Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Észak-Csehország: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Csehország északi részén található a Jizera-hegység és az Óriás-hegység. Mindkét hegyvonulat kiváló síközpontokat és több száz kilométernyi sífutópályát kínál. Nyáron számos túraútvonalon túrázva és kerékpározva élvezheti a vidék szépségét. Mássza meg például a Cseh Köztársaság legmagasabb hegyét, a Sněžkát, vagy látogasson el a számos vár és rom, például Kost, Trosky vagy Jezeří várának egyikébe. Itt található a Cseh Svájc Nemzeti Park is, egyedülálló sziklavárosaival, mély szurdokaival és meredek szikláival, amelyet az UNESCO bioszféra-rezervátummá nyilvánított. Észak-Csehországban számos történelmi és fürdőváros is található, mint például Teplice, Louny vagy Decin.

Špindlerův Mlýn élményfürdő Legkedveltebb utazás

Még a rossz időjárás sem ronthatja el nyaralását. Az egész évben nyitva tartó élményfürdő a legmegfelelőbb hely egy családi kikapcsolódáshoz. Miközben gyermekei a 72 méter hosszú csúszdán élik ki magukat, Ön a pezsgőfürdőben, szaunákban és a masszázsok alatt pihenheti ki fáradalmait.

További információ

Óriás-hegység Nemzeti Park Legkedveltebb utazás

Csehország egyik legszebb térségét 1963. május 17.-én nyilvánították nemzeti parkká. A túraösvények és kerékpárutak végeláthatatlan sora a gyakorlott sportolók és a kényelmes séták után vágyakozók igényeit is teljesen kielégítik. A helyi turistaközpontok kultúrális eseményei remek lehetőséget adnak végtagjai kinyújtóztatására. Legyen szó bármiről, az Óriás-hegység egy remek hely a kiránduláshoz. Élvezze a friss levegőt és a nyugalom, illetve a szórakozás kellemes pillanatait.

Az Óriás-hegység nevezetességei:

  • Csehország legmagasabb hegye a Sněžka
  • Mumlavský vízesés (Mumlavský vodopád)
  • Lombkorona ösvény az Óriás-hegységben (Stezka korunami stromů Krkonoše)
  • Ne hagyja ki a Feketehegyi tőzeglápot (Černohorské rašeliniště), a Jilemnicében található múzeumot, az Elba folyó forrásának felfedezését, vagy az Elba vízesést sem

Az Óriás-hegység legérdekesebb városai közé tartozik Harrachov, Janské Lázně, Jilemnice, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou, vagy Rokytnice nad Jizerou. Janské Lázně városában megtekintheti a helyi kolonnádot, vagy felszállhat a Fekete hegyre (Černá hora) tartó felvonóra. Harrachovban látogassa meg az üveg múzeumot, Špindlerův Mlýn városában pedig pihenjen egy jót az élményfürdőben.

További információ

Térkép utazási tippekhez 203 utazási tipp

Észak-Csehország: Kirándulási ötletek

Bílinská kyselka Múzeum
Singltrek downhill pála
Černá hora - Janské Lázně Síközpont
Adršpach sziklaváros
Adršpach település
Adršpach várromok
Adršpach-vízesések
Ajeto Üvegfúvó Múzeum
Arrakis síközpont
Babiččino-völgy
Babylon Központ Liberecben
Barbora víztározót