Október 23-i hosszú hétvége: TOP 5 őszi program

Használja ki az október 23-i hosszú hétvégét egy nagyszerű utazáshoz. Ötletekért pedig inspirálódjon blogunkból, ahol összegyűjtöttük a legjobb programokat.
Október 23-i hosszú hétvége: TOP 5 őszi program

1. Túrázzon az őszi lombok alatt

A nyári kánikula után felszabadító érzés kiélvezni az ősszel együtt érkező változásokat. A lombok előbb aranybarna majd vöröses árnyalatba öltöznek. Ez és a hűs, frissítő levegő nem véletlenül csábítja túrázók ezreit ilyenkor a hegyvidéki erdőkbe. Használja ki a hosszú hétvégét és öltse fel Ön is a túrabakancsot és induljon el Magyarország legszebb hegységei felé. Akár a Mecsekre, akár a Börzsönyre vagy a Pilisre esik a választása, nem fog csalódni.

De mi most egy másik hegységünket, a Bükköt ajánljuk felfedezésre, hiszen utóbbi rendelkezik talán a legmisztikusabb atmoszférával, ami különösen a halloween-i időszak közeledtével teremt harmóniát az ember lelkében. A Bükkben is, csakúgy mint más hegységeinkben gondozott és egyértelműen kijelölt túraútvonalak, gyönyörű kilátók és nagyszerű hegyvidéki éttermek várják. Induljon neki egyedül, szerelmével, barátaival, de akár családjával is, biztosan talál a csoport életkorához és edzettségéhez megfelelő útvonalat.

TIPP:

Foglaljon szállást a Hotel Öreg Miskolcz ****-ban, amely a Bükk lábánál fekvő Miskolc központjában helyezkedik el. Gyűjtsön erőt a túrázáshoz egy kiadós reggelivel, utána pedig használja ki a szálloda remek elhelyezkedését egy esti városnézéshez.


2. Őszi wellness élmények

Azonban ha beköszönt az ősz az gyakran jár együtt a borús, esős idő megérkezésével is. Ha nem akarunk ilyenkor a lakásban ragadni, legjobb amit tehetünk, hogy meglátogatunk egy kiváló wellness szállodát, vagy gyógyfürdőt párunkkal, vagy családunkkal. Ehhez pedig az október 23-i hosszú hétvégénél nem is kívánhatunk jobb alkalmat.

Képzelje el, hogy amíg odakint nagy szemekben esik az eső, Ön a szauna vagy egy termálmedence melegében piheni ki a mindennapok fáradalmait. Ugye, hogy már csomagolna is? Szerencséjére nem kell sokat keresgélnie, Magyarország telis-tele van világszínvonalú termálfürdőkkel, de egyre több szálloda épít ki saját wellness-részleget. Élvezze a gyógymedencék és a különböző szaunák forróságát, illetve a pihentető kezeléseket egy helyen, és tapasztalja meg a tökéletes pihenést.

TIPP:

Szálljon meg a híres Bükfürdő mellett, a Hotel Piroska ****-ban és élvezze a világszínvonalú félpanziós ellátást. De a szálloda wellness-részlegére sem lesz panasz, hiszen számos medencével rendelkezik, valamint 3 típusú szaunával, török gőzfürdővel és színterápiás tepidáriummal is büszkélkedhet.


3. Pihenjen a balatoni utószezon csendjében

Miért válasszuk a Balatont úti célul az október 23-i hosszúhétvégén? Nos erre több jó indokot is fel tudunk sorolni. Először is mert bár a tóban fürdőzni már bizonyosan nem lehet, de a magyar tenger ugyanolyan gyönyörű az őszi időszakban is, mint nyáron. Ezen kívül az utószezonban a tó környéke teljesen kiürül, így úgy érezhetjük, hogy csak a miénk a Balaton. Ráadásul a főszezonhoz képest a vendéglátó helyek, és a szállodák árai is mérséklődnek, így sokat spórolhat ha mostanra időzíti utazását.

De azért attól sem kell félni, hogy unalomba fullad a kirándulás, ugyanis számos olyan program közül válogathatunk ősszel is, mint a keszthelyi Balatoni Múzeum által szervezett Mesterségek napja október 21-én 14-17 óra között. Készítsen együtt a családjával házi tésztát a múzeum malmában, majd a tésztából és a helyben szüretelt gyümölcsből ínycsiklandozó rétest. Ha pedig aktívabb kikapcsolódást választana, vigye magával biciklijét és tekerjen egy jót a tavat 240 kilométer hosszan körbeölelő kerékpárúton.

TIPP:

Ősszel sem akar fürdőzés nélkül hazatérni a Balatonról? Látogasson el Hévízre, csobbanjon egyet a tófürdőbe, és ússzon a tavirózsák között. Foglaljon szállást a Hotel Majerik ***-ben, ahol az utalvány részeként belépőt kap a Hévízi Tófürdőbe. Ráadásul a Balaton és Keszthely legszebb látnivalói csak egy ugrásra lesznek.


4. Ízlelje meg a legfinomabb egri borokat

Magyarország büszke bornagyhatalom, így a szüreti időszakhoz fontos hagyományaink kötődnek. Persze október közepén már magunk mögött hagytuk a szüretelést, de talán jobb is így: a fárasztó munka helyett Önt már csak annak bódító gyümölcse várja.

Látogasson el Egerbe, ahol október 18 és 28 között tartják majd az Egri Bikavér Ünnepi Napokat. Ilyenkor az Érsekkert megtelik élettel, megkóstolhatja a legjobb Egri és a borvidék környékéről származó nedűket, illetve a helyi éttermek is különleges fogásokkal várják a vendégeket. Járja be a történelmi várost, kóstolja meg a testes, fűszeres borokat, majd pihenjen egyet a helyi Törökfürdőben.

Ismeri az Egri Bikavér legendáját? Dobó várvédő vitézei a tüzes egri bortól felbátorodva hősiesen védték a várat. Az azt ostromló törökök, pedig azt hitték a vitézek szakállán csurgó vörös nedűre, hogy bikák vérét isszák a lovagok, mert annyira vadul védték a várat, szinte fáradhatatlanul. Sajnos ez azonban valóban csak legenda, hiszen abban az időben nem termeltek vörös szőlőt a borvidéken.

TIPP:

Töltse el a hosszúhétvégét az Indium City Panzióban-ban Eger belvárosában, ahol ízletes svédasztalos reggelivel és fürdőbelépővel segítik abban, hogy teljesen kikapcsolódhasson. Élvezze a boros forgatagot kényelmesen, a belvárosból.


5. Ideje elfelejteni a fürdőruha szezont és a kalóriák számolgatását

Itt az ősz, úgyhogy szinte beláthatatlanul messze van amikor újra fürdőruhát kell öltenie, így most jött el az ideje annak, hogy engedjen a kísértésnek és kényeztesse ízlelőbimbóit. Az országban több gasztrofesztivált is rendeznek ebben az időszakban. Mi most kettőt ajánlanánk ezek közül, amik pont az október 23-i hosszú hétvégére esnek.

Az első a bogácsi Tárcsás Ételek fesztiválja, amelyet október 21-én rendeznek meg. Utazzon a borsod megyei fürdővárosba, ahol annak rendezvényparkjában kerül megrendezésre az esemény és az ételek kóstolása mellett izgalmas programokkal és főzőversennyel is várják.

Ha pedig a hagyományosabb ízek kedvelője, semmiképpen ne hagyja ki a velencei Töltött Káposzta Fesztivált sem és kóstolja végig a régi magyar fogás legkülönbözőbb változatait. A fesztivált október 20 és 23 között tartják a velencei korzón.

TIPP:

Bármelyik fesztiválra is esik a választása, a Travelking segít önnek a megfelelő szállást megtalálnia. Ha a különleges tárcsás ételeket preferálja, foglaljon szállást az Alabástrom Panzióban-ban, ami csupán 100 méterre található a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőtől.

TIPP: Ha pedig nem kockáztatna és a jól bevált töltött káposztát kóstolná meg, akkor egy igazi luxus szállodában, a Vital Hotel Nautis **** superiorban pihenhet meg a kiadós étkezés után.


Akár az őszi lombkoronák alatti túrázást, akár a wellness élményeket is választja, vagy egy jó hangulatú gasztrofesztiválra látogat el, esetleg gyönyörködik az őszi Balaton látképében, az október 23. hosszú hétvége tökéletes alkalom bármelyik kaland megvalósításához. A Travelking pedig bármiben társa lesz.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet