8 tipp, amivel tökéletes lehet az otthon töltött Valentin nap is

Nincs kedve kimozdulni otthonról, vagy párjával inkább csak ketten ünnepelnék a szerelmesek napját? Nem igaz, hogy ettől unalmasabb lesz ez a nap, ezért összegyűjtöttünk 8 tippet, amikkel felejthetetlen lehet az otthon töltött Valentin nap is!
8 tipp, amivel tökéletes lehet az otthon töltött Valentin nap is

Moziest

A Valentin nap talán a legtökéletesebb alkalom egy mozis randihoz. Ha nem szereti a tömeget, vagy a sorban állva várakozni egy előadásra, aggodalomra semmi ok, hiszen egy igazán hangulatos filmezés könnyen kivitelezhető otthon is. Egy besötétített szoba, néhány gyertya vagy hangulatlámpa, puha plédek a kuckózáshoz, és már kész is a romantikus filmezős hangulat. A snackekről se feledkezzünk meg! A klasszikus pattogatott kukoricán túl egy-egy bögre forró csoki is szuper kiegészítése lehet az igazi mozis hangulatnak. Aki klasszikusokra vágyik annak tökéletes választás lehet a "Dirty Dancing", aki modernebb romantikus vígjáték mellett döntene annak a "Nászajánlat", aki drámaibbra vágyik annak a "Szerelmünk lapjai",... A választható filmek tárháza szó szerint végtelen, így csakis a hangulaton és az ízlésvilágon múlik, ki melyik mellett dönt.


Romantikus vacsora otthoni kényelemben

A párok nagy része Valentin napkor általában egy romantikus vacsora mellett dönt egy minőségi étteremben. Szintén igaz, mint a mozinál, hogy ha nem szeretne kimozdulni otthonról, akkor természetesen erre is van egy jó alternatíva! Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy otthon együtt főzőcskézni legalább annyira szórakoztató program lehet? Egy ilyen helyzetben igazán kibontakozhat a kreativitás, mind magában a főzésben/sütésben, mind az éttermi hangulat megteremtésében. Érdemes lehet tematizálni a vacsorát, például egy adott ország ízvilága, kultúrája vagy éppen egy kedvenc film alapján. Csak képzeljünk el például egy francia hangulatú estét, ahol a hagyományos fogásokon túl, romantikus gyertyákkal díszített asztal mellett ülve, sanzonokat hallgatva élvezzük egymás társaságát. Egy ilyen estén a desszertről sem szabad elfeledkeznünk, ami lehet egy különleges sütemény, de akár csokoládé fondü is gyümölcsökkel. A vacsora megkoronázásaként pedig válasszunk egy jó minőségű pezsgőt vagy bort!


Egy este tele emlékekkel

Akár néhány hónapja, akár évek óta alkotunk egy párt a társunkkal, mindig van mire emlékezni. Kutassuk fel a régi fotókat, videókat, ajándékokat, kedvenc dalokat, és készítsük elő őket egy nosztalgikus estére. Ilyenkor érdemes olyan kedves emlékeket is felidézni, mint egy emlékezetes utazás, eljegyzés, esküvő, vagy éppen a gyerekek érkezése.


Otthoni wellness est

A spa élmény bizony az otthonunkban is megteremthető! A hangulatteremtés érdekében először gyújtsunk gyertyákat és kapcsoljunk be egy relaxáló zenét. Készítsünk egy kellemes habfürdőt, miközben pezsgőt is bonthatunk. Hiszen mikor máskor, ha nem Valentin napon? Ezt követően egy nyugtató arcpakolás is jár a pár mindkét tagjának, hiszen a gondoskodást mindkét nem megérdemli! A spa élményből nem hiányozhat a masszázs sem, amihez egy illatos masszázsolaj sem árt. Nem kell aggódni efelől sem, hiszen számtalan segítő célú videó és cikk áll rendelkezésünkre az interneten, ha nem tudjuk hogyan kezdjünk hozzá. Ugye milyen jól hangzik az otthoni wellness ötlete?


Romantikus séta

Egy nagyszerű vacsora vagy közös wellness-kényeztetés megalapozása képpen érdemes egy romantikus sétát is tenni. A hóval borított környék szinte hívogat egy sétára a parkban, a városban, vagy esetleg a természetben. Ez egy tökéletes alkalom az első csók, találkozás vagy randevú helyszínének a meglátogatására is. Így egy egyszerű séta is lehet emlékezetes az idei Valentin napon.


Játék est

Akinek nincs kedve a szokásos Valentin napi romantikázáshoz, hanem valami izgalmasabbra vágyna, annak is van egy ötletünk! Ideje, hogy előkerüljenek a szekrény mélyéről a rég elfeledett társasjátékok! Erre az alkalomra jó lehet beszerezni egy új játékot is! A boltok polcain ma már nem csak a hagyományos játékokat találhatjuk meg, hanem számos stratégiai, ügyességi, kreatív és tematikus játékkal is találkozhatunk hatalmas választékban. Ha nincs ötletünk arra melyik lenne a legjobb választás, az internet ez esetben is a barátunknak bizonyulhat, hiszen rengeteg videót találhatunk a témában. Ez az este így biztosan nem lesz unalmas!


Táncparti a nappaliban

Most azokhoz szólunk akik a mozgalmasabb programokat szeretik. Toljuk a nappali bútorait a falhoz, tegyük hangulatossá a szobát és indulhat a táncparti! A versenyző típusoknál előkerülhetnek a konzolos táncjátékok, amik tökéletesek a hangulat megalapozására. Aztán ha már fáradtabbak vagyunk jöhet egy kellemes lassúzás, arra a bizonyos kedvenc dalra, ami közben garantált, hogy rengeteg szép emlék tör majd fel bennünk. Ha pedig egy konkrét táncstílust szeretnénk elsajátítani, számos online tanfolyam és tutorial videó áll rendelkezésünkre, így kezdődhet a rumba, szamba vagy éppen a hiphop!


Szerelmes levél

Emlékezzünk csak vissza, mikor volt utoljára olyan, hogy őszintén szerelmet vallottunk a párunknak? Minél régebb óta alkotunk egy párt a másik felünkkel, általában annál régebben történt ilyen utoljára. Mi lenne, ha az idei Valentin napot ezzel tennénk különlegessé a másik számára? Szánjunk rá egy kis időt, hogy megfogalmazzuk miért is szeretjük annyira a párunkat. Idézzük fel, hogyan ismertük meg egymást, mi nyűgözött le minket már a kezdetekkor a másikban, mi az ami a mai napig mellette tart minket, mi az amit a legjobban szeretünk benne... Ezek olyan szavak, amelyeket nem lehet elégszer hangosan kimondani és hallani, és amelyek mindkét szerelmes szívét megmelengetik, és még erősebbé teszik a kapcsolatot. A levél végén írjunk néhány sort azokról az emlékekről, amelyek a legkedvesebbek számunkra és azokról a jövőbeli történésekről, amelyeket együtt szeretnénk megtapasztalni. Garantált, hogy csodálatos pillanatokat tudunk ezzel okozni a másik és magunk számára is.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet