Szlovénia Legjobbjai: Kirándulási tippek Bledben és környékén

A romantikus Bledi-tó a közepén lévő szigettel Szlovénia jelképévé vált. Évente turisták százezrei látogatják ezt a gyönyörű helyet egyedülálló természeti és kulturális kincsei miatt. Olvasson tovább és fedezze fel velünk Bled kincseit.
Szlovénia Legjobbjai: Kirándulási tippek Bledben és környékén

Szlovéniában tervez nyaralást? A Bledi-tó semmiképpen sem maradhat ki az utazása során. Nemcsak a mesés látvány miatt, hanem a környék látnivalói miatt is érdemes betervezni.

Fedezze fel a Bledi-tó varázsát

A Bledi-tó az év bármely szakában csodaszép és számtalan élményt tartogat egy romantikus kikapcsolódás, vagy egy családi kiránduláshoz is.

Érdemes egy kiadós sétát tenni a tó partján és minden oldalról gyönyörködni Szlovénia leghíresebb látképében. A tó körül egy 6 kilométeres sétány várja a látogatókat, melynek mentén a fák kellemes árnyékában fedezheti fel a környéket. Ráadásul a tóparton számos csodás étterem és hangulatos kávézó is várja elszórtan a vendégeket, ahol egy kis frissítő mellett gyönyörködhetnek a panorámában.

Ha pedig kedvet kap közelebbről is megnézni a tavat, érdemes vízre szállnia a parton várakozó csónakok vagy hajók egyikében és átlátogatni a szigetre. Akár az evezős csónakokat, akár a tradicionális velencei gondolákra emlékeztető pletnával is kel át a vízen, felejthetetlen élményben lesz része.

A szigeten található barokk Boldogasszony-templomhoz 99 lépcsőfok vezet fel. A megmászásuknak jutalmaként megkongathatja a varázsharangot, amely a legenda szerint teljesít egy titkos kívánságot.

Ha nyáron látogat a tóhoz, ne hagyja ki a csobbanást a simogató vízben egy ilyen festői háttérrel. Akár egy hosszabb túra utáni felfrissülésre, akár egy vízparti nap eltöltéséhez csodás választás. Ráadásul a gyerekeket csúszdák is várják a napsütötte strandon.

Kattintson a legjobb szállásajánlatokért a Beledi-tónál és környékén, hogy legyen ideje felfedezni a varázslatos tavat és látnivalóit.

Fedezze fel a környék természeti kincseit

A Bledi-tó a Júliai-Alpok lábánál fekszik a Triglav Nemzeti Park kapujában. Éppen ezért tökéletes választás minden szenvedélyes túrázó számára. Emellett persze azok is jól fogják érezni magukat itt, akik inkább a könnyebb sétákat kedvelik a hegyek lábánál, mint az erőt próbáló magashegyi túrákat. A varázslatos csúcsokat és környező régiót túraútvonalak hálózatán fedezheti fel a kezdőtől egészen a haladó nehézségig. Ha pedig nem szeretné cipelni a hegymászó felszerelést, a környező csúcsokat akár a felvonók egyikével is meghódíthatja.

Ha egy könnyebb, de annál látványosabb kirándulást szeretne szervezni, nem szabad kihagynia a Vintgar szurdokot, amely a tótól mindössze 4 kilométerre található. Lépkedjen a kanyargós fából készült pallókon és bájos hidakon a Radovna folyó smaragdzöld habjai felett amíg az ösvény végén el nem éri a csodás Sum vízesést.

Ha egy kalandosabb kirándulásra vágyik érdemes meghódítania a környező csúcsokat is, A legjobb kilátás a festői tóra a Malá Osojnica-ról nyílik, amelyre a tó partjától körülbelül 40 perc alatt fel is lehet mászni. Ha nincs ideje egy hegyvidéki túrára akkor sem kell lemondani a felejthetetlen panorámáról, az Ojstrica kilátóból gyönyörködhet benne. Ha túrázásra adja a fejét, köves terepre és meredekebb emelkedőkre számítson, a csodás kilátásért ugyanis egy kicsit meg kell dolgozni.

Ha Bled közelében is kirándulna, érdemes a Triglav Nemzeti Park kincseit is felfedeznie. Érdemes egy egy napot rászánni egy látogatásra a Bohinj-tóhoz, a Száva-vízeséshez vagy a Vogel-hegy meghódítására, akár felvonóval.

Válasszon csodás szállásajánlatain közül a Triglav Nemzeti Parkban.

Fedezze fel a régió történelmét

Kedveli a gazdag történelmet és a tündérmeséket? Akkor ne hagyja ki a Bledi várkastély meglátogatását, amely büszkén áll a tó fölötti sziklacsúcson. Ez a fenséges, 11. században épített középkori erődítmény segít, hogy visszarepüljön a lovag korba. Ráadásul a vár kávézójában egy frissítőt is elfogyaszthat, miközben élvezi a kilátást a tóra és a környező hegyvidékre.

A várban egy interaktív múzeum is várja, ahol megismerheti a vár történetét, és a benne élő emberek mindennapjait. Érdemes körülnézni a kápolnában is, ahol érdekes freskók várják, vagy a várnyomdában és a borospincében is.

Ha a környékbeli látnivalókat is szívesen felfedezné, látogasson el a történelmi Radovljica faluba, ahol az ország egyik legfestőibb és legjobban megőrzött főterét találja, melynek épületei ötvözik a középkori, a reneszánsz és a barokk stíluselemeit. Emellett nem szabad kihagynia a híres Mézeskalács múzeumot vagy az Alkímia Múzeumot sem.

Szlovénia - Legnépszerűbb ajánlatok

Fedezze fel a látnivalókat gyermekeivel

A nyári hónapokban kihagyhatatlan élmény a kis örökmozgókkal a tó strandja, ahol vízi csúszdák és felfújható élményelemek gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról. Emellett érdemes ellátogatni a helyi Dino Parkba is, ahol több mint 40 dinoszaurusz-modell várja a látogatókat a Száva folyó völgyében.

A Straža Bled kalandparkban az egész család jól szórakozhat. Pattanjon bobra és száguldjon akár 40 km/h sebességgel, vagy tegye próbára erőnlétét a hegymászó parkban, ahol 5 különböző nehézségi szintű pálya várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit.

Kényeztesse testét és lelkét

A vakáció alatt mindenkinek jár a feltöltődés. Ha inkább egy termálmedencében szeretne pihenni csodás kilátással a környező hegyekre, látogasson egy a helyi szállodák wellness központjaiba, ahol kipihenheti magát a pezsgőfürdőben, termálmedencében vagy egy forró szaunában, vagy foglalhat egy jól megérdemelt masszázst.

Bár a csodás látvány jót tesz testnek és léleknek egyaránt, a legjobb az, ha a csodás panorámát és a friss levegőt gasztronómiai élményekkel is kombinálja. Kihagyhatatlan desszert például a híres bledi krémes a kremšnita, amelynek friss eperrel készült változatát nyáron vétek kihagyni.

Emellett Szlovénia híres borászatáról is, érdemes megkóstolnia a helyi ételeket egy kiadós tradicionális szlovén vacsora mellett a tó esti látképében gyönyörködve.


Ezek voltak a Bledi -tó és környékének legszebb látnivalói. Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 17. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet