TOP 7 legromantikusabb őszi hely Közép-Európában

Közép-Európában számos olyan hely van, amelyet érdemes meglátogatni, ha egy kis romantikázásra vágyunk idén ősszel. Csodaszép városok, tavak és gyönyörű természet. Bármelyik után vágyódna, a válogatásunkban mindenre találhat jó ötletet!
TOP 7 legromantikusabb őszi hely Közép-Európában

Honnan tudhatjuk, hogy igazán jó helyen járunk? Az idő lassabban telik, és a lelkünk is mosolyog. Ezen városok romantikus légköre és a természeti csodák kitörölhetetlenül ott maradnak az emlékeinkben, ha a párunkkal közösen látogatunk el ide.

Lengyelország

Krakkó

Krakkó

Krakkó a leglátogatottabb város Lengyelországban, nem véletlenül! Kellemes séta a Florentská utcán, pihenés a Rynek Głowny térnél, a Wawel-kastély meglátogatása csak hogy néhányat említsünk a legkedveltebb programokból. Krakkó korábban a lengyel királyok székhelye volt, és történelmi központja felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. Ezen felül a hangulatot utcai zenészek, régiségekkel és borostyán ékszerekkel teli boltok teszik teljessé.

A romantikus program

  • Túra a Wawel-kastélyhoz, a szomszédos gótikus katedrálishoz és a Sárkány-barlanghoz
  • Bagel, perec és rágcsálnivalók, a Kazimier körzet jellegzetes finomságainak közös kóstolása
  • Séta a Kościuszko-dombra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környékre

TIPP:

Élje át a luxus pihenés érzését Krakkó belvárosában a Qubus Hotel Kraków-ban, amely kiváló kiindulópontként szolgál a nevezetességek felfedezéséhez. A szálláson kívül bőséges reggelik, medence, pezsgőfürdő, szaunák, illetve a konditerem korlátlan használata várja vendégeinket.


Ausztria

Karintia térsége

Rendkívül szép, mégis csendes és kevésbé frekventált hely - pontosan ilyen a Karintia régió Dél-Ausztriában. A gyönyörű erdők mellett számos tó is található itt, amelyek tökéletesek a romantikázáshoz. A legnépszerűbbek közé tartoznak a Wörthersee, Faaker See, Ossiacher See vagy a Liesertal és Maltatal tavak. A természet szépségei ősszel bontakoznak ki igazán, ezért is érdemes ebben az időszakban ellátogatni ide.

A romantikus program

  • Túra vagy kerékpározás a Karawanken-hegység lábánál
  • A mészkőszirtre épült Hochosterwitz kastély meglátogatása
  • Az extrém sportok kedvelőinek ernyőzés a Dráva-völgyben

TIPP:

Az itt töltött napokhoz válassza az Ebersteinben található, környezetbarát Biolandhaus Arche szállodát, ahol félpanziós ellátás és korlátlan wellness várja. Csomagunk részeként a masszázsokból 10% -os kedvezményt kaphat.


Bécs

Bécs az a város, ahol biztosan nem fog párjával unatkozni. Az Osztrák–Magyar Monarchia egykori és a jelenlegi osztrák főváros számtalan érdekességgel tud szolgálni, legyen szó kultúráról, vagy történelemről. Ehhez természetesen nem hiányozhat a főváros kellemes hangulata, a zöld parkok és a tipikus "kleiner Schwarzer" kávéval, illetve Sacher tortával szolgáló híres kávézók sem.

A romantikus program

  • A Schönbrunn kastély és elbűvölő kertjeinek, parkjainak, üvegházainak és állatkertjének meglátogatása
  • A modern Szépművészeti Múzeum és Leopold Múzeum meglátogatása, amelyek nemzetközi művészeti ereklyéknek adnak otthont
  • A Michaelerplatz gyönyörű templomainak felfedezése

TIPP:

Fedezze fel Bécs és Ausztria szépségeit, és válassza a modern Holiday Inn Vienna - South szállodát, ahonnan minden látványossághoz könnyen eljuthat, és minden reggel bőséges büféreggeli várja.


Csehország

Prága

A gazdag történelmű cseh főváros, Prága a Moldva partján terül el és számtalan kulturális emlékkel büszkélkedhet. Ennek köszönhetően Európa egyik legkáprázatosabb városa 1992-ben fel is került az UNESCO világörökség listájára. Nem is csoda, hiszen évente több millió turista is megfordul itt a világ minden tájáról. A számtalan látnivaló felfedezésére legalább egy hétvége szükséges.

A romantikus program

  • A Prágai vár felfedezése
  • Kellemes séta a Károly hídon
  • Az Óváros tér meglátogatása, ahol a különleges csillagászati óra is található

TIPP:

Válassza a belvárosban található, fényűző Hotel U Tří korunek szállodát és élvezze az ízletes büféreggeliket, a gondosan kiválasztott csokoládéból készült meglepetést, illetve 10%-os kedvezményt az étteremben.


Szlovákia

Szlovák Paradicsom

A Szlovák Paradicsom nevét az egyedi természeti kincseknek köszönheti. Találkozhat itt mély szurdokokkal, mesésen gyönyörű vízesésekkel, szakadékokkal, a föld alatti világot pedig a barlangok képviselik. Mindezt elképesztően csodálatos növény és állatvilág közepette. A mesébe illő helyekre sűrűn jelzett túraösvényeken juthat el, amelyeket több száz fahíd, létra és lánc jellemez.

A romantikus program

  • A Suchá Belá szurdok és vízeséseinek felfedezése
  • A Tamásfalvi kilátó meglátogatása

TIPP:

A Park Hotel Čingov tökéletes helyen, a Szlovák Paradicsom kellős közepén található. A szállodában egy üveg borral és kiváló félpanziós ellátással várják majd Önt és párját. Számos felfedeznivaló található a közelben, kezdve a nyugtató erdőktől és domboktól, egészen a jégbarlangig vagy az aquaparkig, ahova szintén ingyenes belépés biztosított a csomagunk választásával.


Trencsén

Nincs ember akinek ne lenne különleges élmény a Trencsén városában töltött idő, hiszen ez a hely szó szerint tele van történelemmel és értékes kulturális emlékekkel, élen a Trencséni várral. A jólét, a szórakozás és a kultúra városa is ez, számos múzeummal, fesztivállal és kulturális programmal. Évente túristák ezrei érkeznek Trencsénbe, hogy a saját szemükkel láthassák a Trencséni várat, és meghallgassák a legismertebb legendát a Szerelem kútjáról.

A romantikus program

  • A Trencséni vár felfedezése
  • Az ArtFilm filmfesztivál vagy a trencséni történelmi és várfesztivál meglátogatása

TIPP:

Az itt töltött idő alatt tökéletes feltöltődésben lehet része, félpanziós ellátással és gazdag wellness-részleggel a Hotel Magnus szállodában. A remek félpanzió mellett bowling pálya használatot és számos nagyszerű kedvezményt (kerékpárkölcsönzés, masszázsok, fogyasztás az étteremben) is talál a csomagunkban.


Szlovénia

Bledi-tó

A Bledi-tó, amely a Júliai-Alpok csúcsai között található, egyértelműen Szlovénia egyik legikonikusabb helye. A kristálytiszta vízen és a környező panorámás hegyeken túl a Bledi-tó azért is egyedülálló, mert közepén egy festői kis sziget található, ahol 1698-ban épült egy barokk templom. A templomban a mai napig tartanak esküvőket, keresztelőket. Az északnyugati termálforrásoknak köszönhetően a víz hőmérséklete kellemes, ez az Alpok legmelegebb tava. A tó fölé magasodó Bledi vár szintén megér egy látogatást.

A romantikus program

  • Csónakázás a csodaszép tavon, és a sziget meglátogatása
  • A Bledi vár felfedezése
  • A Mala Osojnica megmászása, a környék csodálatos panorámájáért

TIPP:

Válassza az itt töltött napokhoz a Hotel Astoria Bled szállodát, ahonnan karnyújtásnyira található a tó. Kényelmes szobák, bőséges reggeli és szaunabelépő várja mindazokat, akik az ide szóló utalványunk mellett döntenek.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlóakat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet