Szlovénia legjobbjai: a 10 legjobb termálfürdő, ahol feltöltődés várja

Szlovénia Európa egy kevésbé ismert gyöngyszeme, amely varázslatos természettel, gazdag kultúrával és csodás gyógyfürdőkkel kényeztet. Összegyűjtöttük a 10 legjobb szlovéniai termálfürdőt. Inspirálódjon, és fedezze fel a szlovén termálfürdők varázsát.
Szlovénia legjobbjai: a 10 legjobb termálfürdő, ahol feltöltődés várja

A szlovén fürdővárosok több száz éves múltra tekintenek vissza, de a gazdag történelem és kultúra mellett a legmodernebb kezelésekkel és élményelemekkel várják a látogatókat. Számos helyen meg is kóstolhatja az ásványvíz forrásokat illetve gyönyörködhet a hegyvidéki gyógyfürdők medencéiből a festői hegycsúcsok kilátásában is. Fedezze fel velünk Szlovénia legjobb fürdőit.

1. Olimia termálfürdő

Szlovénia keleti részén, Atomska Toplicáben található az 1980-as években felépült gyógyfürdőkomplexum, amely a helyi radonos vizet használja fel terápiás és élmény célokra. A város Szlovénia egyik legjobb wellness-üdülőhelye, amely egyaránt tökéletes választás egy romantikus pihenést és egy családi nyaralást helyszínéül is. A fürdő Családi wellness zónája Szlovénia legnagyobb családi wellness központja, amelyben számos vízi attrakció várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, többek között élménymedencék, játszószoba vagy 7D mozi is.

Annak ellenére hogy a fürdő családbarát, nem kell a hangoskodástól tartania, hiszen az Orhidelia Wellness Centerbe csak 15 éven felüliek léphetnek be. A wellness többszörös Best Wellness díjjal büszkélkedhet és garantálja a tökéletes felfrissülést. A fürdőben található továbbá a Harmonia SPA is, ahol csodás masszázsokat és kezeléseket próbálhat ki. A város egy másik híres fürdője az Aqualuna Termálpark, ahol több mint 3000 m² vízfelület várja a látogatókat.

2. Čatež termálfürdő

Az év 365 napján üzemelő, több mint 10 000 m²-es területen elterülő fürdő egy 220 éves hagyományt ápol. Közép-Európa legnagyobb víziparkjának medencéit 11 termálforrás táplálja. Az egész család felejthetetlen élményeket szerezhet a gyógyhatású vízben a fürdő kül- és beltéri részében egyaránt.

Beltéren több mint 2300 m² vízfelületet élvezhet, míg a jóidőben a szabadtéren 10 medence várja a felfrissülni vágyókat. A családosok örömére számos vízi attrakció is elérhetők, köztük óriás vízicsúszdák és egy több mint 450 m hosszú sodrófolyó. Emellett a legkisebbeket egy kalózsziget és egy kalózhajó is várja.

Hűvösebb időben is érdemes ellátogatnia, hiszen az 1500 m²-es szauna világ 8 féle szaunával (mint például sószauna, gőzkabin, extrém szauna, szabadtéri szauna, infra szauna, zene és fényterápiás szauna és finn aroma szauna), valamint egy wellness központ is, amelyben masszázsok és egyéb kezelések széles választéka várja a látogatókat. A wellness mellett sportpályák, egy kaszinó és egy tágas étterem is a vendégek szórakozását biztosítja, a legkisebbeket pedig a gazdag animációs programok fogják elkápráztatni.

3. Thermal Spa Terme 3000

A Kelet szlovéniai kis falu, Moravske Toplice egy példátlan kincset rejt - fekete termálvizet. A feltörő víz hőmérséklete eléri a 72 °C-t, színe pedig sötét, szinte fekete. Bár a szurokszerű víz nem tűnik vonzónak első hallásra, még is, a világ minden tájáról látogatják gyógyító hatása miatt, amely elsősorban izületi bántalmak esetén javallott.

Szlovénia legnagyobb fürdő komplexuma a Therme 3000 egy 5000 m²-es területen 30 fedett és szabadtéri medencével és egy szabadtéri aqua parkkal várja a családokat. A komplexumhoz tartozik még egy wellness központ is, amely szaunákkal, masszázsokkal és egyéb kezelésekkel várja a vendégeket.

A Terme 3000 kisebb testvére a Terme Vivat 2000 m²-en terül el. A különleges gyógyvíz hatását itt is élvezheti, akár a legmodernebb egészségügyi kezelések mellett is, beleértve a mágneses és elektroterápiát is. Emellett ellazulhat a finn- vagy infraszaunába és akár egy masszázzsal is kényezetheti magát.

Kattintson és ismerje meg a régió legjobb szállásait, a gyógyfürdőkhöz közel

SZÁLLÁS TIPP:

4. Dobrna termálfürdő

A több mint 600 éves tradíciónak köszönhetően a dobrnai termálfürdőt Szlovénia legrégebbi fürdőjeként tartják számon. A dobrnai termálvizet olyan kiemelkedő történelmi személyiségek is élvezték, mint Mária Terézia vagy Karl May. A fürdő fénykora pedig még nem csenget le, épp ellenkezőleg, a modern üdülőhely egy 5 szállodával rendelkező kiterjedt komplexummal várja a látogatókat.

A fürdőben kül- és beltéri medencék, masszázsok és kezelések, valamint az Arbora SPA-ban többféle szaunával és egy jégbarlanggal is vár a teljes felfrissüléshez. A fürdővárosban sétálgatva pedig élvezze az autentikus hangulatot a gyönyörűen nyírt parkokkal, a történelmi épületekkel és kóstolja meg a gyógyhatású ásványvíz forrásokat is.

SZÁLLÁS TIPP:

5. Római fürdők Rimské Toplice-ban

Szívesen résztvenne egy időutazáson és megtapasztalná, hogy milyen volt a fürdőkultúra az ókori Rómában? Akkor irány Rimske Terme termálfürdője, amelyet Szlovénia egyik legszebb fürdőjeként is emlegetnek. A fürdő egyedi építészetének ókori hangulata már azelőtt lenyűgözi, hogy elmerülne a különleges termálvízben. 4 beltéri és 3 kültéri fürdőben lazulhat el, köztük egy csodás panorámás medencével.

Az Amalia-forrás és a Római forrás** mintegy 1000 méter mélyről fakad és gyógyhatásuk már egészen a római korban is ismeretes volt. Ha pedig szeretne egy kicsit felmelegedni, a bel- és lültéri szaunarészleg különleges szaunáiban is megteheti, ráadásul a tepidáriumban az ókori szaunázást is kipróbálhatja.

Kattintson a közelben található szállásokért és fedezze fel a legjobb fürdőket.

SZÁLLÁS TIPP:

6. Laško termálfürdő

Egy gyönyörű termálfürdő és remek sör - úgy hangzik, mint az ideális kombináció a pihenéshez? Ez esetben a Savinja folyó völgyében épült Laško termálfürdő a tökéletes választás. Szlovénia egyik legmodernebb fürdővárosában kivételes kényelemben lehet része. Élvezze az élménymedencéket, lazuljon el a pezsgőfürdők egyikében, vagy hagyja, hogy gyerekei a gyerek medencékben, vagy a csúszdákon szórakozzanak. Kül- és beltéren egyaránt felfrissülhet a medencékben, ráadásul egy hatalmas, 675 m²-es szaunavilág is várja.

A termálvíz pedig nem csak csobbanásra való, hanem ivókúraként is jótékony hatással van a szervezetre. Ha pedig inkább valami másra fájna a foga, az 1825 óta a településen működő sörfőzde egyik kiváló termékét is érdemes megkóstolnia, mely a fürdő mellett a város másik büszkesége

SZÁLLÁS TIPP:

7. Ptuj Termálfürdő

Az ország másik csodálatos római fürdője Szlovénia északkeleti részén, Ptuj történelmi városában található. Az ókori ihletettség nem véletlen, hiszen a város történelme a római civilizációig nyúlik vissza. A termálmedencéket 2 forrás táplálja, amelyek 1100 méter mélységből fakadnak. Tapasztalja meg a helyi víz jótékony hatásást saját magán, és merüljön el a fürdő medencéiben. Akár a beltéri termálparkot választja, akár a szabadtéri medencéket, csodás élményekben lehet része. Emellett vizicsúszda és a római fürdő hagyományaihoz híven egy szaunavilágot is talál a komplexumban.

A fürdőzés mellett Szlovénia egyik legrégebbi városába nemcsak a fürdő, hanem a számos történelmi műemlék is vonzza a látogatókat. Érdemes megnézni az ősi Orfeo-emlékművet, Ptuji várát és a domonkos kolostort is. A városban járja nem szabad kihagynia a helyi bor megkóstolássát sem, melynek nagy hagyományai vannak a régióban.

8. Snovik termálfürdő

Egyedülálló kilátás mellett lazíthat a medencékben, ha a Snovik termálfürdőt választja. A Kamnik-Savinja Alpok szívében található komplexum Szlovénia magasabban fekvő termálfürdője. És azt, hogy a fürdő harmóniában van a környező egyedülálló természettel, az a többszörösen elnyert ökológiai díjai is bizonyítják. A fürdő kezeléseihez természetes kozmetikumokat használ, a hulladéktermelését minimalizálja, valamint az étterme is csak helyi alapanyagokból dolgozik a fenntarthatóság jegyében. A kül- és beltéri medencéket a fürdő saját ásványvíz kutjának vize tölti fel, amely kalciumban és magnéziumban is gazdag. A tökéletes ellazulásról a medencék mellett a szaunák és a masszázsok is gondoskodnak.

Az üdülőhelyet nagyrészt Sebastian Kneipp, a hidroterápia egyik megalapítójának koncepciója ihlette. Egyik különlegessége a 3,2 km hosszú Kneipp taposó ösvény, amely 2018-ben elnyerte az év legjobb tematikus tanösvénye díjat is. Az ösvényt számos különleges természetes anyagon keresztül vezet, melyeken mezítláb haladva egy valósi masszázsban lehet része.

Kattintson a közelben található szállásokért és kényeztesse magát egy kis wellness pihenéssel.

SZÁLLÁS TIPP:

9. Bled Thermal Spa

A festői szépségű, romantikus Bledi-tó partján fekvő fürdő nem csak termál vize miatt különleges, hanem a klimatikus gyógyhely státuszt is birtokolja. A helyi friss levegő jótékony hatással van minden látogatóra, ami nem csoda, hiszen a Triglav Nemzeti Park szélén fekvő várost a Júliai-Alpok gyönyörű csúcsai veszi körül.

A természeti értékei mellett a város régi gyógyfürdős hagyományokkal is rendelkezik - az első gyógyfürdőt a 19. században nyitotta meg Arnold Rikli, svájci orvos, akinek módszereit ma is sikeresen alkalmazzák. Bledbe látogatva számtalan szálloda wellness központját kipróbálhatja, ahol a termálmedencék mellett természetesen, pezsgőfürdők, szaunák, masszázsok és gyógykezelések is várják a vendégeket. Ráadásul gyakran mesés kilátásban lehet része a Bledi-tóra is.

Kattintson a Bledi-tó és környékén található szállásajánlatainkért és fedezze fel a régió kincseit.

SZÁLLÁS TIPP:

10. Topolšica termálfürdő

Szeretne egy kicsit kiszakadni a városi zajból és a mindennapok nyüzsgéséből? Irány a természet. Az üde zöld szín, a friss hegyi levegő és a madárcsicsergés balzsam lesz a lelkének. Topolšicát gyakran nevezik Szlovénia egyik legnaposabb helyének. Azonban rossz idő, vagy a téli hónapokban sem kell aggódnia, hiszen a termálfürdő egész évben nyitva van. Az összesen 1760 m² vízfelülettel rendelkező aquapark beltéri és kültéri medencéiben az egész család jól szórakozhat. Látogatásakor nem szabad kihagynia a szaunavilágot és a római vagy a török fürdőt sem.

Kattintson a közelben található szállásainkért és merüljön el Szlovénia kincseinek felfedezésében.

SZÁLLÁS TIPP:


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 19. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet