November 1. hosszú hétvége: 5+1 szuper családi program

Használja ki a november 1-ét, utazzon el és kapcsolódjon ki. Ötletekért pedig inspirálódjon blogunkból, ahol összegyűjtöttük a legjobb programokat.
November 1. hosszú hétvége: 5+1 szuper családi program

Idén olyan szerencsések vagyunk, hogy két egymást követő hétvégén is akár hosszú kikapcsolódásban részesülhetünk. Mivel idén november 1-e egy szerdai napra esik, ha két nap szabadságot kiveszünk, akkor a munkaszüneti napból, akár egy 5 napos hosszú hétvégét is csinálhatunk, amire igazán nagy szükségünk van ebben az időszakban. Érdemes ezt az időt szeretteinkkel tölteni, ráadásul az őszi szünettel is egybeesik, így a gyerekekre is több időt tudunk fordítani.

5+1 szuper családi program a hosszú hétvégére

1. Varázslatos kirándulóhelyek, ahol igazán megcsodálható a színpompás őszi táj - Aggtelek

A gyönyörű színekben pompázó őszi természet és a hűvösebb, friss levegő tökéletes alkalom a felejthetetlen kirándulásokhoz, főleg ha még a nap is teljes pompájában ragyog. Látogasson el ebben a mesés időben Aggtelekre. A bátrabbak, akik felmerészkednek a hegy tetejére is, miután megmászták a csúcsra vezető, kissé kanyargós utat, ami egy pillangókkal teli rétre visz fel, jutalmul megcsodálhatják a kilátópontról nyíló lélegzetelállító panorámát.

Akik inkább a földhöz ragaszkodnának, azokat egy kellemes étterem, vásári standok, a gyerekeket pedig egy hatalmas játszótér várja, ahol megismerkedhetnek a hegyet alkotó kőzetekkel is. De természetesen hazánk egyik legismertebb természeti képződménye a híres Baradla-barlang is látogatható, amely naponta 3 alkalommal - 10:00, 13:00, 15:00 indít túrát a cseppkőképződmények megtekintésére vágyóknak. A kirándulások során ha szerencséje van, akkor kis rókával is találkozhat, ami igazán felejthetetlen élmény lesz a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Tudta, hogy a több mint 25 kilométernyi barlangrendszer a szomszédos Szlovákiába is átnyúlik? Hazánkban három bejáratából indulhatunk egy-egy vezetett túrára a kiépített járatokon, de ha kedvet kapunk, akár overállba öltözve, sisakkal és fejlámpával felszerelkezve, kúszva-mászva is bekalandozhatunk egy-egy szakaszt a szakképzett barlangászok segítségével.

5+1 szuper családi program a hosszú hétvégére

2. Egy Disney-mesébe illő vár, ami felfedezésre csábít - a Füzéri vár

Ha ősz akkor vitathatatlanul a kellemes erdőben tett kirándulások és séta közbeni felfedezések jutnak eszünkbe. Gyerekekkel mi sem lehet tökéletesebb választás, mint egy régmúlt időket felidéző látogatást tenni eddig ismeretlen helyeken. A Zempléni-hegység hazánk középkori erődítményekben egyik leggazdagabb tája, amely messze földön híres várrommal is büszkélkedhet, mégpedig a nemrégiben felújított Füzéri várral, amelynek fehérre meszelt falai 552 méterrel magasodnak a páratlanul szép táj fölé.

Füzér várának felfedezése után érdemes útba ejteni a paraszti kultúrát és életmódot bemutató Tájház Portákat, valamint a község szívében fekvő Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központot is, ahol megtekinthetjük Füzér és a vár múltját, valamint a környék természeti és kulturális értékeit bemutató kiállítást is.

Tudta, hogy a vár a Zempléni-hegység legkeletibb részén, egy meredek oldalú vulkáni kúpon található és a várat a XIII. század elején építették, így Magyarország legkorábbi kővárainak egyike?

5+1 szuper családi program a hosszú hétvégére

3. Halloween-i kalandok a gyerekekkel - Középpontban a halloween-i tök

Habár eredetileg egy kelta ünnep, hazánkban is előszeretettel ünnepeljük - ez a Halloween. Ez alkalomból elhoztunk pár program ötletet.

  • Tökfaragó Halloween Nap a Budapest Gardenben. Október 28-án Tökfaragó Halloweent tartanak a Budapest Gardenben, ahol várják a kicsiket és nagyokat egy rémületesen mókás napra. Lesz tökfaragás, tűzoltós gyerekprogramok, és számtalan vezetett játék is. De amikor a halloween már szó szerint az ajtónkon kopogtat, sok felnőtt és gyerek számára eljön a tökfaragás ideje. Ilyenkor szuper kikapcsolódás lehet a gyerekekkel együtt kifaragni ezeket az őszi zöldségeket, ahol különféle arcokkal vagy őszi motívumokkal díszíthetik őket.

  • Töklámpás Fesztivál 2023 Budapest. Szintén ezen a napon Töklámpás Fesztivált rendeznek Budapesten, a Hősök terén. 19 órakor kezdődik a program, ahol a résztvevők magukkal hozhatják otthon faragott saját kis Halloween töklámpáikat. Ez az esemény nem csupán a lámpásokról szól, tartós élelmiszert is gyűjtenek, az összegyűlt ennivalót pedig a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni a rászoruló gyermekek részére.

Tudta, hogy a legnagyobb faragott tök hihetetlen 1066 kg-ot nyomott, létrák segítségével készült, és egy tigris fejét ábrázolta?

5+1 szuper családi program a hosszú hétvégére

4. A wellness pihenés mindig jó választás - Csobbanós kalandok

Mivel ez egy érzelmileg kimerítő időszak is, érdemes előtte vagy utána elutazni. Ha okosan osztjuk be az időnket, akkor akár egy 5 napos hosszabb pihenésre is elmehetünk a család többi tagjával, ami igazán fontos ebben az időszakban. Fontos, hogy kikapcsolódjanak egy kicsit, hogy időt töltsenek szeretteikkel, ráadásul az őszi szünet is ebbe az időbe esik, így a gyerekek csak örülni fognak annak, ha a család kimozdul együtt egy kicsit.

5+1 szuper családi program a hosszú hétvégére

És mi sem lehetne tökéletesebb úticél, mint egy medencékkel teli wellness szálloda, ahová a gyerekek is örömmel mennének. Látogassanak el a méltán népszerű Gyula városába és szálljanak meg a Boutique Hotel Corso **** szállodában, ahol félpanziós ellátás, a wellness sziget korlátlan használata és számos kedvezmény várja a vendégeket, ráadásul gyermekei 6 éves korig ingyenesen tarthatnak Önnel. Érdemes megtekinteni a fürdőváros nevezetességeit is, mint például a Gyulai vár, a Százéves Cukrászda vagy a Gyulai Várfürdőt is.

De ha Ön válogatna inkább ajánlataink közül, akkor nézze meg a pont erre az időszakra összegyűjtött szálláshelyeinket.


5. Várja a mesék világa, Alice Csodaországban - Garden of Lights

Végre Budapesten a Garden of Lights varázslatos multimédia-kiállítása, ahol elmerülhetünk a képzelet birodalmában! Nincs más feladat, mint követni a Nyuszit és felfedezhetünk egy mesebeli, varázslatos helyet! Látogasson el a Garden of Lights és a 250 éves Füvészkert közös szervezésében az Alice Csodaországban bámulatos mesevilágába. Zuhanjon családjával a Nyuszi barlangján át egyenesen a bámulatos kalandba!

Találkozzanak a meséből jól ismert vigyorgó Macskával, aki mesél a képzelet hatalmáról és felfedezhetik, hogy semmi sem lehetetlen! Élje át egy őrült teapartin, hogy milyen szegény is lenne a világ fantázia nélkül! Végezetül pedig segítsen a Szív Királynőnek, hogy visszanyerje a képzelőerejét! Lépjen be a tündérmese eme csillogó, színes fényekkel teli világába! Jöjjön el családjával az első hazai multimédia-Csodaországba és hagyja magát a képzelet szárnyán szállni!

Tudta, hogy az eseményen eddig 5 ország vett részt, 1 200 000 látogatója volt, összesen 10 helyszínen?

5+1 szuper családi program a hosszú hétvégére

6. Állati élmények Nagykőrösön - a Richter Safari Park

Hazánk egyedülálló autós safari- és élményparkja Nagykőrösön található, ahol a a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok szép, hozzájuk méltó környezetben töltik megérdemelt pihenésüket a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően. Testközelből csodálhatjuk meg ezeket a csodás állatokat, illetve az állatsimogatóban a legkisebbek örömére még közelebb kerülhetünk hozzájuk.

Sőt mi több, óriáskerék, a cirkuszi sátor előadásai és artistái, különböző bemutatók, dínópark, vízibicikli, mesekörhinta és -vonat, dodgem, gokart, csúszdák és ugrálóvárak várják az egész családot az élményparkban. A park csupán péntektől vasárnapig tart nyitva, s az autós szafariélmény időpontfoglaláshoz kötött. Érdemes online megvásárolni a jegyeket. De az biztos, hogy az egész családnak egy életre szóló élmény lesz.

Tudta, hogy tavaly akkora sikert ért el a park, hogy idén új állatokkal bővült? Magyarországon egyedülálló programlehetőség, hogy oroszlánok és tigrisek közé is be lehet hajtani, és testközelből lehet megcsodálni ezeket a gyönyörű vadállatokat.

5+1 szuper családi program a hosszú hétvégére

Akármelyik programötletünket is választja, a november 1. hosszú hétvége tökéletes alkalom bármelyik kaland megvalósításához. A Travelking pedig bármiben társa lesz.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet