Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a horvátországi Pag szigetén lévő Hotel Pagus****-ban, all inclusive ellátással töltött tavaszi pihenésről

Utazzunk Markétával, a Travelking csapatának egyik tagjával a horvátországi Pag szigeten található Hotel Pagushoz****. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a horvátországi Pag szigetén lévő Hotel Pagus****-ban, all inclusive ellátással töltött tavaszi pihenésről

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.05.30. - 2022.06.01.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Pagus****
  • Hol található a szállás?: Horvátország
  • Kivel utaztál?: A barátommal
  • Milyen volt az ellátás?: All inclusive ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Zadar városából, ahol a hétvégén voltunk a Hotel Pagus**** szállodába mentünk. Zadarból Pag városába, amely Pag sziget történelmi központja, kevesebb mint egy óra alatt jutottunk el. A szigetet egy híd köti össze a szárazfölddel, így nem kell a kompközlekedéssel bajlódni. Mi évente többször utazunk Prágából Horvátországba, és mindig Brnón, Ausztrián (Bécs) és Szlovénián keresztül megyünk. Budapestről körülbelül 6 óra az ót Zágrábon keresztül, amelyhez hazai autópálya matricát szükséges váltani (10 nap 3 820 Ft) Horvátországban az autópályán kapus rendszer működik, így csak az egyes szakaszokért kell fizetni.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda főbejárata előtt egy meglehetősen nagy parkoló található, ahol éjszakánként 6 euróért lehet parkolni, de a nyári szezonban (júniustól augusztusig) mindenképpen ajánlom, hogy előre foglaljon parkolóhelyet. Emellett Pagban vannak nyilvános ingyenes parkolóhelyek is, de általában nagyon zsúfoltak.

Hol szálltatok meg?

A szállodát könnyen megtaláltuk a GPS-nek köszönhetően. Közvetlenül egy festői szépségű sétány mellett helyezkedik el, ami kiválóan alkalmas az esti levezető andalgáshoz. A sétány mögött egy szép és gondozott kavicsos strand található, a tenger így csak néhány méterre van a szállodától. A tűrkizkék tenger re nyíló panorámát élvezheti az étkezőből, a legtöbb szobából, a teraszokról és a kültéri medencékből is. A szálloda melletti útvonalon be lehet jutni Pag történelmi központjába is. Mi inkább túrázással és természetjárással szoktuk a szabadságunkat tölteni, ezért örültem neki nagyon, hogy Pagon igazán változatosak a túralehetőségek. Például a szállodától néhány száz méterre is indul egy túraútvonal.

Érkezéskor egy nagyon kedves recepciós hölgy fogadott minket, akitől megkaptuk a szobakártyánkat és átadta az összes fontos információt. Kaptunk egy karszalagot is, amely azt jelezte, hogy jogosultak vagyunk az all inclusive ellátásra. A személyzet minden tagja, akivel találkoztunk az ottlétünk alatt, segítőkész és mosolygós volt, így otthon éreztük magunkat. Kiemelném a szálloda minden területére kiterjedő makulátlan tisztaságot, amit nem csak a szobában, de az étteremben és a medence térben is tapasztaltunk.

A hotelnek csak két emelete van, és mi szobánk a legfelső emeleten volt. A szezon elején érkeztünk, amikor még elég alacsony volt a foglaltság, ezért a recepción egy erkélyes, tengerre néző szobát kaptunk. A szálloda másik oldalán is erkélyes, de az utcára néző szobák találhatóak. A mi szobánk berendezése ízléses volt és nagyon tágasnak éreztük. A kényelmes ágyon kívül volt benne egy mini hűtőszekrény, egy modern és nagyméretű TV, egy írósarok és egy fotel is. Könnyű volt elhelyezni a ruháinkat is, hiszen egy nagy gardróbszerkrény mellett egy kisebb komód is rendelkezésünkre állt a dolgok tárolására. A fürdőszobánk is elég nagy volt, amelyben egy kád, egy mosdókagyló és egy toalett foglalt helyet. Bekészítettek nekünk egy kozmetikai készletet és rengeteg bolyhos törölközőt is. Ami a legjobban tetszett a szobában, az a tágas erkély volt, ahonnan a kis asztalnál ülve, lélegzetelállító kilátás nyílt a tengerre és a szemközti hegycsúcsokra.

Hotel Pagus ****, Személyesen ellenőrizve, Travelking

Mesélj az ellátásról!

Az utalvány részeként all inclusive ellátásban volt részünk. A reggelit, az ebédet és a vacsorát svédasztalos formában szolgálták felt a földszinti étkezőben, amelynek nagy teraszáról gyönyörű kilátás nyílt a tengerre. A kínálat nagyon gazdag volt, és azt hiszem, hogy minden ízlésnek megfelelő. Reggelire minden nap kérhettünk többféleképpen elkészített tojást (rántottát, tükörtojást, keménytojást vagy lágytojást), valamint sültkolbász, virslit és bacont is. A pultokon sokféle felvágott, sajtok, zöldségek és pástétomok voltak kirakva. Ezen kívül többféle péksüteményt is kínáltak, köztük gluténmentes opciókat is. Azok, akik reggelente inkább az édességeket részesítik előnyben, számos gabonapehely (köztük gluténmentes opció is) közül választhattak tejjel vagy joghurttal elfogyasztva. Többféle lekvár, vagy a tejtermékeket ízesítő olajos magvak közül is lehetett választani. Nagy hatással volt rám a tekući, vagyis folyékony joghurt készítő gép, amely nagyon népszerű Horvátországban, és egy üdítő kezdést ad a reggelhez.

Hotel Pagus ****, Személyesen ellenőrizve, Travelking

A svédasztalos vacsora mindig igazi lakoma volt. Több különféle húsból (csirke, marha, sertés, pulyka) és köretek közül lehetett választani. Örültem neki, hogy nagy volt minden nap a választék a halakból és a különböző tenger gyümölcseiből is. A kínálatba tartozott továbbá még 2 féle leves, egy salátabár, egy péksütemény pult, valamint egy édességbár, ahol különféle desszertek közül lehetett választani. Vegetáriánus étrend szerint étkezek, ami alól csak a tengeri élőlények kivételek, így ezek nagy választéka különösen jól esett. Minden étel finom és jól fűszerezett volt. A barátom viszont nagy húsevő, és ő is nagyon dicsérte az összes ételt. Sajnos, két okból kifolyólag egyszer sem próbáltuk ki a hotel nyújtotta ebédet ittlétünk alatt. Először is, mivel mindig sokat ettünk reggelire, így vacsora előtt nem igazán voltunk éhesek, másodszor pedig, napközben mindig kirándultunk valahol, amit nem szerettünk volna a hotelbe való visszatéréssel félbeszakítani. Az elutazásunk napján legalább csak ránéztem a büféebédre, és a kínálata nagyjából megegyezett a fent leírt vacsoráéval. A délutáni éhségünk csillapítására volt egy snack bár, amely 14:00 és 18:00 óra között szolgált fel frissítőket. Itt lehetőség volt édes sütemények (fánkok, muffinok, rétesek), pattogatott kukorica, mogyoró és egyéb finomságok fogyasztására is.

A következő italokat lehetett fogyasztani a reggeli, ebéd és vacsora alatt: vörös- és fehérborok, csapolt sörök, ásványvíz, gyümölcslevek, limonádék valamint az autómatából teák és kávé, melyek meglepően finomak voltak. A snack bár reggel 7:00 órától este 11:00 óráig tartott nyitva, és itt a vendégek saját maguknak csapolhattak sört, különböző koktélokat (mojito, sex on the beach, pina colada) folyóborokat és limonádékat is. A bárban rövid italokat és különböző koktélokat lehetett fogyasztani az all inclusive ellátáson felül, felár ellenében, de ezeket nem kóstoltuk meg, mert beértük a gyengébb italokkal is. Egyetlen kisebb bosszúságként megemlítem, hogy a barátomat zavarta, amiért az éttermi főétkezésen kívül nem csapolhatta a sörét üvegpohárba, hanem csak papír poharak álltak rendelkezésre. Állítólag az üveg pohárba csapolt sörnek sokkal jobb íze van :-) Az étteremben és a bárokban is, folyamatosan újra töltötte a személyzet a készleteket és tisztaságot, valamint rendet tartottak.

Hotel Pagus ****, Személyesen ellenőrizve, Travelking

Napközben hol ettetek?

A Pag sziget fő turisztikai célpontjába, Novaljába tett kirándulásunk során a város főutcáján lévő Palma cukrászdában fagyiztunk. Ki merem jelenteni, hogy szinte szakértője vagyok a fagylaltoknak, és ezt a fagylaltozót - sok más horvátországi fagylaltozóval ellentétben - nyugodt lelkiismerettel ajánlom! Emellett szerintem minden fagylaltrajongónak ki kell próbálnia a Popsicle Kinget, ha Horvátországban nyaral. Ez a Magnum fagylalt helyi változata, és szerintem a Popsicle King nyeri a versenyt, ráadásul szinte minden szupermarketben kapható.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szállodában számtalan vízi élményben lehet része. Az első emeleten egy wellness részleg található szaunákkal, egy beltéri medencével és egy kis edzőteremmel. A wellness részleg beltéri része átvezet a kültéri részbe, ahol 2 medence található, napozóágyakkal és pezsgőfürdővel. A wellnessben masszázsra is van lehetőség. A földszinten található egy napozóterasz is, ahonnan körülbelül 10 méterre van a tengerpart. A kavicsos strandra kihelyezett napozóágyak nem a szállodához tartoznak, így azokat a vendégek térítés ellenében bérelhetik.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A szálloda közelében indul egy gyönyörű 'a Hold másik oldala' elnevezésű városnéző útvonal, amely Pag szigetének egyedülálló természeti tájain vezet keresztül. Csak kövesse a tengerparti sétányt Pag központjától kifelé, és körülbelül 1 km után egy kék jelzésű útvonalra bukkan, amelynek első állomása a Mikula világítótorony, a sziget egyik csúcsán. Útközben gyönyörű kilátás nyílik a Pag-öbölre, a Kvarner-szigetre és a fenséges Velebit-hegységre is. Az útvonal köves talajon vezet, ezért mindenképpen viseljen jó túracipőt! Ha úgy dönt, hogy végigjárja az teljes útvonalat, mindenképpen vigyen magával elegendő folyadékot, naptejet és fejfedőt, mivel a teljes túra teljesítése legalább 3 órát vesz igénybe.

  • Ittlétünk második napján úgy döntöttünk, hogy "megmásszuk" a sziget legmagasabb hegyét - a Szt. Vid csúcsot. Az autót Sveta Marija faluban parkoltuk le, amely közvetlenül a hegy alatt található. Ezután a tengerparti kerékpárúton gyalogoltunk Kolan városa felé. Néhány száz méterrel Kolan után egy piros jelzésű túraútvonal indul, amely festői, birkákkal teli legelőkön keresztül vezet a Szt. Vid csúcshoz. A csúcs körülbelül 350 m tengerszint feletti magasságban van, így nem túl erős az emelkedő. Az útvonal azonban itt is nagyrészt köveken vezet, ezért a túracipő viselése elengedhetetlen. A csúcsról a legrövidebb jelzett ösvényen mentünk vissza Sveta Marija faluba. Ez az ereszkedő túraút azonban elég meredek és nehéz, ezért csak tapasztalt és jó edzetségi szintű lévő túrázóknak ajánlom. Az óvatosabbak számára azt javaslom, hogy a Kolan városa utáni kanyarban parkoljanak le, ahol a piros túra útvonal elkezdődik, és körülbelül 3 km hosszan tart. Az általunk bejárt nagyobb kör, körülbelül 15 km volt, és 5 óra hosszát gyalogoltunk rajta.

  • Ha egyedi szuveníreket szeretne Págról, vagy szereti a sajtokat és más tejes finomságokat, látogasson el a Kolan városában található Gligora sajtmanufaktúrába, amely a szállodától autóval 15 perc alatt elérhető. Számos helyi specialitást kínálnak ebben az üzletben - köztük a helyi juhok tejéből készült Paški sirt (vagy pagi sajtot), amelyet szinte biztosan nem tud kikerülni itt tartózkodása alatt. A sokféle sajt és a kiváló horvát sonkák vagy a Rakija pálinka mellett, sok más finomság is megtalálható a boltban.

  • Novalja városa Pag fő turisztikai központja. A városban egy csodaszép sétányon tudja megtekinteni a történelmi központot, illetve számos kiváló étterem és bár várja itt a vendégeket. A környéket bejáró sétahajók is Novalja kikötőjéből indulnak, ha tehát csábítja Önt a tengeri utazás, akkor itt akár vízre is szállhat. A nyári szezonban számos sétahajós ajánlatot értékesítenek a kikötőben.

  • A világhírű Zrće Strand szintén említést érdemel. Ez a gyönyörű kavicsos strand a legnagyobb éjszakai szórakozóhely egész Horvátországban. Nyáron a bulizás a tengerparti bárokban és a standon gyakorlatilag megállás nélkül zajlik ebben az üdülőövezetben.


Hotel Pagus ****, Személyesen ellenőrizve, Travelking

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Pagus ****-ban szerzett élményeket?

"Üdülésünk a Hotel Pagus ****-ban csodálatos volt az elejétől a végéig. Kipróbáltuk a beltéri és kültéri medencéket, valamint fürödtünk a pezsgőfürdőben és a tengerben is. A szobánk tágas volt egy nagy erkéllyel és tengerre néző kilátással és nagyon pihentető volt az alvás benne. Az all-inclusive ellátás, azt hiszem, minden igényt kielégít, hiszen hihetetlenül széles választékból lehetett válogatni. Ráadásul az ár tartalmazta az alkoholmentes italok mellett, a koktélokat és egyéb alkoholos italokat is, amiket esténként jól esett elfogyasztani. A tengerpart csak egy pár lépés volt a szállodától és Pag szigete, változatos tájával, Horvátország egy olyan különleges része, ahová szívesen visszatérek még!”


👍 A Hotel Pagus ****-t Markéta, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet