Szlovénia legjobbjai: a 8 legjobb élővizes csobbanóhely Szlovéniában

A nyári vakáció nem az igazi egy hűsítő csobbanás nélkül. Szlovéniában kristálytiszta lágy vízben úszhat a hegyi tavakban, a csodás folyókban vagy a tengerben. Összegyűjtöttük a 8 legjobb helyet egy igazi frissítő pihenéshez.
Szlovénia legjobbjai: a 8 legjobb élővizes csobbanóhely Szlovéniában

Szlovénia számos csodás helyszínt kínál egy kis nyári felfrissüléshez. Esős idő esetén érdemes ellátogatni a fedett termálfürdők egyikébe is. A legjobb szlovén gyógyfürdőkről külön cikkben olvashat, ha azonban a nyári hőségből szeretne egy élő vízbe csobbanni, a legjobb tippekért olvasson tovább.

1. Csobbanás a tengerben - a legjobb szlovén strandok

Bár Szlovénia nem nagy ország, tele van varázslatos látnivalókkal. Tökéletes választás az aktív pihenést kedvelők számára, hiszen számos felejthetetlen program várja a látogatókat. Az érintetlen alpesi természet, a gazdag történelmi és kulturális örökségek, a pihentető gyógyfürdők és mediterrán tengerpartok mind megtalálhatóak az országban. Szlovénia délnyugati részére látogatva több mint 40 kilóméter tengerpart várja az utazókat az adriai tengerben való csobbanásra. A türkizkék tenger partján homokos és kavicsos strandokat talál, amelyek tökéletesek egy nyári pihenéshez.

Hol érdemes csobbanni a szlovén tengerpartokon? Az ország strandjai közül kiemelkedő a Hold-öböl. Ezt a romantikus strandot joggal tartják a legszebbnek az egész országban. Egy 80 méter magas szikla alatt fekszik, amely a legnagyobb az Adrián. A strand közvetlen közelében található a Talaso Strunjan fürdő is, ahol számos thalassotherápiás kezelést is kipróbálhat.

Emellett a tengerparti települések strandjai is megérnek egy látogatást. Érdemes megnézni Izola, Koper vagy Piran strandjait. A kiváló infrastruktúra mellett itt megkóstolhatja a mediterrán különlegességeket is.

Melyek Szlovénia legjobb strandjai?

  • Hold-öböl
  • Portorož
  • Seča-fok
  • Žusterna
  • Debeli rtič
  • Svetilnik

Válasszon Szlovéniai szállásaink közül, és élvezze a nyári vakációt.

2. Fürdőzés a Kolpában - Szlovénia legmelegebb folyójában

Bár úgy tűnhet, hogy a folyami fürdőzés csak a tapasztalt sportembereknek való, a szlovéniai Kolpa folyó kivétel ez alól a szabály alól. Az ország legmelegebb és legtisztább folyója Szlovénia déli részén a Horvátországgal közös határ mentén folyik. Egy forró nyáron az azúrkék Kolpa folyó remek lehetőséget kínál a természetben való hűsölésre. A gyenge sordrásban pedig pihenni is lehet, hiszen a Kolpa vize szokatlanul magas hőmérsékletű, nyáron még 25 °C is elérheti.

A vízparton is felhőtlen szórakozás várja. Letáborozhat a folyóparti kempingek egyikében, bérelhet kenut vagy megkóstolhatja a helyi különlegességeket az éttermek egyikében. A Kolpa folyóban a legjobb fürdőzési lehetőséget Metlika vagy Adlešiči településeken találja.

3. Csobbanás a Bledi-tóban - kristálytiszta víz, romantikus panorámával

Szlovénia számos gyönyörű tónak ad otthont, de az élővízi fürdőzéshez a legkellemesebb feltételeket a híres Bledi-tó kínálja. A vízparton csodás strandokon heverészhet és élvezheti a nyári felfrissülést.

A bledi fürdőzés a tó közepén található szigeten álló templom gyönyörű látványának köszönhetően is kivételes élmény, a háttérben a Júliai-Alpok fenséges csúcsaival. A tapasztalt úszók akár át is úszhatnak a szigetre, amely a legrövidebb távon 300 méterre található a parttól. De akár hajóra szállva is át lehet evezni, és megkongatni a szerencsehozó harangot a szigeten.

A Bledi látogatását kiegészítheti egy kirándulással a Bledi várba.vagy a közeli Vintgar szurdokba. De kerékpározhat is tó partján és megkóstolhatja a híres bledi krémest az éttermek egyikében.

Válassza Beled és környékén található szállásaink közül és élvezze álmai vakációját.

4. Csobbanás a Velenje-tóban - varázslatos helyszín érintetlen természettel

Egy másik szlovéniai tó, amely tökéletes célpontja a nyári vakációnak, a Velenje-tó. A Celje történelmi városától mintegy 24 kilométerre található. A tópart egy tökéletes hely arra, hogy elmeneküljünk a városból, és kiszabaduljunk a természetbe.

Töltsön egy nyári délutánt a kristálytiszta tó partjánál és a csobbanás mellett látogasson el a strandbárok egyikébe vagy béreljen egy supot és evezzen a vízen. A gyerekek imádni fogják a parton található számos játszóteret, az animációs programokat és a vitorlás iskolát. A nyári szezonban különböző rendezvényeket is tartanak, melyek csodás élményeket tartogatnak az egész családnak.

Szlovénia - Legnépszerűbb ajánlatok

5. Pihenés a Kolezija fürdőben - igazi vízi paradicsom Ljubljana közepén

Ha Ljubljanába látogat a nyár folyamán érdemes ellátogatni a forró napok egyikén a városi Kolezija uszodába. A fürdő medencéi a 19. század óta szolgálja a városlakók sportolási kedvét.

A fürdőben három szabadtéri medence - egy olimpiai úszómedence, egy élménymedence és egy gyermekmedence - áll a látogatók rendelkezésre. Úszás után a medence partján lévő napozóágyakon, vagy akár a fürdő kertében is pihenhet. Emellett akár kipróbálhatja magát kosár- vagy röplabdában is a strand területén.

Válasszon szlovéniai szálláshelyeink közül és ismerje meg a régió látnivalóit.

6. Csobbanás a Podpesko-tóban - természetes fürdőzés Ljubljana közelében

Ha inkább élő vízben mártózna, a főváros közelében, a Podpesko-tó a legjobb választás. Ez a nem túl nagy, de mély, szinte tökéletesen kör alakú tó a szlovén fővárostól mintegy 17 kilométerre található. A tavat hét karsztforrás táplálja amelyek a szomszédos erdőből erednek.

A mártózáson kívül a tó körül rövid kirándulásokat is tehet, vagy élvezheti a helyi gasztronómiát is. Emellett érdemes ellátogatni a Szent Anna-templomhoz, amely a tótól mindössze 30 percre található, csodálatos látványt kínál.

7. Fürdőzés a Nadiza folyóban - felfrissülés a hegyvidék lágy ölén

A Nadija folyó a Triglav Nemzeti Park területén folyik keresztül, és Szlovénia legjobb alpesi folyója. A víz hőmérséklete a nyári hónapokban frissítő 23°C, amely magasabb, mint az Isonzó vagy az Idrijca, hőmérséklete. Különösen egy csúcsra vezető túra után jól eső a felfrissülés.

És hogy hol érdemes fürdeni a Nadija folyóban? A folyómederhez a legkönnyebben Robič faluban vagy a Napoleon hídnál. Ezeken a helyeken parkolóhelyeket is kialakítottak így is vannak, így könnyen le lehet ereszkedni a folyómederhez.

Válasszon a Triglav Nemzeti Parkban lévő szállásaink közül és élvezze a frissítő pillanatokat

8. Felfrissülés Kozjak vízesés alatt - csobbanás a tűrkizkék vízben

Végezetül még egy szokatlan tippet hozunk, ezúttal a tapasztaltabb túrázók számára. Ha ellátogat Szlovénia egyik legszebb vízeséséhez, a Kozjak vízeséshez, akkor érdemes megmártóznia az alatta lévő smaragdzöld medencében. Bár a víz még nyáron is elég hűvös (15 °C) a páratlan látványért mindenképpen megéri.

A Kozjak vízesés Kobarid falu közelében található az Isonzó folyó festői völgyében található. A vízeséshez egy kellemes erdei ösvény vezet amely kb. 1 óra kirándulással jut el a vízeséshez ahol belépőt kell fizetni. A fürdőzés engedélyezett, de érdemes vigyázni a csúszós sziklákkal és a partról szigorún tilos a vízbe ugrani.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet