Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Mátrában található Sástó Hotel *** szállodáról

Utazzunk Kristynával a Travelking csapatának egyik tagjával a Mátrában található Sástó Hotel *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Mátrában található Sástó Hotel *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.08.04 – 2023.08.06.
  • Hol szálltál meg?: Sástó Hotel ***
  • Hol található a szállás?: Magyarország
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A párommal úgy döntöttünk, hogy kiruccanunk egy hétvégére Magyarországra. Utunkat Brnóból kezdtük, majd Pozsonyon és Budapesten keresztül mentünk egészen a célig a Google Maps szerinti útvonalat követve, amely szerint kb. 4,5 óra alatt megtehettük volna az utat, de sajnos 2 közlekedési balesetbe és több útépítés miatti korlátozásba is beleütköztünk, így az út szünetekkel együtt valamivel több mint 5 órába telt. Ezektől a kellemetlenségektől eltekintve az egész út rendben volt. Az autópályamatricák kb. 10 ezer Ft-ba kerültek.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda területén ingyenesen parkolhattunk. Ez egy kinti területet jelentett, tehát nem volt fedett parkolóhely. Mivel a parkolást nem kell előre bejelenteni, így nincs mód a helyfoglalásra sem. Közvetlenül a szálloda előtt csupán néhány hely volt, így érkezési sorrendben parkoltak le a vendégek autóikkal.

Hol szálltatok meg?

Mi a magyarországi Sástó Hotelt *** választottuk, amelynek legnagyobb előnye egyértelműen a csodálatos környezet, mivel mesés erdők és a lenyűgöző Mátra hegység veszi körül. Ezért már érkezésünk napján, délután egy rövid sétát tettünk itt, mert nem akartuk elszalasztani egy pillanatát sem ennek a természeti csodának. Mint utólag kiderült, jól döntöttünk, mivel már éjszaka vihar volt, így az időjárás megváltoztatta a terveinket. Másnap csak pár órára csillapodott az idő, így nem vacakoltunk, és amint tudtunk Magyarország fővárosára, Budapestre hajtottunk, ami kb. 1 óra autóútra található a szállodától. A napsütést azonban hamar felváltotta a heves eső, ami sajnos még a hazaút napján sem állt el.

A szobák tiszták és hangulatosan berendezettek voltak, kellemesen meglepett minket a helyi forrásokból származó ásványvíz, amit azonnal lelkesen meg is kóstoltunk. A szobában minden klasszikus kényelmi elem megtalálható volt, mint például fűtés, légkondicionáló, hűtőszekrény, kanapé, szekrények, TV. A fürdőszoba méretében kisebb, mint amihez eddig hozzászoktunk, de tiszta és ízlésesen berendezett volt, WC-vel, zuhanyzóval és hajszárítóval felszerelve. Tehát minden volt, amire csak szükségünk lehetett. Mivel korlátlan fürdőbelépővel foglaltunk szállást, azt gondoltam, hogy a szobában a törölközőkön kívül papucs és fürdőköpeny is lesz, azonban csak törölköző állt rendelkezésünkre. Ez eléggé meglepett.

A szállásunk egyetlen hátránya az volt, hogy tetőablakos szobánk volt, így az ablakok nagyon hangos dobokká változtak a vihar alatt. Az ágyunk viszont kényelmes volt, 2 párnával, így mindenki választhatott, volt egy magasabb és egy alacsonyabb, így mindenki azt választotta, amelyiken a legjobban tudott aludni. De ha esetleg valakinek nem felelnek meg ezek a párnák, az a recepción kérhetett memóriahabos párnát is.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk. Így megkóstolhattuk a szálloda által kínált reggelit és vacsorát is, amit a klasszikus büfé formában szolgáltak fel. A reggeli igazán nagyszerű volt - nem volt hiány friss süteményekből, gyümölcsökből, zöldségekből, sajtokból, felvágottakból, vagy tojásból és édességekből sem. A vendégek számára kávéfőző, válogatott gyümölcslevek és teák is rendelkezésre álltak. Kellemes meglepetést okozott számunkra a laktózmentes és vegán tej is. Mivel én nagyon szeretem a teákat, egy kicsit hiányoltam a fekete és zöld tea kínálatot.

A vacsora igazán ízletes volt, de nekem úgy tűnt, hogy néhány étel félkész termékekből készült. A vacsora során 2 leves, különböző húsételek, köretek és zöldségek közül lehetett választani. Voltak desszertek is, pl. sütemények, de ezeket nem kóstoltuk meg, inkább a friss gyümölcsöt részesítettük előnyben. A büfében ingyen gyümölcsleveket, üdítőket vagy vizet kaphattunk a vacsoránkhoz. Egyéb italok, mint például sör, bor, koktélok vagy más gyümölcslevek és üdítők felár ellenében voltak kaphatók a vendégek számára.

Az étkező nem a szállodai szobákkal egy épületben található, hanem körülbelül 80 méterre tőle. Az ételeket pedig közvetlenül az étkezőben vagy a teraszon is el lehetett fogyasztani, amit én különösen ajánlok, mivel gyönyörű kilátás nyílik a fákra és a vízre, amelynek minden időben megvan a maga varázsa.

Hol ettetek a környéken?

Magyarországi tartózkodásunk második napját Budapesten töltöttük, így reggel első dolgunk az volt, hogy kerestünk egy kávézót a fővárosban, ez pedig a Cafe Frei volt. A kávézó környezete hangulatos, modern és nagyon insta-barát volt, sajnos a mosdók az én véleményem szerint szó szerint takarításért kiáltottak.

  • Ebédünket a Központi Vásárcsarnokban fogyasztottuk el, ahol a párom az autentikus magyar gulyást én pedig a lángost kóstolhattam meg.
  • A délutáni kávénkat és hozzá egy isteni desszertet pedig a Lara Cafè-ban fogyasztottuk el, ami egy pici, de annál otthonosabb reggeliző és kávézó. Ez a hely sokkal jobban tetszett, mint ahol a reggeli kávénkat ittuk. Ide belépve magunk mögött hagyhatjuk a város zaját és egy természetes sok szép zöld növénnyel ellátott térbe csöppenünk, ahol hatalmas ablakok és fafelületek fogadnak minket meleg színekkel. A személyzet nagyon kedves, segítőkész és mosolygós volt. Nagyon élveztük a desszerteket és a finom kávét is.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szállodai tartózkodásunk alatt korlátlanul használhattuk a wellness-részleget, amit meg is tettünk a rossz idő hatására. Egyébként a wellnessre nem kellett előre foglalni, ahol medence, pancsolómedence, szaunák (bio, finn és gőz), forrófürdő, relaxációs szoba és esőzuhany várta a vendégeket.

A medence körül számos napozóágy található, valamint egy kisebb kültéri terasz is további napozóágyakkal. A medence mellett egy bár is található, ahol apró harapnivalókat és különféle italokat fogyaszthattak el a vendégek. A fürdő elég korán, 20:00 órakor zár. Ami nekem nem annyira tetszett, hogy a medence közvetlenül a gyermekmedence mellett van, így itt nem sok nyugodt percünk volt. A medence látogatásának ideális időpontja a vacsoraidő lenne (18:00-21:00), amikor mindenki az étkezőben van.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A Sástó Hotel *** szállodában töltött idő alatt feltétlenül látogasson el a Mátra-hegységhez és a Kékestetőhöz, amely Magyarország egyik legjelentősebb klimatikus gyógyhelye, illetve síközpontja, jelentős turisztikai célpontja. A hegyen álló TV torony kilátóként is szolgál. Ez Magyarország legmagasabb csúcsa 1014 méteres magasságával.
  • Körülbelül egy órányi autóútra található Eger fürdővárosa, ahol érdekes látnivalókat tekinthet meg, vagy csupán élvezze a gyógyfürdőben való pihenést. Ebből kettő is van - a 17. század elején alapított törökfürdő és a városi termálfürdő, amely Magyarország legszebbjei közé tartozik.
  • Egy órás autóútra található Magyarország fővárosa, a gyönyörű Budapest, ahol láthatja az impozáns Parlament épületét, a Halászbástyát, a kőoroszlánok által őrzött Széchenyi Lánchidat és más csodálatos látnivalókat is.

Röviden hogyan foglalnád össze a Sástó Hotel *** szállodában szerzett élményeket?

"A Sástó Hotel *** különösen elvarázsolt minket. A Mátrához közeli elhelyezkedése és a csodás erdei környezete igazi felüdülés volt. A teraszon elfogyasztott reggelinket is nagyon élveztük - az erdőre nyíló kilátás és a madarak éneke garantálta a jókedvet már korán reggel. A szoba tágas és tiszta volt, kellemes kis fészket biztosítva számunkra. Az egyetlen dolog amin kicsit javítanék az a vacsora - néhány ételnek inkább félkész étel íze volt. A gyermekes családoknak biztosan jó választás ez a szálláshely, hiszen éjszaka igazán csendes, és a helyszínen rengeteg látnivaló várja a kicsiket.”


👍 A Sástó Hotel *** szállodát Kristyna, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet