Gyereknap: 7 szuper gyerekbarát szállásajánlat

2024. május 26-án lesz gyereknap. Hogyan tehetik különlegessé ezt a napot a szülők úgy, hogy közben ők is jól szórakozzanak? Melyik szállások figyelnek legjobban oda a gyermekek igényeire? Mutatjuk a legjobb gyerekbarát ajánlatokat!
Gyereknap: 7 szuper gyerekbarát szállásajánlat

Az utazás bármely korosztály számára örömteli és tanulságos élmény lehet: új látnivalók, új ételek és új barátok várnak a gyerkőcökre. Mi pedig segítünk, hogy ne csak a kicsiknek, hanem a felnőtteknek is feltöltődés és pihenés legyen a vakáció. Íme egy pár családbarát szállás, ahol nem csak a gyerekek, de a szülők is fel tudnak töltődni:

1. Minden időjárásra

Az időjárás nem csak a betervezett szabadtéri programokat tudja keresztül húzni, de a kedvünket is letörheti. Május végén az idő még szeszélyes lehet, így mindenképp érdemes olyan szálláshelyet választani, ami nem csak kültéri, de beltéri gyerekprogramokat is kínál. Fedett vagy beltéri gyerekmedence? Játékgépek, játszótér és beltéri játszósarok? A legelevenebb apróságokat is leköti a rengeteg színes és új élmény, és legalább annyira elfáradnak, mintha a szabad levegőn futkároztak volna. Így garantált az éjszakai zavartalan pihenés és lesz miről beszámolni a nagyinak is!

A Tisia Hotel & Spa ****superior egy fedett folyosón áll összeköttetésben a Tiszaújvárosi Gyógy- és strandfürdővel, így kényelmesen, akár köntösben is átsétálhat. A fürdő beltéri medencével és kültéri medencék sorával várja a gyerekeket, a strand területén pedig még óriáscsúszda is található. Ha a pancsolás és futkározás kifárasztotta az apróságokat, a szülőkkel együtt bármikor könnyen visszavonulhatnak a hotelszobába. És ha ébredés után még szeretnének úszkálni, a fürdő közvetlen közelségének köszönhetően nem kell lemondani a délutáni fürdőzésről sem! A szülők akár a szauna park és a termálmedencék ellazító hatását is élvezhetik. A hotel szabadtéri játszótérrel és beltéri játszószobával is várja a gyerekeket. Az Étteremben természetesen gyerekmenü is elérhető és a gyermekek kényelme érdekében még etetőszék, ülésszűkítő és kiságy is kölcsönözhető.

Kollégánk kislányával személyesen is ellenőrizte a hotel gyerekbarát szolgáltatásait, beszámolója a Tisia Hotel & Spa ****superiorban töltött élményekről ITT olvasható.


2. Hercegeknek és hercegnőknek

Ha éppen kitört a Disney láz, vagy már minden hercegnő nevét, kedvenc színét tudjuk és mosogatás közben a dalaikat dúdoljuk, miért ne lehetne a meséket egy pár nap erejéig valósággá váltani? A legtöbb kisgyerek imád szerepelni és előadni az óvodában vagy iskolában tanultakat. A kedvenc karakter szerepébe bújás pedig szinte ösztönösen megy, hiszen a papás-mamás játék mellett a kedvenc meséiket is gyakran újrajátszák a gyerekek. Érdemes a bőröndben helyet szorítani egy helyes kis ruhának, vagy akár a fakardnak is, hiszen a megfelelő háttérrel örök emlék lesz pár humoros fotó kattintása a kedvenc mesehős szerepébe bújva.

A Batthyány Kastélyszálló **** nem csak a hercegek és hercegnők számára okoz majd felejthetetlen élményeket, de az animációs programoknak és a medencéknek hála, anyu és apu is tud egy kicsit lazítani. A szállodából ingyenes transzfer elérhető a beltéri óriáscsúszdával is rendelkező Kehida Termál- és Élményfürdőbe, ahol akár egy egész napot is el lehet pancsolással és önfeledt játékkal tölteni. A hotelban emellett lehetőség van a tenisz-, strandröplabda- és golfpályák kipróbálására, de gyerekekkel a minigolf pálya is felejthetetlen élményeket kínál. A félpanziós ellátásnak köszönhetően pedig, ínycsiklandó fogások sorából van lehetőség választani. Ráadásul utalványunknak köszönhetően a 6 év alatti gyerekek ingyenesen tarthatnak a szüleikkel.


3. A játék szerelmeseinek

A játékból sosem lehet kinőni és nem is érdemes. Az önfeledt nevetés fiatalító hatása mellett még a hasizmokat is erősíti! Játék közben a gyerekek szabadon engedik a fantáziájukat, de közben dolgozzák fel a mindennapok eseményeit is. Éppen ezért játszanak újra gyakran hétköznapi jeleneteket akár. Játszhatak egyedül, a tesókkal vagy a szülők bevonásával is, a játék hatására fejlődnek a motorikus képességeik, az idegi kapcsolatok és a jókedv is garantált, korosztálytól függetlenül! A játszóházak, játszóterek, de még a társasjátékok is elősegítik a kreatív játékélményt.

A Hotel Gasthof Am Riedl *** Salzburg közelében csodálatos természeti környezetben csúszdás, modern játszótérrel várja a gyermek vendégeket. A szombat esti grillezések is gondoskodnak a felhőtlen hangulatról. A hotelben kiváltható a Salzkammergut Sommer Card, amely a régióban lévő több, mint 100 olyan szabadidős élményhez biztost kedvezményeket, mint például a hegyi felvonózás, a múzeum-, a fürdő- vagy a kalandpark látogatás. Amíg a gyerekek a hotelben található játékteremben szórakoznak, vagy kipróbálják magukat a táncparketten a gyermekdiszkóban, a felnőttek nyugodtan lazíthatnak. A félpanziós ellátás gondoskodik arról, hogy anyának és apának is felhőtlen legyen a pihenés, és a gyerekmenü pedig arról, hogy a legkisebbek ízlésének is legyen megfelelő harapnivaló.


4. A nagy hőség ellen

Lassan beköszönt a nyáriszünet és ezzel a strandszezon is. Ha gyereknapon nem is lesz még rekkenő hőség, az elkövetkező hetekben a hőmérő higanyszála megindul majd felfelé. A meleg ellen pedig csak a friss levegő és a hűs víz hozhat igazi enyhülést. De hiába vágynak pihenésre a szülők, ha a gyerekek kitörő energiáját még a hőhullám sem töri meg. A legjobb megoldás a strandolás, hadd futkározzanak és pancsoljanak a kicsik, amíg a szülők a pezsgőfürdőben lazítanak.

A Park Inn by Radisson Sárvár **** fűtött folyosóval közvetlenül kapcsolódik a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőhöz, ahol családi wellness-központ, szaunavilág és termálfürdő is található. A fürdő kültéri részlegén ezen felül élménymedencék és csúszdák is várják a vendégeket és a gyerekek számára az animációs programok és gyerekmedence biztosítja a szórakozást. A hotelben beltéri gyermek játszószoba várja a kicsiket, ahol akár gyermekfelügyelet is igénybe vehető, hogy a szülők részt tudjanak venni például egy relaxáló szaunaszeánszon. Az all inclusive ellátásnak köszönhetően a későn kelőknek sem kell sietniük a reggelivel, valamint az ebéd és vacsora között, délutáni snack is elérhető a gyerekek örömére. Ráadásul az 5 év alatti gyerekek ingyenesen tarthatnak a szüleikkel, csomagajánlatunknak köszönhetően.


5. Kis felfedezőknek

Az éledő természettel együtt, jó esetben, az enegia szintünk is egyre növekszik és vágyunk a szabadba és a természetbe. A gyerekek mindenesetre biztosan érzik a jóidőt és egyre nehezebb őket a négy fal között tartani. Egy kirándulás vagy kisebb túra során nemcsak fizikálisan fáradnak el, hanem rengeteg olyan dologgal találkozhatnak, amit a biológia órán vagy az óvodában tanultak. A felfedezés öröme mellett egyéb jótékony hatásai is vannak a közös kirándulásoknak. Például egy hosszabb túra alkalmával megnyílnak a gyerekek és olyan problémákat is megoszthatnak a szülőkkel, amiket azelőtt esetleg nem tartottak elég fontosnak elmondani. Emellett a közös akadályok leküzdése még jobban összekovácsolja a családot, miközben a saját és a gyermekünk állóképességéről és érdeklődési köréről is egy komplexebb képet kaphatunk.

A Alexandra Wellness Hotel *** a csodaszép Alacsony-Tátrában, Szlovákia egyik leghíresebb üdülőhelyén Jánská dolina gyönyörű és csendes környezetében épült, Szentivántól egy karnyújtásnyira. A környéket temérdek túraösvény szeli át, amelyeken a kamasz gyerekekkel együtt elkirándulhat az Alacsony-Tátra Nemzeti Park legismertebb látványosságaihoz. A gyerekeket a játékterem várja igazán nagy szórakozás, ahol különböző játékokkal, biliárddal és asztalitenisszel találkozhatnak. Az egész család szórakoztatását pedig az esti bowlingozás garantálja majd egy kiadós kalandtúra után.


6. A kis hablegényeknek és hableányoknak

Ha nyár, akkor tengerpart! A nyáriszünetre is kitűnő választás a tengerpart, de egy hosszú hétvégére is érdemes akár elutazni, az egyik szomszédos ország partjaira is. A sós víz bár elsőre lehet, hogy szokatlan a kicsiknek, számtalan felfedezni valót tartogat. Egy snorkel búvár szemüveggel azonnal megnyílik a víz alatti világ, és alig lehet majd napnyugtakor kicsalogatni a habok közül a csemetét. Emellett a sós víz fertőtlenít is, így akár a fél éves babák számára is alkalmas az első vízi élmények megszerzésére egy mártózás erejéig. A fokozatosan mélyülő partok a totyogók számára is élményeket tartogatnak, nem beszélve a homokból vagy kövekből építhető várakról és a sok tengerparti élményről.

A Hotel Aminess Maestral **** a horvát Novigradban, az Isztriai-félszigeten várja a családokat. Ha a gyerekek nem tudnak megbarátkozni a sós vízzel, akkor sem kell pánikba esni, hiszen a szálloda medencéjében hullámok és dagály nélkül szerezhetnek a kicsik felejthetetlen vízi élményeket. A medence azonban nem csak a kicsiknek tartogat élményeket, hiszen beltéri és kültéri édes és sós vízű medencékben is csobbanhatnak. A játszótér, a gyerek klub és az animációs programok pedig gondoskodnak róla, hogy a felnőtteknek is igazi kikapcsolódásban legyen része.


7. Egy tartalmas pihenésre

Ha egy hosszabb nyaralásra való élményt szeretnénk összegyűjteni a gyereknapi hétvége alatt, érdemes olyan helyszínt választani, ahol sok látnivaló kis helyen összpontosul. A városnézés mellett fontosak a természeti értékek, kulturális programok és az olyan a gyerekeket is lekötő programok, mint a kalandpark, állatkert, bobpálya vagy fürdőzés is. Miért kellene választani a kirándulás, városnézés és a fürdőzés között, amikor mindegyik elérhető lehet akár? A változatos ingerek segítik az unatkozás elkerülését és számos különféle élménnyel tehetik gazdagabbá az egész családot.

A Park Hotel *** az egyedülálló miskolctapolcai barlangfürdő, Magyarország egyetlen természetes barlangfürdőjének közelében található. A miskolctapolcai parkban nem csak csónakázni lehet a tavon, de egy modern szabadtéri játszótér, bobpálya és kalandpark is várja a gyerekeket. A Bükk hegység lábánál elterülő városrészből számos túraútvonal is vezet és egy rövid autóútra található a Miskolci Állatkert és Kultúrpark is, illetve a lenyűgöző szépségű Lillafüred amely József Attilát is az Ódára ihlette. A hotel wellness-részlegében a pezsgőfürdőben elmerülve az egész család felidézheti egy tartalmas nap történéseit. Az utalvány részeként emellett a közeli Calimbra Wellness Hotelben is rész vehet egy vízi tornán, vagy élvezheti a kültéri- és beltéri medencét. A csomagajánlat fapanziós ellátást is tartalmaz, valamint a 6 év alatti gyerekek számára ingyenes a szállás és az ellátás.


Reméljük hogy ajánlataink között az egész családnak pihentető élményeket talál! További családbarát szállásajánlatainkat ITT találja. Felejthetetlen gyereknapot és boldog családi élményeket kívánunk!

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet