Szlovénia legjobbjai: adranalin dús élmények

Szlovénia népszerű célpont az adrenalin sportok kedvelői körében. A szlovén táj felejthetetlen kalandra hívja Önt a hegyekben és a folyókon: raftingolhat, kajakkal is neki vághat a vadvízi áramlatnak, vagy megmászhatja a Triglavot. Olvasson tippjeinkért!
Szlovénia legjobbjai: adranalin dús élmények

Evezés smaragdzöld folyókon, madártávlatból látni a legszebb csúcsokat egy siklóernyőzésen, vagy drótkötélpályán száguldani? Ez mind Szlovénia! Élvezze az adrenalin dús élmények sokaságát és gyűjtsön örök emlékeket a legjobb helyeken!

1. Rafting - izgalmas utazás a smaragdzöld folyókon

Szlovénia ideális úti cél a kalandok szerelmeseinek. A gyönyörű hegyvidéki tájon átfolyó Tűrkíz színű folyók vadregényes és nyugodtabb szakaszaival a legjobb feltételeket biztosítják a raftinghoz. Nem csoda tehát, hogy a rafting az egyik legnépszerűbb adrenalin sport Szlovéniában. Az Isonzó, a Bohinji-Száva és a Savinja folyók a raftingosok paradicsomai, míg a Kolpa, a Dolinka Száva és a Krka folyókon nyugodtabb hullámok várnak.

Szlovéniában még a teljesen kezdőknek is érdemes kipróbálnia a raftingot, hiszen olyan kísérőkkel szállnak hajóba, akik jól ismerik a vizeket. De a tapasztaltabbak sem fognak utatkozni, hiszen számos izgalmas szakaszt tartogatnak a szlovén folyók, amelyek próbára teszik a technikai tudást és az erőnlétet is. Akár barátaival, akár családjával indul raftingolni, egy dolog biztos - rendkívüli élményekkel tfog hazatérni majd.

Hová lehet raftingolni Szlovéniában?

  • az Isonzón Bovec vagy Kobarid felől
    • az útvonal a Log Čezsoški hídjától Trnovo ob Soči faluig tart.
  • Sava Bohinjka folyón Ribčev Laz faluja felől
    • az útvonal a Bohinji-tótól Bohinjska Bistricáig tart.
  • Dolinka Száván a Bledi-tónál
    • az útvonal a Šobeci kempingnél kezdődik és Globok faluba vezet.
  • Savinja Luce faluból vagy a Menina kempingből
    • az útvonal a Macedón Strugától Ljubnóig vezet

Válasszon Szlovéniai szállásaink közül és éljen át egy felejthetetlen kalandot.

2. Siklóernyőzés - csodás kilátás madártávlatból

Gyönyörködjön madártávlatból a csodás hegycsúcsok, tiszta tavak és buja erdők szépségében, és madárszemmel nézze meg a gyönyörű szlovén tájat. A siklóernyőzés az ország egyik legkedveltebb adrenalinsportja, amelyet bárki kipróbálhat.

A siklóernyőzés előnye az ejtőernyőzéssel szemben, hogy nem igényel speciális képzést. Mindössze egy kis bátorságra és elszántságra van szükség. Egy tapasztalt oktatóval tandemugrásban lehet kipróbálni a sportot. Így nem kell izgulni semmi miatt, az indulás és érkezés is sima lesz, csak hátradőlve gyönyörködni a határtalan panorámában.

Szlovéniában több mint 40 bejegyzett siklóernyőző hely található, így lesz miből választania. Nézze meg a Bohinj-tavat madártávlatból, vagy repüljön a Kamnik-Savinja Alpok, esetleg az Isonzóvvölgye felett.

Hol érdemes siklóernyőzni Szlovéniában?

  • Kamnik-Savinja Alpok - Krkavec vagy Potoska Gora falukban
  • Vipava-völgy - Kovk vagy LIjak falukban
  • Soca folyó völgye - Stol vagy Kobala településen
  • Bohinj-tó - Vogel vagy Vogar településen
  • Krajnska Gora - Grpišca vagy Vitranc településen

3. Canyoning - kalandos vizi túra

Valószínűleg már sokat hallott a raftingról és a siklóernyőzésről. Ismeri-e a canyoning sportot? Ez a szokatlan túrázási módszer minden természetbarátot izgalomba hoz, aki nem fél egy kalandos kanyonfelfedezéstől. A canyoning során számos szokatlandolgot csinálhat, például vízeséseken ereszkedhet le, csodás természetes medencékban csobanhat, sziklaalagutakban kúszhat, vagy folyókban mártózhat. A megszokott túrázástól izgalmasabb és extrémebb módon fedezheti fel a természetet.

Rengeteg különböző nehézségű útvonal közül választhat. Az erre szakosodott központokban olyan felszereléseket is bérelhet mint sisakok, kötelek és vízhatlan ruházat. Emellett a csoportot tapasztalt oktató is kíséri aki segít leküzdeni a különböző akadályokat.

Hová érdemes canyoningozni Szlovéniában?

  • Grmecica-kanyon Bled közelében
  • Jerecica-kanyon Bled közelében
  • Sušec-kanyon az Isonzó-völgyében
  • Fratarica kanyon Bovec közelében
  • Savinja folyó Menin közelében

Szlovénia - Legnépszerűbb ajánlatok

4. Zipline - egy felejthetetlen csúszás akár 200 méter magasan

A Ziplineok, vagyis drótkötél pályák használata közben úgy érezheti magát mint egy a táj felett suhanó madár. Repüljön egy acélkötélen magasan a föld felett, és gyönyörködjön az egyedülálló kilátásban. Higgye el, már alig várja majd, hogy megismételje az élményt és a gyerekeknek is nagy kedvence lesz.

Szlovéniában több nagyszerű kötélpálya is található. A messze legjobb élmény Bovec városának közelében várja, ahol kipróbálhatjaEurópa legnagyobb zipline parkját. Akár 200 méter magasan a föld felett, 60 km/órás sebességgel száguldhat a 700 méter hosszúságú pályán.

Hol vannak a legjobb zipline pályák Szlovéniában?

  • Adrenalin Park Bovec
  • Planica zipline Kranjska Gora közelében
  • Dolinka zipline Bled közelében
  • Sunny Paradise Estate Maribor közelében.
  • Olimpline park Črna na Koroškemben

Válasszon Szlovéniai szállásaink közül és éljen át egy felejthetetlen kalandot.

5. Kajak és kenu túra - vad kalandok és csodás evezések

Ereszkedjen le Szlovénia smaragdzöld folyóin kenuval vagy kajakkal, és váljon egy pár pinnanatra a természet részévé. A nyári melegben aligha találhatna ennél jobb felfrissülést. Szlovénia folyói tökéletesek bármilyen evezős sportot is szeretne kipróbálni. A vadabb folyású részek a tapasztaltabb kenusoknak izgalmas élményeket igérnek, míg a kedzők, vagy a családok is kipróbálhatják a lágyabb folyású részeket, vagy Szlovénia valemelyi k csodás tavát egy kenus evezéshez.

A raftinghoz hasonlóan az adrenalin függők általában az Isonzó folyót választják kajakozáshoz, hiszen remek feltételeket kínál a vízi sportokhoz, gyönyörű természeti környezetben. Azonban más szlovén folyók, mint például a Száva, a Savinja, a Kolpa vagy a Krka is felejthetetlen élményeket ígérnek. Ráadásul a Bohinj, Velenje vagy Bovec tavaknál is bérelhet kajakot. A legtöbb esetben a folyón való vizi túrázáshoz engedélyre vagy vezetőre van szükség.

Hol érdemes kenuzni és kajakozni Szlovéniában?

  • Isonzó folyó völgye - IOsonzó folyó, Koritnica folyó, Rabelj tó.
  • Krka folyó - Žužemberk
  • Bohinj-tó és Sava Bohinjka
  • Száva folyó Radovljica közelében.
  • Velenje-tó
  • Mura folyó

6. Adrenalin a hegyekben - via ferrata útvonalak a csúcsok felé

Szlovénia rengeteg lehetőséget kínál az alpesi túrázásra. A Triglav Nemzeti Park vagy a Ljubljana melletti Kamnica-Savinja Alpok** a tapasztalt hegymászóknak, a hegymászást még csak kezdőknek is egyaránt felejthetetlen élményeket tartogat. Rengeteg könnyebb útvonal közül lehet választani, ahol az egész család jól érezheti magát, és persze olyan nehezebb túrák is akadnak, ahol a hegymászó felszerelés jól jön. Akár könnyebb, akár nehezebb útvonalon is indul el, mindig vigyen magával elég folyadékot és megfelelő túracipőt.

Ha egy igazán különleges élményre vágyik a szlovén hegyek között válasszon a szlovéniai via ferrata útvonalak közül. Ezek segítségével könnyebben elérhetőek azok a csúcsok is, amelyeket egyébként csak tapasztalt hegymászók tudnak meghódítani. Remek via ferrata útvonalak várják például Szlovénia legmagasabb hegyén, a Triglavon, vagy a Mangart és a Jalovec csúcsok megmászásakor.

Hol vannak a legjobb via ferraták Szlovéniában?

  • via ferrata Mojstrovjka - útvonal gyermekes családok számára
  • via ferrata Mala Mojstrovka - útvonal tapasztaltabb hegymászóknak
  • via ferrata Česká hata - egy technikásabb, nehezebb útvonal
  • via ferrata Spodnji plot - a legnehezebb ferrata Szlovéniában.
  • via ferrata Hvadnik - könnyebb útvonal egy csodás szurdokon keresztül

A via ferrata útvonalak között is megkülönböztetnek nehézségi szinteket. Bizonyos ferrata útvonalak a kezdők számára is alkalmasak.

Szlovénia a hegymászók paradicsoma is, hiszen országszerte több mint 113 mászóhelyet fedezhet fel. A Kotečnik hegység is nagyszerű feltételeket biztosít a sporthoz, több mint 300 útvonallal. Szintén népszerű útvonal a Kraški Rob amely a tengerparton vezet, vagy a Blažčeva skala, Kranjska Gora közelében.

Válasszon Szlovéniai szállásaink közül és éljen át egy felejthetetlen kalandot.

A cikket írta:

Frissített: 29. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet