Augusztus 20.: A legjobb programtippeket

2022-ben az Államalapítás ünnepe hétvégére esik, éppen ezért többnapos programsorozatok várják az érdeklődőket országszerte. Vegye ki Ön is részét Magyarország születésnapi bulijából! Mi segítünk eligazodni.
Augusztus 20.: A legjobb programtippeket
Budapesti tüzijáték, Augusztus 20, államalapítás ünnepe

Budapesti események

Augusztus 20. Szombat
  • 09:00 - 10:00 Légi parádé a Duna fölött

Az Lánchíd és Margithíd között a pilóták repülőgép és helikopter kötelékekben repülnek és a jelenlévők egyéni repülőbemutatókat, valamint ejtőernyős ugrásokat is láthatnak majd. A legjobb rálátás a pesti s budai rakpartról elérhető.

  • 10:00 - 18:00 Magyar ízek utcája

A Várkert bazár előtti téren kóstoljon bele a Kárpátmedence gazdag gasztrokultúrájába! Az országon innen és a határon túlról érkező éttermek kínálják fogásaikat, valamint délután lehetősége van megkóstolni az újkenyeret, és az ország tortáját is.

  • 10:00 - 18:00 Ingyenes Parlament túra

Az érdeklődők az Államalapítás ünnepén térítésmentesen meglátogathatják az országház díszlépcsőházát, a Szent Koronát és a kupolacsarnokot is.

  • 17:00 - 18:00 Ünnepi Szent Jobb körmenet

A Szent István bazilikában 1990 óta megrendezésre kerül az ünnepi szentmise és az államalapító szent Jobb körmenete.

  • 21:00 - 21:30 Ünnepi tűzijáték

Ünnepi fényfestés, drón show és tűzijáték, amely az államalapítás lépéseit meséli el. Érdemes az eseményt a rakpartokról, a dunai hidakról, vagy egy panorámahajóról megtekinteni.

Augusztus 20. - 21. 13:00 - 22:30

Koncertek a Műegyetem rakparton

Ha felhőtlen szórakozásra vágyik, látogasson el a Műegyetem rakpartra, ahol a legnépszerűbb hazai zenekarok lépnek fel, és ingyenes koncertet adnak a látogatóknak. Az eseményre írt dalokat egyedi videoklippek is kísérik.

  • Augusztus 20.

    • 14:30 - 15:30 Ivan and the Parazol
    • 16:00 - 17:00 Konyha
    • 17:45 - 18:45 Road
    • 19:30 - 20:30 Csík Zenekar
  • Augusztus 21.

    • 15:30 - 16:30 Soulwave
    • 17:00 - 18:00 Kelemen kabátban
    • 18:30 - 19:30 Kaukázus
    • 20:00 - 21:00 Hiperkarma
    • 21:30 - 22:30 Bohemian Betyars

TIPP:

Ha a lehető legjobban szeretné kiélvezni a hétvégét, és a programokat, szálljon meg a City Hotel Mátyás ***-ban, az Erzsébet híd Pesti hídfőjénél. Fedezze fel a főváros csodás látnivalóit és vegyen részt az ünnepi forgatagban.


Debreceni virágkarnevál, Augusztus 20, államalapítás ünnepe

Debreceni virágkarnevál

1966 óta szinte minden évben megrendezésre kerül a Debreceni Virágkarnevál, az Augusztus 20. állami ünnep tiszteletére. A rendezvény története egészen 1905-re nyúlik vissza, akkor rendezték meg az első virágkocsi-korzót. A közel 5 méter magas és 12 méter hosszú virágkompozíciók végighaladnak Debrecen utcáin, helyi és külföldi táncosok valamint hagyományörzők kíséretében. A körülbelül 15-13 kocsi díszítését helyi vállalkozások megrendelésére készítik el. A díszítés már hetekkel a karnevál előtt elkezdődik, és a kocsikon összesen körülbelül 3 millió szál élő és száraz virágot használnak fel. A felvonulás 9:00-tól a Megyeházástól indul a Piac utcán át a Nagytemplom előtt, az Egyetem sugárúton a Nagyerdei stadionig. A karnevált egy egész hetes programsorozat egészíti ki, a kicsik és nagyok örömére.

TIPP:

Debrecen városa gyönyörű, szánjon egy pár napot a felfedezésére, és vegyen részt a virágkarneválon is. Ha a Hajdúszoboszlói Aqua Blue Hotelben száll meg korlátlan wellnessel és félpanzióval, csak egy rövid autóút választja el Debrecen városától. Ha ideje engedi, látogasson el a Hortobágyi Nemzeti Parkba is.


Szentendrei skanzen, Augusztus 20, államalapítás ünnepe

Szentendrei skanzen

Az államalapítás ünnepén ingyenes a belépő a Szentenderei Skanzenbe, ahol a csodás hagyományörző programokon vehet részt. Többek között a skanzenben kézműves programokkal, népi játékokkal és hazai valamint a határon túli gasztronómiai hagyományok felelevenítésével várják a látogatókat. Vegyen részt egy vidám perec sütésen, ismerje meg a molnárkalácsot, süssön kisújszállási cipót és fedezze fel a nagyanyáink csalamádékészítési titkait. A gyermekeket szalmadísz készítés, sóliszt gyurmázás, csigatészta készítés, aratókoszorú fonás és számtalan huncut és tanulságos mese várja híres mesemondók tolmácsolásában. Természetesen a hétvégén nem hiányozhat az jó hangulatot biztosító népzene sem, de felfedezheti a skanzen különböző építkezési stílusokat bemutató épületeit egy vezetett kerékpártúra során is akár.

TIPP:

Ha a Szentendrei skanzenbe látogat, és több napot is szeretne eltölteni ezen a gyönyörű vidéken, válassza a különleges Ensana Grand Margitsziget Health Spa Hotel ****-t szállásául, amely termálvizes medencével, szaunával és gőzfürdővel, valamint félpanziós ellátással várja vendégeit. Érdemes felfedeznie a Dunakanyar csodás természetét és ellátogatnia, a Visegrádi fellegvárba is.


Nemzetközi Folklórnapok Sárváron, Augusztus 20, államalapítás ünnepe

Nemzetközi Folklórnapok Sárváron

Színes programokkal és csodás élményekkel kerül megrendezésre a 41. Nemzetközi Folklórnapok Sárváron augusztus 16 és 20. között. Nemzetközi és hazai néptáncegyüttesek mutatják be a kultúrájukat és teszik élővé a várost. A fellépők között olyan különleges előadók is szerepelnek, mint a Tárkány Művek, a Pannonia All Stars Ska Orchestra, a Pyros görög táncház, vagy a Portéka Színház. Az eseményt a folklórnap gálája és nagykoncertjei zárják auguszatus 20-án este, amely garantálja a jó hangulatot és a kulturális élményeket. A programsorozatot a várudvaron és a hídon kézműves vásár is kiegészíti, ahol igazán egyedi termékkel gazdagodhat. Legyen részese ennek az egyedi kulturális színkvalkádnak, a sárvári várban és ismerje meg jobban a szlovák, görög, lengyel, latin és magyar néptáncokat és népzenét. A rendezvényre a belépés ingyenes.

TIPP:

Ha szeretne belecsöppenni a Folklórnapok egyedi hangulatába, válassza szálláshelyéül a Park Inn by Radisson Sárvár ****superiort, amely fűtött folyosóval közvetlenül kapcsolódik a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőhöz. Az utalványunknak köszönhetően all inclusive ellátásban lesz része, és 5 év alatti gyermekei ingyenesen tarthatnak Önnel.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 18. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet