A Triglav Nemzeti Park kincsei - látnivalók és kirándulási tippek

A Triglav Nemzeti Park a természet egy érintetlen oázisa Szlovénia északnyugati részén. Ismerje meg a legjobb látnivalókat, a legfestőibb kirándulásokat és a legkényelmesebb szállásokat a régióban.
A Triglav Nemzeti Park kincsei - látnivalók és kirándulási tippek

Érintetlen természet, gazdag kultúra és történelem, valamint egy kis adrenalin? Ezt mind megtalálja egy helyen, a szlovéniai Triglav Nemzeti Parkban.

A természet legjava - kiránduljon velünk

A Triglav Nemzeti Park tökéletes választás, ha egy kicsit ki szeretne szakadni a mindennapok monotonitásából és a nagyvárosi zajból, vissza a természetbe. Fedezze fel a festői szurdokokat, a tiszteletet parancsoló hatalmas hegyeket és a végtelen zöld lankákat.

Ha kedveli az aktív kikapcsolódást, akkor az Észak-Nyugat-szlovénia tökéletes választás, hiszen a régió számos fantasztikus lehetőséget ajánl a szabadidő aktív eltöltésére a varázslatos természetben. A nemzeti parkot túraútvonalak sora hálózza be, amelyeket gyalogszerrel, vagy akár kerékpárral is felfedezhet. akkor is érdemes ellátogatnia, ha az adrenalin dúsabb sportokat kedveli, hiszen a sziklamászás és a kanyoning sportokhoz is csodás helyszíneket talál.

Válasszon szállást a Triglav Nemzeti Park területén, hogy közel legyen a természethez.

A hegyvidékek legjava - a könnyű túrától a hegymászásig

A Triglav Nemzeti Parkban minden utazót csodás kirándulási lehetőségek várnak. Fedezze fel a festői Júliai Alpok csúcsait egy egynapos, vagy akár többnapos túra során.

Mássza meg az ország legnagyobb csúcsát a a Triglavot (2864 m) ahonnan varázslatos panoráma tárul a szeme elé. Számos túraútvonalon feljuthat a csúcsra. A tapasztalt túrázók akár a via ferráta útvonalon is végig haladhatnak a szédítő magasságban.

Nem csupán gyalogszerrel tudja meghódítani a csúcsokat, felkanyaroghat a szerpentinen a Vršič-hágóra, amely összeköti Bovecet és a Kranjska Gorát. Ha pedig szeretne egy felejthetetlen élményt, szálljon fel a Vogel vagy a Kanin csúcsokra vezető felvonók egyikébe és élvezze a panorámát.

Tudta, hogy a Triglav Nemzeti Park az egyetlen nemzeti park Szlovéniában? 1924-es alapításával az egyik legrégebbi Európában

A szlovén tavak legjava - csodás frissesség és nyugalom

A nemzeti park legcsodásabb fénypontjai a kristálytiszta gleccsertavak, amelyek csodás frissességet biztosítanak. Nem szabad kihagyni a festői szépségű Bohinj-tavat amely a park szívében fekszik, és remek lehetőséget kínál egy hegyvidéki túra vagy séta utáni pihenésre a természetben.

A park északi részén található Kranjska Gora közelében található a Jasna-tó, amely a partján álló mitikus arany szarv szoborról híres. Nem messze a Zelenci Természetvédelmi Terület egy varázslatos smaragdzöld színű tavat rejt magában. Az ország egyik legromantikusabb és leghíresebb látképe pedig a Bledi-tó- A tó közepén álló kis szigethez át is lehet hajózni, partján lévő kastélyból pedig festői látvány tárul a látogatók szeme elé, egy híres bledi krémes mellett.

A magas hegyek között rejlő kis tengerszemek felfedezése is csodás élményt rejthet a szlovén hegységekben. Az ország legmagasabb alpesi tava a Krn-tó amelyet csipkés hegycsúcsok ölelnek körül. A Hét-tó völgye Triglavban is megér egy látogatást, de az odavezető utat csak a tapasztalt turistáknak ajánljuk.

Válasszon szállást a Triglav Nemzeti Park területén, és élvezze a természet szépségét.

A kalandok legjava - szurdokvölgyek és vízesések

A parkot kétségkívül a hegyek és a vizek uralják. A tavak mellett azonban a folyók és patakok által vájt szurdokvölgyek is rejtélyes titkokat tartogatnak. Emellett a sziklákból hűsítő forrásként törnek fel, vagy lélegzetelállító vízesésként buknak alá, melyek látványa ma is elkápráztatja a látogatókat.

Túrázzon a tűrkiszzöld Isonzó folyó völgyében, és fedezze fel a vad szurdokvölgyeket, is. A leghíresebb ilyen szurdok, amely egy családi kirándulás tökéletes színhelye is lehet a Vintgar szurdok amely Bled közelében található, és amelyet a Radovna folyó vájt ki magának. A folyó áramlása a sziklaszurdokon keresztül egészen a szurdok végén található Sum-vízesésbe ömlik.

Triglav Nemzeti Park - Legnépszerűbb ajánlatok

A Bohinj-tó közelében semmiképp ne hagyja ki a Száva vízesés megcsodálását sem, amely 76 méter magasból hullik alá, és tűrkiszzöld színével szinte nem evilági gyönyörűség látványaként tárul a kirándulók elé.

A Mojstrana közelében található Peričnik-vízesés azért különleges, mert vízhozama miatt egészen különleges látványt níújt, ráadásul egy kis ösvényen felkirándulhat a vízesés tetejéhez is, ahonnan egy szokatlan perspekítvából csodálhatja meg a zubogó habokat.

Tudta, hogy a vintgar szurdokot 1890-ben véletlenül fedezte fel Jakob Žumer térképész és Benedikt Lergetporer fotós?

A történelem legjava - csodás várak és emlékek

A látogatás Triglavba a természet szerelmesei számára egy igazi csoda, de a történelem és kultúra kedvelőknek is érdemes ide ellátogatni. A Vršič-nyeregben található bájos orosz kápolnát az első világháború alatt épült a hadifogjokra emlékezve. A Partisan Franja kórház pedig a második világháborúnak állít emléket, amely a náci erők ellen rejtve maradt mindvégig, és amelynek számtalan ember köszönheti életét.

Hűvösebb, vagy esős időjárás esetén érdemes ellátogatnia a Bohinj-tónál található Oplenova hiša múzeumba, amelynek meglátogatásával egy kis bepillantást nyer a régió életébe a 20. században.

Tudta, hogy a Bohinji-tó völgye már a bronzkorban is lakott volt? A völgy jelenlegi közel 5000 lakosa valószínűleg az eredeti telepesek leszármazottai lehetnek.

Érdemes felfedeznie a helyi várakat is, melyek közül talán a leghíresebb és a legfestőibb is egyben, a Bledi tó partján magasodó sziklán délcegen álló Bledi vár. A várba nem csak az érdekes kiállítások és a történelmi jelentősége miatt érdemes ellátogatnia, hanem a tóra és a környező csodálatos vidékre nyíló panoráma élvezete miatt is. Az Isonzó völgyében emelett a Kluže erődöt is meghódíthatja amelyben megismerheti az erőd történelmét.

Válasszon szállásaink közül a Triglav Nemzeti Park területén, és fedezze fel a park csodáit.

A kihívások legjava - kanyoning és kalandparkok

Ha létezik paradicsom az adrenalin sportok kedvelői számára, az szinte biztosan Szlovéniában található. Akár egyedül, akár. családjával utazik is az országba, felejthetetlen kalandokban lehet része. Ellátogathat például a Bohinj-tó közelében található Bohinj Zipline kalandpályához, ahol akár öt drótkötélpályán is lecsúszhat, vagy kipróbálhatja a szabadesés szimulációt is.

Emellett a vízi élmények is várják a kalandorokat. A családosokat a kajak és kenu várja, de az adrenalin függők kipróbálhatják a raftingot, vagy a kenuval történő vadvízi evezést, a kanyoning sportját is.

Ha pedig ellátogat a Bledi tóhoz, a partján felkeresheti a Straža Bled kalandparkot, ahol bobpálya mellett egy mászóközpont is várja a családokat.

A feltöltődés legjava - wellness és élményfürdők

A természet a legjobb gyógyszer, ezt a rendszeres kirándulók pontosan tudják, ezért a Triglav Nemzeti Park természeti csodáinak felfedezése alatt a test és a lélek is megpihenhet egy kicsit. A nagyvárosok zajától és a mindennapok szürkeségétől távol, a természet lágy ölén hagyja maga mögött az otthon gondjait és élvezze az életet.

Ha vízi élményekre vágyik, érdemes ellátogatnia a Bledi-tóhoz, ahol a mesebeli kis tó körüli séta és a partmenti kávézók meglátogatása egy bevált recept a boldogsághoz. Csónakázzon a tó csodás vizén, pihenjen a fák árnyékában, vagy csobbanjon a kristálytiszta vízben. Ha pedig inkább egy wellness pihenésre vágyik, fűszerezze meg egy kicsit a pihenését egy látogatással Bled egyik szállodájának wellness részlegébe való látogatásával.

Egy másik idilli helyszín a régióban a Kranjska Gora és festői környéke ahol számos csodás terület található a wellness pihenésre, vagy egy kis piknikre a Jasna-tónál.

Érdemes ellátogatnia egy felejthetetlen kikapcsolódáshoz az Aquapark & Wellness Bohinj amely több mint 500 m² vízfelülettel várja a látogatókat. Kényeztesse magát a természet lágy ölén és lazuljon el a pezsgőfürdőkben vagy a szaunák egyikében, amíg a család kisebb tagjai a vizicsúszdákon szerezhetnek felejthetetlen élményeket.

Válasszon szállást a Triglav Nemzeti Park területén, és élvezze a természet szépségét.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 27. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet