Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Hová érdemes utazni Ausztriába? Íme a legszebb helyek listája

Egyre több magyar turista kezdi felfedezni Ausztria szépségeit a téli szezonon kívül is. Akár a kirándulások, akár a pihenés vonzza, csodálatos élményekkel gazdagodhat az Ausztriában töltött utazás során. Íme a legjobb látnivalók.
Hová érdemes utazni Ausztriába? Íme a legszebb helyek listája

Lehet, hogy Ausztria kis ország, de kétségtelenül sok mindent kínál. Nagyszerű túrázási lehetőségek, érintetlen természet, világhírű múzeumok és galériák, történelmi műemlékek és finom ételek várják. A látnivalók bősége miatt érdemes elolvasni tippjeinket, hogy semmiképp ne maradjon le a legérdekesebb és legszebb látnivalókról!

Alpok

Az osztrák Alpok hagyományosan a téli üdülések egyik legnépszerűbb célpontja. A gyönyörű fenséges hegycsúcsokkal és kristálytiszta tavakkal teli régió azonban nem csak a síelők kedvelt célpontja, hanem nyáron is számos felejthetetlen élménnyel várja az ida látogatókat.

Az Alpok minden évszakban az aktív pihenés szerelmeseinek paradicsoma. Akár a túrázást, akár a kerékpározást kedveli, fantasztikus túraútvonalakon fedezheti fel a környéket. Az osztrák Alpok régiója része Európa legismertebb és legforgalmasabb kerékpárútjának, a Duna-kerékpárútnak is. Ráadásul a nyári hőségben a kristálytiszta gleccsertavak tökéletes felfrissülést biztosítanak, ősszel pedig a csodálatosan színesedő lombkoronáiban gyönyörködhet. A leglátogatottabb tavak közé tartozik az Achensee, az Attersee, a Traunsee és a Mondsee.

A helyi gyógyfürdőben is feltöltődhet, gyermekeit pedig elviheti a mesebeli játszóterekre és parkokba. Az Amadé Thermálfürdő egyedülálló élményt nyújt, ahol pihenés és a pancsolás élvezete közben a békésen legelésző tehenekre és a közeli hegyek csúcsaira nyíló kilátásban gyönyörködhet. Ez a fürdő egész évben nyitva tart, így például esős idő esetén is remek választás.

A festői hegyi falvak és nagyobb városok teli vannak történelmi emlékhelyekkel és gyönyörű építészettel. A szállás családias légköréről és helyi vendégszeretetéről híres. Akár wellness üdülésre, akár aktív pihenésre készül, az osztrák Alpok ideális úti cél.

SZÁLLÁS TIPP:

Szeretne az Alpok felé venni az irányt? Tekintse meg az osztrák Alpokban található szállásiank gazdag választékát.


Alsó-Ausztria

Alsó-Ausztria régiója az egész ország történelmi magja. A Magyarországhoz és Szlovákiához való viszonylagos közelsége miatt nagyon népszerű üdülési és kirándulási célpont hazánkban is. Európában sehol máshol nem talál ilyen kis területen ennyi különféle tájat.

A forró nyári napokon kellemesen lehűlhet egy kirándulás során Európa legnagyobb földalatti tavához a Hinterbrühl-barlangban.

A vasút szerelmeseinek és a gyermekes családoknak ajánljuk, hogy szálljanak fel a Reblase Expresszt nosztalgiavonatra, amely a Weinviertelt és a Waldviertelt köti össze. A sötétzöld kocsikkal közlekedő dízelmozdony visszarepíti Önt a múlt századba. A vonaton a kerékpárokat is ingyenesen szállítják, és különleges élményt nyújt a borokkal teli büfékocsi, ahol az ízletes helyi borokat és egyéb helyi különlegességeket is megkóstolhatja.

A túrázók igazi paradicsoma a Bécsi Alpok ívét átszelő hosszútávú túraútvonal, ami több mint 300 km-es teljes hosszával egyedi. 19 külön szakaszra van osztva, így szinte bárhol becsatlakozhat, hogy része legyen a kalandban.

SZÁLLÁS TIPP:

Szeretné felfedezni Alsó-Ausztriát? Ismerje meg meg az Alsó-Ausztriában található szállásaink kínálatát.


Karintia

Karintia Ausztria legdélebbi tartománya, amely napsütéses időjárásáról és gyönyörű természeti látnivalóiról, valamint híres síparadicsomairól ismert elsősorban hazánkban. Pedig ez a régió az év 365 napjában gyönyörű, és szépségeit több mint 3000 km-nyi kerékpárúton tudja felfedezni.

Karintia színes világát autózás közben is megcsodálhatja. Csodálatos panorámák várják Önt a Großglockner Hochalpenstraße alpesi panorámaút mentén, amelynek déli végén található Heiligenblut Ausztria legmagasabb hegyének a Grossglocknernek a lábánál, ahol egy csodás síparadicsom is található. Ha nekivág az alpesi útnak, ne felejtsen el megállni a Kaiser-Franz-Josefs-Höhe (Ferenc József csúcs) kilátónál.

Karintia régiójában található az ország legtöbb tava (összesen 1270). Ezek nemcsak a kristálytisztaságuk, hanem a kellemesen meleg vizük miatt is jelentős turisztikai vonzerőt jelentenek. Nyáron akár akár 28 °C-os vízben is megmártózhat. A fürdőzés mellett a terület a vízi sportok, például a szörfözés, az evezés, a vitorlázás és a kenuzás kedvelt helyszíne.

SZÁLLÁS TIPP:

Szeretne Karintiába utazni? Tekintse meg a Karintiéban található szállásajánlataink.


Stájerország

Hatalmas erdősségeinek köszönhetően Stájerországot "Ausztria zöld szíveként ” is emlegetik. A természet szokatlanul sokszínűségével büszkélkedhet, és az osztrákok körében ez az ország legnépszerűbb üdülőrégiója.

A tartomány fővárosa Graz, amelynek történelmi központja az UNESCO világörökség része. A főbb turisztikai látványosságok közé tartozik a Schloßberg várhegy, az Eggenbergi vár és az Óratorony.

Stájerország szó szerint a gourmandok paradicsoma. Mindenképp kóstolja meg Stájerország ételkülönlegességeit, mint a tökből készült különlegességeket, a különleges sült almát,a házi készítésű sajtokat és helyi borokat, vagy Wurzelfleisch sertéssültet. A helyi finomságok előállítását testközelből is megtekintheti egy helyi sajtüzem, csokoládégyár, sörfőzde vagy mézeskalácspékség meglátogatásával.

Stájerország régiója várakban is bővelkedik Európai szinten különleges mértékben. Itt találja például Burgau, Riegersburg és Neuberg várát, valamint Kapfenstein és Kornberg várát. A hagyományos túrák mellett ezek a történelmi helyszínek számos kulturális eseménynek adnak otthont a kiállításoktól kezdve a színházi előadásokon át a zenei fesztiválokig.

SZÁLLÁS TIPP:

Szeretne Stájerországba utazni? Tekintse meg a Stájerországban található szállásajánlataink.


Ausztria - Legnépszerűbb ajánlatok


Tauplitz

Egy másik lélegzetelállító természeti szépségű régió a Tauplitz. A festői idilli falvakkal és a helyiek kivételes vendégszeretetével együtt egy tökéletes célpont a pihenéshez az év bármely szakában.

A kerékpárosok számára rengeteg útvonal áll rendelkezésre, melyek közül az egyik legnépszerűbb a 47 km hosszú Salzkammergut Radweg, amely az ennstali Trautenfels kastélytól a Laasen mocsárvidéken és az Ödensee Nemzeti Védett Területen keresztül az altauseei Blaa-Alm alpesi gazdaságig vezet.

A túrázók felfedezhetik a helyi vízeséseket, a hat tó vidékét és a környező falvakat is. Mivel számos különböző hosszúságú és nehézségű túraútvonal közül választhat, így az edzett sportolók, de a kisgyermekes családosok, vagy az aktív nyugdíjasok is csodás panorámatúrákból választhatnak. Amit jó szívvel ajánlunk, az a Via Artis útvonal, amely a helyi művészek nyomában jár.

Ha a horgászni szeretne Ausztriában Tauplitzban a tökéletes választás. Ha szeretné megtapasztalni a kristálytiszta vízben való horgászat élményét, valamint az alpesi csúcsokra nyíló lenyűgöző kilátást, akkor mindenképp látogasson el!

SZÁLLÁS TIPP:

Szeretne ellátogatni Tauplitzba? Tekintse meg a Tauplitz régióban található szállásaink.


Magas és alacsony Tauern

A Magas-Tauern Nemzeti Park 1836 km²-es területével az Alpok legnagyobb nemzeti parkja. A gyönyörű, tiszta természet mellett itt található Ausztria legmagasabb csúcsa, a Großglockner (3798 m). Emellett lépten-nyomon zöldellő erdők, tiszta folyók vízesésekkel és lenyűgöző csúcsok invitálják a kristálytiszta alpesi levegőn való mozgásra.

Az olyan erdősségek, mint a Zirbenwald, a Stubacher Wiegenwald vagy a Rauriser, iszinte teljesen érintetlenek, így egyedülálló a fajgazdagságuk. A tapasztalt túravezetővel vezetett túrán nemcsak felejthetetlen élményben részesülhet, hanem sok érdekes információt megtudhat.

A gyönyörű erdők mellett számos lélegzetelállító vízesést is talál ebben a régióban. A Krimml vízesések 380 méteres magasságukkal Európa királyai, és a világ legmagasabb vízeséseinek rangsorában is az előkelő ötödik helyet foglalják el. Ráadásul a helyi mikroklíma tudományosan bizonyítottan erősíti az immunrendszert, és jótékony hatással van a légzőszervekre, az asztmára és az allergiára is.

A Nationalparkwelten in Mittersil Museum egyedülálló élményt kínál. A kiállítás interaktív jellege biztosítja, hogy még a gyerekek is élvezni fogják a tárlatot. A múzeumot egy 360°-os panoráma mozi uralja, egy különlegesen nagy 56 m-es vászonnal. Meglepő és játékos módon ismerkedhet meg az alpesi régió állat- és növényvilágának szépségével. Például a kicsik átmászhatnak a mormota odújában, felmászhatnak egy sziklás vidéket imitáló boulderfalon, vagy követhetik az alpesi állatok nyomait.

SZÁLLÁS TIPP:

Szaretné felfedezni a Tauren hegység csodáit? Ismerje meg Szállásainkat a Magas- és Alacsony-Tauern hegységekben.


Bécs

Ausztria fővárosa már tíz éve vezeti az élhető városok listáját. Nem csoda. Ez az elegáns és gondozott város, gazdag történelemmel és hagyományokkal, rengeteg műemlékkel, fontos kulturális intézményekkel és kellemes éttermekkel, valamint kávézókkal kápráztat el. Ráadásul Bécs történelmi belvárosa 2001 óta az UNESCO Világörökség része.

A kávéház – át kell élni, hogy megértsük. Stefan Zweig író szavaival „olyan különleges intézmény, amelyet a világon semmi máshoz nem lehet hasonlítani”. És valóban: a kávéházban nagyon különleges hangulat uralkodik. Mivel a bécsi kávéházi kultúra annyira jellegzetes és történetekkel teli, az UNESCO 2011-ben szellemi kulturális örökséggé nyilvánította. Számos neves létesítményben átélheti ezt a semmihez sem hasonlítható hangulatot, az édes szájúíkat várja a Café Sacher, ahol a legendás sacher-torta titkos eredeti receptjét is őrzik. A 19. és 20. század szellemi elitje a Café Centralban, vagy a Café Hawelkában gyűlt össze, ahol ma is érdemes beülni egy finom feketére, vagy egy bécsi capuchinora.

A kultúra szerelmeseinek, Bécs szó szerint a földi mennyország. Az osztrák főváros otthont ad számtalan jelentős galériának, múzeumnak és kiállítóháznak. A leghíresebbek közé tartozik az Albertina Galéria, a Kunsthistorisches Museum és a barokk Belvedere kastély, amely utóbbi Ausztria egyik legértékesebb művészeti gyűjteményének ad otthont. Emellett érdemes ellátogatni a világon egyedülálló Naturhistorisches Museumba is.

Ha gyermekekkel utazik Bécsbe, nem szabad kihagyni a Práter vidámpark meglátogatását sem, ahol számtalan izgalmas hullámvasút várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Érdemes a több kilométer hosszú sugárúton végigsétálhat a Nyári Palotáig, vagy sétálni egyet a Schönbrunni kastély parkjában is. Ha pedig a kicsik az állatok szerelmesei a Schönbrunni Állatkertben olyan egzotikus állatokkal is találkozhatnak, mint az óriáspanda, vagy az orángutánok a kert 8500 lakója között. A kastéllyal együtt ez is az UNESCO világörökség része.

SZÁLLÁS TIPP:

Bécsi utazást tervez? Ismerje meg a legjobb szálláshelyeket Bécsben.

A cikket írta:

Frissített: 22. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Ausztria felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból