10 csodás wellness szálloda, ahol tökéletes őszi kikapcsolódás vár mindenkire

A hűvösre forduló őszi időben egy kellemes vízű medencében üldögélni, szaunázni, és fantasztikusakat enni, mi lehet ennél jobb? Szerintünk ez mindenkinek jár, így összegyűjtöttük kínálatunk legjavát!
10 csodás wellness szálloda, ahol tökéletes őszi kikapcsolódás vár mindenkire
Legjobb őszi wellness hotelek, Gotthard Therme Hotel & Conference

1. Modern szálloda zavartalan erdei környezetben

A Gotthard Therme Hotel & Conference Szentgottháérdon található fantasztikus erdei környzetben. A szálloda közvetlen hozzáférést kínál a St. Gotthard Spa & Wellnesshez. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy felveszi fürdőköpenyét a szobájában, és átmegy a fűtött folyosón az 1500 m² vízfelülettel rendelkező fürdőbe, ahol pezsgőfürdő, csúszdák, termálmedence, szaunavilág és vízi attrakciókkal rendelkező termálfürdő várja a kikapcsolódásra vágyókat. Töltődjön fel a medencékben, és élvezze a bőséges félpanziós ellátást, valamint az all-inclusive italokat.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

A szállods Magyarország legnyugatibb városában, Szentgotthárdon található, Ausztria és Szlovénia határán. Közvetlen közelében fellelhető az Őrség Nemzeti Park területe, ahol a túraútvonalakat követve felfedezheti a környék csodálatos természeti adottságait, számos ritka növény és állatfajjal. A Hársas-tó mindössze és a közeli határon átlépve meglátogatható az osztrák fürdőváros, Loipersdorf (18 km) és a festői Güssing kastély (15 km) is.


2. Üdv a fedélzeten!

Tökéletes kikapcsolódás, luxus hajókat idéző környezetben. És mindezt hol? A Velencei-tónál! A fényűző Vital Hotel Nautis szálloda félpanziós ellátással, kétszintes wellness-központtal - ahol medencék, pezsgőfürdő, szaunák és kardiózóna is található - várja vendégeit. A legkissebbek számára pedig gyerekvilág és játszótér is rendelkezésre áll. Az ide szóló utalványunk félpanziós ellátást, üdvözlőitalt, korlátlan cardio terem használatot és napfürdőt is tartalmaz.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

A szálloda mindössze 50 km-re található Budapesttől és a Balatontól, így kirándulhat egyet a termálfürdőkhöz, és a történelmi nevezetességekhez is. Mit lehet még érdemes meglátogatnia? Például az Agard termálfürdőt (2 km) vagy a Bory kastélyt (13 km).


3. Igazi paradicsom a wellness kezelések kedvelőinek

A Fönix Medical Wellness Resort Nógrádgárdony városában található, a szlovák határ közelében. A szálloda egy két emeletes klasszicista kastély 1894-ből származó, gyönyörű történelmi épület egy angol park közepén. A szálloda wellness-részlegében úszómedence, pezsgőfürdő, finn és bio szauna, hűtőmedence, edzőterem, vízi torna és cardio gépek is várják. A hely különlegessége, hogy a kezelések igazán széles választékából próbálhatja ki a leginkább kedvére valókat. Az ide szóló utalványunk félpanziós ellátást, Nordic Walking botok kölcsönzsét, kerékpárkölcsönzést és könyvtár használatot is tartalmaz.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

A környék egy varázslatos természetvédelmi terület amelyet Palóc Grand Canyon-nak is hívnak az Ipoly folyó völgyében. Számos túraútvonal áll rendelkezésre, hogy az ide látogatók felfedezhessék a hely szépségeit. A közeli Szécsényben (13 km) kellemes sétálóövezet, egy barokk kastély és egy népszerű tűztorony is található. A történelem kedvelői a Hollókői várat (20 km) is felfedezhetik.


4. Grandiózus szálloda, végtelen wellness lehetőséggel

A MJUS World Resort & Thermal Park Körmend városában található, amely a Rába folyó partján fekszik az Őrségi Nemzeti Park szívében. A hatalmas szálloda számtalan wellness lehetőséggel várja a vendégeit. A SPA zóna, szabadtéri medence, török fürdő, római fürdő és szaunavilág mind korlátlanul használható az utalványunk megvásárlásával. De ezzel még nincs vége, hiszen relaxációs részleg, wellness- és barlangbár, kedvezménykupon a wellness kezelésekre és animációs programok is igénybe vehetők. Az ajánlatunk félpanziós ellátást is tartalmaz.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

Körmend városa különleges stílusú házaival és kastélyával szinte hívogat egy kellemes sétára és ideális kiindulópontként szolgál számos kiránduláshoz. A környéken olyan városok találhatóak mint például: Szombathely (25 km), Sárvár (44 km), Zalaegerszeg (30 km) vagy Héviz (60 km) ), amely a világ legnagyobb biológiailag aktív természetes termáltavának köszönheti ismertségét. Az állatbarátokat pedig a mindössze egy rövid autóútra található Kerca biofarm (30 km) várja.


Legjobb őszi wellness hotelek, Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness ****

5. Vidéki romantika elegáns környezetben

A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness az úgynevezett matyóföldön, Mezőkövesd fürdővárosban található. Felejtse el a mindennapok gondjait, és vegyen részt egy felejthetetlen üdülésen, melynek során a wellness részlegben való pihenéssel, valamint a történelmi és természeti csodák megismerésével töltődhet fel. A település népszerű Zsóry Gyógy- és Strandfürdőról, amely mindössze 100 méterre található a hoteltől. A fürdőben 22 medence, szaunavilág és különféle attrakciók találhatók.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

Ha pihenése közben kedve támad kirándulni, látogasson el a Mezőgazdasági Múzeumba (4,5 km) vagy a Matyó Házak (4,8 km) egyikébe, melyek a 19. századi életmódját mutatják be. Remek kirándulóhely a közeli Eger városa (18 km), érdemes meglátogatnia Miskolcot (45 km) és kirándulni a Hortobágyi Nemzeti Parkba (40 km), a híres Magyar pusztában kirándulni és megnézni a gémeskutakat vagy a kilenclyukú hidat.


Legjobb őszi wellness hotelek, Hotel Golden Lake Resort ****

6. Határtalan luxus a Balatonnál

Legyen egy igazán fényűző kikapcsolódásban része a Balatonparton! A 4 csillag superior *Hotel Golden Lake Resort -szálloda lenyűgöző helyen, Balatonfüreden, közvetlenül a Balaton partján várja a vendégeit. A hotel luxus wellness részlege és a közvetlenül a szálloda mellett található jachtkikötő is népszerűvé teszi. Élvezze a prémium kategóriás szobákat és a gazdag félpanziós ellátást a Portunus Étteremben, csodás, Balatonra nyaló panorámával.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

Élvezze a lenyűgöző kilátást és a legszebb látnivalókhoz való közelséget. Sétálgasson Balatonfüred híres Tagore sétányán a platánfák árnyékában, látogassa meg a kikötőben Ötvös Csöpi szobrát, vagy szálljon fel a Jókai emlékhajóra egy felejthetetlen utazásért.


7. Elegáns kastélyszálló

A Batthyány Kastélyszálló Zalacsány csendes falujában található. A gyönyörű kastély csodaszép kerttel és wellness lehetőségekkel is rendelkezik. Így elegáns környezetben élvezheti a termálmedence, pezsgőfürdő, finn szauna, gőzkabin, sókamra és vízi sakk nyújtotta élményeket. Mindezeken túl az ajánlatunk félpanziós ellátást, a Kehida Termál- és Élményfürdőbe szóló transzfert és animációs programlehetőségeket is tartalmaz.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

Érdemes ellátogatnia a közelben lévő Hévízre (10 km), ahol festői történelmi belvárost, sétányt és a híres termál tavat is megtalálhatja. Szintén a közelben található egy másik turisztikai szempontból érdekes város, Keszthely (15 km), ahol a Festetics-kastély és további múzeumok találhatók (marcipán, játékok és Cadillac autók). Ha pedig a Balaton (19 km) szépségeit szeretné felfedezni, ezt számos túraútvonal mentén megteheti.


Legjobb őszi wellness hotelek, Holtel Tisia

8. Családi élmények

A Tisia Hotel & Spa az Észak-magyarországi Tiszaújváros szívében található. A szálloda legnagyobb előnye, hogy közvetlen átjárással rendelkezik a helyi termálfürdőbe. Élvezze a csodás kül- és beltéri gyógyvizes medencéket, a pezsgőfürdőt és a szauna parkot. A gyerekeket pancsoló várja, valamint a szállodában szabadtéri játszótér és fedett játszószoba is várja őket. Az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek jó hír, hogy a szálloda közvetlen közelében található a Tiszaújvárosi Sport Park, amely számos sportolási lehetőséget kínál.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

Az őszi kirándulási tippünk Miskolc (33 km) meglátogatása, ahol utazhat a Lillafüredi kisvonaton, csónakázhat a Hámori-tavon, fellátogathat a Zsófia kilátóba vagy kipróbálhatja az egyedülálló Barlangfürdőt. Emellett a Tiszadobon található Andrássy kastély labirintus kertjével is megér egy látogatást.


9. Teljeskörű élmény az egészség jegyében

Az egészség mindenekfelett! A 4 csillagos Szépia Bio & Art Hotel Zsámbék szívében található, nem messze Budapesttől. A szállodában különleges figyelmet fordítanak a vendégek egészségére. Ez nem csak az étlapjukból vehető észre, hanem a számtalan wellness és fitnesz lehetőségből is. A szálloda fedett és szabadtéri medencékkel, szaunával, gőzfürdővel és infraszaunával is rendelkezik, és ha ez még nem volna elég masszázsok és szépségápolási kezelések széles választékát is nyújtja. A modern edzőteremben vagy squash, bowling, tenisz és foci közben pedig a mozgás szeretetének is hódolhat. Mindezeken túl az ajánlatunk félpanziós ellátást és elektromos autó töltési lehetőséget is tartalmaz.

Tipp őszi kiránduláshoz a környéken:

Biztosak vagyunk benne, hogy van olyan szeglete a fővárosnak, amit eddig még nem sikerült meglátogatnia, így mi azt ajánljuk, hogy az egyik itt töltött napja során tegyen egy kirándulást Budapestre.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlóakat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 28. 3. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet