos más trópusi virág és fa fajtát. Engem leginkább azok a félénk növények nyűgöztek le, amik érintésre feltekerítik a leveleiket. :) Ezen kívül egy kisebb, de szép akváriumi részen is elidőzhetünk.

  • Én személy szerint nem síelek, ezért kihagytuk a téli sportokat. Azonban nem tudtam nem észrevenni, hogy szinte a szálloda szomszédságában egy műhóval borított síterep fekszik, ahol sokan hódoltak a téli sportoknak. Kocsival haladtunk el Jested síközpont mellett, ahol a rossz idő ellenére a téli mulatság nagy erőkkel zajlott.


Személyesen ellenőrizve: óga & Wellness Resort Uko

Röviden hogyan foglalnád össze a Jóga & Wellness Resort Uko szállodában szerzett élményeket?

„Nagyon élveztük a Resort Uko-ban való tartózkodásunkat. A Deluxe szoba kényelmes ágyán remekül aludtunk. Kitűnő félpanziós ellátásban részesültünk, jóga közben és a wellness részleg medencéiben, pezsgőfürdőjében és szaunáiban pedig kiválóan lazíthattunk. A szálloda személyzete szívélyes és segítőkész volt. Az olyan apróságok is tetszettek, mint a közös konyha, kültéri rovarszállók, illetve a lehetőség, hogy cipő nélkül sétálhatok belsőterekben. Bedřichovtól Jested, a síterületek és Liberec is könnyen elérhetőek.


👍 A Jóga & Wellness Resort Uko szállodát Nikol, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet