TOP 6+1 romantikus úti cél Európában

A romantikus ábrándok beteljesüléséhez és egy romantikus hétvégi kikapcsolódáshoz kiváló helyek kínálkoznak Európában, amelyeket mindenképpen érdemes felfedezni. Most blogunkban segítségképpen összegyűjtöttünk pár úti célt, nem csak Valentin napra!
TOP 6+1 romantikus úti cél Európában
TOP 6+1 romantikus kirándulóhelyek Közép-Európában

1. Ausztria: Salzburg - a világ legősibb sörfőzdéjének hazája

A Salzach folyó két partján épült Salzburg, amely Európa egyik legszebb városa, mely mind építészetével, mind csodálatos környezetével turisták millióit vonzza minden évben. Mindenképp érdemes felfedezni romantikus óvárosát keskeny középkori utcáival, árkádos udvaraival. Jöjjön el kedvesével és csodálják meg a híres zeneszerző Wolfgang Amadeus Mozart szülőhelyét és fedezzék fel a városban található zenei örökségeket. Lehet nem tudta, de a világhírű Red Bull energiaital innen származik. Közép-Európa legnagyobb és legjobban megőrzött erődje, a Hohensalzburg erőd, valamint Európa legrégebbi étterme, a St. Peter Stiftskellert is itt található, ahol már több mint 1200 éve helyi alapanyagokból készülő ételeket szolgálnak fel.

Tudta, hogy...?

Salzburg számos látnivalója a Muzsika hangjai című film forgatási helyszíne volt.


TOP 6+1 romantikus kirándulóhelyek Közép-Európában

2. Csehország: Cesky Krumlov - az életre kelt meseváros

Budapesttől 450 km-re található Csehország egyik gyöngyszeme Cesky Krumlov, amely olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna benne életre. Dombokkal ölelt völgyben, a kanyargó Moldva folyó két partjára épült belvárosban mintha megállt volna az idő, csak a turisták tömege jelzi, hogy a 21. században járunk. Szinte minden házban étterem vagy kávézó kapott helyet (folyóra néző terasszal), ám ha ez februárban nem is élvezhető, a főbb látnivalókat mindenképp érdemes felfedezni. Látogassanak el kedvesével a 40 épületből és 5 udvarból álló várba, menjenek fel a vártoronyba, ahonnan mesés kilátás nyílik a környező tájra és a városra. Ha nyáron jönnének ide párjával, akkor érdemes részt venni az Ötszirmú Rózsa Ünnepén, ahol megelevenedik a múlt, és ahol még az is élvezi a fesztivál hangulatot, aki egyébként inkább kerüli a tömeget. Az ünnepély során az egész város átalakul, középkori piacterek nyílnak, kézművesek kínálják portékáikat, valamint a középkor ételeibe is belekóstolhatnak a látogatók.

Szállás tipp:

Kényeztesse magát egy fényűző csehországi pihenéssel Český Krumlov történelmi központjában. A fényűző Bellevue Hotel elegáns szobájában szállhat meg, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a város nevezetességeire. Utalványunknak köszönhetően ráadásul bőséges svédasztalos reggeli, valamint privát finn szauna használat várja.

Tudta, hogy...?

Cesky Krumlov a harmadik leglátogatottabb város Csehországban.


TOP 6+1 romantikus kirándulóhelyek Közép-Európában

3. Horvátország: Pula - séta a római műemlékek között

Pula Isztria fővárosa, és legnagyobb városa, amely kellemes klímájáról, és romlatlan természeti környezetéről ismert. Viszonylag sok nevezetességgel rendelkezik, és számtalan programlehetőséget kínál. Éjszakai élete is igen pezsgő, sok fiatal múlatja az időt az utcákon. Sétáljanak kedvesével a hangulatos, pörgős, és nagyon szép római óvárosban. Nem feltétlenül nyaralóhely, de elhelyezkedésének köszönhetően remek bázis lehet Isztria szépségeinek és történelmi örökségeinek felfedezéséhez. Ilyen például a teljes valójában pompázó római amfiteátrum, a Pula Arena. Innen pedig könnyen bejárható az egész város. Sétálhatnak egyet a Titó parkban, ahol megtekinthetik a várost ábrázoló makettet, majd az Ikerkapu felé vehetik az irányt, ahonnan elsétálhatnak a múzeumok és színházak felé. Majd következzen a Pulai erőd meglátogatása, hódítsák meg kedvesével, az erőd tetején pedig jutalmul meseszép kilátásban gyönyörködhetnek. Egy ilyen hely ideális az örökre szóló fényképek elkészítéséhez.

Tudta, hogy...?

Pula települése több, mint háromezer éves múltra tekint vissza.


TOP 6+1 romantikus kirándulóhelyek Közép-Európában

4. Lengyelország: Gdansk - a lengyel borostyán otthona

Látogassanak el párjával az égszínkék Balti tenger partjára, Gdansk városába, amely a hármasváros (Gdansk, Sopot, Gdynia) közül a legnépesebb. Fedezzék fel a régi kelta hagyományok, a lenyűgöző természeti csodák mellett a régmúlt emlékeit is. Sétáljanak a tengerparti színes házak között, ahol megelevenedik a történelem. Látogassanak el a Borostyán múzeumba, és csodálják meg az áttetsző „mézből” készült remekműveket. A város ad otthont a Szent Domonkos-vásárnak, amelyet 1260-óta rendeznek meg a városban, és Európa egyik legnagyobb kereskedelmi és kulturális eseményének tekintik. Fedezzék fel ezt a lüktető, mozgalmas és mesebeli várost, ahol a tenger vizének tükörképe megkétszerezi a part menti látnivalókat.

Szállás tipp:

Fedezze fel Lengyelország egyik legnagyobb kikötővárosát, csodálja meg az ősi műemlékeket, szívja magába a romantikus hangulatot, és pihenjen a Balti-tenger partján. A Hampton by Hilton Gdańsk Old Town szálloda mindössze néhány méterre található a főtértől, így a főbb látnivalók és az üzletek könnyen elérhetőek lesznek. Utalványunknak köszönhetően minden reggel bőséges svédasztalos reggeli, valamint a nap további részében pedig a szálloda előkelő éttermében ízletes specialitások várják.

Tudta, hogy...?

A Balti-tenger mentén található borostyánkő lelőhelyek világhírnévvel rendelkeznek.


TOP 6+1 romantikus kirándulóhelyek Közép-Európában

5. Németország: München - a város ahol a tehetséges emberek mindenben tehetségesek

Berlin és Hamburg után Németország harmadik legnagyobb városa az igazán izgalmasnak számító München. A bajor főváros egy kuriózumnak számít a német városok közül, ami azonnal belopja magát az ember szívébe. Itt egyaránt találkozik a múlt és a jövő, a történelmi barokk templomok és a modern épületek, valamint a sport és a város életében fontos szerepet betöltő ital, a sör. Ha Ön és kedvese a sörimádók közé tartoznak, akkor mindenképp látogassanak el ebbe a városba, amely 6 nagyobb sörfőzdével és 60 sörkerttel rendelkezik. Itt található a világ legnagyobb pub-ja a Hofbräu, amely 1589-ben nyitotta meg kapuit, és egyszerre 5000 főt képes befogadni! Olyan hírességek, mint Lenin, Hitler, sőt még Mozart is megfordult itt. Van egy speciális "széfje", ahol a törzsvendégek korsóit tartják. Érdekesség, hogy a város tömegközlekedése egyes források szerint a világon a legpontosabb. Itt általában az 1 percnél hosszabb késés ismeretlen.

Tudta, hogy...?

Az egyik fontos tény Münchennel kapcsolatban, hogy más nagyvárosokkal ellentétben nem építenek magas felhőkarcolókat. A városi rendelet szerint Münchenben tilos 99 méternél magasabb épületet építeni. Ezt a döntést egy 2004 -es népszavazáson hozták meg a város polgárai.


TOP 6+1 romantikus kirándulóhelyek Közép-Európában

6. Szlovákia: Bajmóc - a cseppkőbarlangra épült vár otthona

A Nyitra folyó melletti Bajmóc fürdőváros gyöngyszeme, nemcsak Szlovákia de Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélya. Jelenleg a művészet-történeti múzeum gyűjteményét csoportosították a mesés Bajmóci várkastélyban. A várkastély területének elválaszthatatlan része a park és az erdősített park, amely kialakítja annak határát. Látogassanak el Szlovákia legrégebbi állatkertjébe, amely mintegy 390 állatfajával egyben az egyik legszínesebb is. Ráadásul ez az egyetlen állatkert Szlovákiában, ahol afrikai elefántok is élnek. Ha inkább a régmúlt után kutatnak kedvesével, akkor elvarázsolja majd a Prépost barlang, amely egy híres régészeti lelőhely, ahol egy neandervölgyi ősembert találtak, és a hozzá tartozó Őstörténeti Múzeum is megér egy látogatást. A várostól 40 perces sétával eljuthatnak az egyedülálló Lombkorona kilátótoronyhoz, ahonnan az egész terület megcsodálható.

Szállás tipp:

Ha összekötné a város felfedezését egy kényeztető wellness kikapcsolódással, akkor ehhez tökéletes választás lesz a Wellness Penzion Maxim *** családias hangulatú panzió, amely mindössze 1 km-re található a híres Bajmóci várkastélytól. A vendégház bőséges reggelivel és ízletes vacsorával várja, valamint ha egy kis kényeztetésre vágyik, akkor ellátogathat a wellness-részlegbe, ahol többek között levendula pezsgőfürdő, finn és infra szauna, valamint fűtött nyugágyak állnak rendelkezésre.

Tudta, hogy...?

A várkastély bejárata előtt áll Mátyás király híres, kb. 12,5 m kerületű hatszáz éves bajmóci hársfája is.


TOP 6+1 romantikus kirándulóhelyek Közép-Európában

+1 Szlovénia: Piran - a szlovén tengerpart legromantikusabb városa

Látogassanak el Szlovénia apró kis gyöngyszemébe, Piran városába, amely igazi mediterrán bájjal kedveskedik az ide látogatóknak. A velencei stílusú házak, a káprázatos panoráma és a kéklő tenger teljesen magával ragadja majd. A kikötőváros a kulturális értékek tekintetében éppúgy kiemelkedik a sorból, ahogy gasztronómia szempontjából. Piran városát az olívabogyó és a só virágoztatta fel és tette messze földön ismertté nevét. Vigye el kedvesét egy tengerparti étterembe és kóstolják meg az itt termő finom borokat, a fehér szarvasgombát és a frissen fogott tengergyümölcseit. Fedezzék fel a várost a hegedűművész Giuseppe Tartiniről elnevezett márvány főteret, az élénkpiros Velencei házat, Szent György templomot, amelynek tornyába mindenképp érdemes felmenni és megcsodálni a környékre nyíló lélegzetelállító panorámát. Piran városa gyógyfürdőiről is híres, ahol a só és az iszap a főszereplők, amelyek mindegyike terápiás hatásokkal rendelkezik.

Szállás tipp:

Tenger, bor, látnivalók és csodálatos ételek - egyszóval álmai nyaralása várja Önt a Barbara Piran Beach Hotel & Spa Superiorban. Utalványunknak köszönhetően kényelmes, erkélyes szobában pihenhet, finom reggelivel vagy félpanziós ellátás választása esetén ízletes vacsorával is várják. A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően mindössze néhány perc sétára lesz a nagyszerű látnivalóktól és nevezetességektől.

Tudta, hogy...?

Piranban a helyiek számára is meghatározó a gasztronómia, olyannyira, hogy az egyik legnagyobb gyorsétterem lánc még egy évig sem tudott megélni a városban, hiszen az itt lakók inkább az autentikus ízeket kínáló helyi vendéglőket részesítették előnyben.


Tegyenek egy különleges kirándulást kedvesével és fedezzék fel Európa romantikus kirándulóhelyeit. Blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük szomszédos országaink romantikus kincseit. Hagyja, hogy a szerelmi történetek ihlette kirándulások megédesítsék párjával töltött napjait. Akár a mesés tengerparti haboknál csodálná kézen fogva a naplementét, akár romantikus városnézésre indulna, listánkban megtalálhatja a tökéletes helyet a különleges pillanatok megéléséhez szíve választottjával!

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!


A cikket írta:

Frissített: 27. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet