Téli szünet: a legjobb családi programok

Idén a legtöbb iskolában 2023.12.22. - 2024.01.07. között lesz a téli szünet. Hogyan használhatja ki ezt az időszakot a család a lehető legjobban? Mutatjuk a tippeket!
Téli szünet: a legjobb családi programok

Hamarosan kezdődik a téli szünet, ami most igazán jól kihasználhatónak ígérkezik, azonban felmerül a kérdés, hogy hogyan is töltse el hasznosan ezt az időt a család. Ehhez adunk ötleteket! Az utazás bármely korosztály számára örömteli élmény lehet: új látnivalók, új ételek és új barátok várnak a gyerkőcökre. Mi pedig segítünk, hogy ne csak a kicsiknek, hanem a felnőtteknek is feltöltődés és pihenés legyen a téli szünet. Íme egy pár családbarát szállás, ahol nem csak a gyerekek, de a szülők is feltöltődhetnek.

A legjobb családi programok a hosszú téli szünetre

1. Legyen stresszmentes a karácsony!

Minden szülő szeretné a gyermeke szünidejét értékes tartalommal megtölteni és ha még ezt úgyis összetudjuk hozni, hogy a szülők is pihenhetnek közben, akkor miért is ne? Abban egyetérthetünk, hogy évvégére mindenki elfárad. A gyerekek, a szülők, ráadásul az év azon szakasza közeledik amikor egyébként is mindenki stresszes lehet a karácsonyi készülődés miatt. Ugyanakkor most van arra lehetőség, hogy többet tudjon együtt lenni a család. Ezt pedig érdemes kihasználni, akár egy wellnessel egybekötött családi karácsonyi pihenéssel. Töltse együtt szeretteivel a karácsonyt és a szilvesztert, megspórolva a készülődés terheit, így csak a családdal és a pihenéssel kell törődniük.

Szállás tipp:

Látogasson el Mezőkövesdre, ahol a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness **** luxus szobákban, ahol maga mögött hagyhatja a mindennapi nyüzsgést. Lazuljon el a béke szigetén és mártózzon meg a gyógyító Mezőkövesdi termálvízben. A hotel gazdag félpanziós ellátással várja, a wellnessben pedig élménymedencék és szaunavilág is található. A szálloda a legkisebbekre is gondolt, nekik különleges gyermekmenüvel, gyermekmasszázsokkal és gyermek játszósarokkal kedveskednek, valamint a szezonban szervezett szórakoztató programokkal teljesen leveszik majd a lábukról a legkisebb vendégeket is.


A legjobb családi programok a hosszú téli szünetre

2. A szünet legyen valóban szünet!

Decemberre mindenki kimerül, ezért a téli szünetet érdemes teljes egészében a pihenésnek szentelni. Mindenkinek szüksége van arra, hogy kipihenje az évvégi hajtást és feltöltődjön, hogy utána az új évet újult erővel tudja elkezdeni. Ahogy mi szülők sem dolgozunk, amikor szabadságon vagyunk, hagyjuk meg a pihenésnek ezt az időszakot a gyerekeinknek is! Engedjük meg, hogy ebben a két és fél hétben nekik se kelljen az iskolával foglalkozniuk, januárban úgyis kezdődik a féléves bizonyítványt megelőző hajrá. Legyen legalább a szünet egy része pihenés a könyveknek is, vonjuk be a legkisebbeket is a karácsonyi előkészületekbe! Ki fogja feldíszíteni a fát? Ki fogja meggyúrni a mézeskalács tésztát és a legfontosabb, ki eheti meg az első sütit, frissen a sütőből? A karácsonyi előkészületek mellett a kis lurkók energiáit is érdemes kreatív dolgokkal lekötni. Rajzolhatnak, festhetnek a nagyszülőknek, készíthetnek karácsonyi üdvözlőlapokat, de a mozgásról sem szabad elfelejtkezni. Hiszen milyen is a tél korcsolyázás nélkül? Vagy ha esett egy kis hó, szánkózni és hógolyózni is lehet! Ha azonban a téli szünetben elmarad a hóesés, az élményfürdőkben kifáraszthatják magukat a gyerekek, miközben csodás élményeket gyűjtenek!

Szállás tipp:

A Portobello Wellness Hotel **** korlátlan élményfürdőzéssel az egész család kedvence lesz! A szálloda épülete közvetlenül kapcsolódik az Aquasziget Élményfürdőhöz, így néhány lépés megtételével már csobbanni is lehet! A fedett víziparkban élmény- és relaxációs medencék, pezsgőfürdők, gyermekmedence, infraszauna és 2 csúszda is található. A szülők a szaunákat is kipróbálhatják és a masszázsok széles kínálatából is választhatnak. A szálloda a gyermekekre kiemelten gondol, akiknek gyermekággyal, fürdőkáddal, étkezőszékkel és gyermekmenüvel is kedveskednek. A legkisebb gyerekek a pancsolóban, a nagyobbak a játékokkal ellátott gyermekmedencében, a legnagyobbak pedig a csúszdákon szerezhetnek felejthetetlen emlékeket. A szálloda rendelkezik egy játékszobával és szabadtéri játszótérrel is. A legaktívabb lurkókat és szüleiket az animációs programok is lenyűgözik majd.


A legjobb családi programok a hosszú téli szünetre

3. Legyen együtt a család!

Mindenki szeretne a családjával és szeretteivel minél több időt együtt tölteni, és most még alkalmunk is lesz rá az ünnepek alatt és a hosszú téli szünetnek köszönhetően! Most végre a nagyszülők is láthatják a kisunokákat, a távolabbi család is találkozik és a szülők is élvezhetik egy kicsit a jól megérdemelt pihenést. Érdemes ezeket az éveket jól kihasználni, hiszen kettőt pislantunk, és a gyerekek már elballagnak és a nagybetűs felnőtt életet kezdik. Éppen ezért fontos, hogy közös programokon vegyünk részt a gyerekekkel, amik nem utolsó sorban a felnőtteknek is élményeket adnak. Akár elő lehet venni a szekrény tetején porosodó társasjátékot végre, vagy kiszabadulni a természetbe és gyönyörködni a téli tájban egy kis kirándulás során. Ha szerencsénk lesz, még a hó is fog esni, lehet hógolyózni, szánkózni, hóembert építeni, korcsolyázni. De ha itthon mégsem esne a hó, viszont nem szeretnénk kihagyni ezeket a családi programokat, érdemes ellátogatni a szomszédos országok hegyvidékeibe havas élményekért. Tudnak már a gyerekek síelni? Mikor volt utoljára felhozva a pincéből a családi szánkó? Itt az ideje!

Szállás tipp:

Nem is kell olyan messzire menni, a szlovákiai Hana Villa kitűnő választás lesz! A Magas-Tátra csodás környezete tökéletes a családi programokhoz. A félpanziós ellátásnak köszönhetően mindenki azt választ a svédasztalról, amit a legjobban szeret, a szoba pedig teljes kényelmet biztosít gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Utalványunknak köszönhetően karácsonyi és szilveszteri ünnepi vacsorában és kedvezményes fürdőbelépőben lehet része. Lehetőségük van feleleveníteni a sítudást, illetve a gyerekek gyorsan a sípálya ördögévé válhatnak itt. Emellett a szánkózás, hógolyózás sem marad el, illetve a mesés környezetnek hála, tehetnek egy csodás családi sétát a friss levegőn.


A legjobb családi programok a hosszú téli szünetre

4. Legyen móka a szünet vége is!

A visszaszámlálás pillanatában sem kell, hogy a munka és az iskola körül forogjanak a gondolataink. Most lesz rá idő, hogy a gyerekeknek meséljünk a saját iskolás éveinkről, hogyan töltöttük a téli szünetet és milyen csínytevésekkel szórakoztattuk a saját szüleinket. Beavathatjuk a gyerkőcöket a saját hobbinkba is, legyen az süti sütés, kötés, autószerelés és apró feladatokat is bízhatunk rájuk akár. Megépíthetjük a legbonyolultabb vonatpálya rendszert, vagy akár közös filmet is forgathatunk eljátszva a kedvenc mesehőseinket. Fontos, hogy maximális figyelmet kapjanak a gyerekek, hogy a szülők foglalkozzanak velük, legyenek közös programok. A szünet utolsó napjait is ki lehet használni egy csodás pihenéssel egybekötött családi szórakozással, hogy a gyerekek feltöltődve térjenek vissza az iskolapadba és mi is őszinte mosollyal térjünk vissza a dolgos hétköznapokba.

Szállás tipp:

Az iskolakezdés előtti időt is kihasználhatjuk egy látogatással a csodás Batthyány Kastélyszálló ****-ba, ahol a család minőségi időt tölthet együtt. A szállodában élvezhetik a félpanziós ellátást, ráadásul utalványunknak köszönhetően a 6 év alatti gyerekek ingyenesen tarthatnak a szüleikkel! Az animátorok szórakoztató programokkal várják a gyerekeket, valamint játszótér, és gyereksarok is a rendelkezésükre áll. A luxusszálloda wellness részlegében masszázsokkal kényezteti a szülőket és a fedett termálmedence, pezsgőfürdő, finn szauna és az élményzuhanyok a gyerekeket is elbűvölik majd. A termálvíz jótékony hatásának köszönhetően a gyerekek úgy alszanak majd, mint a bunda, és a szülők is élvezhetik a stresszoldó hatást.


A legjobb családi programok a hosszú téli szünetre

Felejthetetlen téli szünetet és boldog családi élményeket kívánunk! Reméljük, sikerült jó ötleteket adnunk, ha tetszett a cikkünk és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról! További családbarát szállásajánlatainkat ITT találja.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet