Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Chalet MONDI Bellevue Alm-ról

Utazzunk Nikollal, a Travelking csapatának egyik tagjával a Magas-Tauernben található osztrák Chalet MONDI Bellevue Alm ***-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Chalet MONDI Bellevue Alm-ról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.08.10. - 2022.08.12.
  • Hol szálltál meg?: Chalet MONDI Bellevue Alm ***
  • Hol található a szállás?: Magas Tauern
  • Kivel utaztál?: A partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Reggelit kaptunk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Eddig én Ausztriából csak Bécset ismertem, ezért úgy döntöttem, hogy idén nyáron a változatosság kedvéért elmegyek és felfedezem az osztrák hegyeket. Autóval indultunk Žďár nad Sázavou cseh településről, az úti célunk egy Bad Gastein nevű hegyvidéki osztrák fürdőváros volt. Útvonalunk České Budějovicén és Linzen keresztül vezetett. A rövidebb út Salzburgon keresztül vezet, ami 465 km (6,5 óra). Útközben azonban tettünk egy kis kitérőt, mert meg akartuk nézni Hallstattot és a híres "5 Ujj" kilátót, mely kézszerű formája miatt kapta ezt a nevet. Az összesen megtett útunk 500 km volt és alig 7 órát vett igénybe. Cseh és osztrák autópályamatricákat vásároltunk. A cseh éves matrica volt, az osztrák pedig 10 napos autópályamatrica 10€-ért. Vigyázni kell, mert ha Ausztriában online vásárol matricát, akkor azt legalább 14 nappal korábban meg kell tennie, azonban ha az utolsó pillanatban vásárol matricát, érdemes a határátkelőhelyeken beszerezni azt.

Milyen volt a parkolás?

Nyáron közvetlenül a vendégháznál lehet parkolni, amit mi ki is használtunk. Elég sok, körülbelül 10 parkolóhely volt. Nem foglaltunk le előre semmit és a parkolás ingyenes volt. Télen a havas időjárás miatt nem lehet közvetlenül ott parkolni, mert a vendégház 1300 méteres magasságban, ugyanakkor egy meglehetősen meredek dombon található. A szállodához vezető út télen egy kivilágított szánkópályára vátozik, így télen a vendégek inkább a hegy alján parkolnak és egy ülőlift viszi fel őket a vendégházba.

Hol szálltatok meg?

A Chalet MONDI Bellevue Alm *** vendégházban szálltunk meg. Az utazás miatt már az érkezésünk előtt napokkal nagyon izgatottak voltunk, mivel tudtuk, hogy ez egy stílusos 600 éves faház magasan a hegyekben. Már akkor is biztosak voltunk benne, hogy jól döntöttünk, amikor felhajtottunk az autóval a szerpentinen. Igaz sötétben érkeztünk, de a faházak komplexuma gyönyörűen ki volt világítva színes fényekkel. Egy nagyon kedves recepciós, Anna fogadott minket, akinek szeretném megköszönni, hogy este fél tízig megvárt minket. 😊 Még ebben a késői órában is személyesen vezetett körbe minket az étteremben és a kertben és elmagyarázta, hogyan működik a szauna és a wellness-részleg. Megkaptuk tőle a Bad Gastein Cardot is, ami egy kedvezményes kártya, amellyel különböző tevékenységeket ingyen vagy kedvezőbb áron lehet igénybe venni.

Ha szereti az egyedi hangulatú helyeket, akkor a Chalet Bellevue Alm vendégháztól egyszerűen el lesz ragadtatva. A szállás elhelyezkedése önmagában is tökéletes és a a faházak kőből épült, színes redőnyökkel és különböző részletekkel díszített kialakítása még tökéletesebbé teszi a szálláshelyet. Nyáron és télen is fantasztikus kikapcsolódásban lehet része. Közvetlenül a szálloda mellett van egy ülőlift és egy hosszabb, az egész évben üzemelő felvonó is csak 2 km-re található. A közelben túrázni és síelni is lehet. Bad Gastein központja, amely építészetét tekintve egy kicsit Karlovy Varyra emlékeztetett, szintén körülbelül 2 km-re van. A város meghatározó eleme és jelképe a közvetlenül a központban található gyönyörű vízesés. Van itt két termálfürdő is, amelyek közül az egyik igazán egyedülálló, mert részben a sziklába épült. Egy órányi autóútra számos tó, rengeteg vízesés és tucatnyi sípálya is található.

Megkaptuk a kulcsunkat az 1-es szobához, amelyhez egy kis fából készült gyaloghídon keresztül lehetett eljutni. A szoba igazán tágas és felszerelt volt, nagyon kényelmes franciaággyal, szekrénnyel, komóddal, dohányzóasztallal, ülőkével, TV-vel és WiFi kapcsolattal. Az összes bútor nagyon elegáns és korhű volt, színpompás színekkel. Az olyan részletek, mint a virágos függönyök, a hegyi kecskék díszítése a karnisokon és a kovácsoltvas díszítések az ablakokon, tökéletes benyomást keltettek. Természetesen volt fürdőszoba is, amely ugyan kisebb volt, de minden elfért benne, amire szükségünk lehetett - zuhanyzó, WC, mosdó, tükör, szekrény, hajszárító. A fürdőszoba modernebb volt, de a sok fából készült elemnek köszönhetően jól illeszkedett a szobába és az egész térbe. Itt tényleg nem fukarkodtak a törölközőkkel. Mindannyian kaptunk 2 nagy törölközőt, amelyek közül az egyik a fürdéshez volt, valamint egy nagyobb kéztörlőt és egy kisebb arctörölközőt is. A fürdőköpenyek, papucsok, piros takarók az erkélyen való esti üldögéléshez és a Mozart-golyó édes csemegéje is már csak kellemes bónusz volt. A szobában 2 szép könyv is volt, amelyek ennek a 600 éves helynek a történetére összpontosítottak. Sajnos németül voltak, így csak a képeket tudtam megnézni, de azok is csodálatosak voltak. A szobából ki lehetett menni egy hatalmas erkélyre, ahol volt egy asztal, egy pad, amire le lehetett ülni, és 4 szék, mellette egy szőrmével, ami hideg időben igencsak jól tud jönni. Kellemes meglepetésünkre kiderült, hogy az erkélyünk a szálloda macskájának kedvenc alvóhelye volt. 😊

Mesélj az ellátásról!

A csomag tartalmazta a svédasztalos reggelit, amelyet a szomszédos étteremben szolgáltak fel. Nagyon széles volt a választék - azok számára, akik édesen szeretnék kezdeni a napot, volt fahéjas zabkása, joghurt és különféle gabonafélék, diófélék és magvak. Volt friss alpesi tej és vaj, házikészítésű és vásárolt lekvárok, savanyított és szeletelt sajtok, édes és sós sütemények, friss zöldségek és gyümölcsök. Az italok között többek között minőségi gyümölcslevek és víz is szerepelt. Nagy hatással volt rám a gyümölcscentrifuga, amely mellett egy halom alma, narancs és sárgarépa volt, így mindenki kedvére készíthetett friss gyümölcslevet magának. Az ínyenceknek prosecco is volt. A kávét egy kannában rögtön az asztalra tették. Érkezésünkkor az egyik nagyon kedves férfi, aki a reggeliért volt felelős, mindig pillanatokon belül jött és megkérdezte, hogy szeretnénk-e valamilyen meleg tojásos ételt készíttetni - rántottát, omlettet, főtt tojást.... Azt is felajánlották, hogy ha a kannában lévő kávé nem felel meg nekünk, akkor szívesen elkészítik az általunk választott kávéitalt, például egy cappuccinót. Minden említett dolog benne volt a reggeli árában, nem kellett értük külön fizetni.

Azt is szeretném megjegyezni, hogy az éttermi berendezések teljesen elbűvölőek voltak, sőt az egész vendégházból nekem ezek tetszettek a legjobban. A fából készült asztalok és székek mellett egy hatalmas nyitott kandalló is volt, karosszékekkel. A beltéri részen kívül volt egy szabadtéri terasz is.

A Chalet MONDI Bellevue Alm *** rendszeresen tart tematikus esteket élőzenével és ételekkel. Szerencsénk volt, hogy tartózkodásunk alatt részt vehettünk egy ilyen esten, ahol hagyományos osztrák élőzenével és grillezett malacokkal vártak bennünket. Az ár 30 euró volt személyenként, de ez egy igazán fantasztikus élmény volt. Az esemény este 6 óra körül kezdődött, ekkor már a büféasztal fel volt állítva, körülbelül 10 féle salátával, különböző feltétekkel és süteményekkel. Ezután már készültek is a köretek a kint még sülő malachoz: mártás, galuska, sült krumpli és káposzta. Hét óra körül egy háromtagú, hagyományos ruhába öltözött zenekar kezdett játszani. Ezt követte a disznó szertartásos leszedése, behozatala és felszeletelése. Az esemény során érdekes volt megtapasztalni, hogy a vendégház nemcsak a turisták, hanem a helyiek körében is népszerű volt, akik közül elég sokan részt vettek az eseményen, ráadásul néhányan közülük hagyományos viseletben, ami igazán nagyon szép volt.

Napközben hol ettetek?

  • A Pizzeria Alla Casa olasz étterem, Bischofshofen városában található, körülbelül egy órányira Bad Gastein-től. Útban a szállodába megálltunk itt vacsorázni és pizzát, tejszínes tésztát, valamint egy hagyományos osztrák limonádét, az Almdudler nevű, gyógynövényekből készült limonádét próbáltuk ki. Az ételek meglehetősen középszerűek voltak, de azért az éhségünket sikeresen elűzték.

  • A Wirtshaus Windischgrätzhöhe a vendégházzal szemben, Bad Gastein túloldalán található. Gyönyörű kilátás nyílik innen a környező meseszép tájra. Itt marhahúslevest ettünk tésztával, zöldségekkel, valamint a helyi italokat is kipróbáltuk, amire megint csak azt kell mondanom, hogy átlagos volt, de cserébe a kilátás kárpótolt bennünket!

  • A Hohenwerfeni kastélyban tett kirándulásunk során kihasználtuk a helyi falatozókat és kávét, almabort és egy finom friss perecet is ettünk. Van egy étterem is klasszikus ételekkel.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálláson nem található wellness-részleg, de a törölközők, papucsok és fürdőlepedők a szobában rendelkezésre állnak, amelyeket a partnerhotel, a MONDI Hotel Bellevue Gastein *** wellness-részlegének látogatásakor használhat, amely a csomag részeként ingyenes. Ez egy nagy szálloda a városközpontban, kb. 2 km-re a vendégháztól. Autóval és gyalog is könnyen elérhető, de a vendégház segítőkészen szervez transzfert is a szállodához. Érkezésekor menjen a fő recepcióra, ahol ha felmutatja a vendégház kulcsát, a recepciós kiállít egy chipkártyát, amellyel bejuthat a wellnessbe. Ez a szomszédos épületben található, amelyhez a szálloda kapcsolódik. Csak menjen fel az 1. emeletre és kövesse a nyilakat. Útközben egy üvegfolyosón halad át, majd a wellness-részleghez is ért. Vannak külön női és férfi öltözők, zuhanyzók és mosdók. Teljesen ellazulhat a nagy pezsgőfürdőben, ahol a sugármasszázs és a buborékok váltakoznak, kipróbálhatja a gyönyörű kilátással rendelkező medencét, a gyerekek számára pedig egy búvármedence van, amin egy elefánt alakú csúszda található. A kertben rengeteg napozóágy áll rendelkezésre, hogy pihenését még teljesebbé tegye. A wellness másik részén a szaunavilág található, Kneipp-fürdővel, finn szaunával, bioszaunával és gőzfürdővel. Itt is rengeteg napozóágy található és a zuhanyzóval, valamint az ülőhelyekkel ellátott kültéri terület is használható a hűsöléshez. Fontos, hogy a szaunázás közben is hidratáljuk magunkat, ezért van kikészítve hideg ivóvíz és poharak. A szaunavilág egy úszásmentes zóna. A szauna törölközőit azonban ingyenesen bérelheti, amelyeket a polcokon tárolnak és amit távozás előtt csak tegyen a szennyeskosárba.

Közvetlenül a Chalet Bellevue Alm-ban, a nyár folyamán felfrissülhet egy gyönyörű természetes biotópban is. Mivel egy igazán hűvös hegyi víz folyik bele, ez az élmény különösen a szívós embereknek szól. 😊

Télen különösen jól jön a finn szauna is, amely a mindössze 50 m-re lévő barátságos Schiefe Alm Panzióban-ban használható.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Már a vendégházba vezető úton sikerült több érdekes helyre is eljutnunk. Először Linzben álltunk meg és végigsétáltunk a gyönyörű belvároson, ahol megcsodálhattuk a Szeplőtelen Fogantatás Székesegyházát. Az épületen éppen zajlott a felújítás, de a belső terek mindenképp megérnek egy látogatást. Linzben állatkert és botanikus kert is van, de ezeket mi most kihagytuk.

  • Következő úti célunk az ikonikus kisváros, Hallstatt volt, amelyet természetesen fotókról ismertem már, de még mielőtt a városba értünk volna, világossá vált, hogy ez nem lesz egy könnyű menet. A város bejáratánál táblák jelzik a helyi parkolók szabad kapacitását. Egyetlen szabad hely sem volt, amikor megérkeztünk, így alapvetően csak áthajtottunk és egy kilátóhelyről néztük meg a tavat. Ausztriai utazásunk során azonban sok hasonlóan festői várost láttunk, amelyek szintén tavak mentén feküdtek és szerencsére nem voltak annyira zsúfoltak.

  • Hallstattból néhány kilométert mentünk tovább a Dachstein Krippenstein Síközpont parkolójáig. A parkolás ingyenes volt, a drótkötélpálya jegy ára pedig attól függött, hogy mit szerettünk volna látni. A panorámaútra személyenként 35 €-ért vettünk jegyet. Az ár tartalmazta a fel- és lefelé tartó kötélpályás felvonózást, amelyről a barlangok közelében lévő közbenső állomáson lehetett leszállni. A fő attrakciót azonban a 3. szakaszban szereplő látnivalók jelentették. A másik lehetőség az volt, hogy 40 €-ért vásárolunk jegyet, csak a középső állomásra (2. szakasz), ahol beléphetünk a Jég- vagy a Mamutbarlangba. Azok, akik mindkét barlangba be akartak menni, plusz 7 euró felárat fizettek. A harmadik lehetőség egy 53 eurós All Inclusive jegy volt, amely tartalmazta a belépést mindkét barlangba és a felvonót is a látnivalókhoz. Mi a legjobban az 5 Ujj kilátót vártuk, amely egy nyitott tenyér alakú kilátó, ahol az egyes ujjak körülbelül 4 m hosszúak és egy körülbelül 400 méter mély szakadék fölé épültek. A felfelé vezető út szerencsére eseménytelen volt, de a lefelé vezető út elég rosszul sikerült. Az utolsó taxi este 7-kor indult, így már késő délután 5 órakor hosszú sorban álltak az emberek, ezért az út lefelé, a várakozással együtt, több mint egy órát vett igénybe.

  • Másnap elmentünk a Sigmund Thun Klamm szurdok és Klammsee-tóhoz, amely körülbelül 50 perc autóútra volt a szállásunktól. Itt ingyenesen elsétálhat a Klammsee-tóhoz és felülről megcsodálhatja a tó egy részét, vagy pedig 6 euró/fő belépődíjat fizet és végigmehet a gyönyörű fából készült ösvényeken. Ha a második lehetőséget választja a belépődíjjal együtt, mint mi, akkor az egész körképet láthatja. Körülbelül 1,5 órát vett igénybe, hogy oda-vissza felfedezzük a szurdokot és a mesés tavat. A szurdoknál több ingyenes parkolóban lehet parkolni. A Bad Gastein Card kártyával pedig kedvezményt is kap a belépőjegyek árából.

  • A szurdoktól mindössze 11 km-re található a híres Zell am See-tó. Ha már a környéken jártunk, úgy döntöttünk, hogy ezt is megnézzük. Ismét leparkoltunk az ingyenes parkolóban és tettünk egy rövid sétát a csónakokkal teli mesés vízfelület körül.

  • Visszafelé a vendégházba menet megálltunk Bad Gastein központjában, amely gyönyörűen felújított utcái egy kicsit Karlovy Varyra emlékeztetett. A központ nem nagy, így pillanatok alatt végig lehet sétálni rajta. Érdemes megnézni a Gasteini-vízesést, ahol azonban fizetős a parkoló, amelynek ára 0,50 €/30 perc volt.

  • Visszafelé elmentünk a Hohenwerfeni várhoz, amely igazán lenyűgöző volt. A vár körülbelül egy órányi autóútra van a vendégháztól és különösen híres a ragadozó madár bemutatóiról, amelyeket naponta háromszor tartanak. A 11:15-kor kezdődő előadáshoz már reggel ide indultunk és a kastély melletti ingyenes parkolóban parkoltunk le. El is sétálhat hozzá ami kb. 30 perc, vagy vásárolhat jegyet, amely magában foglalja a földi kötélpályás felvonót is. Amikor 10:45 körül megérkeztünk a kastélyhoz, már hosszú sor állt a jegypénztárnál és tudtuk, hogy valószínűleg nem érjük el a madár bemutatót. Azonban csak egy pillanatnyi internetes keresgélés kellett ahhoz, hogy kiderüljön, hogy online is lehet jegyet vásárolni, így az online vásárolt jegyekkel lehetőség volt megelőzni a teljes sorban állást és egyenesen a drótkötélpályához mentünk, ami szerencsére sokkal rövidebb volt, így kihasználtuk ezt a lehetőséget és végül elcsíptük a ragadozómadár-showt. A jegy, amely tartalmazza a szárazföldi kötélpályát, a ragadozó madarak repülését, a sólyommúzeumba való belépést, a kastély történetét bemutató kiállítást és a boszorkányságról szóló kiállítást, 14 €/főbe került. Voltak olcsóbb jegyek is a drótkötélpálya nélkül, vagy drágább belépőjegyek, amelyek tartalmazzák még az erődben való idegenvezetést. A Bad Gastein Card kártyával azonban kedvezményes belépést kaptunk.

  • Utunk utolsó állomása Salzburg volt. Bár a városközpont kétségtelenül gyönyörű, mi inkább a Hellbrunni kastély és állatkert meglátogatását választottuk. A Salzburgi Állatkert parkolójában ingyenesen lehet parkolni. Az állatkertbe a jegyek ára 12 €/fő. A legtöbb állatkertben látható állatokon kívül volt itt hópárduc, sarki farkas, korzak róka és gepárd is.

  • A Hellbrunni kastélynak gyönyörű kertje van, amelyet mi be is jártunk, azonban a belső túrára már nem mentünk be, így az egyetlen dolog, amiért fizettünk, az a parkolás volt, ami 2 euróba került 1-2 órára.


Röviden hogyan foglalnád össze a Chalet Bellevue Alm ***-ban szerzett élményeket?

"A Chalet Bellevue Alm *** teljesen elvarázsolt minket. Egyszerűen minden tetszett benne: a hegyvidéki környezet, a stílusos szobák és az étterem. A személyzet nagyon segítőkész volt és a partnerhotel wellness részlegében pedig jól el tudtunk lazulni. Az alpesi dizájn mellett nagyon praktikus volt a tágas terasz, ahová jó volt leülni beszélgetni. A kandallós étteremben megkóstoltuk az alpesi stílusú reggelit, de a legnagyobb élmény, az élőzenés est és a nyárson sült malac volt. A környéken pedig rengeteg a gyönyörű látnivaló, és a csodás túraútvonal, alig győztük. Mindenképpen visszatérünk ide, de legközelebb télen!”


👍 A Chalet Bellevue Alm *** szálláshelyet Nikol, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 3. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet